Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMerhaba,
Toplumda taciz gibi olmayan ancak taciz niteliği taşıyan pek çok davranış var maalesef. Bunun psikolojik anlamda alt yapısına bakarsak bu tarz taciz hareketlerini daha çok- İyi bir aile ortamında yetişmemiş
- Sevilmemiş
- Ailesi tarafından maddi imkanları karşılanmamış ve bir şeyler hep içinde kalmış
- Ailesinin maddi yönden desteği olmuş ancak bu seferde ilgi konusundan mahrum bırakılmış
- Kardeş ayrımına uğramış
- Psikolojik sorunlara sahip ebeveynlere sahip
çocukların ne yazık ki hayatta eksik kalanları tamamlamak için bazı saplantılı davranışları oluşabiliyor. Eksik kalan yanını toplumdaki insanları acımasız derecede eleştirerek, onları mutsuz ederek tamamlamaya çalışan bu kişilerin davranışlarına sapkınlık uyguladıkları davranışlara da taciz diyoruz. Toplumda pekçok çeşidi olan bu davranışı sadece kadın erkek arasında yaşanan bir durum olarak algılayan bir kesim var. Tacizin diğer adı "rahatsızlık veren davranış"tır. İşte bu davranışlardan en çok rastladıklarımızı sıralıyorum.
Birine sürekli mesajlar bırakmak, imalarda bulunmak

Ne kadar olumlu da olursa olsun bir insana aşırı derecede övgüde bulunmak, sen güzelsin, yakışıklısın deyip bunu toplum içinde de sürekli gündeme getirmek onu övmek değil daha çok rahatsız etmektir. Ayrıca tanımadığınız yavda yeteri kadar tanımadığınız insanlara gizemli notlar bırakmak onu mutlu etmekten çok ürkütecektir.
Sürekli mesaj atmak

Bir insana karşılık bulmamanıza rağmen sürekli sudan bahanelerle mesaj atmak da rahatsız edici bir davranıştır. Yine tanımadığımız insanlara önemli bir sorunuz yoksa 2 den fazla mesaj atmak hoş karşılanmaz.
İnsanların dış görünüşünü sürekli eleştirmek

İnsanların dış görünüşünü sürekli eleştiren kişilerin negatif enerji yayıp herkesi rahatsız etmede üstüne yoktur. Kambur duruyorsun dik dur mesela, en çok bunu duyarız. Bazı insanların sırt kasları çabuk yorulur, kısadır ve uzun süre dik duramayabilirler. Bir insana sürekli bunu hatırlatmak o kişiyi rahatsız eder. Yine bir insana iki de bir basenlerin geniş, tenin çok çilli tarzında eleştiriler de bulunmak da yanlış. Bunlar kişinin elinde değildir ve basenli, boyu kısa, çilli biri de sıradan bir insana göre çok güzel olabilir. Dış görünüşe yapılan her olumsuz eleştiri tacizdir gözümde.
Bekar insana yapılan rahatsız edici davranışlar

- Yaşın kaç oldu hala evlenmedin
- Senin yaşındakilerin boyunca çocuğu var
- Belli yaştan sonra evlenemiyorsun, evlensen de karşına iyisi gelmiyor
- Geçimsiz bir insan olduğun için evlilik yapamadın
- Kaç oldu biriyle dikiş tutturamıyorsun sorun sende mi
- Bekar değil düzenli bir hayatı olana ev/iş veriyoruz
Tarzı yaklaşımlar da bir nedenden dolayı evlilik yaşayamamış kişileri üzen davranışlar arasında diye düşünüyorum.
Evli çiftlerin maruz kaldığı rahatsız edici davranışlar

- Özellikle çocuk sahibi olmayan bireylere karşı belli zaman sonra bazı hurafe davranışları önerip, dilek ağacına şunu bağlayın, şuraya şunu yapın gibi boğucu önerilerde bulunmak.
- Çocuğu olmayan çifte siz anne baba değilsiniz ne bileceksiniz diyerek yetersizlik hissi oluşturmaya çalışmak.
Unutmayın ki herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil. Belki bu bir tercih belki doğanın kişilere verdiği bir durum. Bu sizi ilgilendirmiyor. Saygı duyun.Toplumsal ayrıcalıkların verdiği rahatsızlıklar

Özellikle mahalle baskısı. Buna ayrı bir başlık açılır. Z kuşağı pek maruz kalmasa da y kuşağı bunu dibine kadar hissetti maalesef. Gece dışarı çıkılmaz, burada böyle giyinilmez, kızlar gece geç saate kadar dışarıda olmaz, kız tek başına tatile çıkmaz çıksa da kesin biriyle gizli olarak gitmiştir tarzı algılar tacizci kişilerin varlığını ne kadar dibimizde hissettiğimize dair birkaç örnek.
Komşuluk ilişkileri

İnsanların sürekli komşularının, sağda solda oturanın ne yaptığını gizli gizli izlemesi ve komşusunun hayatı hakkında gizlice bilgi toplamaya çalışması da maalesef ki rahatsız edici davranışlar arasında yer alıyor. Eskiden daire hayatıyla sona erer dediğimiz davranışlar sürekli komşularının hayatını "gece gürültü yapıyorlar, çocukları sürekli koşuyor seslerinden evde durulmuyor, gece makine çalıştırıyorlar" olarak anlatan insan dolu. Hepsi taciz mağduru aslında düşünce... Hayatın her alanında maalesef...
En çok rastladığımız taciz özelliği taşıyan davranışlar
- Birinin vücuduna ya da eşyasına rızası dışında dokunmak
- Birinin kendini savunmasına izin vermemek
- Düşünce özgürlüğüne ket vurmak
- Cinsiyetçi söylemlerde bulunmak
- Kıyafeti dekolteliyse laf atmak
- Kadın sürücüleri trafikte sıkıştırmak
- Yolda giderken bir insanın dibinde yürümek
- Özellikle kalabalık yolda yürürken sigara içip arkadan gelenleri düşünmemek
- Gece yüksek sesle müzik dinlemek, gürültü yapmak
- Alerji olunan herhangi bir şeyi ısrarla eve almak

Özellikle çok çocuklu aileler gürültü konusunda oldukça şikayet alırlar. Gibi davranışlar rahatsız edici ve hastalıklı kabul edilebilecek diğer davranışlar arasında yer alır.
31 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Psikoloji+1 yıl
Merhaba, alanınıza sizin izniniz ve onayınız olmadan başka şahıslarca yapılan (ki bu çok yakın bir arkadaşınız, eşiniz, ailenizden biri de olabilir) fiziksel ya da fiziksel olmayan her türlü müdahale taciz hatta tecavüz olarak değerlendirilir. Ve maruz kalan kişi bu durumlara "dur" demedikçe karşı tarafın bilinçli ya da sizi rahatsız ettiğinin bilincinde olmadan devam edeceği bir süreçtir. Yine sizi rahatsız eden, izininiz olmadan alanınıza yapılan her tür müdahaleye siz dur demedikçe, gereken yerde fiziksel ve sosyal alanınızı korumadıkça farklı kişilerle benzer deneyimleri yaşamanız da olasıdır. Benzer deneyimler başkaları ile tekrar edecektir.
Nasıl önleyebileceğiniz ise tamamen sizin alanınızı korumanız ile ilgili alacağınız önlemlere bağlıdır.
Örneğin patronunuzla ilgili olan durum için öncelikle bu durumdan rahatsız olduğunuzu uygun bir dille ona söyleyebilir ve mesaj atmaları için sizin uygun olduğunuz saatleri belirtebilirsiniz. Ya da mesai saatleri dışında çok acil olmadıkça yanıtlayamayacağınızı belirtebilirsiniz.
Omzunuza dokunduğu zaman da yine bundan rahatsız olduğunuzu söyleyerek patronunuzu durdurabilirsiniz.
Sevgiler 🌺40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
122
Cevap
116Cevap
Taciz olarak kabul edilmeyen ama taciz olan davranışlar;
- Bunların başında sanırım bakışlar geliyor. Sokakta veya kapalı bir alanda karşı cinsin davetkâr bakışları ya da ciddi derecede insanı irite eden bakışlara maruz kalınabiliyor. Karşı taraf bunun taciz olarak bir hükmü olmadığını bildiği için beden dili ile neler yapmak istediğini aslında Karşı tarafa aktarıyor. Şimdi diyenler olacaktır kadında bakmasın o zaman diye, ne işi var rahatsiz olduğu yerde... Bu durumlar zorunluluklar dahilinde de olabiliyor. Yoksa kimse rahatsız olduğu yerde durmak istemez değil mi?
- Sokakta çok yakın mesafede arkadan yürümekte bence tacize giriyor. Sonuçta fiziksel bir temas yok ama bu da bana çok rahatsız edici geliyor. Kapalı bir ortamda da rahatsız edecek kadar yakında durmakta bence yanlış.
Sonuç olarak rahatsız edici her durum bence tacize giriyor. Zaten dokunmak, ister iyi niyet olsun kişi rahatsız oluyorsa bunu kesinlikle dile getirmeli. Altında iyi niyet vs aradığınızda karşıdaki bu durumu daha çok abartabilir. Son zamanlarda öyle şeyler duyuyor ve okuyoruz ki kim kime ne niyetle yaklaşıyor artık kestirmek oldukça zor...
41 Yorumla- +1 yıl
Aslında taciz diye bir şey yok doğanın kanunu bu. Peki ya sen sana ükecekmiş gibi bakan kişiyi beğenip üktürdüğünde karşılık lı ükturme mi oluyor
+1 yılYargıtay uygulamasına göre, cinsel amaçla işlenen aşağıdaki fiiller cinsel taciz suçunun oluşmasına neden olur
Cinsel amaçlı “el hareketi yapma”,
Cinsel bir hisle “öpücük atma”,
Cinsel ilişki teklif etme,
Cinsel organını gösterme
Mağdura yönelik “sevişelim mi”, “sevişmek ister misin” şeklinde sözler sarfetmek,
Sokakta yürüyen bir kişiye cinsel amaçla laf atmak, sözlü taciz (fıstık, güzelim, harikasın vs.),
Failin mağdurun yaşadığı evin penceresine tırmanarak “seni kaçıracağım, beni içeri al, içeri gireceğim” demesi,
Mağdura karşı cinsel arzuyla çiçek koklamak,
Telefonla kısa aralıklarla arayıp; “evinin önündeyim, dışarı çık, seni maddi ve manevi tatmin edeceğim,” “seni seviyorum, evlenmek istiyorum,” şeklinde sözler sarfetmek,
“Konuşmak ister misin, numarayı çaldır, istemezsen kimsenin haberi olmaz” içerikli mesajlar göndermek,
Mağdurun yüzüne karşı; “seni ve aileni tanıyorum, arabaya bin, gideceğin yere bırakayım, sana kötülük yapmam” şeklinde sözler söylemek,
İnternet üzerinden bir kimseye “soyun”, “vücudun çok güzel” vb. gibi cinsel amaçlı sözler söylemek,
cinsel taciz olarak kabul edilmiştir.30 Yorumla
+1 yılTaciz ve cezalandırma süreci hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istiyorsan Cinsel Taciz Suçu TCK MADDE 105 inceleyebilirsin.
Ayrıca bazı taciz türlerinin açıklamalarını da paylaşıyorum. Olur da yaşıyorsanız ama farkında değilseniz belki fark etmenizi sağlar ve bir faydası dokunur. Sözlü Taciz
Sözlü taciz, kişiye uygunsuz sözcükler kullanılarak ve hakaretlerde bulunarak ortaya çıkan bir taciz türüdür. Sözlü taciz, cinsiyetçi veya aşağılayıcı ifadeler veya çağırışımlar içeren hakaretleri, kaba ve müstehcen imaları ve hatta bazı durumlarda fiziksel temasları da içerir. Islık çalmak, laf atmak vb. Fiziksel Taciz
Fiziksel taciz, mağdurun vücut bütünlüğünü tehdit eden bir taciz türüdür. Tacizci, acı, ağrı, yaralama gibi zarar verici davranışlarda bulunur.
Zarar veren hareketin fiziksel taciz sayılması için kişinin bedeninde morluk, kanama, kırılma gibi iyileşmesi zaman alacak veya gözle görülür hasar oluşturması şart değildir. Cinsel Taciz
Cinsel taciz, kişinin isteği dışında ve ısrarcı bir şekilde gerçekleşen cinsel yaklaşımlar bütünüdür. Bir hizmet karşılığında cinsel çağrışımlı isteklerde bulunmak veya seks teklifinde bulunmak da tacizdir. Sosyal medya'da bu taciz türleri ile sıklıkla karşılaşılır.
Cinsel taciz 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 105. Maddesinde şöyle belirtilmiştir: Kişinin vücut dokunulmazlığının ihlâli olsun olmasın, ona yönelen her türlü cinsel davranıştır. Yani, cinsel yönden, ahlak temizliğine aykırı olarak mağdurun rahatsız edilmesinden ibarettir.10 YorumlaKonuşmak istemediğimizi söylediğimizde ısrar edilmesi, etek giydik diye ya da dekolteli bir şey giydiğimizde bazılarının bakmayı kendine hak sayması, iznimiz olmadan birinin bize dokunması, sesini yükseltmesi, cinsel imâlarda bulunması, erkek arkadaşımızın/kız arkadaşımızın yahut eşlerimizin biz istemediğimiz halde ısrarla öpmek istemesi, dokunmaya çalışması, ayrılmak istediğimiz sevgilimizin bunu kabullenmeyip hayatımıza, arkadaş çevremize, kıyafetlerimize müdahale etmesi, herhangi birinin (yakınımız olsa dahi) fikrini sormadığımız halde giyimimiz, inancımız, ahlak anlayışımız ya da yaşam şeklimiz hakkında kaba bir üslupla eleştirilerde bulunması, rızası vardı bahanesiyle ya da herhangi bir şekilde reşit olmayan kişilerle flört etmek, aldatmak, evliyken bekar olduğunu söyleyip kandırarak başka biriyle ilişki yaşamak, birine onu sevdiğini söyledikten sonra başka kişilerle flört etmek, sevgilisi varken karşı cinsle gereğinden fazla samimiyet kurmak, herhangi birine kötü niyetle bakmak, dış görünüşüyle yargılamak, zorla bir şeyleri empoze etmeye çalışmak, kendini düşüncelerini dayatmaya çalışmak, herhangi bir konuda aşırı ısrarcı davranmak, sevgilisi/eşi olan birini tahrik etmeye çalışmak, her selam verene sapık/tacizci muamelesi yapmak (taciz olmasa da o kişiye hakaret sayılır).
10 Yorumla
+1 yılbeş sene önce özel muayenesi olan prof dr m... a gitmiştim şikayetlerimi anlattıktan sonra muayene odasına geçtik doktor biliyorsundur parmakla makattan prostat muayenesi yapıyorum dedi evet hocam biliyorum yaptırmak istemiyorum dedim doktor ne var bunda acıtmayacak yaptırmak istemiyorum dedim doktor muayene etmeden nasıl olacak muayene edin hocam ama rektal tuşe istemiyorum doktor tamam o zaman geç bakalım indir evir çevir mıncıkla muayene bitti tekrar ofis kısmına geçtik kağıda bazı tahliller ve ultrason yazdı hocam ultrason yerine uygun ise emar yazar mısınız dedim doktor senin diğer hastalardan ne özelliğin var muayenede olmadın dedi (götümü parmaklayamadığı için içine oturdu) özellik mi dediniz hocam dedim ne demek istediğinizi anlamadım dedim cevap yok bir kaç kere daha sordum cevap yok rektal tuşe muayenesini yaptırmamak özellik oluyor ise yapmak istediğiniz muayene hoş bir durum değil kabul ediyor musunuz dedim cevap yok ben sizler için cevap yazıyorum doktorda farkında bu ve buna benzeyen sözde muayene yöntemi namussuzluğun dik alasıdır siz siz olun g... nüzü parmak attırmayın benden sizlere tavsiye.
06 Yorumla- +1 yıl
Özel muayenehane. Muayene değil resmen taciz etmek aynen bir tacizci sapık gibi muayene edemediği için senin diğer hastalardan ne özelliğin var diye soru sordu geleni geçeni taciz ediyordu olmaz istemiyorum dedim.(İnsanın istemediği halde yapılan her şey tacize girer. alıntı)
- +1 yıl
Sizin gibi kanser insanlar yüzünden insanlar işlerini yapamıyorlar kardeşim utanıyorsan gitme otur koltuğunda otur, boş beleş konuşmuşsun kimse senin o kuru g*tünü ellemek için can atmıyor adam da kim bilir ne kadar alınmıştır ne alınmıştır var ya elleyemedim ah diye. La adamın işi bu zaten :D Ne kanser insanlarsınız yemin ederim şu argümandan çıksanız keşke bir de adama gelip işini öğretmeye çalışır gibi ultrason yerine emar verir misiniz demişsin ilahisiniz valla anca zorluk çıkartırsınız insanlara
- +1 yıl
Adam bu işi zevk için yaptığı çok açık Madem meraklı değil zaten istemiyorum dedim canına minnet muayene etmemek olması gerekir. anlamadan boş beleş yazmışsın
- +1 yıl
muayene olmak istemiyorsan boş beleş hastahaneye de gidemezsin bu zaten yapılması gereken bir müdahale kimseyi durduk yere cahil cuhela sapık belleyip suçlayamazsında, ellemeye falan çalışmıyor adamın işi bu ne zevki kardeşim? demişsin ki ultrason yerine emar yazın, yemin ederim güvenlikle attırırdım seni odadan adam iyi dayanmış. O kadar yıl oku gel elin en**ayisi gelsin sana sapık desin. Ya yallah hadi :D
- +1 yıl
Ona bu işin okulunda hastanın onayını almak zorunda olduğu öğretiliyor eğer hastanın muayeneyi kabul ederse yapabiliyor etmedi diye senin diğer hastalardan ne özelliğin var diye soru sorarsa muayenede olmadın gibi saçma sapan soru sorma hakkı yok eğer böyle konuşmak içinden geliyor ise yapmak istediği sözde muayene yöntemi taciz oluyor.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 638 cevap paylaştı.
+1 yılsöz konusu bu bir türk kızı ise şahsen bu konuda akıl tutulması yaşıyorum. İstemiyorum der ama istiyordur, yapma der ama yapmanı ister, türk kızı görünürde saf temiz anadolu çocuğu modundadır ve asla cinsellik konuşmamalıdır mevzusunu benimseyerek konuşmak istersin cinselliği ama hemen o konuyu kapatmaya çalışır. Yani nebiliym daha birçok şey sayabilirim bu şekilde. Ama şu olabilir: Her hangi bir eğlemde bulunmadan doğrudan yavrum, sevişelimmi, soyun gibi şeyler bence taciz, hatta tecavüz bile sayılabilir. Yani mesela şöyle bir düşünelim: Ben sokaktan geçen bir kıza önünü kesip sevişelimmi dedim. Oda kabul etmiş olsun. Kızı soyduğumda her tarafı pislik içerisinde, kokuyor, kırış kırış vücudu var. Benim şahsen midemi bulandırır ve tiksinirim. Oyüzden arkadaşlık kurup iyice çözdüğümüzden emin olduktan sonra ona göre hamle yapılabilir. Bununiçinde bir süre veremiyorum. Belki o kişiyle ilk gün veya saatte bir şey yaşayabiliyorken, öyle biride vardır ki bu belki birkaç hafta veya birkaç ay veya yıla yayılabilir. Şunu bilirimki her ne zaman ve şekilde bu eğlem gerçekleşmiş olursa olsun. kimse etiketlenip damgalanmayı hak etmiyor.
00 Yorumla İnsanın karşısında ki insana yaptığı hoşgörüsüz içten zorbalıkla gelen şakaların hepsi bir nevi taciz olmayan tacizdir. O kişiyi etkilemeyeceğini varsayarak yaptığı öylesine şakalardan etkilenen birey, etrafında ki kimsenin bu durumdan etkilenmeyip ona destek çıkmadığını gördüğünde zor duruma düşer ve bir nevi duygusal taciz olur. Aynı şekilde bir yerde öylesine yazılan bir kelime bile, bir topluluk insanı duygusal olarak etkileyebilir. Ki bu kelime bir kişiye hitap etmediği için ve kendi fikirlerini öylesine bir platformda belirttiği için taciz sayılmaz, velakin etkilenen topluma taciz olarak yer bulur. Aynı zamanda bir yönetmen uygunsuz sahneler çekip yayımlayabilir ve bu yayımlar bir kişiye hitaben taciz olmasa da, o kişinin travmasını etkileyerek taciz sayılır, veyahut bir yönetici de bir topluluğa karşın yapması gereken davranışları sergilemiyor, bir şeyleri sömürüp halkının parasını ve alması gereken hukukunu, adaletini ve zenginliğini vermiyorsa en hakikatinden ağırca bir tacizde bulunuyordur. Benim nacizade fikrim budur :)
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,1b cevap paylaştı. İş yerinde sana dokunma hakkı yokki
Her dokunuş tacizdir bence
Dans mi ediyorsunuz
Niye dokunuyor
Anlamı olmayan dökünüz yapmaz erkekler
En küçük şeylerden de etkilenme ihtimali vardır
Senin için önemli olmayan herhangi bir şeyden bile etkilenebilirMesaj vs atmasida yanlış Bende yoneticiyim ama çok acil bişe olmadan kimseyi iş dışı rahatsız etmem erkek kadın farketmez ama kadınlara daha çok önem veririm Kişilik fiziksel özellikleri vs den bahsetmesi de tacize girer Çok güzelsin çok akıllısın gözlerin çok güzel bence hepsi taciz İş dışı olan her şey tacizdir Uzun süre gözünü dikip bakması bile tacizdir Toplantıda herkesi eleştirip bir kadına pas geçmesi bile tacizdir ayıptır Karşında durup izlemesi de tacizdir Temizlik personeli gelince dışarı çıkılır gidip çay içilir o varken kadın önünde eğilirken iş yaparken orada olunmaz bakılmaz o bile tacize girer33 Yorumla- +1 yıl
teşekkür @funnysunny ve @hasekihurremsultaaan
Çocuk & Ebeveyn konusunda 708 cevap paylaştı. -Tanımadığı insana 3 saniyeden ve iki kere den fazla bakmak.
-Mağdurun iş yerine 2 den fazla art niyet ile müşteri olarak gelmek.
-Stajyer ya da Sekreter konumunda ki insanlara işverenlerin iş dışında 2 den fazla konu ile muhabbet açması.
-İş bahanesi ile herhangi bir çalışanın diğer çalışandan/işciden numara istemesi
-Belirli konularda ihtiyaç sahibine yardım bahanesi ile iletişim numarası istenmesi.
Daha niceleri var fakat üşendim, kısaca kadınsanız her şey taciz niyetiyle yapılıyor olabilir.20 YorumlaÇocukları ve bireyleri zorla sevme bahanesiyle öpmekİzinsiz bedenine dokunmakZorla kendine çekmekPis pis bakmakSize siz diye hitap edene sen diye hitap etmekSeçme ve seçilme hakkına müdahale etmeye çalışmakDüşünce saldırısıEğitim ve öğretim ihlaliBaşkasına ait bir eşyayı izinsiz kullanmak ( psikolojik tacizdir bence) Manipülasyon yoluyla istediklerini yaptırmakSubinal mesajda buna dahilHipnotize etmekBaşka bir seçenek bırakmamak ( tehdit ederek evlendirilen insanlar gibi ) Kişilerin dış görünüşü ile alay etmek
12 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 355 cevap paylaştı. Öncelikle taciz olduğunu hissettiğin her şey tacizdir.
Taciz olabilecek bazı davranışlar şunlardır;- İş harici övgüler
"Bugün çok güzelsin", "Elbisen çok yakışmış" gibi işinle ilgili olmayan övgüler
- Sana mesaj atıp, anlık fotoğraf atmanı istemesi
- Mesai saatleri dışında sana nerede olduğunu, ne yaptığını vs sorması
- Herhangi alakasız temas
Durduk yere omzuna vs dokunması veya el kol şakası yapması- İşle ilgili olmayan yemek teklifleri
- Evine davet etmesi
- Gözleri ile rahatsız edici şekilde sana bakması
Bence taciz edildiğini hissediyorsan asla düşünme gerekli yerlere şikayet et, zorda kalmayacaksan o işten ayrıl.10 YorumlaBence direkt taciz olup bir türlü kimseye anlatamadığım bir hikayem var. Lise 3. sınıfta ders sırasında tuvaletteyken kapısının alt kısmındaki boşluktan kafasını eğerek bakmıştı temizlikçi amca ve tuvalet alaturka tuvaletti pozisyonum gereği de mahrem yerlerimi gördüğüne eminim. Dolu mu boş mu kontrol etmek için baktık demişti ve okul müdürümüz de ne var bunda senin baban yaşında adam kızım gibi saçma sapan bir şekilde benim serzenişlerimi hiç kale almamıştı bile. Şimdi ki aklımla hala düşünüp düşünüp ağlayacak kadar sinirlenirim.
10 Yorumla
+1 yıl- Toplu taşımada yüksek sesle konuşmak
- Birini rahatsız edecek şekilde bakmak
- Başka birinin telefonunu izni olmadan karıştırmak
- Rahatsız edici şekilde laf atmak
- Bağırır biçimde konuşmak
- İzni olmadan dokunmak temas etmeye çalışmak
- İzni olmadan eşyasına dokunmak
- Özel hayatını irdelemek, araştırmak sosyal mesafe sınırını aşmak
- Rahatsız edici hareketler yapmak
- Toplu taşımada mesafeye dikkat etmemek, dokunmak
- Onun isteği dışında aramak, mesaj atmak, rahatsız etmek.
10 Yorumla
+1 yılCinsel taciz, çeşitli şekilde karşımıza çıkabilir. Hem fiziksel şiddet hemde baskı.
(birini istemediği bir şekilde zorlama) gibi daha üstü kapalı şiddet olaylarını içerir.
Cinsel taciz uzun vadeli olabilir. (yenilenen "cinsel" içerikli şakalar) sürekli olarak (istenmeyen çıkma teklifinde) bulunmak.
Hoş karşılanmayacak flört eylemleri, cinsel içerikli mesajlar, takip etme, uygunsuz alanlarda köşeye sıkıştırma...
Kafasını her çevirdiğinde onunla sürekli göz teması kurması, bu Bi kerelik dahi olsa suçtur.. (birine uygunsuz şekilde dokunma veya bir kişiyi uygunsuz şekilde okşamak
Kişinin cinsiyeti taciz eylemi ile doğrudan bağlantılıdır.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDokunmak, bakmak, laf atmak.
Bunları yapan birine sessiz kalmamak gerekiyor.
2 yıl önce adliyede bir avukatla karşılaştım, mahkemem vardı, moralim bozuktu ağlamıştım, ş*rfsz bana teselli verir gibi elimi tuttu. Ağlamaktan kendimde olamadığım için o an anlamadım, sonradan fark ettim.
Karşı cins kadınları cinsel obje olarak görüyor, zannediyorlar ki, biz kadınlar onlara hayatımız boyunca muhtacız. Onlarsız hayatımız devam edemez. Onun için kız çocuklarının küçük yaştan eğitim almasını çok istiyorum. Kendilerini korumayı öğrenmeliler. Erkekler karşınızda pısırık kalmamalıyız.
Hiç bir şekilde şaka mahiyetine bile olsa dokunamazlar.40 Yorumla
+1 yılTaciz Olduğu Bilinen Ama Dahada Yapılan HaraketlerBildiğimiz üzere bütün ülkelerde var ve bazıları ileri gidebiliyo kötü sonuçlar çıkabiliyor :(
Hızlıca başlayalım bence!
-Rahatsız edici şekilde bakma. (Özel bölgelere Genelde)-Sözlerle Rahatsız Etmesi.
-Birinin Yanında Değişik Değişik Sesler Çıkarması. (her şey Olabilir)-İstenmeyen Soruların Sorulması.
-Terbiyesizce lakaplar takılması.
-Dış görünüm hakında söylenmesi.
-Taciz edici şekilde ellemeler.
Daha Birçok...Daha bir coğu yani anlatamayacağım kadar fazla ve bunlara dur yani bunları bilmemezlikden geliyorlar ama biliyorlar aslında...00 Yorumla"Daha önce aralarında duygusal bir ilişki bulunmayan şikâyetçi ve sanık arasındaki yaş farkı, sanığın medeni durumu ve taraflar arasındaki sosyal ilişki gözetildiğinde; sanığın şikâyetçiyi cinsel yönden ahlâk temizliğine aykırı olarak rahatsız edecek şekilde ilk aramasında hoşlandığını, sevdiğini ve kanının kaynadığını söylemesinin cinsel taciz suçunu oluşturur."
"Katılanın telefonunu değişik zamanlarda ısrarla arayarak söylediği; “evde misin canım seni çok özledim, eve geliyorum” şeklindeki sözlerin cinsel amaç taşıdığı ve eyleminin bir bütün halinde zincirleme şekilde cinsel taciz suçunu oluşturduğunun kabulü gerekmektedir."00 YorumlaKarşı taraf kadın veya erkek olmaksızın, rıza dışı yapılan her türlü fiziki, sözlü ve mimik tacize girmektedir. Bu durumda;
-Kişiye uzun süre bakmak
-“Hayır” cevabına rağmen yapılmakta olan eyleme devam etmek
-İletişimin kesilmesine ve tarafların husumetli olmasına rağmen ısrarla mesaj, mail, ses kaydı ve arama yapmak
-Kişinin adresine isteği dışı hediye, kart, mesaj yollamak ve ziyaret etmek
-“Hayır” ı cevap olarak kabul ETMEMEK (evet çünkü çok önemli bir nokta.)
-Kişinin Özgür iradesi dışında dokunmak, yaklaşmak, takip etmek
-Yine kişinin Özgür iradesine karşı gelip herhangi bir şekilde hayatını sekteye uğratacak eylemlerde bulunmak ve çok daha fazlası..
⭕️TACİZDİR. ⭕️
GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE TACİZE MARUZ KALAN KİŞİYE YARDIM EDİN. TACİZİ GÖRMEZDEN GELMEK TACİZ ETMEKLE EŞDEĞERDİR.00 Yorumla
+1 yıl-Sen konuşmak istemediğin ve kendisiyle alakalı soru sormadığın halde sürekli kişisel bilgilerini öğrenmek için soru sorması ( o sorar sen nezaketen cevaplarsın bu da sohbetten sayılmaz bence)
-Ona karşı kibar ve insancıl yaklaşımını fırsat bilip fazla samimi hareketler ve sözler kullanması
-El şakası yapması, ara sıra konuşurken dokunması, fazla yaklaşması
-Her zaman yakınında olmaya çalışması
-Sürekli iltifat etmesi
-Sosyal medyadan reddettiğin halde sürekli takip isteği atması, mesajlarına cevap vermediğin halde uzun uzun yazması, resimlerinin altına fazla samimi yorumlar atması, stalklaması
Bunlar taciz midir bilmem ama beni çok rahatsız edebilecek şeyler😊00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDokunsal bir insan değilim lütfen temasta bulunmayalım diyeceksin
Temastan hoşlanmıyorum bu hareketi devam ettirmeyin diyeceksin.
Eli omzundaysa omzundan itip lütfen bu hareketler hoşuma gitmiyor diyebilirsin.
Ya ne dersen de ama bu sapık harekete dur de.
Kadınları böyle aşağılayan böyle güçsüz görüp ya da böyle obje olarak bakanların kesinlikle önüne set çekilmesi gerektiği taraftarıyım.
Kimse istenmediği sürece dokunulamaz.
İşte patron ya kendini bir halt sanıyor.10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s +1 yılElini bir kol mesafesi kaldır, arabalara dur diyen trafik polisleri gibi, o senin kişisel mesafendir. Sen istemeden kişisel mesafene girmek, sen istemeden dokunmak, terbiyenin dışına çıkan söylemek hepsi tacizdir. Gece patronun iş dışında mesaj atması tacizdir.
30 Yorumla mesela bazı erkekler bacağına elini koyar konuşurken ve bir süre çekmez. izinsiz saçına dokunması. cinsel imalı şaka yapması. ya da imalı sorular konuşmalar. kadınların bulunduğu ortamlarda kadın cinselliği içeren küfürlü konuşmalar. mesela a. mk o. pu ve daha kötüleri. laf atma vs...
21 Yorumla
+1 yılKadınların genç yaşlı s eksy görünmek için utanmadan teşhirci gibi giyinmeleri, pantolon jean alırken poponun tahrik edici olmasını istemeleri, üni hatta lise ögrencilerinin tanışmak için barlarda genelin serseri olduğu ortamlarda bulunmaları. karşı cinsiyle sevgili olmadan seks fırsatı aramaları. okulda, aynı çalışma yerinde (otellerde çok var personel arasnda) arsızca hayvan gibi istedikleri normal olsun. işlerine gelmeyince sapık, abaza tacizci falan hikayesi yapsınlar
Ben karşı cinsin çok ilgi gösterdiği bir erkeğim cinsel gücüm çok fazla seks düşkünüyüm. Bırakın ısrar etmeyi kendi gelen, çok kızdan fırsatları reddettim peslerinden koşmadım fırsat aramadım.
Duygusal akıllı olan cinsin bunları yapması saçma deģilmi21 Yorumla- +1 yıl
Bakmak taciz diyenler p*rno gibi giyinenler, fahse gibi görünenler degildir umarım. bakmadiğım için rahatsız olan
Bunu söyleyen ima eden, tavır trip yapanlar var.
+1 yılKadınların durduk yere erkeklere dokunması. Mesela trekking aktivitesinde görevli ve feminist olduğunu bildiğim kadın omzuma dokundu. Mesela bu bir tacizdir.
Kadınların erkekleri sürekli araması, mesaj atması vs tacizdir. Ve bu da benim başıma geldi.10 Yorumlatabii ki bakışla taciz, 3 saniyeden uzun bakıyorsa ve bu bizi rahatsız ediyorsa tacizdir.
ve çoğu cahil ve sığ türk erkeği her gün kadınlara öküz gibi bakıyor gözünü ayırmadan.
bu beni rahatsız ediyor, bazen ne bakıyorsun diyorum. denmeli de.
bu konuda cesaretli olmalıyız.
bizi günlük hayatta, en basit yürüyüşümüzde bile bu kadar korkutup rahatsız etmeye hakları yok.11 YorumlaÜst sınıflardan bir çocuk da bana sürekli günaydın iyi akşamlar mesajı atıyordu. İlk mesajında önemsemedim ama günde hiç abartmıyorum dört vakit atınca ve iyi sahurlar mesajı atınca engellemek zorunda kaldım. Üstüm işim düşer ayıp olmasın dediysem de iki gün dayanamadım. Gerek de yok zaten böylelerinin yardımı da saygısı da.
11 Yorumla
+1 yılKarşı taraf seninle konuşuyor okey ama şu var ısınıyorsun ona tabi umutta veriyor sana, tekrardan birine karşı güvenebileceğinizi zannediyorsunuz ve ondan başkasıyla da konuşmuyorsunuz olay şu ki adamın sizi oyaladığını hadi birde buna ek siz ocak 2021 den buyana konuşup size umut veriyor ama gelin görün ki beyefendi sizi çoktan gözden çıkartmış…kasım ayında tanıştığı kızla resmini paylaşıyor ve tabi sen bunu ne zaman öğreniyorsun Ocak ayında…🤣😅Abi bunun adı Umuduna yapılan Taciz değilde nedir? Araya mesafe koyduktan sonra birde Pişkin gibi 14 şubatta arayıp buluşalım demesi 🤣
Al işte Buda taciz değil mi?
Aciz varlık seni 😡yazık ya 😣10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 382 cevap paylaştı. - Kişisel bariyeri aşan dokunuşlar. Ki buna kol ve omuza dokunmakta dahil.
- Özel mesajlar
- Bakışlar
- İzlenmek
- Arkadaş çevresine rahatsızlık vermek sürekli hakkında bir şeyler sormak ne yapıyor ediyor diye
- Sevgiliyken/ evliyken özel hayatına karışmak
- Ne giyeceğine karışmak
- İmalarda bulunmak
10 Yorumla
+1 yılHayır cevabının kabul edilmemesi ve tekliflerde ısrar edilmesi tacizdir. Bir şahıs size hayır dediyse bunun manası hayırdır. Naz yapıyor veya kuyruk salıyor diyemezsiniz.
Gözlerle rahatsız edici bakışlar atmak tacizdir. İnsanların vücuduna bu şekilde bakamazsınız.
Bir çocuğu zorla öpmek tacizdir.10 YorumlaSürekli size bakması gözleri ile taciz olan bir davranıştır. Sürekli size dokunmaya çalışması bunu normal arkadaşça davranış gibi göstermeye çalışması. Gece yarısı mesajlar atması tacizdir. Siz onu daha önce defalarca kez reddetmenize rağmen ısrarla size teklif etmesi tacizdir. Kişisel alanınıza zorla girmesi, sizi sürekli huzursuz eden eylemler içinde bulunması tacizdir. Kısaca sizi tedirgin eden sizin istemediğiniz iradeniz dışında yapılan ve sizde korku, panik, tedirginlik yaratan her türlü söz, eylem, jest, mimik, bakış taciz suçunu oluşturur.
00 Yorumla
+1 yılHiç tanımadığı insanlar ile ilk kez görmesine rağmen samimi ve cıvık olan, okul market kuyruğunda söz de nezaket gödtererek bir kadın'a sıra verdikten sonra ısrarla konuşup lafı uzatan. Toplu taşıma da göz teması ile rahatsız eden ve bundan keyif alan. Elle temas kurarak derdini anlatmaya çalışan ve konuşurken ağzının burnunun içine girenler... 🤨
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 634 cevap paylaştı. Merhaba
Fiziksel olmayan bazı taciz olan davranışlarda vardır. Bunlara örnek olarak;
•Müstehcen şakalar
•Cinsellik içeren fotoğraflar (nude) şahıs izni dışında yayılması
•Cinsel nitelikli mesajlar
•Şahsın görünümü, kıyafetleri hakkında cinsel içerikli görüşte bulunma
•Şahısa sürekli olarak çıkma teklifi etme
•Sarkıntılık, rahatsız etme
•Kişiyi takip etme
00 Yorumla
+1 yılBüyü yapma suretiyle ispat edilemeyecek şekilde öldürmeye teşebbüs etmek, rapor çalmak, uzaktan evini ve iş yerini gözetlemek, telefonunu hacklemek, çaktırmadan kişinin hayatına müdehalede bulunmak, manipüle etmek, yürekler dayanmaz ben daha sayamıycam
00 Yorumla
+1 yılBirini bilerek rahatsız etmek, kişiyi bir odaya kilitleme hapsetme durumu, yemeği zorla yedirmek, kişinin hareketini kısıtlama mesela oturağa bağlama, aile içi istismar:psikolojik, fiziksel, cinsel, Maddi
duygusal aklıma bunlar geldi daha saymakla bitmez00 Yorumlailla ki dokunmak gerekmiyor taciz etmek için. Sözler de bazen tacize girebiliyor. Sözlü taciz oluyor. Sana dokunması zaten taciz. Saçına omuzuna dokunması taciz. Bir kişiyi istemediği halde sürekli aramak, mesaj atmak peşini bırakmamak taciz. Bunlar hemde çok ciddi bir taciz. Bence sen işi bırak.
00 Yorumla
+1 yılBide bazıları hakkaten yüzsüz olur mesaj atar bakmazsın atar bakmazsın bu aylar sürer istemediğini direk söyleyip kaba olmaktansa dolaylı bir şekilde yansıtırsında gene anlamaz gibi davranır en son pofff😠😠 eden sinirlerin bi anfa engel koyar ve beni birdaha rahatsız etme demeye kadar gider
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGöz tacizi ( sana bakildigini yandan önden kesin ve net hissedip emin olup uzaklasmak icin gormene ragmen hala devam etmesi.)
Fazla yakın temas
Kibarlık diye abartı davranışlar
Yanlislikla bile olsa eline veya herhangi bi temasinda ozur dilenmeyişi
Kadına yônelık haketmedigi kaba sözler; haketse dahi asla toplum icinde rencide olunmamasi gerektigi
Kadina yonelik zorba hareketler
Bagirmak nefret soylemi iceren cumleleler.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl-Küçük çocukları severken, nazlatırken cinsel organlarına dokunmak en büyük tacizdir. Travması kalıyor. Bende olduğu gibi.
-Kadın kıyafetleri satılan yerlerde erkek çalışanların olmasını da saçma buluyorum. Ben bi taytı ararken yardımcı olayım niyetine bacak aramı ellemişti. Buda benim için ağır bi olaydı.24 Yorumla- +1 yıl
Dediklerin çok doğru. Ve yaşadıkların için üzgünüm 😣
- +1 yıl
Seninkileri direk taciz demek lazım. Gibi degil ya hani
Cevap sahibi+1 yıl@linley şikayet etmedim. Anın şokuyla orayı terk ettim. Kaçmak istedim. ŞikayetVar sitesine yazacaktım ama numaram vs istendiği için uğraşmak istemedim. Öğrenciyim bulunduğum şehirde uzatmak istemedim. Allah'ından bulsun. Umarım hiçbir kadın tarafından mutlu olmaz. Yalnız kalmaya mahkûm olur...
Gizli Üye(30-35)+1 yıl🔹Otobüse ya da bankaya girerken tanımadığın birinin sana dokunarak yer vermesi,
🔹Ufakken farkına varmıyor insan ama, öğretmeninin sana dokunarak birşeyler anlatması,
🔹Hiç bir yakınlığın olmadığı halde sırf iş yaptığın birinin yerli yersiz seni araması / yazması,
🔹Lokanta önünden geçerken bir çalışanın ısrarla seni kazanmak adına arkandan laf atması,
🔹Ayrılmak istediğin erkek / kız arkadaşının ısrarla bunu kabullenmesi ve seni rahatsız etmeye devam etmesi,
🔹10 Yorumlaİnsanın istemediği halde yapılan her şey tacize girer
Bakmak dokunmak söz ile asalamak ya da sözle samimi gibi konuşmak özelden mesaj atmak devamlı davet etmek
Siz siz olun susmayın size olmasa bile20 Yorumla
+1 yılGöz tacizi diye bir şey var bunu kimse unutmasın, bir kere cafe de arkadaşlarınla oturuyorum karşımdaki öküz öyle izliyor beni rahatsız oluyorum belli de ediyorum hala bakıyor. O da tacize giriyor bence
20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 903 cevap paylaştı. Tacizi bence boyutlandırabiliriz ya bana kalırsa bir insan size danışmadığı halde çok zayıfsın az kilo al veya tam tersi çok kilolusun zayıfla gibi cümleleri bile tacizdir.. Onun özel alanına giriyorsun ne hakkın var?
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTaciz kelimesinin içeriği gün geçtikçe büyüyor ama yazdığın şeyler açıkça taciz olarak kabul edilebilir nitelikte.
En son yargıtay tarafından kabul görülen bir davada Whatsapp'tan "selam seni ve kalbini nasıl kazanabilirim?" şeklinde yapılan bir paylaşım taciz suçunu oluşturur kararı verildi :)00 Yorumla
+1 yılKadınların küçük erkek çocuklarına belden aşağıya şaka yapması. Düşünsenize büyük erkeklerin kız çocuklarına böyle bişey yaptığını.
53 Yorumla- +1 yıl
Sizin aile de oluyo mu bu tür şeyler
- +1 yıl
Akrabalarda gördüm olmaz mı uyariyorum ben yapmayın diye
- +1 yıl
Evli misiniz
+1 yılO yapılan tacizdir zaten aklınca sana temas etmeye çalışıyor yakınında olmak istiyor kendince de sempatik gözikmeye çalışıyor yakında hareketlerini arttırır sen ona genel tavrını koy yoksa daha fazlasını yapar
10 Yorumla
+1 yılMesela başka bir çalışanın gelip gögüslerinin masamın üzerine koyarak benimle konuşması... Veyahut mini etekle bacak bacak üstüne atması ve son olarak benimle konuşurken gözlerimin içine bakıp saçlarıyla oynaması...
10 Yorumlaİşyerinde çalışanına saygısı olmayan bir yöneticiden sizin hiç bir şekilde beklentiniz olamaz Patronunu sert bir dille uyararak şevkini krabilirsin ya kendine çeki düzen verecektir ya da çıkışını Kesinlikle taviz vermemelisin
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yılSosyal mesafe sınırları geçildiği taktirde temas bile olmasa tacize girer bu dokunulduğunda takdirde tacizdir bilmeden yapılan bir hareket değilse o ayrı mesele fakat bilerek yaptığı için nitekim cinsel tacizdir fırsatını ve tepkini bekliyordur
10 Yorumla ilk tanıştığın biri için ilk 6 ay önemlidir. daha ilk günden dokunmalara, temasa başlarsan karşı tarafa olumsuz düşünceler verirsin. bence arada mesafe olması en azından ilk 6 ay için çok önemli...
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu bahsettiğin hareketler gayet tacize girer. Ayrıca konuşurken sapık gibi bakmak, röntgenliyo gibi bakmak, konuyu sürekli kişisel konulara getirmek, patron oluşunu suistimal eden bütün fırsatçı hareketler işte.
00 Yorumla Taciz şöyle detaylandıralım sadece fiziksel yakınlaşmayla ldefıldır bence taciz sözlü mesaj olarakta kullanılan kelımeler yapılan hareketler tacizdirdir o yüzden Tüm kadınlar çiçekdir dokunmayalım onlar bize emanettir
00 Yorumla
+1 yılİnce düşünüyorsunuz madem. Ses tonuyla, bakışlarla, ve tavırlarıyla da bir erkek bir kadını taciz edebilir. Erkek seks makinesi gibi bir varlık sonuçta. ince düşünürseniz ama diğer türlü kadınların şizofrenisi oluyor artık. Nefeste mi almayalım
00 YorumlaKadınların vücut hatlarını iyide ortaya çıkaracak seyler giyip sonra erkek bakınca sapık damgası yemesi sanırım
317 Yorumla- +1 yıl
Oof oof zekaya bak ya
- +1 yıl
@Offffyaasuuu potansiyel tacizci
- +1 yıl
Teşhircilik demek istemiş arkadaş
- +1 yıl
@asfarsara sen niye mcılık yapıyon kardeş? Nocontext*mcı. Böyle bi laf evirmek yok.
- +1 yıl
@asfarsara söylediğin şeye harfiyen katılıyorum ve MELİKE arkadaşın kafasından kimsenin olmamasını arz ediyorum. Resmen tam bir malum partili kafası. Bunun gibiler yüzünden kendi cinsimizden soğuyoruz vallahi, umarım trollsündür yani melikeciğim, bir gün gelip senin içinde adalet aramayalım ha ben aramam sen bilirsin, gelip *mcılık demişsin ne pis tabirler az insanlığından utan ya gerçekten tiksinçsiniz. Yaptığın şey tam bir tacizcilik.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Melike0ist linçlemek değil bu cahil cuhela of yeminle sizin gibi akılsız cahillerin soyu bitse şu Türkiye'yi bırak dünya çok güzel bir yer olacak yemin ederim. İsteyen istediği gibi giyinir kardeşim bir de gelip burada potansiyel tacizci birisini savunuyorsun, üstelik hemcinsiz ve gerçekten sizin gibiler yüzünden utanıyorum evet linçlenmeye maruz bir varlıksın umarım soyun devam etmez.
- +1 yıl
@lmaolili Önce teşhircilik ne demek ve böyle insanların özelliklerini aç oku bi yerden. Malum partili falan değilim, Sümeyye de değilim. Açık da giyiniyorum yerine göre. Şimdi nolacak? Ben söyliyim tam bi pirimci g*erizekalısın ve s*ktir olup gideceksin :) öyle sağda solda her ezberlediğini heryerde yazmaya kalkmayacaksın.
- +1 yıl
Her boku abartmayın s*alak gibi. İşsizler.
- +1 yıl
@Imaolili bırak ya valla ugraşmaya degmez yemin ediyorum. eger birgün bu kızın haberlerde taciz veya tecavüz haberini gördükten sonra savundugu kişiler orasını burasını açmış zaten milletin gözüne sokmak milleti kudurtmak için yapıyordur diyip tehşirlicikle suçlayıp tacizcisini savununca asıl o zaman bu konuştukları aklına gelcek bırak
- +1 yıl
Bak hala.. Oğlum siz iflah olmazsınız lan. Biri bişey desin de atlayalım ezberlediklerimizi yazalım Allah sizi k*ahretsin yaa 😂
Bence dik dik bakmak
Sorarsan der ki snaa mi baktım goz benim bakmanın günahı mi olur faaln
Gel de anlat
bakmak da taciz sayilmali30 YorumlaPatron resmen belli etmiş ya da bazı şeylere doymamış gözü açık bir erkek..
patronun kendince birşeyler yapıyor ama yanlış anlama sakın sekreterini... çayını kendi alır diye bi tabir var patronuyla yatıp kalkan var çevremde ordan biliyorum erkeklerde bile isteye devam ediyorlar..10 Yorumla
+1 yılSadece hareketleriyle seni rahatsiz etmesi bile tacize girer. Seni goz hapsine almasi, sana yanasmasi, sana gereksiz mesaj atmasi, hepsi taciz. Dokunmakta ileri seviyesi.
11 Yorumla- +1 yıl
😊👍
+1 yılKomşumuz benden yaşça büyük arada merdivenlerden inerken karşılaşıyoruz kızım nasılsın kuzum aman dikkat et diye bildiğimiz yaşlı kişiler nasıl konuşursa o şekilde konuşuyor ama. İnstagram adresimden bütün fotoğraflarımı beğenip özelden harika bir fizik diye yazıyor üstelik kaç kez engellememe rağmen 2-4 yeni hesap açıp tekrar takip ediyor
11 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı. Senin istemediğin bir şeyi zorla yapmaya çalısıyorsa tacizdir. Sana mesaj atıyosa sen rahatsız oldugun halde illa ki sapıkça olmasına gerek yok ve bunu kasıtlı bilerek yapıyorsa yine tacizdir. Kısacası ilk dediğim gibi işte
20 YorumlaRahatsız olduğunuz her konu tacize girer. Herkesin anlayışı farklıdır. Fakat bunu önce iş veren ile konuşulması gerekiyor farkında olmadan veya ona bu tarz davranışlar normal geliyor olabilir. Eğer bu davranışlara devam ediyorsa kanıt toplanarak dava açma hakkınız mevcuttur. Saygılarımla
10 Yorumla
+1 yılDışardayken insanların dik bakışları, giyinik olduğun halde çıplakmışsın gibi baştan aşağı vücudunu süzmeleri.. vs
20 Yorumla- Devamını Gör (178)
Devamını Gör(223)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Taciz olarak kabul edilmeyen ama taciz olan davranışlar nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler