Duyduğunuz da etkisinden uzun süre kurtulamamıştınız..
Benim Junko Furuta olayını okuduğumda uzun süre etkisinden kurtulamadım..
Beni derinden etkilemişti.
Öğrenmek isteyenler için link bırakıyorum.
https://youtu.be/5H1Ab1BGzN0
Junko Furuta olayı benim psikolojimi bozmuştu. 2 hafta falan kafamda hep bu olay döndü hep bir şekilde kendimi o kızın yerine koydum. Ozellikle kızın kafatasına yapılanlar 😔 peki bu caniliği ona yapanların evlenip çoluk cocuğa karışması? Canilerden birinin annesinin gidip 'oğlumun hayatını mahvettin' diyerek kızın mezarını tekmelemesi? Bazi hemcinslerimden oyle utanıyorum ki..
Beni en çok etkileyen hikayelerden biri Blanche Monnier hikayesiydi. Güzeller güzeli Fransız bir kadın finansal olarak kendinden aşağıda birine aşık oluyor ve annesi bu evliliğe engel olmak için kadını bir odaya kilitleyip 25 sene odadan çıkarmıyor. ( Bu bahane bana pek inandırıcı gelmiyor, sebebinin daha farklı bir şey olduğunu düşünüyorum.) Sebebi her ne olursa olsun kadını 25 sene orada saklaması ne büyük acımasızlık! Ayrıca yemek falan cok nadiren veriyormuş, kadın bulunduğunda 25 kiloymuş. Biri isimsiz bir mektupla başsavcıya bildirmeseydi kadın son nefesini orada oylece verecekti gerci bulunduğunda ölüden farksızmış. Başta inandırıcı gelmiyor ama fotoğrafları, belgeleri falan var merak eden bakabilir.
Türk tarihinde savaşlarda yapılan hilal taktiği (hilal taktiğini ilk Selçuklular bulmuştur). Ve peygamber efendimizin Uhud savaşında savaşırken ya ağzından ya da yanağından kan damlayacakken Allahu Teala cebraile der ki ; Yetiş ey Cebrail onun kanı yere düşerse andolsun ki yerde ve gökte bir tek canlı dahi bırakmam. Bunu duyan Cebrail hızlı bir şekilde peygamber efendimizin yanına iner ve yere düştü düşecek olan kanın altına kanadını koyar kan kanadına düşer. En çok etkilendiğim bu iki şey.
Evet bu hadiste yazar ve benide çok derinden etkilemişti dinimizin böyşe muhterem olayları bilmen ne güzel
Görüş
11Görüş
Geçenlerde bir yerde okumuştum. 90'lı yıllarda bir çift hacılığa gitmişler ve izdihamdan dolayı kaybolmuşlar. Erkek karısını bir türlü bulamamış ve en sonunda öldüğünü düşünüp ülkeye geri dönmüş. Ama aslında kadın ölmüyor orada yaşayan bir adam kadını alıp kendi evine götürüyor karısı olduğu halde. Sonra da yıllarca saklıyor kadını çocuk falan yapıyor. Kadın yıllarca evden dışarı çıkamıyor yanlış hatırlamıyorsam eğer son yıllarda falan takı falan satıyormuş sanırım Türk hacılarla Türkçe konuşmaya başlayınca o adam geliyormuş izin vermiyormuş. Twitterda okumuştum bu olayı. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bayağı etkilenmiştim.
Thich Quang Duc isimli rahibin yönetim baskısına karşın kendini yakarak gösterdiği tepki de onca acıya (tahmin etmesi mümkün değil) rağmen istifini bozmayıp, gösterdiği o iradenin altında ki motivasyon, adanmışlık ve irade gücü beni hala etkilemektedir.
15 Temmuz olayı halen aklımdan çıkmıyor sevgili reisimiz telefonla bağlanıp insanları sokağa dökmesi tüylerimi halen diken diken eder ve f16 lara terlik atıp göğüs göğüse savasmamiz taktire şayandi
Bir çok Tarihi olay var hangisini diyeyim bilemedim..
Geçmişi bilmeyen geleceğini de pek bilemez aslında..
Çanakkale Savaşları beni etkileyen olaylardan birisi..
Mekke'nin fethini izlediğimde etkisinde kaldım. Şimdi bile izlerken günümüzde oluyor gibi etkileniyorum.
Hiroşima ve Nagasaki'ye atom bombası saldırısı, unutamam.
2020 nin son ayında yaşadığım bir olay benim için unutulmaz.
Tarihi olay sayılmaz ama Hindistan'daki Burari olayı beni çok etkilemişti
Struma olayı beni çok etkilemişti
2. dünya savaşı
Atom bombasının kullanılması
Garip cinayet haberleri genelde
Tarihi olaylar beni pek etkilemedi açıkçası
Hitlerin yaptigi hersey
Elisa Lam adlı kadının yaşadıkları
Kocamım onu aldattığımı itraf etmem
Kurtuluş Savaşı
Çanakkale 🇹🇷
En İyi Görüşler