Kizimiza bakabilecek misin sorusuna kiziniz kendine bakmaktan aciz mi dedim. Olay cikti.
Kizlar neden Universite okuyor calismayacaksa?
Kizlar neden Universite okuyor calismayacaksa?
mal ya bu devirde iki kişi çalışıp bi evi zor geçindiriyor ayrıca üniversite okuduysa niye çalışmıyor ya bu evlilik değil bakıcılık olur ebeveynlik olur bi baba da çalışır kızı evde ev işi yapar sen çalışıp o evde iş yapıcaksa niye evleniyorsunuz kş ya çok sinirlendim şu an
Sinirlenme hemen halen koca ariyir kendisi
aramasın bıraksın ya millet ona bakmak zorunda değil ömür boyu çalışıp onun boğazına mı bakıcaklar ya
Cevap
0Cevap
Sen neden erkek oluyosun dişine bakamayacaksan? Çalışmayan kadın gereksiz kadın diye bir söz yok ama parasız erkek gereksiz diye bi laf var
Parasız olduğumu nerden çıkardın?
Gereksizliğinden
Gereksiz olsam şu an çalışmıyor olurdum
Kadının görevi erkeklik yapmak değil yalnız kocasına dişi olmak bu kadar.
Kocasına dişi olmak derken tek kişinin **şesi olmak gibi bir şeyden mi bahsediyorsun?
Kadının bireyselliği hürriyeti nerde?
Vay karaktersiz vay senin dişiliği sadece bu sanan mallığınla sana iyi biri kız vermez
Bireysel hürriyet parayla olur. Bırakalım bu gereksiz ne derse desin. Allah o kıza da hayırlı koca versin.
**şe dedikleriyle de evlenir bunun gibiler
Ben de aynisini diyorum. Bireysel hurriyet para ile olur. Koca eline bakan kadin ne kadar hur olabilir?
Kocası milyonluk araba alan kadınlar var o kadın gayet hürdür 😃 Kocasının değil patronunun emrinde bi kadın ne kadar hür olabilir?
Illa birinin emrinde mi olmasi gerekiyor demek istedigim bu... patronuyla olan iliski de profosyonel... basarsin istifayi calismazsin gerekirse net...
Kadın koca eline bakar diye bi durum değil siz istiyorsunuz ki evli olalım onla bunla düşüp kalkalım benim eşimde onla bunla yatsın kalksın bi duruşunuz ahlakınız olsun ya sizin yetiştirdiğiniz nesiller bu hale getirdi madem karına bakmaya gücün yok ne kendini yak ne karını o kız babasının evinde büyüyecek sana gelince de işe girecek sana para getirecek yok ya başka
@Ttatl Acikcasi bana para getirmesi gibi bir beklentim oldugu sonucuna nasil vardin anlayabilmis degilim. Simdi gelelim ne istedigime...
Bana bagli olsun , ama bagimli olmasin istiyorum. Her an ve her saniye muhtac oldugu icin degil, benimle olmak istedigi icin benimle olsun istiyorum.
Birisinin bitisine baktigj degil, herkesin hurriyeti kadar maddi sorumlulugunu da ustlendigi , esit demokratik bir aile dusluyorum...
Yani kimsenin kimseninelunden parasini felan almak istedigi yok... Bu kaniya nasil vardin cozemedim...
He istifayı basınca da ikramiye veriyorlardı 😅 sen iyi misin ya kimle evleneceğini sanıyosun holding işleten bi kadınla felan mı
@Ttatl Sen adamsın adam. Allah senin gibilerin karısını ve kız kardeşini gözetsin. Şu geniş eziğe bak. Muhtaçlıkmış, ona para verebilecek tek erkek sen değilsin senin yanında kadın duruyorsa zaten seni sevdiği içindir ama seni kim sever ki daha erkeksi koruma içgüdülerin yok
Ve kadınlar ilgi kıymet gördüğü oranda severler. Kocasının para vermediği hiçbir kadının kocasını sevdiğini görmedim. Ne ona saygı duyar ne de ailesine.
Baska hic birgeliri olmayip evde oturan bir kafin kimden psra alacak pardon?
Ayrica gidecek baska yeri ve ekonomik bagimsizligi olmadigi icin erkege katlanan bir cok kadin var bu ulkede...
Gelelim koruma durumuna...
Korumak demek kadina hayati zindan edip
Nerdeydin hessp ver
Saga bakma sola bakma onu boyle yapma diye programlamak degildir.
Korumak, gerekttiginde yapilir. ucuz kahramanliga gerek yok...
@feyziiihusnu ben babamdan böyle gördüm babamın bi sözü var benim param annenin parası annenin parası yine annenin parası ben sadece buna değil sevgilisiyle her haltı yiyene de karşıyım ahlaksızlığada karşıyım o birlikte yaşayanlarada nefret ettim artık insanlardan ya tamam çoğunluğu müslüman olan bi devletiz ama müslümanız ya yükümlülüklerimiz var islam gibi güzel bi dinin içindeyiz ölçüsüzlük yapıyorsunuz böyle yürümez ben sinirleniyorum böyle şeylere
Senden ayrılıp başka erkekten para alır bu kadar basit. Örneği de çok. Bi tanıdığın kötü bi kocası vardı ayrıldı kapalı dindar kadın Antalya’da beş yıldızlı otel sahibiyle evlendi, Allah’ın emanetine sahip çıkmayı bilen namuslu gururlu adamla evli şimdi.
@Ttatl Allah o babanın dediği gibi düşünen eş nasip eder inşallah.
Bir sey soracagim birlikte yasamaya karsiyim diyorsun , siz birlikte yasamiyor musunuz?
Para karsiligi erkekleri sevene ne denir feyziihusnu?
@Ttatl Yani ayri mi yasiyorsunuz?
@feyziiihusnu @ttatl aynı şeyleri yazmışsınız evlenin siz bence sdsdha kasmayın bu kadar ya birlilte de yaşayın ne olacak
@Ttatl ne oldu yakışıklı fotoğrafın gitti asdagag mesaj kutunu açar mısın?
@Ttatl Fatih Sultan Mehmed in bir sozu var
Insanlara Allah'in soracagi sorular sormayin
Kulun kula soracagi sorular sorun...
Senin cehennemlikdediklerin bakarsin cennete gider bilemezsin...
@Ttatl Evlenince ayri mi yasayacaksiniz birlikte yasamaya karsi isen?
@Negerekvarismem Ne kadar basit bi düşünce yapısı. İşte senden en fazla kaşar olur demek ki.
Kaşar işte her merhabalaştığı erkekle farklı anlamlar yüklüyor heralde. Soran da zaten parasız gereksiz Allah iyi ve namuslu kızlarımızı böyle birine denk getirmesin.
@Ttatl Tecavuz kulturu ( rape culture) da buyuyuyen bireyler hep en ahlaklilqrin kendileri oldugunu dusunurmus...
Ama baskalarina bakar, taciz eder, ifsa edeermis...
@Ttatl Seni bilmem de
Benimparasiz ve Ahlaaksiz oldugumu nerden cikardiniz onu anlamadim.
Bir soru sordum cevap vermedin. Ben annemle birlikte yasiuorum mesela siz Ailenizle ayri mi yasiyorsu uz? Birlikte yasamak neden Ahlaksizlik olsun ki?
Herkes iş bulmak ya da çalışmak için okumuyor. Eğitim seviyesini yükseltmek, genel kültür arttırmak, sosyal bir ortam, faydalı bir deneyim... gibi sebeplerle dr okuyan var.
Peki nasil geciniyor sonrasinda calismadan?
Espri diye geçiştirseydiniz ya hskahah
Anlamadım soruyu
Kayinpeder adayim kizima bakabilecek misin? Diye sordu
Ben de kiziniz kendine bakmaktan aciz mi dedim...
Tartisma cikti haksix miyim diyorum
Sen de fenaymıssın haa adam lafın gelisi demis beee
O kız hamile kalacak hamilelik ve lohusalık en aşağı 2 yıl ayağa kalkamayacak. Buna göre başına bi koca, bi adam gerekiyor. Ha sonra da bir yaşında bebeği ne olduğu belirsiz bi bakıcıya ya da çen çen konuşan kaynanaya bırakıp aval aval sürünecek değil. Diğer Müslüman ülkelerde kocalar kadınlarının altına ferrari çekiyor. Kocalık bu.
@feyziiihüsnü Ferrari mi?
Cinsiyet mi değiştirsem bilemedim... Ayrıca Türkiye Müslüman bir ülke değil. Anayasayı aç bak istersen
Ama evleneceğin kadın Müslüman? Evleneceğin kadın devlet değil sjshjshsh Devletten sanane. Ki devlette de evin tüm ama tüm geçimi erkeğe ait.
@feyziiihüsnü Müslüman olmayabilir de... Evleneceğim kadını nerden tanıyosun?
Ama müslüman. Hissettim 😀
@feyziiihüsnü Hamile kalan kadını besleyecek kadar kazanıyorum lakin iş hayatında bile " Ama ben bayanıııım" diyip ortadan kaybolan çok kadın var... Ben birilerinin birilerinin sırtına yaslanmasına karşıyım.
Koca dağ demek. Kocasına sırtına yaslanmayan başkasının sırtına yaslanır. Neyse ya o kadınla beklentileriniz uyuşmuyor evlenmeyin zaten.
@feyziiihüsnü yaslananlardan hazetmiyorum... insanin biraz gururu olur. Kendi ayaklari uzerinde durmasini bilir.
Gururu olan erkek zaten kadını yaşatır defol ezik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?