Bunların dozu da önemli tabii ki fakat hırsın dozu biraz kaçtığında dahi insanın gözünü bürüyebiliyor ve tamamen yapmak istediği ya da gerçekleştirmek istediği şeylere yöneliyorlar. Bu uğurda tek hedeflere ona varmak, çevresinde ne olduğu, ne bittiği veya kendine ne denli zarar verdiğini dahi görmez, göremezler... Peki sen hırslı mı yoksa azimli bir insan mısın?
Hırs zarar verir, azim seni geliştirir; sen hangisini yaşıyorsun?
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Kolay kolay kafaya bir şey takmam ama taktığım zaman da onu mutlaka yapmaya çalışırım. Tabi hırsımın beni yorup ne bana vermesine nede çevreme zarar vermesine de müsaade etmem. Sadece zamana yayarım. Doğru olan zaman bulmaya çalışırım. Acele etmem. Yavaş yavaş do olarak yapmak için elimden geleni yaparım.
Doğru bir söz bana göre. Hırs kaybettiğinde bile yeniden demek için önceki hatalarını görmezsin. Bu sana tekrar kaybettirir. Kaybettikçe daha çok hırs ve kabullenmemek olur. Azim her zaman düzenlidir. Bir evin odasının düzeni gibi veya bir eşyanın katlama şekli gibi. Onu nasıl ve nerede nasıl kullanacağını bilirsin. Azim insanı geliştirir. Hırs ise insanı mahkum eder.
Hırs bana zarar vermez. Azimli bir insanım ama isteklerimin, arzularımın önünde engel varsa onları da yıkıp geçerim. Kime, nasıl veya ne kadar zarar vermişim asla umursamam. O yüzden hiçbir zararını görmedim.
Genel yapı olarak kafama koyduğum bir mesele varsa gerçekleşmesi için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım ve oluruna bırakırım.. Zorlamam ve kasmam.. Herkesin hırslandığı durumlar vardır bence.. İnsanız ve her duygudan bir miktar da olsa barındırıyoruz.. Bence önemli olan hangi duyguyu hangi miktarlarda taşıdığımız.. Keyifli geceler..
Herşeyin aşırısı zarar bence, hırs gibi. Kendimi ve çevremi istediklerime ulaşmak uğruna yok sayacak kadar gözüm kör olmaz. Azim hep daha yapıcı, kalıcı ve sağlamdır. Kolayca vazgeçmeyerek, olabilitesi olan her yolu deneyerek, emek vererek gelişiyorum.
Yerine göre hırs yerine göre azim şart diye düşünüyorum. İkisinden sadece birisini seçebilsem hırsı seçerdim, hedeflerine ulaşmanda azimden daha etkili olduğunu düşünüyorum. Eğer sonunda zafer senin olacaksa ufak tefek hasarlar almayı da göze almalısın.