800 yıl önce yaşamış bir adam vardı. Adı Sadeddin Köpek. Lakabı Sadeddin, gerçek adı ise Köpek idi. Anadolu Selçuklu Devleti'nde önemli bir mevkiye yükselmişti. Ama kendisi sultan olmak istiyordu. Bu hırsı ve isteği yüzünden kendisinin Sultan II. Gıyaseddin Keyhüsrev'in gayrimeşru çocuğu olduğuna yönelik bir hikâye üretti. Böylece tahta çıkmaya hak iddia edebilecekti. Kendisine muhalif olacak düşüncesiyle devlete büyük hizmetlerde bulunmuş bütün devlet adamlarını ve ailelerini gizlice katletti. Bu da yetmedi, kendisini şehzade olarak tanıttırmak ve gücünü göstermek isteyen Köpek, Eyyubi Devleti'ne ait kalelere bile saldırdı ve devleti yıkılma noktasına sürükledi. Moğol istilasına sebep olduğu için Anadolu'da birçok insanın ölmesine de sebep oldu. 1239 yılında kellesi alınarak idam edildi.
Bir şeyler başarmak için evet gerektiğinde hırsımı tetikleyici olarak kullanırım ama asla birilerinin üstüne basarak bir yerlere gelmeye çalışmam. Çünkü bilirim ki bugün başkasının sırtına basarsam yarın başka biri benim sırtıma basar.. Dünyanın kanunu budur.
#SelammGençlikk 🍀 Ne kadar ibretler ve dersler içeriyor! İyiki paylaşmışsın. Okurken ürperdim doğrusu. Vicdanla eğitilmiş bir azimden kimseye zarar gelmez. Harislik daha şeytani frekansı zaten olayın. Gözü dönmüşlük ve azim farklılık gösterir icraatta. Kendi adıma ben de azmimi vicdanımla eğitmeye gayret ediyorum.. #TubaSueda 🍀
Hayır vermez.. Başarmak isterim tabiiki.. Ama hırs gözümü bürümez Kazanan olmadığım zamanlarda da kazananı tebrik ederim.. Kıskançlık yapmam bu gibi durumlarda..