AB - ABD - NATO... ve en koyu destekçileri İsrail.
Sizce Kürdistan kurulur mu?

AB - ABD - NATO... ve en koyu destekçileri İsrail.
Sizce Kürdistan kurulur mu?

Türkiye nin zaten dostu yok ki içinde bol bol ajanlarla bölücülük yapılıyor hep çevresinde savaş patlak veriyor göçe zorlanıyor din ya da ırk üzerınden yersen krallar tanrıcılık oynayanlar ülke zaten göçmen adı altına işgal altında iyi niyetli olunsada ki iyi niyet yok güvenlik açığı çok. Kralcılık oynayan piyon çok güven hissi vermiyor ikili oynuyorlar. Aynı yunanistanın harita yayınlamasi gibi bunlar her zaman paylaşılıyor. Türkiyenin dostu yok düşmanı çok millet iyi niyetini iyi biliyorlar vatandaşın iyiliğini istismar ediyorlar ama iyi niyete bakmaz kardeşim ayağına her haltı çevirenleri görüyoruz örgütlerle vs. Koyun postunda kurt çok. Milliyetçi dinci takılanlar ama ajan ya da o koldan olan çok. İnsanlar bu yüzden gözünü açması lazım ama bir çok şey ila algı ya da operasyon çekiliyor tehtitler yapılıyor ekonomi eğitim kanun her şeyleri kullanıyorlar. O zaman bu harita anormal olsada normal bir cüretle yayınlıyorlar. Aslında ne olması lazım sert bir şekilde uyarı yapılması lazım ama yapmıyorlar ya onlardanlar ya da onlar da kendi kozları var bir yere kımıldayamıyor. Bu kadar pis bir devirdeyiz eski devirlerdeki düşmanlık bitmedi bitmezde barış kafasında olanlar hayal kuruyor bunu diyebilirim.
Bu bir kişisel düşünce ve sınırlarımızı tehdit eden bir guruh konusuna yorumum : Çözüm? Engel? Siyasete bakmak bile yeter siyaset şefaf ve güvenilir mi? Topluma bakalım dışarı çıktığında bir araba ya da bir kurşuna gitmeyeceğinin garantisi yok. Eğitime bakalım öğrenciler öğretmenleri dövüp öldürüyor artı eğitim kalitesi berbat dengesiz aklı kullanmayan insan neye yarar. Sağlık bilinçli olarak doktorlar saldırıldığını düşünmeye başladım çünkü dış ülkenin sağlık açığı var aç parantez sağlık sistemi çökerse iyileşme o kadar kötü olur onlar için iyi bir şey. Kadın ve erkek cinayetleri arttı doğum oranı düştü ne kadar az nüfus yaşlı çoksa bir savaş anında ne olur kazanma oranı o kadar düşer. Cinsiyet düşmanlığı kadını erkeği düşman ettiler kalıp koydular din kültür yok feminizm yok maskülenizim adı altında dışardan ithal ideolojiler ile ajanlarda milletin zıttlıklarını hoplatıyor daha fazla zarar için. Hele azınlık olayı kaymak kaymak. Kürt ermeni rum bu azınlıkları düşünüyor gibi yapıp yine aç gözlü gebeşler kaymak yiyecek. Naziler ya da israil hep belli bir zümre kaymağı yiyor çoğunluk yine eziyet gören oluyor. Evlatlarını evlerini kaybeden ırzlarına geçilen her zaman sıradan insanlar olur bu bir gerçek. Kimse bakkalldan ekmek alır gibi toprak vermez ya da araba ödünç alır gibi toprak almaz. İçimizdekileri her şeyden önce bilmek lazım. Kartları kuralsız ve etek altından oynayıp perde arkasında farklı olanlar kökeni ve ilişkileri nerelere kadar gidiyorsa araştırılmadığı sürece sıkıntı temizlenip ayıklanması gerek. Yok post modernizimiş modernite kardeşlik adı altında toz pembe hayaller içinde olmayı bırakmaları gerekiyor. Gerçeklikten milleti dijitalizim ile koparttılar zaten uyutuyorlar hele gençleri. Biz hiç bir zaman savaştan çıkmadık soğudu ve bizde ki iyi niyetliler avrupa ideolojilerinin toz pembeliğine kapılanlar barış olarak algıladı nereye sürüklendiğimizi bilmeden. Avrupaya katılmaliyız Buraya yok şuraya katılmalıyız diye diye kendimiz olabildik mi...
Modern ve gelişmiş olacaksak bu illa bi avrupalidan ya da bir araptan ya da bir asyalıdan aldık diye onlara benzeceğiz diye bir kanun varmışcasına davranmaları zaten sıkıntı balık ta ordan kokmaya başĺıyor. Bu yüzden her alanın üzerinde durulması gerek her haltı ithal olarak almamak ve benimsememek gerekiyor. Güzellikleri al düşmanı iyi tanı dost diye bir şey yok sıkı denetimli gevşek olmamaları gerek. İnsan zihni beş saniyede farklı bir karar alan canlı risk o kadar fazla yani ki Teknoloji gelişti insanlık değil millet bunu da atlıyor hala o vahşi ormanın içindeyiz.
Şimdi sadece düşman var dost yoksa diye herkese saldırılacak anlamına gelmesin yorum. Felsefe ilim irfan bilim etik ahlak kanun spor sanat oyunu iyi oynayacak hamleleri iyi atacak insanlara ihtiyacımız var. Tek noktadan beslenenlere karşıyım yüzeysel basit düşünülmemesini savunuyorum bu konularda siyah beyaz değil hayat ama vahşiliği de atlamasınlar. Dengeyi bulmaları lazım. Çok yazdım herkes de bir savaş ve tuhaf durumlar var biraz da iç dökme isyan oldu kusura bakmayın.
Kürdistan zaten kuruldu, ama Türk toprakları dışında🙂 bir Türk olarak diyorum ki, an itibariyle Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde, canı isteyen buyursun bayrağımızı indirsin, indirdiği yeri tutsun. Hodri meydan.
Netanyahu'nun oğlu yukarıdaki görseli paylasarak açıktan destek mesajı verdi.
AB - ABD - NATO hem silah hem maddi desteğini veriyor.
Karşılarında ne ile durmayı düşünüyorsun?
Şovenist söylemler yeterli değil gibi.
O görseli değil netanyahunun oğlu, isterse biden paylaşsın, bir anlam ifade etmez. Ypg ye yığdıkları silahları, maddi desteklerini biliyoruz. Hangi düşüncede ve tarafta olduğunu bilmem, ama Türkiye' yi düşünüyorsan için ferah olsun, harita hayallerini süslüyor ise de senin adına üzülürüm, çünkü bu ömürde böyle bir olayı göremeyeceksin. Ha planlar tıkır tıkır işler, belki bir asır sonra.
Bak genç arkadaşım, bu ülke 80 milyonluk, yeterli nüfusa sahip bir ülke. İnan bana, iş işgale geldiği zaman en az 50 milyon ferdinin kenetleneceği bir ülke. Y kuşağı ve daha öncekilerinin tamamının gerçek birer askerlik yapmış olduğu topraklar burası, hemen her ilçe de, her mahalle de birer şehit çıkarmış, milyonlarca erkeğinin doğu da mevzi görmüş olduğu bir devletten söz ediyoruz. Laf edeceğini bildiğimden bunca şeye rağmen çakı gibi olan ordusundan, kendine yetecek mühimmat ve silah imalatından söz etmiyorum bile. Baştakiler her zaman gaflet içinde olmaz, halkın da her zaman sabrı tutmaz, ikisi keletlenirse ancak hava akınlarıyla zarar verirsin, dünya aksini, yeni stalingrad ları kaldırmaz. Anlatabiliyor muyum?
Yani NATO'ya karşı tek başına başarılı olabilecek, öyle mi? :)
Yaşam dengeden ibarettir. Nato tek vücut olacak, bak koskoca nato uzlaşacak, milyonlarca canı kıymetli askerini kürtlerin hayali ve kör bir bölge için riske atacak, ama rusya, çin, pakistan vs, öylece izleyip sıranın tek tek kendine gelmesini bekleyecek öyle mi?
Madem o kadar kürdistanın kurulmasını karşsınız o zaman kürtler çaldığınızı geri verin tarihini kimliğini kültürünü ama kürt düşmanlığınız bitmez çünkü varlığınız kürdün yokluğu üzerine kurulmuş
Cevap
14Cevap
rüyalarında bile kuramazlar..
Yüzyıllardır bu rüyayı görüp ıslanıyorlar ama hiçbir zaman kurulamayacak ki Kürdistan denilen şey Osmanlı'da eyalet sayılırdı. O kadar büyük bir imparator bırakın da eyaletle yönetilsin. Herhangi bir etnik kökenin... istan gibi bir derdi yok sadece Kürtlerin var. Çünkü onları yönetmek daha kolay.
Ne diyosun, Netanyahu'nun oğlu destek mi vermiş? Kapı, pencere, o, bu, şu ne varsa hepsini kapat, yandık !
Senelerdir pkk'yı üstümüze salmaktan başka bir şey yapamıyorlar
Sadece bizim mi üzerimize salınıyor PKK?
Sence bunun bi şirası planı yok mu?
IKBY kuruldu.
Suriye'de yerel seçim yapılacağı açıklandı.
Sırada İran mı var, Türkiye mi?
Çok mantıklı konuştun knk saygıyla eğiliyorum önünde
Efenim kürdistan diye bir yer zaten var. Ama o bahsetmiş olduğunuz durum hayalperestlik. Kurdistanın sonu filistininkinden beter olur. Umarım insanlar bir ruyanın peşinde koşturmazlar. Kurdistan güzellemi yapan herkesi oraya gidip orada yaşamaya davet ediyorum. Gidin aç kalın geri dönersiniz zaten.
Bahsettiğin kurumlar istediklerini aldıktan sonra bunları ortada bırakırlar. Türk milleti asla gaza gelmez. Bu tarz bir girişim olduğunda bizim ülke topraklarında en fazla doğulular direnecektir. Yine en fazla hain doğuda çıkacaktır. Biz karşılarında rahat dururuz, Aynı silahlanmayla Suriye de ırak ta da bize karşı duruyorlardı kaç gün sürdü fırat kalkanı operasyonu? BEn bu rte ve gibilerinin içten bizi çökertmesinden korkuyorum. Onun harici istedikleri kadar silahlansınlar. Türkiye işgal edilebilecek en son ülkelerden biridir.
Bahsettiğin Firat Kalkanı operasyonunun başındaki isim de Erdoğan değil miydi?
Ben ülkeyi içten çökertecek şeyin şu Erdoğan takıntısı olduğunu düşünüyorum. Malum HDPKK bile desteklendi Erdoğan karşıtlığı uğruna.
İstediklerini alınca ortada bırakırlar demişsin.
İstedikleri ne peki?
Erdoğan takıntısı mı? Dur gözünü açıyım kanks. Şu an hangi ülke olursa olsun x bir ülkeyle savaşıp işgal dahi etse 15 milyon aynı etnik kökenli insanı o ülkeye entegre edebilir, sokabilir misin? Bana bir tane örnek gösterebilir misin? Takıntı olmakla endişe etmek arasındaki farkı gözetemediğini düşünüyorum. SAnki ortada bir şey yok biz erdoğana takılıyoruz. Fırat kalkanı ne için yapıldı şu an ne yapılıyor peki? Bunu da anlatırmısın? Onların istedikleri kendileri direkt Türkiye ile savaşmasın. Orada bir kukla devlet kurulup özgürlükleri verilsin onlar da Türkiye ile savaşsın. Nato Türkiye ile direkt savaşamaz çünkü Türkiye bir nato ülkesi. Amerika ve ab de öyle.
Bu arada hdpkk vardı da Çözüm süreci rogarı yokmuydu. Megri megri diye şivan perverle ibrahim tatlıses ile barzani ile ben mi ağladım. Türk bayrağını yarıya ben mi indirdim? Peşmergeyi sınırdan davul zurna ile karşılayıp dünya şampiyonu olmuş gibi üstü açık otobüsle ben mi gezdirdim şehir şehir.
Saydıklarının neredeyse tamamı Erdoğan-ABD isbirliginde gerceklesti.
Ki hatirlatirim o dönemde ulusalcilar ve ulkuculer dışında hic kimse sesini çıkarmadı.
CHP bile süreci destekliyoruz ama yöntem yanlış eleştirisi yaptı.
Bahsettiğin dönemden sonra Gülen-Erdoğan çatışmasından tut, CB'nin seçimle gelmesine, darbeye, sistemin değişmesine ülkede sayısız olay oldu, sayısız değişiklik yaşandı.
Dolayısıyla evet, Erdoğan takıntısı.
Çünkü geçmişin günahlarıyla bugün örtülüyor.
Yakında Suriye'de PKK yerel seçim yapacak.
Irak kabullendi... zaten IKBY kurulu.
Suriye kaderine mahkum... artık elinden bir şey gelmiyor.
İran bile sessiz artık.
Erdoğan dışında konuşan kaldı mı?
Soru şu... konuşma ne zaman bitecek, ne zaman müdahale edecek?
Hani diyorsun ya... NATO bize açıktan saldırmaz...
Bir baksana PKK silahları nereden almış?
Nerede eğitim almış?
Darbe gecesi uçaklar nereden desteklenmiş?
Norvecteki NATO tatbikatinda hangi lider fotoğraflarına kurşun sıktırılmış - Türk Askeri neden tatbikatı yarıda bırakmış?
NATO zaten bizimle savaşta!
Aynı şeyi söylüyorum. Açıktan savaş ilan edemez. Savaş ilan etmesi için kukla bir millet devlet lazım. O yüzden büyük kurdistanı kurduracaklar. Sonra israile o büyük kurdistanı yedirecekler. Çünkü israil de TÜrkiye ye açıktan savaş ilan edemez. Chp zaten bu ülkeye çare değil. erdoğan hiç değil. Hadi bu geçmişte yapıldı şu an ki ekonomi politikası kime yarıyor sence? Bu da mı geçmişte kaldı? Sosyal düzeni de mi geçmiştekiler bozdu. Erdoğan yapmadı mı? Erdoğan kendi muhalefetimizi kendimiz yaratırız dedi 2017 de o tarihten sonra kurulan partileri sayarmısın bana. Askeri vesayeti kim neden bozdu? Fetodan dolayı mı bozuldu sanılıyor? Öyle inanılıyorsa feto da bizim kötülüğümüzü istiyor deniliyorsan neden tekrar kurulmuyor sence. Ben mi kuracam bunu da? Bugün polis hiçbir olaya karışmıyor bunu da ben mi bitirdim. Mülteicler geri gidecekler diye ülkeye alınan kişilerden kaç milyonu vatandaş oldu? Göçmenlik bürosu 2.7 milyon surili diyor. Resmi rakamları bilirsin 2.7 açıklanıyorsa 4 milyon rahat vardır tabii ki tahmini. Bak Su an 6-7 milyon Türk var almanya da kaç senelik bir tenazür bu? Ki Almanya diyoruz onların işçiye ihtiyacı var diye aldılar. Biz neden aldık bunları? Sosyal düzen bozulunca sana bu bahsettiğim olası kurd türk savaşında bu kişiler sessiz kalacak toplumda bu kadar sessiz kalınca çoğunluğu sessiz kalacak. Yine benim gibi vatan fedaileri sesini çıkaracak. Bu duruma Ecevit zamanında mı geldik biz? Fırat kalkanı operasyonu Kurdistan için temizlenen bölgeler bunu da zamanla göreceksin. Ama işte o zamana kadar bize sizde erdoğan takıntısı var diyeceksiniz kanks.
Öncelikle Erdoğan konusunda en azından bir noktada uzlaşalım, Erdoğan popülist bir lider.
Rüzgar nereden eserse o yöne savrulur. İktidarda kalmak için kullanmayacağı araç yok.
2013 ile başlayan FETÖ ile mücadele ve yükselen milliyetçilik duygusuna sığınması da bundandı.
Bunun bilinçince şunu da kabul edelim ki özellikle darbe ile ortaya çıkan ciddi bir gerçek var:
Darbe başarılı olsaydı, Erdoğan'ın da kellesi gidecekti.
O halde suna bir cevap bulalım, Erdoğan neden yeniden Amerika ile uyumlu gitmeye başladı?
Erdoğan'ı buraya kim itti?
AB'nin ABD'nin Erdoğan'ı istemediği artık gizli kapaklı değil, yayınlanan raporlarında bile geçiyor...
Peki Erdoğan buna rağmen, neye teslim oldu?
Bence haksızlık etmeden bunu sorgulamak gerekir.
Şimdi gelelim itirazlarına:
Ekonomi - Faizi tek basamağa indirip, enflasyonu ve dövizi sınırlı seviyelerde tutan Berat Albayrak kim tarafından yendi?
2017 sonrası kurulan partiler -
Davutoğlu görevden alındığında Amerika'da atılan manşet " Ankara 'daki adamımızı kaybettik"
Akşener "TSK'yı dinleyen (Sarmusak) ve Fethullahçı polis memurlarını atayan bakan"
Babacan... :) Yani yazmaya gerek var mı gerçekten emin değilim.
Kim olduğunu bilmeyen yok.
Bak eğer Erdoğan'ı eleştireceksek, en doğru eleştiri bunların halen ellerini kollarını sallayarak gezebiliyor olması olur. (En başta da tabii ki Gül)
Mülteci meselesine ısrarla girmiyorum çünkü tekrar tekrar söyledim, orası ABD - Erdoğan antlaşması
En başta da Davutoğlu eseri.
Esad - Erdoğan görüşmesi olmadan çözülmeyecek...
Ancak şunu söyleyim, ABD gazetelerine Erdoğan Esad'tır diye yazıları hangi siyasi lider yazdı Türkiye'de?
Hakan Fidan Esad ile görüşmeye gidince ortalığı kimler ayağa kaldırdı?
Yarın savaş safında Erdoğan ile aynı cephede olunacak.
Sizlerin anlayamadığı en büyük sorun bu.
Kanks yazdığın herşeye katılıyorum. Fakat bu polülistlikten çok afedersin aptllığa giriyor. Herşeye kandırıldık süsü. Her konuda en az 8-10 danışmanı var bu adamın. Ben art niyetli olduğunu düşünmüyorum maalesef vasıfsız. Sadece birilerini etkilemesine kanacak değilim. Bilimsel gerçektir toplum olarak bir arenadaysan yani 3-5 kişiden fazla isen o toplumun ıq su 60-70 civarına düşüyor. Bireysel olarak herkes akıllı ama zaten hükümetler kitle kontrol hesapları yapıyor sadece bu konu üzerine onlarca danışman uzman bir araya gelerek knousmalar hazırlıyor vesaire. Bunları bilecek kapasite de olduğunu düşünüyorum ve bu beni mutlu ediyor. Fakat dediğim gibi güvenemiyorum. Yarın yine bir savaşta bir kandırılma bahanesiyle onlarca kayıp vermek istemiyorum. Albayrağın ipini çeken bu ülkedeki en büyük kalpazan soysuz. Abi soyadını da öyle bir vermişlerki sanki ironi... Ama berat da temiz değil. Hani dolar 10 TL olacakmış falan dedikten 2 sene sonra 20 oldu :D Yine erdoğan da amerika desteğiyle geldi. Sen takipçisisin anladığım kadarıyla bak canlı yayında trt ye ingiliz adayı abdullah gül açıklama yaptı. Sordular sizin adaylığınız kesinleştimi diye. Ağzından kaçırıyor ya amerika ile ingiltere bu konuda görüşüyor henüz anlaşamadılar diye. Böyle aptal adamlar bular. Zaten bir şekilde internetten yok ettiler o roportajı bulamadım bir türlü. Onu bunu bilmyiorum da şu mülteci olayı ve ekonomi yüzünden asla affetmiyecem beceriksiz erdoğanı. Zaten savaş göremez o çok ömrü yok ayakta zor duruyor.
Senin özelinde söylemiyorum, ancak şu güvenmiyorum - samimi değil söylemleri beni gerçekten rahatsız ediyor. Söylem ile Eylem birliğine bakacaksın, bu kadar net.
Yanılıyorsun yalnız. Hem Soylu konusunda hem de Albayrak'ın ayrılışı konusunda.
Soylu'nun mafyalarla ilişkisi varmış yokmuş, açıkçası bugünün şartlarında umrumda değil.
Soylu dönemi terör örgütlerine en ağır operasyonların yapılmış olduğu dönemdi.
Şu an AKP içerisinde bile bas bas bağırılıyor FETÖ ile mücadeledeki rahatsızlıklar.
HDPKK ile iddialar yeniden gündeme geliyor...
Yukarıda polis örneğini vermiştin... Soylu döneminde bunların hiçbirinden konuşamıyorduk.
Gerçi o zamanda diktatör deniyordu ya neyse :)
Soylu -AKP döneminin kesin de- onlarca yıl sonra ülkenin gördüğü en iyi İçişleri Bakanı'ydı.
Albayrak'ın ipini çeken de kendisi değil.
Albayrak ayrıldığı gün bütün söylediklerini yapmıştı.
Türkiye'nin altın rezervi ülkeye döndürüldü.
Faiz - Döviz - Enflasyon ile mücadele edilirken para yatırıma ayrıldı.
Adamı yapmadıklarıyla yargılamak doğru değil.
Şu an faiz %50... Kim nereye ne yatırım yapacak :)
Ne üretecek? Banka sana paranın 1,5 katını veriyor hiç yoktan.
Uzun lafın kısası, Türkiye her meselede algıyla karar veriyor...
Mücadele edenler de öyle ya da böyle eziliyor.
O kadar çok yanılıyorsun ki neredeyse akp gençlik kolları üyesi olduğundan emin olacağım kanks. Türk polisi en son gezi olaylarında güç gösterdi. O da padişahın yönetimi elden gidiyor diye. Soyluyu zerre tanımıyorsun kanks. Babası kim onu araştırırsan adamı neden nasıl değerlendirdiğimi anlarsın. Babadan dededen geçmişi karanlık birisine aşkla bakamam. Kaldı ki ooooooohhhh çekmeden 8-10 sene önce de tayyibe ne küfürler ediyordu mitinglerinde. Bak hakaret demiyorum küfür. Yani bir insanı yaptıklarıyla yargılamak algıya düştüğümüz anlamına gelmez ki. Hem kendin diyorsun kanks erdoğana güveniyorum diye. Asıl bu realist bir bakış açısı değil. Bir insan kendi ağzından onlarca kez kandırıldık diyor ve bu adamın kandırılması bütün bir ulusu ilgilendiriyorsa güvenmek mi saçmalık daha güvenmemek mi.1 değil 2 değil 3 değil 10 değil. Şu an ki krizde bile adam çıktı yanılmışım özür dilerim dedi. Hangisine güveneyim? Velhasıl ikimizin de ülkemiz iyiliği için düşünüp konuştuğunu düşünüyorum kanks. Teşekkür ederim güzel sohbetin için.
Kurulmasını isteyenlere söylüyorum, bakın kuruldu şu an :D
https://youtu.be/8PXzHCFyvy0?si=X9wA6-CJyC3cU3Hm Netanyahu'nun oğlu yukarıdaki görseli paylasarak açıktan destek mesajı verdi.
Cevabım yine video
Yaş 22..
Askerlik yapılmamış.
Irak'taki Kurdistan Özerk Bölgesi'nden ve şu an Suriye'de PKK bölgelerinde yapılacak yerel seçimlerden gram haberin yok.
Yarın sıra Türkiye'ye gelince de aynı trollukle devam edersin ❤️
Askerliğimi yapmadığıma dair Allah'tan mektup mu geldi sana nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun 🤣
Kanı dökülmemiş tek Türk kalmadığı sürece bi bk kuramazlar
Şovenist söylemler yeterli değil gibi.
Bop projesi tıkır tıkır işliyor. Böl , parçala , yönet. Emperyalistlerin en bilindik taktikiği
Allah aşkına BOP diyenler önce BOP nedir bir öğrensin... 🤦♂️
Sanmam büyük İsrail için diye destekliyorlar diye düşünüyorum
Kendisi için paylaşıyor zayıf olsunlar işgal edeyim diye paylaşıyor diye düşünüyorum kutsal topraklar bu dünyada cennet yani Yahudiler için diye biliyorum kimse boş yere desteklemez çıkarı yoksa
Peki kurulmasının önündeki engel nedir?
Büyük İsrail in mi?
Öncelikle Kürdistan'ın
Kürtçe'nin dil olduğu bile tartışmalı diye biliyorum dil sorunu var diye düşünüyorum en başta
Kürdistan'ın kurulup kurulmaması ya da devlet odaklı tezleri değil, bölünmenin önündeki engelleri sormuştum
Yoksa Öcalan bile "Kürdistan kurulursa 50-60 yıl Türkçe ile yönetilmek zorunda, bu süreden sonra dil değişikliği gerekir mi bu da başka bir sorun" diye ifade etmişti dil meselesini
Söyledim işte dil engeli var en başta
Kimse boşuna desteklemez ayrıca
Sorun kürdistananın kurulup kurulmaması değil sorun türkiye de kendi ülkemde kürt olarak tanımamam o yüzden kürdistan şart biz kardeş falan olamayız çünkü aynı şartlara sahip değiliz
Zaten güneyi kurulmuş.
Peki kalanı?
Kürdistan diyene kurmak isteyene 🍆👈 girsin.
Emojinin yeterli olacağını sanmıyorum.
Keşke kürtlerden korktuğunuz kadar allahtan korksaydınız sözde kardeşiz ya (dümenden)
Mezarda hayalini kurarsınız.
Böyle giderse kurulur
Böyle'den kastın ne tam olarak?
Nasıl önlenebilir?
Ekonomi bitik, ordu zayıf
Dışa bağımlıyız
Halk koyun gibi
Ülke ne idiğü belirsiz göçmen dolu
Bölünme yakındır
Ordunun zayıf olduğunu düşünmüyorum.
Peki önlemi nedir?
Ordu nasıl güçlü
Önceden subaylar, ortaokuldan sonra askeri lise okurdu, askeri liseler kapatıldı
Astsubaylar astsubay okulunda askeri eğitim alırdı, şimdi 2 yıllık üni mezunu KPSS puanıyla astsubay oluyor
Uzman okulu vardı kapatıldı
6 ay askerlik yapan, sivilde işi mesleği eğitimi diploması olmayan gariban çocuklar işsiz kalmamak için uzman olarak askerde kalıyor
Ne bi askeri eğitim var, ne tecrübe
Lafa gelince profesyonel ordu
Böyle profesyonellik olmaz
Şehit haberlerine bak, koskoca alay ya da tugaya baskın yapıyorlar, şehitler hep uzman rütbesinde
Ülkeyi koruyacak ilk güç TSK
Subayı Astsubayı Uzmanı hep sözleşmeli yaptılar, bu adamlar kendini işine verebilir mi? Neden kadro yok
Haa birde uçaklar helikopterler gemiler, hepsi uydu ve GPS e bağımlı, ülke olarak internet ve uydu desteği ABD den alınıyor
ABD ile aran bozulsa onlardan aldığın hiçbir savaş uçağı gemi helikopter kalkış yapamaz, desteği keser fişini çeker
Rusya'dan alınan S400 ler aktif değil
Rusya'dan alınan S400'ler aktif değil söylemi saçmalıktan ibaret.
S400 Hava Savunma sistemi ve herhangi bir saldırı durumunda mevcut.
Askeri Okullar darbe sonrası saçma sa*ak bir kararla kapatıldı, ancak kısa süre sonra yavaş yavaş yeniden açılmaya başlandı.
Türk Ordusu'nun sayısız harekatı ve başarısını görmezden gelmek biraz ayıp kaçıyor.
Verilen şehitlere gelince...
Şehit konusunda kim ağzını açabilir ki...
Bir şey demeye haddimiz yetmez.
Ancak şunu da unutmamak gerekir ki Türk Ordusu tarihi boyunca gir yık gebert mentalitesinde olmadı.
Sür'daki harekat 3 günde bitecekken, 3 ayda tamamlandıysa, şehitsiz bitecek operasyon onlarca şehit ile bittiyse bunu doğru anlamak gerekir.
Çarlık Rusya'nın 1. Dünya Savaşı sırasında raporladığı bir gerçek var:
Düşman Türk gibi olmalı, ardında bıraktıklarına dokunmayacaklarına emin olursun.
Kürdistan ne vialand gibi bir yer mi?
Türkiye Bölünmez Bir Bütündür
Kurulmaz
Umarım kurulur 😏
Hem Filistin'i hem de İsrail planlarını desteklemenin anlayamadım?
Ben sadece Filistini destekliyorum İsrail 0ruspusu beni ilgilendirmiyor
Yukarıdaki görsel İsrail Başkanı Netanyahu'nun oğlu tarafından paylaşıldı.
IKBY bağımsızlık referandumu İsrail tarafından desteklendi.
Kürdistan'a en büyük destek AB - ABD - NATO - İsrail tarafından veriliyor.
İsrail'e küfrederken İsrail planlarını desteklemiş olmuyor musun?
Ben öyle teröristlere destek vermiyorum
Kürdistan için umarım kurulur demedin mi?
Ne yani bütün Kürt insanları terörist mi?
Sorunun neresinde Kürt etnisitesi hakkında ifade kullandım ben?
Eğer ki İsrail böyle bir şeye destek veriyorsa ben vermiyorum
-se +sa değil, destekliyor.
Rüyanda kurulur kunde seni
hayir
Sosyal medyada gülen emoji atmak ya da alay edercesine konuşma ile ne yazık ki ne verilen silahlar ne de maddi destekler değişiyor.
Önümüzdeki haftalarda Suriye'de PYD (PKK) elinde bulunan bölgelerde seçime gidiyor.
Irak'ta Kurdistan hali hazırda kurulu.
Yarın ülke savaşa girince aynı şekilde güler eğlenirsin.
öyle bir ihtimal yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?