Facebokta YouTube de twiterde profilini kürt bayrağı yapan ve kürdistan yazan insanları görünce sindirim bozuluyor. sizce öyle bir ülke olur mu?
Cevabın nedir?
Kürtlerin arasında 2 yıl kadar kaldım çok iyi tanırım. Madde madde yazayım:
1) Çoğu Bdp'ye oy verir.
2) Atatürk'ten nefret ederler. Küfrederler, söverler.
3) Sen Kürtçe konuşmayı bilmediğin halde yanında Kürtçe konuşurlar.
4) 10-15 tane çocuk doğururlar. Adam kendini zor geçindiriyor birde 10 tane çocuk yapıyor. Sonra salıyorlar batıya yatılı okullara ve Kuran kurslarına.
5) Masanın üzerine ''Kürdistan'' yazan arkadaşım vardı.
6) Şehit haberleri geldiğinde ''Yine şehit verdik ya'' dediğimde bir kürt ''Sizinkiler şehit oluyor da bizimkiler şehit olmuyor mu? dedi. pkk da ki askerleri kastetti.
7) Görmedikleri için birçoğu hırsızdır. Başka birisinin külotunu çalanı bile duydum.
8) Çoğu pis olur. Temizlik nedir bilmez çoğu. Tencereden yemek yerler.
Genelleme yapmıyorum ama bir çoğu böyle. Hatta %90'ı böyle diyebilirim. Sonra gelip Kürdistan hayalini kurarlar. Diyelim kurdun Kürdistan'ı ee bu ülkeyi nasıl kalkındıracaksın. ? Zaten okur-yazar oranı düşük nasıl gelişecek o ülke. Kendi kendini bitirir boşa gider o topraklar. Onlarda bunların farkına varıp bu hayalden vazgeçmeleri lazım.125 Yorumla- +1 yıl
@odunkalas ahahahaa adam kendi çıkarları için parayı alır tabi sonucu ne olursa olsun senin kafan bunu basmicak kadar az
- +1 yıl
@odunkalas sen bunu düşünüyorsun da dağdakiler bunu düşünmicek kadar canım sence?
- +1 yıl
Sen çok biliyorsun sanki siz Türkler çok görgülüsünüzde boş yapma
- +1 yıl
@odunkalas o kullandığın bro kelimesi bile kürtçe haberin olsun ;)
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı. Faşist olmama neden olan kişilerdir.. Her kürtün içinde "Kürdistan (!) aşkı" yatmaktadır.. Bunu geçte olsa anladım..
İnsanları ırk cinsiyet cinsel tercih din vs gibi konularda ayırmam normalde.. Ama tanıdığım kürtlerin de içinde "hainlik" gördüğüm için artık o kısma farklı gözle bakmıyorum.. ( Genellemeleri yanlış bulurum.. Ama %95'i böyledir.. )
scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/.../...168703729_n.jpg
fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/.../...277339_n.jpg
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/.../...754568_n.jpg
Not 1 : Türk değilim.
Not 2: Küfürlerinizi s. klemicem
Not 3 : www.3g.co.uk/.../...ung-galaxy-note-3-review-2.jpg :D :D7212 Yorumla- +1 yıl
Adamin dibi !
- +1 yıl
Saygılarr!!!
Adamsınn adamm - +1 yıl
bir eklemede benden gelsin
Enses ilişki de var - +1 yıl
Ve biz Kürtler hala siz Türk'leri kardeş görüyoruz ya ne diyim bilemedim..
- +1 yıl
@hpolat2101 @edryhan
1-Türk değilim demişim. Ailem arap kökenli ve ben inançsız biriyim. Hiçbir konuda ayrım yapmam..
2-Sizden bahsetmemişim.. %5'lik kesimdesin.. Adamsın.. Olması gereken de bu zaten..
3-Ben sadece pkk destekçisi gibi gözükmeyip aslında pkk yandaşı insanların çok olduğunu söylüyorum.. Hatta %95 demişim. Nelerle karşılaşıyor insan..
Ben ne kürt derim kendime ne arab ne de türk.. İnsanım sadece.. Ve teröre destek veren hiç kimseyi insan yerine koymuyorum.
Kurulur öyle hemen değil ama tıllardır alt yapısını oluşturmaya çalışıyorlar eskıden kurt şarkılara kanalllara ızın verılmıyordu buda ayrı bır saçmalık adam Kürtçe şarkı dinliyor dıyor, polis arabandan çıkarıp tekme tokat gırdı bunu yapan bır ülke nın şimdi toprakları bölme düşüncesi var insanlar eskıden bölünecek dendığinde bole ayaklanırken şimdi bu tepki bile görünmüyor ne dıyım hakkımızda hayırlısı olsun bu arada ne kurt ne Türk ırk ayrımı yapmam
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yıltabıkı hayır :D
bak kanks ınsanlar abna dıyor kı sen nesın neyı savunuyorsun
bana kalsa hıc bayrak olmasın sınır da olmasın
adam bana ataturk olmasa şu olurdu bu olurdu dıyıp ataturku put yapıp resmen ona taparsa kürt olurum
adam bana foşik tece kürdistan alan fılan dese türk olurum.
yanı ben her turlu fanetezme karsıyım kım ne derse desın00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
109Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıl@gallantt
Senin anlayışın bu kadar sa umarım bu anlayış darlığına bir tek sen sahipsin..
Ben de kürdüm ve ne benim ne ailemin ne çevremin ne yakın akrabalarımın zerre böyle bir isteği olmadı.. Olmazda..
Herkesi geçtim ben bayrağın vatanın ne demek olduğunu emin ol yobaz kardeşim sen den de bu konuyu açandan da senin gibi düsünenlerden de kat kat daha iyi biliyorum..
Sağ sol çatışmasında başarılı olamayan bu konuda bu ülkeyi karıstıramayanlar (en azından uzun süre) işte senin zihniyetindekiler sayesinde kürt türk çatışmasına ağırlık veriyor ve sen de herkesi bir tutarak bu oyunda oyuncak oluyorsun...
Devam et yobaz kardeşim.. Ama şunuda bir araştır.. Kökenin nerden geliyor? Türk deme lütfen..
Ben sana yardımcı olayım. . Sen ya ermeni kökenlisin ya kürt ya da arap.. :)
Umarım yobaz kardeşim Sen ve senin zihniyetindeki insanlar ki bu zihniyet bu vatan uğruna can veren onca kahramanın kemiklerini sızlatır bu zihniyetin ne kadar kötü ve aşağılık bir zihniyet olduğunu geç olmadan fark edersiniz...
Kalın sağlıcakla..26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBak hala ırk diyip duruyorsun.. o kadar sey yazdım bumu verdiğin cevap.. Ben tarih okudum ve tarih arastırmasıyla geçti uzun bir zamanım.. Sana diyorum ki kökenin bu saydıgım 3 kökten gelmedir.. ya da en en en fazla ecnebisin.. Yani bu topraklara sonradan gelip yerlesen yabancı uyruktan gelmesin.. Ben de ermenilerden tiksinirim bu konuda hem fikiriz.. Ama sen azınlıkta olan bir kaç şerefsiz için bir toplumu bir etnik kökeni tamamen yadırgayamazsın... buna ne hakkın var nede bu insani değerlere sığan birşey..
Kaldı ki senin cevrende ne kadar kürt var da sen %90 dan bahsediyorsun :) komik olma nolur..
Ben kürtler arasında büyüdüm ve sana şu kadarını söyliyim. Ayrı bir devlet isteyen (alayının kanını s.) inan bana %20 yi asla geçmez.. Bu %20 in de çoğu sen gibi onun bunun soylediklerinin etkisinde kalanlar... Bu konuyu sen benden daha iyi bilemezsin..
Cevap sahibi+1 yılDaha bu gün taziye yerinde ki hepsi kürt kökenli insanlar konu işide vs. geldi ve ALLah işidi de pkk yı da onlara gönül verenleri de kahretsin diye dua edip amin dendi.. bunları söyleyenler senin nefret ediyorum diyip bir tuttuğun etnik kökenden gelme..
Ya canım benim üzerine alınma ama hayvanlar bile farklı cins teki hayvanlara hayatta kalma dısında saldırmıyor ayrım yapmıyorken sen bu toprakları kurtaran insanlar arasında ayrım yapıyorsun..
Sen n büyük deden de benim büyük dedem de omuz omuza bu vatanı kurtarmadıgını nerden biliyorsun? Neden böyle dedim biliyor musun. benim dedem çanakkale savaşında can verdi.. Ve bir kürttü..
Yani diyorum ki lütfen bu zihniyetini değiştir.. Lütfen..
Cevap sahibi+1 yılSen in durumunu örneklendireyim..
bir köyde yaşıyorsun.. ve hayatın boyunca hiç çıkmadın köyden dışarı.. O köydeki kanun kural kişiler yaşantıları fikirleri senin için tektir.. Ve sen sadece onları doğru bilir onları tanırsın..
Seninde çevren de kim var ne var bilmiyorum ama.. Ben Kürd asıllıyım. Sen den binlerce kat daha fazla kürtlerle iç içeyim.. Ben bu güne kadar toplasan yalan söylemiyim 50 i geçmeyen bir azınlığın istediğini gördüm...
Ya geri kalanlar? Sen %90 derken 13 minyondan fazla kürt asıllı insanla konusmus görüsmüs gibi davranıyorsun :)
Ya ALLAh aşkına kaç kişi tanıyorsun ki %90 diyebiliyorsun.. Belki çevrende sadece o şerefsizer vardır?
Benim bu konuyu açarken bunca uzuun uzunn mesaj yazarken senin zihniyetinde olanlardan tek birşey istiyordum..
Sadece bir tutmamak..
Kötü konusucam kusura bakma ama beni teröristle şerefsizlerle bir tutanların ben kanına tüküreyim.. Çünkü olmadığım bir sıfatı bana bir ALLah ın kulu takamaz. buna gücü de çapıda yetmez..- +1 yıl
Çok güldürdün beni gizli kökenimiz ya kürt ya ermeniymiş nereden öğreniyorsan artık tarihi. öz me öz türküm.
+1 yılİnsanları kışkırtarak eline ne geçti şimdi?
Bu kutuplaşma niye var
Dış güçlerin oyunlarına sadece kürtler gelmiyor sizde geliyorsunuz
Bu sınırları birlikte koruduk türk laz çerkez kürt hep beraber
Daha sonra başkalarının planlarına alet edildi
Herkesin düşünceleri yönlendirildi
Kürtleri suçluyorsunuz ama bizim hiç mi suçumuz yok
Yanlışa yanlışla karşılık verilmez
Bende türküm en yakın can dostum kürt
Bir birimizi mi boğalım şimdi
Bu ülkede gelecek görmüyorum zihniyet değişmedikçe
İnsanlık mertebesi üzerinden düşünmüyorsunuz hiç
Türküde kürdüde lazı çerkezide önce insan118 Yorumla- +1 yıl
Kuzey ırakta kuruldu
Varsayalım ki bu ülkede kurulduğunu iddia ediyor
Anca konuşulıur
Benim kızdığım nokta şu
Bu ülkenin içinde haklar tanınmaya başlandı
Herkes ne diye vıdı vıdı ötüyor anlamıyorum
Yorumları okudum utandım yemin ederim
Bunlar 100 yıl önceden planlanmış şeyler
Büyük ortadoğu projesi adına yapıyorlar birbirimize düşürmeye çalışıyorlar
Size taş atana gül atmayı deneseniz ne olur sanki ne kaybederiz
1950 den sonrasına iyi bakın
Önce alevii konularını açarak bölmeye çalıştılar
70 lere doğru lice katliamı oldu
ardoından asala örgütü kuruldu bunlara tepki olarak
Birilerinin planları eseri oluyor bunlar
Halk eziyetini çekiyor - +1 yıl
Onca şey yazdım hiç birini anlamamışsın ne diyim
Yazıklar olsun bizim milletimize hala aynı notadan çalıyorsun - +1 yıl
Hadi bakalım daha ne kadar saçmalıcaz
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. 1918 Yılında ortaya konan ABD başkanı Wilson a ait plan,
1. Orta doğu ve Anadolu Müslümanlara ve Türklere bırakılamaz.
2. ABD nin has menfaatleri (SİYONİZMİN) bölgede büyük İsrail ile büyük Ermenistanın kurulması şarttır ve behamehal (ACELE) kurulmalıdır..
3. Bölgede yaşayan Kürtler devlet kurma vaadi ile aldatılmalıdır (ÇÜNKÜ ONLARDA MÜSLÜMAN)..
Barzaninin Yahudi olduğunu biliyormusunuz? İŞID denen kuruluşun aslında Yahudi milisleri ve MOSSAD ajanları olduğunu biliyormusunuz? Madem İslam adına yola çıktılar neden Yahudilere saldırmıyorlarda Alevileri ve Türkmenleri yok etmeye çalışıyorlar?
Bu gün Kürt davası adı altında ki PKK aslında Ermeni örgürtüdür.. Kürler konyayı sonra göreceklerdir.. BDP lilerin tamamının Ermeni kökenli olduğunu biliyormusunuz?
İnşalalh bir şeyler öğrenmişsinizdir şu kadar izahtan..1710 Yorumla- +1 yıl
Baştan aşağı safsata. ... .
- +1 yıl
yav he he
- +1 yıl
Yalan belge ve kitaplar onlar , gerçek belgelere asla ulaşamazsınız. ...
3 - 5 kendini bilmez, hayalperest kesimlerin komplolarına alet olmayın. .. - +1 yıl
Dayım asıl amaç sizleri komplolar bataklığına sürüklemek. ...
Adamlar neler yaptı son 10 senedir haberiniz yok hala ülke bölünecek diyorsunuz 30 senedir bölünmemiş hala aynı laflar.. ... - +1 yıl
Biraz tarih okuyun ve biraz kitap okuyun öyle konuşun.. Ben senin o bildiğin cahil hıyar takımından değilim..10 yılım bölgede geçti.. Sorun Türkiyenin yok edilmesidir. Boing şirketi sahibi siyonizm başkanı Rockafeller ''Atatürk planlarımızı 100 yıl geri attı eninde sonunda plan uygulanacaktır'' dedi. ölgedeki dostlarımızı son 10 yıldır bölgeye müthiş Ermeni yerleştiğini söylemekte.. Bari Apoyu da
+1 yılArkadaşlar yanlış anlaşılmasın öncelikle has ve öz Türküm. Fakat tarihimiz boyunca hiç bir devletin buyruğu altına girmek istememiş ve girdiğimizde bile kısa süre sonra isyanlarla yeni devletimizi kurduk biz Türkler olarak ve bu bağımsızlık özgürlük aşkıyla övünüyoruz. Ve bazen şöyle düşünmekten kendimi alamıyorum onların yaptığının bizim geçmişte yaptıklarımızdan ne farkı var? Onlar da kendi bağımsızlıklarını istiyolar ve kendi bayrakları altında yaşamak istiyolar ve bunun için uğraşıyorlar yani bilmiyorum düşüncemde bir yanlışlık varsa lütfen yapıcı ve aydınlatıcı bir şekilde eleştirin eleştiriye açığım ve bakın gizliden de yazmıyorum bunu..
70 YorumlaHepinize selam olsun klavye bordo berelileri. Hepinize helal olsun bak nasıl da vatanı koruyorsunuz klavyeyle. Maşallah. Kürdistan niye kurulamasın bana bunu aranızdan bir bordo bereli açıklasın lütfen. Yalnız şunu bilerek açıklasın: Kürtler yalnızca Türkiye'de yaşamıyor ve Irakta halihazırda bir bölgesel Kürt yönetimi var. Türkiyemin parçalanması, üzerinde başka ülkelerin kurulması öyle kolay iş değil. Ancak Irak'ta neden bağımsız bir Kürdistan devleti kurulamasın? Evet sevgili bordo bereli siyaset bilimciler bana bunu mantıklı bir şekilde açıklayın bakalım.
12 Yorumla- +1 yıl
Cahil insanin teki yine o cok kiymetli zekasini kullanip yorum yaptigini zannetmis.. artik bir seyleri görün söyle sorular paylasipta milleti de birbirlerine dusurmeyin iyice ne salak insanlarsiniz ya! Tardigrad sana demiyorum arkadasim bu arada
+1 yılÖncelikle merhaba sana bunları bir ülkücü olarak yazıyorum.. Güneydoğuda bir şehirde oturuyorum.. Belediyelerin isimleri bile Kürtçe yazılmış durumda, molotof atan adamı polis kendini korumak için vuruyor açığa alınıyor. Yani kağıt üzerinde belirtilmesi de adım adım Kürdistan kuruluyor.. Olmaz molmaz demeyin bu seçimlerde de yine aynı hükümet kazanırsa Kürdistan kesinlikle kurulacaktır.. etrafındaki ülkelere bir bak bir kısmı oluşturuldu bile plan adım adım işliyor sonumuz hayır olsun.. Kürdistan kurulursa olan Türke de olur Kürde de bu böyle biline...
10 Yorumla
+1 yılKurulamaz kurulmamalı. Kürtlere saygım çok fakat bağımsızlık apayrı birsey. Bakın Osmanlı'ya. Cok uluslu güçlü bir devletti herkes huzur içinde yaşıyordu. Fakat diğer ırklar teker teker isyan etti ve noldu? Ellerinde ufacık ülkeciklerle kaldılar ve dünyada sözleri geçmiyor. Biz nolduk? Ufaldık ve ortada bir birlik kalmadı. Yani diyeceğim şu; Kürtlerde özgürce yasayabilmeli kendi dillerini de konuşabilmeli fakat aynı çatı altında olmalıyız. Tam bağımsız olsalar hem Türkiye nin gücü azalacak hem kürt kardeslerimizin de hiçbir ortamda sözü geçmeyecek Suriye gibi olacaklar. Güçlü bir ülke kalmayacak. Tam da amerika nin istediği gibi. Unutmayın bölüsürsek tok oluruz bölünürsek yok oluruz.
31 Yorumla- +1 yıl
+1 ..
+1 yılIrak savaşından önce (2003 öncesi) amerika bu günleri o zaman planlamıştı. Iraka girdiler önce kürtlerle bir olup saddam direnişini bitirdiler. Sonra bin yıllık türkmen şehirlerinde (musul, kerkük, telafer, tuzhurmatu) kürtlerle bir olup katliamlara giriştiler. Şehirlerin nüfusunu katliamlarla kürtler lehine değiştirdiler. Türkmen kadınlarına tecavüz, toplu türkmen aileleri katliamları vs.. Bütün bunlar olurken türkiye gıkını çıkarmadı. Şimdi güneydoğuda ışid ayağına yüzbinden fazla kürt göç etti amerikanın planı tıkır tıkır işliyor yani.
00 YorumlaKursunlar da görsünler. 1200lü yıllardan beri özgürlük diye kıç yırtan iskoçlar bile pabucun pahalı olduğunu anlayınca bağımsızlığa hayır dediler. Şimdi biz beslediklerimiz, devlet kurduklarında bedava elektrik, su bulamayacak. Kaçakçılık diye birşey olmayacak. Velhasıl kelam bedava hayat sona erecek. İşte o zaman görürüz bunların ne sevdalısı olduklarını. Sözüm dürüstçe yaşayan bizim gibi vergisini veren, suça bölücülüğe meyli olmayan kürt kardeşlere değildir. Sözüm asalak olarak sırtımızda yaşayanlara. Allah korkusu olmayanlara.
20 Yorumla
+1 yılSen yedi göbekten Türksün ya hani.. ülkenin doğusuna gitme zahmetinde bulunsaydın eğer barlada kafelerde gezeceğine; orda zaten resmi olmasada kurdistan diye bir devlet oldugunu görürdün. Adamlar ellerinde kürt bayraklariyla geziyorlar Türk okullarini yakip yagmaliyorlar sen cıkmıs klavyeden artistlik yapıyorsun vermeyiz birakmayiz Kürtlere diye adamlar alacagini zaten almis sen hala ne konusuyon? Boyle sert yorum paylasmak istemezdim ama yorumlarina bakilirsa sende fasist duzenin koyun insanlarindan birisin ırkçılık yapmayi kesin de kardesce yasamayi ögrenin be artık!
05 Yorumla- +1 yıl
Kabak eksen toprağa faşist çıkar yurdumda!
- +1 yıl
O nasıl bir mantık be? İnsan olduğun icin baksın Türk olduğun icin degil! Ya canım sen git sütünü ic uyu tamam mi bu konular seni asar ne diye bir b*k bilmiyorken geldin su soruyu sordun anlamiyorum
ben bir türk olarak yazıyorum bunları. kasaba bil e kuramazlar diyorlarda ırakta bölgesel yönetim devlet olma yolunda ilerliyor rojavada da özerklik kazanıyo. iranlada PJAK anlaşması var geriye kaldı türkiye her ne kadar amerika fransa ingiltere türkiyenin arkasında gibi görünsede onlarda israil gibi bağımsız bir kürdistan kurulmasını istiyo ve destekliyorlar IŞİD ordan temizlendiği takdir 3 parça kürdistan birleşecek ve geriye türkiye kalacak. devamını getirmeden önce ben türkiyede özerk bir devletin kurulmasına karşı değilim sonuçta ingilteredede fransadada italyadada ispanyadada ve daha çoklarcasında özerk devlert var azerbaycanda bile var kıyamet kopmaz heralde türkiyedede olsa. evet yani geriye bir tek türkiye kalıyo ben daha ne diyeyim ayrıva kürdistan bayrağı neden sinirlerini bozuyoki yani o sonuçya bölgesel yönetimin bayrağı sana ne oluyo anlamadım
10 Yorumla
+1 yılBu Tür sorulara fiks cevabım budur
felsefesis.files.wordpress.com/.../..._veririz.gif185 Yorumla- +1 yıl
Öyle deme cahillikleri yüzünden ve korkuları yüzünden mecbur kalıyorlar buna emiin benim dayım özel harekat emeklisi neler anlattı bana bir bilsen
- +1 yıl
Bu şekilde çevircen bunları yaşayın l*n köpekler dicen bakcan sonra kaç ay yaşayabiliyolar
- +1 yıl
Hadi Urfa falan tamamda adana milliyetçi bir şehir o salaklar orayı niye dahil etmiş
Kurulsa bile ülkeyi yönetecek , idare edecek güç yok kürdolarda. Hala kanibal aşiretler gibiler. Feodal bir sistemleri var dış yardımlarda bir halta yaramaz. Ermenistan gibi olurlar bir yönden bu bir yönden şu ülke hapseder sefalet içinde geberirler. Kürdolarda 2 gram akıl varsa (!) Türk Milleti sayesinde bu ülkede yaşadıklarının değerini bilsinler
60 Yorumlakuracaklar bir bokta yapamayacağız kabul edin.. sosyal medyadan klavye delikanlılığı yapmak gerçekleri değiştirmiyor zaten anca gazını alıyor.. shakespeare in dediği gibi '' bütün dünya bir sahnedir '' ve bizde bize verilen senaryoyu oynuyoruz sike sike
47 Yorumla- +1 yıl
Gidip ışide karşı turkmenleri koruyarak baslayabilirsin mesela anca laf yaparsin baska bir sey gelmez elinden senin. Allah korusun bir savas ciksa esyalarini toplayip yurtdisinda ki akrabalarinin yanina nasil kacacagin gelir ilk aklına be
- +1 yıl
tamam kurulacak dedim ne olmuş? yalan mı ortadoğudaki projeler yalan mı bütün bu olan savaşlar siyasi atışmalar adamlar bütün herşeyi bize diretiyorlar, yıllardır ha kuruldu ha kurulacak ha kırmızı çizgi ha bilmem ne dedik dedik ne oldu? meğerse en büyük destekçileri bizmişiz o düşman kürdistanın yalan mı? siyasi başarısızlıkları gelip burada bize mal etmeyin herşey ortada ;
https://www.youtube.com/watch?v=ovkQ-rajFH8
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıleicde adamların siyasi parti lideriyle dalga geçiyorsunuz yarın biri sorsa Kürtler Türkiyede eziliyor mu? diye hayır dersiniz..
madem onlarla dalga geçiyorsunuz konuşmaları dilleri gelenekleri davranışları size garip geliyor ülkelerini kurmaya kalktıklarında da laf etmeyeceksiniz savaşıyorsanız savaşın savaşmıyorsanız da böyle çözüm sürecine mahkum kalın
onlar ya bu deveyi güdecekler ya bu diyardan gidecekler gitmediklerine göre kararları açık ve net tabi her Kürt istemez genelleme yapmayalım
kurulur kurulmaz bunu zaman gösterir biz halk olarak üst makamdakilere ihtiyaç duymadan birlik olamıyorsak zaten kopmuşuz demektir
baktığımızda zaten görünmez bir çizgi olmuş aramızda öğretmeni, doktoru, askeri gelmek istemez olmuş doğuya bu bile anlatıyor şu an ki durumu...12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum, 20 yaşında 2 kuzenim öldü, şehit oldu, öcalana sayın diyen adamda şu an devletin başında bunu unutma...
andımızı kaldıran kim? önce bunu düşün sorunun temeline in soran
ister istemez bu onun kararı referanduma gidilseydi halkın hiç söz kararı oldu mu bana soruldu mu? sana soruldu mu? yok..
bu yüzden bunu sorumlusu Kürtler değil devletin başındakilerdir kimseye sorulmadan yapıldı çünkü..
HerkesİşineBaksın adlı üyenin yorumuna DÜnyanın en geri kafalı ırkı Kürtlerdir demişsin. Buradan ne kadar ırkçı biri olduğun ortaya çıkıyor. Onu geçtim. Elbette ülke bölünemez. Ben Kürdistanın kurulmasını istemem. Birlik beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamak varken neden ülke bölünsün ki. Ben buna karşıyım ama Kürtleri ağır rencide etmişsin.
10 Yorumla
+1 yılarabım yıllarca kürtlerin içinde yaşadım. ve pkk bdp vb. hiç olmadıkları kadar güçlü şu an siz hayal kurun büyük türkiye diye. bu iktidaqar bu siyasetle çaok yakında görürüz. herkes üzerine düşeni yapmalı. doğunun durumunu akp ye oy verenlere anlatmalı
10 Yorumlahttps://i.hizliresim.com/B9M5LV.jpg
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir Kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz Ne Mutlu Türk'üm Diyene!50 YorumlaBu hükümet kurdurur üstüne oranın başkanını da Apo piçini yaparlar. Sonra Aynı topraklar üstünde diyarbakıra, van'a, şırnaka v. s gitmeye kalktıgında önüne iki tane anası babası belirsiz piç çıkar kimliğini sorar T. C yazıyorsa sıçtın. Pasaport bile ister hain köpekler.
Ama bu millet bir ayaklanırsa ne kürt kalır ne apo nede tayyoş.. inşallah o günler yakındır. yoksa Sıla gibi başlarız bizde Bu vaziyetler hayra alamet değil diye :/10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsinir hastası olursun inş. kürdistan var sen gibileri istesede istemesede var olmaya devam edecek petrollerını turkıye uzerınden dunyaya pazarlıyor ordusu var ve dunya onlara sılah yardımı yapmaya basladı bıle artık bunu görmezlıkten gelmeyın bişeyı görmezlıkten gelmek o şeyın olmadıgı anlamına gelmıyor ayrıca bu kürt duşmanlıgından vazgecın bak onlar szden nefret etmıyor ve halen sizi aynı ümmeten göruyorlar ayıp yahu ayıp
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbir bitmediniz ırkçı fasitler ayrıca hiç bir zaman sınıf sorunu olmadı türkiyede sadece senın gibi ırkçıların sihnıyet bozuklugu sorunu oldu
- +1 yıl
Tüfek patlasa tabanı kıçına değe değe kaçcak sanaldan vatansever rolu yapıyo gerizekalı embesil 😁
- +1 yıl
büyük KÜRDİSTAN'a azkaldı kardeşim (:
Cevap sahibi+1 yılbu ırkçılar hep öyle sanaldan vatan kurtarırlar ama askerlık yapmazlar vatandaşlarını sevmezler ellerınden gelse ülkeyı satıp parasını yurt dışına kacırırılar
- +1 yıl
Bos yere vatansever rolüne bürünmeye calisma inandirici degilsin. Ben bir Türk olarak Kürtlerden adam gibi adamlarini da, Türklerden ciğeri bes para etmeyecekleri de gördüm. Demek istediğim mesele ne konustugun dilde ne mensubu oldugun dinde ne de ırkında.. mesele insan olabilmekte.. sen ve senin gibi zihniyetler de bu insanlık sınavını kaybetti
+1 yılHadi gençler siz gidin selfie çekip, face'te birşeyleri "like"layın. akşam starbucks'a gidip okkalı bir mokka sipariş edin ve eski sevgilinize nasıl kıskandıracağınıza kafa yorarken birbirinizin tweetlerini favlatıp retweetleyin. Siyaseti de bizlere bırakın.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılBenim bu konuyla ilgili düşüncelerim değişti verelim diyarbakırı güneydoğuyu falan sonra çekelim sınırı hiçbir şekilde ticari siyasi ilişkimiz olmadan naparlarsa yapsınlar Türkiye içinde kalan kürtlerede sorulsun kalmak isteyen vatan hainliği yapmadan adam gibi yaşasın gitmek isteyenlerde gitsin Kürdistanda yaşasınlar
12 Yorumla- +1 yıl
gitseler bende kabul edicem gitmezler işte soruun burada hem sömürcekler hem saldırıcaklar askerimizi şehit edicekler elektirigi kacak kullancaklar bütün öncelikler onlara verilicek kürdistan kürdistan kurulsa bile kimse gitmez emin ol onlar yavşakliga alişmiş insanlar bu saatten sonrada birakmazlar
+1 yılzaten kuruldu ama duyurulmadı, ya da ışidi kullanıyorlar şu an kurulması için. bir 2. nci dünya savaşına bak, batıdan başladı ortadoğuya geldi yahudiler. Yani ilk amaç yahudileri Kudüs etrafına toplamaktı, şimdi de (sözde) kürtlere yer açıyorlar ama BOP aslında diğer adıyla BİP'tir, yani Büyük İsrail Projesi. Kürtlere de kalmayacak yani. Işid o bölgeyi "yerlilerden temizlemek amacıyla kuruldu kısaca. Biraz uzun bir konu:D
20 Yorumlaaşağılara kadar okudum. o kadar ayrımcılık yaptınız ki alın bunu ikonu geldi. türkiye bölünemez kan cıkar. ama sizin yaptığınızda doğru değil. bak kurtuluş savaşında lazı ile kürdi ile çerkezi ile tüm yörelerden insanlarla bu yaşadığımız topraklar için omuz omuza yavaşmışız. o zaman kimse kimseyi ayırmıyorken sizin ayırmanız başkalarının bombasının pimini çekmekten başka bişe yapamayız. yav acaba bu yorumlarda ayrımcılık yapanlar ermeni-yahudi veya ateyistmi artık öyle yorumluyorum.
01 Yorumla
+1 yılBiz daha ölmedik 1 gramını bile vermem bu yolda gerekirse seve seve ölürüm burası bizim topraklarımız
Burası TÜRKİYE CUMHURİETİ
Anladınız mı kürdistan hayali kuran hainler42 Yorumla- +1 yıl
he canım
- +1 yıl
he canım derken ne demek istiyon?
Gizli Üye(36-45)+1 yılKurulacak hedef 2023 neden diyorlar turkiyeyi bolecekler 2023 de o zaman gorecegim herkesi herkes burada atar tutar ama is icrata gelince nedense hemen geri vites anlamiyorum bu vatan çok kolay kazanilmis herhalde bu kadar ucuz şekilde dagila biliyoruz...
10 YorumlaBu milletin basinda bu Adam ve boyle koyun surusu oldugu surece hersey kurulur.
91 YorumlaKuzey irakta kurdular zaten amanbunu genisletmeye çalışıyorlar işte o profilr koyanlari kendinle bir tutma sen asıl bir irktan geliyorsun senin ya da bizim seviyemizden degil onlar 3. dunya insanı onlar.
20 Yorumlana*h kurarlar tatlım :) onlar Türkiyenin imtihanı.. Türkler ırkçı değildir. lazlarıı karadenizi cook seviyoruz. neden onlar tarih boyunca bu ülkeye ihanet etmemiş karıştırmaya çalışmamışlardır. ama kürtler Türkiyenin en büyük baş belasıdır. bu ülkenin imtihanı..
01 Yorumla- +1 yıl
Bi sus ya
+1 yılbence öyle bir ırkta yokta neyse hadi
öyle bir ülke kurulamaz net.170 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılKürdistan diye bir ülke kurulsa bile amerikanin israilin usagi bir sömürge olacaklar, kullanilacaklar her zamanki gibi. kürtler yalnizca bizim topraklarimizda bizim himayemizde insanca , özgürce yaşayabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılabi çizeceksin onlara bir sınır ordaki türkleri alacaksın ordan diğer bütün kürtleri toplayacaksın oraya zaten o sınırlar içinde yaşamak isteyenler türk düşmanları olacaktır.
bir olaymı oldu askerimize mi saldırdılar?
yerleri yurtları belli bombalayacaksın başka şekilde çözülmez bu sorun!!
hem türkiyeninde işine yarar bedavadan sömürge devlet işte!!!10 YorumlaBayragin dalgalandigi Kurdistan bolgesi var tabiki. Neden rahatsiz oldun bukadar:)
514 Yorumla- +1 yıl
türkler daha beyaz tenlidir, kürtler daha esmer olur.
türkler orta asya göçmenidir, kürtler ise zigot dağları göçmenidir.
türkler tarihe geçmiş birçok devlet kurmuştur, kürtlerin ise tarihe geçmiş bir devletleri yoktur.
türkler daha vefali olur ve anarşiye prim vermemeye çalışırlar, kürtler ise daha çok nankör ve galeyana gelen bir halktır.
türklerin çoğunun mezhebi hanefi' dir, kürtlerin ise şafi. - +1 yıl
Genelleme yapıyosun anlamak yerine eleştiri ve hakaret çok yanlış sende kürt bir aileden doğabilirdin empati kur biraz devlet içinde devlet olmaz bizde o kanıdayız ama ayrımcılık yaparsanız düşmanlık başlar her iki taraf içinde geçerli şu hakaretler ne şimdi? Mantıklı düşünen birinin yapacağı iş değil bu
- +1 yıl
Soruyu soran arkadasa sesleniyorum burdan. Senin anan baban Türkte noldu? Aha bak yapa yapa senin gibi cahil bilgisiz faşist birini yapabilmisler? bir bitmediniz! Türküm ama bir Türk olarak sizin gibilerin varlıgından tiksiniyorum!
- +1 yıl
Türkler daha beyaz tenli kürtler daha esmermis ilkokullu seni fark bu mu senin ben olmayan beynini!
- +1 yıl
Bak arkadasim su soruyu sorunca eline ne gecti bilmiyorum ama su zihniyetten bir kurtul bir de kitap mi okursun arastirma mi yaparsın internetten bir seyler yap cahilliginden kurtul sonra gel guzel guzel konusalim. Ama bu cahillikle olmaz anlıyon mu? Kuyruk acın mı var Kürtlerden anlamadim ki? Ne bu dusmanlik hayirdir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKurulsa nolucak kavga hır gürü kendilerine esas edinmişler kültür seviyeleri düşük begnmedikleri Türkiye nin bir cok hakkından faydalanıyorlar hatta hakkımızı da gasp ediyorlar ırkcılık sevmiyorum ama bu suudi arapların ve kürtlerin yüzde doksanı böyle Kürdistan kurulsada bir çoğu gitmez bunların zaten.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 978 cevap paylaştı. Onlar ülke kuramaz da, kaldı ki kurdular iki günde birbirlerini yiyip ülke nüfusunu sıfıra indirirler.
41 Yorumlaonlara yar etmezler. kuyuya düştü düşecekler,
ezikliktir kabullenememek gerçekleri. hiçbir zaman kendilerine ait bir ülkeleri olmayacak kesin bir şekilde.43 Yorumla- +1 yıl
görecegiz canım
- +1 yıl
Bu sorular iyi oluyor. Serefsiz p. cleri engelliyorum. Teşekkür soran. Burasi Türkiye hepinizde kabul edeceksiniz bunu
+1 yılCevabim biraz gec olucak ama ben kabin memuruyum ve irak ucuslarinda ulkeye her girisimizde evrak imzalariz ve o evrakta kurdistan yaziyor ve bu bir resmi evrak. Bilgilerinize
10 YorumlaKürtleri de, Araplarıda oldum olası sevmem, Irkçı değilim, faşist değilim, tam anlamıyla hümanist biriyim ama onlar bâzen insanlıktan çıkıyor. Kürtlerin bir vatanı yoktur olmayacakta, Tek millet tek devlet vardır. Ama bu hükümetle olmaz bu iş...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu an vatan hainliği yapıyorsunuz farkında değilsiniz istemesende öyle bir durumdasın şimdi sizin gibi faşistler yüzünden ötekileştirme en uç noktaya çıkıyor sen onu dışlarsan kendini üstün görürsen zaten kendini üstün görüyorsun esab gününde bunun nasıl hesabını vereceksin sen onu düşün ne kadar ırkçılık yaparsan okadar ırkçılar çoğalır allah bizi sizin gibi okumuş cahillerden korusun. Sen hakaret etmye devam et sonra bu insanlar neden böyle diye atarlanamasın.
00 YorumlaKürdistanın kurulması başlı başına bir hayal ürünüdür. Kurulması için hiçbir sebep yoktur. 15-18 yav nüfusu ile asla kurulmaz. Aslında bu işler nüfustan çok insanların niteliği ve kişiliğine bakıyor. Belli mi olur, kürtlerin azcıkta olur kafası çalışırsa 10 çocuk yerine 2 tane çocuk yapıp iyi yetiştirirlerse ve 55-68 Milyon Türkü orta-asya'ya sürerse kürdistan belki kurulur 😂
10 Yorumla
+1 yılKuruldu haberin yok mu. Şu anda, orada, bir devlet var. Sadece sen bilmiyorsun, ya da görmek istemiyorsun. Ne acı. Memleketimin halleri.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürdistan çoktandır var. Kurulur mu diye saçma sorumu sorulur?
al wikipedia ya bak arştr et sonra konu aç https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrdistan00 Yorumla
+1 yılArkadaşım siz Bitlis'e Hakkari'ye Şırnak'a gitmek istiyor musunuz tatil de ama konu Avrupa olunca hepiniz gitmek istersiniz New York Los Angeles Türkiye de olsa giderdiniz gitmek istemediğin yere toprağım demeyin
02 Yorumla- +1 yıl
Amerika eyaletlerini yazmışım ama siz demek istediğimi anlayın
- +1 yıl
Ben gittim gezdim yaşıyorum da toprağım benim!
+1 yılMevcut hükümetten istifade ıvır zıvır hayallere kapılanlar çok da önemli değil. Bugünler gelip geçer hepsi kuyruğunu kıstırır susar. Ülkeyi bölmekte ısrarcı olan varsa zamanı gelince istedikleri toprağın altında kendilerine uygun bolca yer açılır.
00 Yorumla
+1 yılT. C. bölünemez. ırkçı birisi değilim ama. bu saatten sonra toprak ıstemelerıne katlanamıyorum.
41 YorumlaTürkiye'de bir kürdistan devleti!!! Ah devlet bir yetki verse de kökünü kazısak şunların...
24 Yorumla
+1 yılnormalde amerikan istihbaratına göre 2023 de türkiye kürdistan diye görülüyor inşallah öyle bişi olmaz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. kurulsun butun kurtler oraya gitsin istemiyoruz bu ulkede geberseler yardim yok sinirlarda iki kat onlem aldik mi kurtuluruz boylece
00 Yorumlabu mümkün değil, bunun için her ne kadar zemin hazırlanıldığını düşünenler varsa da, bu mümkün değil, ama Yeni Osmanlı veya Yeni Türkiye geliyor :)
10 Yorumlakürtistan kurulsa ne olcak ablacım bu sefil o* cocukları kendi elektriğini ödemez suyunu ödemez sikecek eşek bulamayıp tekrar bizim ülkeye gelir kürtler devlet mi yönetir te allam ya
30 Yorumlaoldurtmazlar oldurtsalar bile yine olmaz öyle böyle imkansız değil çünkü ;)
06 Yorumla- +1 yıl
yokyav (;
bende sinir oluyom kürtlerden nefret ediyorum onları insandan bile saymıyorum pis kürtler
40 Yorumlakurulacak Turan Ulkusunde bunlar yok olucaklar, yaptiklari hainligin bedelini ödeyecek hepsi, Turk Intikam Tugayi defterini durecek bu deyyuslarin.
00 Yorumla
+1 yılHayır böyle bir sey önümüzdeki 100 200 yıl mümkün degil.
32 Yorumla- +1 yıl
Pis olduklarını düşünür :) ezidileri kimse sevmez
Kürdüstan ülkesi hep vardır ve hep var olacak ister görün ister görmeyin. biz kürdüz kardeşim itirazınız mı var!!!
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılöyle bir ülke olacak ortadoğu ona doğru gidiyor. en azından IŞID vahşetinden daha iyi olur. belkide suriyede IŞID ile komşu olmaktansa kürdistanla komşu olmayı tercih ederim.
30 Yorumla türkiyedeki siyasi tercihler böyle devam ederse muhtemel olarak 3-5 sene sonra kurarlar sürekli yasal adım yapıyorlar ama yapacak birsey yok halkın %52 tercihi bu
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 482 cevap paylaştı. yani böyle bir konu açmanın sebebi nedir, sende biliyorsun kurulmayacağını insanların görüşlerine biraz saygın olsun.
26 YorumlaKurulmamasi temennimiz. Kardes kardes yasardik oysa
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı. fili olarak zaten var ama resmiyet kazanması uzun zaman alacaktır bence
50 Yorumla- Devamını Gör (94)
Devamını Gör(139)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem