Takıntılardan nasıl kurtulabilirim?

Okb Obsesif Kompulsif Bozukluk ( Takıntı Hastalığı )
Temizlik düzen simetri cinsel birtakım konularda takıntılı düşüncelerin beyninizi sardığı ve fiziksel eylemlere ritüellere dönüştüğü garip bir hastalıktır. Psikiyatri ve psikoloğa giderek düzelebilecek tedavisi zor bir rahatsızlık. Okb bir çeşit anksiyetedir kaygı bozukluğudur takıntılar aklınıza geldikçe endişelenir tedirgin olursunuz hatta bazen korkabilirsiniz.
Benim bu hayatta korkularım var ve Türkiye’de yaşamaktan da kaynaklanıyor çevremde gördüğüm şeylerden kaynaklı
1. Öldürülme korkusu
2. Tacize tecavüze uğrama korkusu
3. Yanlış eş seçmek, baskın karakterli babama benzeyen bir eşle evlenmek, ilerde evlendiğim adamın benim çalışmama izin vermesi
Türkiye’de maalesef bazı erkekler ev işi yapmamak , kıskançlık, çocuklarına daha iyi bakılsın diye eşlerini çalıştırmamayı tercih ediyor ve bu ilerde çalışmak isteyen kadınların evlilikten kaçmasına sebebiyet veriyor sanki çocuk yapmak ve evlenmek kariyer mesleğimizi yapmaya engel olacak gibi
Bunun sebebi biraz da sorumsuz ev işi yapmayan erkekler evlenince ev işleri hep kadının sorumluluğu gibi görülüyor ve erkek her şeyi önüne hazır getiren bir eş arıyor.
4. Türkiye’de kadınlar baskı görmekten, özgür ruhlu kadınlar kısıtlanmaktan korkuyor
Ataerkil ülke olduğumuz için kadına değer verilmiyor maalesef
Ve ben bunları aşırı kafama takıyorum sürekli gelecek korkusuyla kaygısıyla yaşıyorum
Bunu sadece sizinle paylaşmak içimi dökmek istedim benim yaşadığımı yaşayanlar var mı? Siz de bazı şeyleri kafanıza takıyor musunuz benim gibi?