Yani ileride elit havalı bir kadın olamaz mıyım? Arabaya bile hayatimda 3 4 kere bindim. O da sevgilimin arabasıydı teyipten sarkinin sesini bile kısamadım kıs dediğinde hicbir seyi görmedim hayatım boyunca sinemada film nasil izlenir onu bile sevgilimle öğrendim bilet alma yer seçmeyi bile bilmiyordum. Hep fakirliğin izleri kalır mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılVaroşluğun parayla bir alakası yok. Kendini yetiştirmesini bilmeyen herkes benim gözümde varoştur açıkçası. Param yok görmedim diye bir şey asla kabul edilir değil. Elinde telefon var ve bu soruyu sormak için internetini harcıyorsun sonuçta, o harcadığın interneti merak ettiğin konuları araştırmak için de kullanabilirsin. Bu soruyu sorup ta kendini yermeyi bırakıp merak ettiğin şeyler hakkında bilgi edinebilirsin internetten. Adabı muaşeret kuralları bile Google’da yazıyorken şu ya da bunu bilmiyorum demen çok absürt. Sen sadece öğrenmeye açık biri değilsin benim gözümde.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılFakirlik varoşluk değildir. Öyle görürsen öyle kalırsın. Biz de eşimle fakir çocuklar olarak büyüdük. Üstelik ben köy çocuğuyum. Şehir bile görmedim. Hayatımda ilk 4 katlı binayı lisede görüp yarım saat bakmıştım, bunu nasıl yapmışlar diye. Ama bundan hiç utanmadık, aksine dile getirip öğrenmeye çalıştık. Şimdi kendimizi o kadar geliştirdik ki daha 3 gün önce bir yerde eşim memleketini söylediğinde oradan sizin gibi bir hanımefendi çıkar mıydı ya dedi bir ablamız. Ama buna para olarak bakarsan paran olsa da paralı kıro olursun. Geçmişinden de bugününden de asla utanma. Ama zaten böyleyim diye de kendini geliştirmekten kaçınma. Belki çok paran olmaz ama herkesin saygı duyduğu bir hanımefendi olabilirsin.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet , ben çok fakirim. Ne var ki bunda?
Cevap sahibi+1 yılBilmem. Ben fakirim ama ingilizce okunan fakir. Anladı sen onu 😂
+1 yılÇabalayan için fakirlik geçicidir. Maddi durumundan ötürü bir şeyler görememiş ve öğrenememiş olman, seni geri kafalı veya varoş bir insan yapmaz. Sen o karakteri benimsersen varoş olursun, onun dışında olmak istediğin insan tipi neyse, o olabilirsin. O yüzden bunlar can sıkacak şeyler değil, öğrenemediğin her şeyi zamanla öğrenirsin 😊
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılRuh güzelliği, kalp zenginliği, akıl, bilgi, alçakgönüllülük gibi maneviyat dolu olursa esas o zaman değerlerli olursun.
Maddi zenginlik ileride gelebilir ama yukarıdakiler olmasa o zaman içi boş kalır.
Maddi zenginlik gelmese bile yine de için dolu olup ışık saçabilirsin duruşunla 🍀00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
102
Cevap
142Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılVaroş değil özgüvensizsin
Ayrıca işci olan herkes fakirdir
adam yarın işten atsa işsizsin
bu doğrultuda hemen hemen herkes fakir
Sen onları gözünde büyütüyorsun ve başkalarının fikri senin umrunda değil bunu yaz aklına
ve elinde internet var yani bu dediklerini orada burada öğrenmek zorunda değilsin
youtube da vlog cekiyorlar mesela oralarda görebilirsin insanlar nasıl davranıyor neler diyor vs.
Bundan yaklaşık 5 sene öncesine kadar bende böyleydim daha telefonuma kart almasını bile bilmiyordum
Sonra oturdum ve uzakdan insanları seyrettim baktım ne diyorlar nasıl konuşuyorlar sonra gördüm ki insanlar benden daha kötü konuşuyor ama kimse çekinmiyor kimsenin umrunda değil 😃 sonra bende insanların benim hakkımda düşüncelerini takmamaya başladım çünkü benden daha kötü durumda olanlar vardı onlar bile günlük işleri halledebiliyorlardı
benim anksiyete sorunumda var belki ondandir birazda ama korktuğum şeylerin üstüne çok gittim yani en basitinden strabucksa bi zamanlar gitmeye o kadar çok korkardim ki şimdi starbucksa asla gitmiyorum çünkü bu sefer bana varoş geliyor orası 😃 elit yerlere daha yeni yeni gidiyorum ama o yerlerde çoğu insan zaten garip davranıyor o yüzden kendimi öyle insanlara bakarak daha iyi hissediyorum nedense ve kendimi asla kasmıyorum mesela
sende yavas yavas öğrenirsin korkma10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFakirliğin izi kalıyor belli müddet ama utanılacak durum değil. Bizim araba da çok iyi bir model değil. Geçen arkadaşın arabasına bindim, onunki lüks bir şey koltuğu öne al dedi bilemedim nasıl yapacağımı, "Kız bunu nerden öne alıyoruz?" dedim ona yaptırdım.
Sana tavsiye ileride paran olursa birçok şeyi önce yalnız başına kendin dene sonra başkalarıyla yap.
Bende de fakirlik izleri var biraz ama çaktırmıyorum elimden geldiğinde, baktım çaktıracak gibiyim o zaman doğal davranıyorum.23 Yorumla
Soran+1 yılİşte sonunda beni anlayan biri. Gercekten böyleyim arkadaş çevremin hepsi zengin aralarında bir ben fakir kalıyorum gercekten. Utanılcak durum degil ama maalesef öyle oluyor :'))
Cevap sahibi+1 yılBen de özel üniversitede tam burslu okuyorum. İlk yıl yurtta kaldım. Bir gün oda arkadaşlarım avm den geldiler. Ne aldınız diye bakmak istedim. "Kanka yok falanca çanta mağazasında inanılmaz indirim vardı." Diyerek ikişer çanta almışlar. İki çanta 250-300₺ tutmuş. İçimden diyorum iyi ki bugün dersim vardı da beraber gitmedik avm ye.
Soran+1 yılSeni o kadar iyi anliyorum ki bilemezsin :(( ben de aynı şekil telefonum artık açılıp kapaniyor buna ragmen 1 yıldır yenisini alamiyorum ama arkadasim bozulan telefonunun ardindan bi gün sonra pesin parayla telefon aldi 12 bin tl ye. Hayat cok adaletsiz hem de çok
Varoşluk olarak tanımlanan olgu bir yoksunluk halidir; yalnız bu maddesel bir fakirlik değil, kültürel yoksunluktur. Bir yozlaşmayı, seviye düşüklüğünü tanımlar. Cehaletle kol kola giden bir olgudur. Ekonomik değil sosyolojik bir tanımlamadır. Birçok entellektüel insan maddi anlamda zorluk çekmiş ve kötü şartlarda yaşamış, ölmüştür. Ancak bu onların kendilerine ve topluma kattığı değerle ölçülemez dahi.. o yüzden madde üzerinden tanımlanan nitelikler yine sadece madde ile ölçülür ve fiyat biçilen her şey gibi değersizdir. Fiyat biçilememesi bir anlayışı, insanı değerli kılar.. O insan ise sadece varlığıyla bile değerlidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok fakir bir ailede büyüdüm ben de.
Lise bittiğinde ne şahsi araca binmiştim ne telefonum olmuştu ne sinema ne bowling ne internetten ya da avmden alışveriş vs.
Lisede iyi çalıştım ve iyi bir bölüm kazandım, üniversitede burs başvurularında bulundum bol bol ve olumlu geri dönüşler aldım bazılarından.
Şu an her şeyi tek başıma yapabiliyor ve kendime gayet yetiyorum, girişkenlik açısından da son derece özgüvenliyim.
Birkaç aya okul bitiyor ve eylülde işe başlıyorum.
Neden mi tüm bunları anlattım?
Benim durumum gerçekten ümitsiz vaka iken bu durumlara gelebildiysem herkes gelebilir.
Yeter ki kabuğunu kır ve korkma, çekinme.41 Yorumla- +1 yıl
bence de kabuğunu kır fıstık
Varis elit dediğiniz nedir ki? İnsanlar neye göre siniflandiriyo... İnsanız biz kimi varlık kimi darlık ile imtihan oluyor ama önemli olan insanlık sıfatını hak ediyor muyuz o iki tbair bana göre değil ama insanın ruhu güzel olmalı hayatta her şey olur bianda zengin bianda fakir ama bı anda iyi kötü olunmaz
50 YorumlaYazım kurallarına dikkat ediyorsun, kendini çok güzel ifade ediyorsun. Yoksulluk, bireysel bir sorun değildir, toplumsal üretim ilişkilerinin sorunudur. Ama anadilinin okuma yazma boyutundan yoksun olmak sığırlıktır. Bende gayet olumlu bir izlenim bıraktın
30 YorumlaSonradan görme olayı fakirlikten gelir ama maddi fakirlikten değil. Manevi fakirlikten bilerek cahil kalmaktan gelir. Sen fakir olabilirsin ama ne kadar okursan, gezersen araştırırsan anadan doğma zengin bile senin yanına sönük kalır. Servetlere sahip olabilirsin günün birinde ama nasıl yiyeceğini, içeceğini, gezeceğini sen yaşayarak öğrenirsin.
20 Yorumla
+1 yılHersey para mı zenginlik mi bu hayatta kendini neden ezik mahalle kenarı kızı görüyorsun bırak artık bu düşünceleri Allah istediğini zengin istediğini fakir eder ama sende şükür edersen kötü düşünmezsen bakarsın hersey güzelleşir bi anda sen içini ferah tut kötü dusunme
20 Yorumla
+1 yılBende zengin bir ailenin kızı değilim ama bir daha dünyaya gelirsem yine annemle babamın kızı olarak doğmak İstiyorum, benim en büyük zenginliğim onların ebeveynimin olması paha biçilmez yaaa. Belki babam bana maddi açıdan bir şey bırakmadı evet ama bana manevi olarak o kadar güzel şeyler bıraktı ki anlatamam 😊😊😊
10 Yorumla
+1 yılNe güzel işte, herşeyin bir ilki vardır. Herkes anasının karnından sosyete olarak doğmuyor. Bence burdaki varoşlukta, çok yanlış bi kelime. Bunu kimsenin kendine yakıştırmaması gerekiyor. Birileri size böyle dedimi yapıştırıcaksiniz cevabı. Biz kendimizi korumazsak kim bizi niye korusun?
10 Yorumla
+1 yılNe alakası var kardeşim. Varoşluk insanın kendine yakıştırıp da yaşadığı bir şey değil ki. Bir nevi kader. Bu senin suçun ya da kusurun değil. Üstelik sana kişiliğinle değil sosyal statüne göre değer veren insanlar hayatında olacağına olmasın daha iyi.
10 Yorumla
+1 yılBu dunyada ki cogu zengin kisi fakirlikten bu noktalara geldi. Vatos falan degilsin hic oyle dusunme. Sonucta bu fani dunya da herkes zengin bir ailenin cocugu olmuyor ya da saglikli dogmuyor... bir engelli olarakta dogabilirdin ya da direk annenin karninda da vefat etmis olabilirdin. Kisacasi ne olursa olsun şükret. 🙂
10 YorumlaNe ailen ne de etrafındaki kişiler ne de bulunduğun ortam seni tekbaşına iyi ya da kötü bir noktaya getirmez.
insan pekçok derayın bütünüdür. Yani senin ya da benim elit , cool dediğimiz birisi ya da bir durum bir başka kesim için çok farklı ve hatta olumsuz olarak algılanabilir.
Burada en önemlisi senin ne istediğiin ve kendini nasıl geliştirdiğindir…
Varoşluk, elitlik , cool luk bunlar takılmaya değmez ✌️
sözlerde dediği gibi üsradın
Be yourself no matter what they say 🤟
(Kendin ol, ne dediklerinin önemi yok..)10 Yorumla
+1 yılBak kendi yakın çevremde ünlü bir takı firmasının Marmara bölge sorumlusu var ve bu şahıs gecekondudan çıkmama ilk okul mezunu birisi ama şimdi görsen dersinki bumu gecekondudan çıkma dersin şu an duruşu ile yaşam tarzı ile kişiliği ile tam bir pelin su görsen dersin ki nerde bu varoş kızı bu elit kim dersin kendini öyle geliştirmiş birisi yani diyeceğim o ki birazda sende bitiyor bazı şeyler
10 Yorumla
+1 yılElit olmak zordur 4 te uyanıp kendini güne hazırlayacaksın gün boyu çalışıp daha başarılı olmak için bu üstüne daha çok koyacaksın başarı üstüne başarı
Artık kafelerde latte içmek yok çünkü sen önemlisin ve sürekli kendini geliştirmek ve yükseltmek zorundasın10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılSenin varoş dediğin, nereden geldiğini unutup da o günlerin hıncını çıkarır bir tavır, bir duruş ve davranış içerisine girenlerdir.
Zamanında ben çektim ve şimdi sizde benden çekin der gibi...
Niye böyle olasın ki?
Oluyorlar ama.
cut.10 Yorumla Tabiki de hayır neden kalsın insan gördükçe öğrenir, öğrendikçe gelişir. Sende bu tarz saçma düşünmelere kapınma bir şeyi bilmiyorsun diye kendini varoş olur muyum diyede yaftalama öğrenmek için önünde uzunca yıllar var sadece öğrenmek istiyorum demelisin!!
00 Yorumla
+1 yılSınıf atlamak istiyorsan bir de bardağın dolu tarafından bak bu konuları düşüne bilen insan sayısı bile çok az sen ise tam tersi buna karşı isteklisin ya da ben seni öyle gördüm böyle bi durum da şunu düşün görgülü bi insan olmak gözlem yapmakla başlar hiç bilmediğimiz bi konu hakkında bile başkası ne yapıyor diye bakarsak fikir sahibi oluruz bence yanlış düşünmüyosun her insanın öğreneceği çok şey var elitislerin bile
00 Yorumla
+1 yılFakir bir ailede büyümedim ancak baskıcı bir ailede büyüdüm hayatımda hiç telefonum olmamıştı, bu sene ilk kez telefon aldım kendi paramla, cafeye gitmemiştim ilk kez geçen yaz gittim cafeye ve diyordumki acaba kafeye gidince napacagim mahçup olurmuyum filan aslında normal bir yer kafamızda büyütüyoruz çoğu şeyi ben ailemden dolayı boyleydim İstanbul'da doğdum ama çoğu yerini gezmedim mesela hep lisede hocalarım gezdirdi öyle 🥲şimdide üniversiteye gidersem her şey rahat olacak ama ailem o kadar baskıciki ders çalışacak kafam kalmadı🥲
00 YorumlaFakir bir ailede büyümek çok güzel , insana yetinmeyi öğreten , ufak şeylerden hayatın tadına vardıran bir durum. Zengin bir ailede büyüp herşeyi tüketip hayatta zevk alacağım küçük mutluluklar kalmamasındansa , sinema bileti almanın heyecanını, cafede ilk kez latte içmenin mutluluğunu yaşamayı tercih ederim.
00 YorumlaMaddi Fakirlikle Manevi fakirliğin birbirine Karışmaması Önemli olan Fakir ailede Doğdun Bu demek değildir ki Hayatın boyunca Fakir olarak devam ediceksin Kul Kaderini yaşar Kısmetini yer Ahlak yoksunu Fakirlere Hayatın Boyunca Dikkat etmeni Tavsiye ederim
00 YorumlaAraba , sinema vs bunları elitlik olarak görmen bile fakir zihniyeti. Elitlik bilgidir ne bindiğin araba ne de pahalı kıyafetler
80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa Allah aşkına kaç yaşındasın sen olursun tabi neden olamayasin kendini böyle şeylerle hapsetme. Kır o sacma algılari. Dünyanın bir çok devlet ve iş insanı yokluklar içerisinden çıkmıştir. Elit olan elit kesimde doğduğu için öyle davranmak zorundadır, ama diplerden yukarıya çıkan öyle davranmak zorunda değildir, doğuştan öyle olduğu için yükseklere çıkar.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende snn gibiydim. Her şey bi ayda hatta bi haftada öğrenilir. Sistem çok basit. İşaretlerle her şey belli. canım bile anlasın diye. Arabaya binmek elitlik değildir. Ah.. ah.. elitlik kaliteli sohbetle kendini belli eder. İşte o sohbete böyle şeylere takılırsan asla dahil olamazsın. Yaşa ve öğren.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende senin gibiyim birçok seyı bılmıyorum cafede calısmasaydım ıceceklerı bıle bılmıyodum 18-19 yıldır İzmir’deyim ama İnan bana bırcok yerını bılmem basıma göre gıtsem kaybolurum hıc gezemedım bile, sehır dısına hıc çıkmadım oyle elit yerlerde kendımı karınca gıbı hıssederım ayrıca elit arkadas veya sevgılı en son ısteyecegım sey bıle degıl yanı böyle olmak cok zor ama kendını böyle kabul edıp ıleride ayaklarının uzerınde durmak için calısmalısın sevgılının aılenın sırtından bi yere kadar gecıneceksın
10 Yorumla
+1 yılvaroşluk falan değil öyle düşünme herkes herşeyi yaşayacak diye bişey yok madden fakir olsan ne olucak ki gönlün zengin olsun ayrıca sağlıklıysan kimseye muhtaç olmadan yaşıyorsan zaten zenginsindir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYıl 2022 ülkede sorulan soruya, konuşulan konuya bak. Elitlik parayla olmuyor hanım efendi, vicdan, ahlak, merhamet, iyi niyet, alçak gönüllülük ile oluyor. Keşke bilseniz!
60 Yorumla
+1 yılKendini türk filmlerine fazla odaklama bence varoş kavramı sadece zengin-fakir dizilerinde gerçek hayatta kimse maddi durumu iyi olmayan birini hor görmez. Varoş demez. Bunda utanılacak bir şey yok. Hatta uyandığın için bile baya sinirlendirdin.
10 YorumlaUtanılcak bir şey yok kaderinde ne yazılmışsa onu yaşayacaksın ama şimdi zenginlikte ayrı bi güzel bi sevgilim vardı hep para için yanımdaydı ailesine bile yardım ettim yaa
13 Yorumla
Soran+1 yılOlmak için calişiyorum ya :')
+1 yılFakirlik ile bilgisizlik aynı şey mi? kendini geliştirebilirsin zengin olup kendini 1 gram geliştirememiş o kadar insan var ki. Önemli olan banka hesabın değil akıl hesabın
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu fakirlik değil senin cahilliğin arkadaş sevgili yapacak yaşa geldiyse iş bulabilirdin ve sinemaya sevgilin götürmez sen giderdin zenginlik illa koca parası olarak görmeyin artık ya
50 YorumlaHayır tabii ki herkes dünyaya aynı şartlarda gelmiyor kendini geliştirebilirsin gelecekte iyi bir kariyer edinip bütün imkanları kendin sağlayabilirsin
aksine birçok insandan daha özgüvenli olabilirsin bunları kendin sağladığın için00 Yorumla
+1 yılHayır alakası yok, her şey statüyle ölçülebilir ama karakter ölçülmez. Ne kadar dibi görmüş olursan ol, hayata karşı kendini geliştirmeye adıyorsan, bu seni kaliteli insanlar içinde saygın biri yapar, zenginlik derecesi ile alakalı değil.
00 YorumlaNeden yapsin ya cok sacma
Yaaaa yavaş yavaş öğrenilir bilmemek senin için varosluk anlamına mı geliyor?
Herkes ilk sinemaya gittiğinde bilet nasıl alınır o nasıl yapılır bu nasıl yapılır diye öğrenir.
Bunlari dert etme00 YorumlaVaroşluk bu değil.
Maddi durumun el vermediği için çoğu şeyi görmemişsin, yaşayamamışsın. Ortamlara sık sık girer, yavaştan yavaştan kendini alıştırırsan toplum içinde daha rahat ve daha görgülü olursun. Sıkıntı etme kendine.00 YorumlaOlursun da artık bir yerlerden başlaman lazım. Eğer soru troll değilse, soruyu ve detayı okurken Kemal Sunal'ın Sosyete Şaban filmi geldi. 😅😂
https://youtu.be/BwhMreAVZKs07 Yorumla- +1 yıl
Katığ😂
- +1 yıl
Evet ya ne çok izlerdim 😂
- +1 yıl
Katır mı diyo cidden😂
- +1 yıl
Tamam 😂
- +1 yıl
Hadi uçurun beni harika 😂
+1 yılVaroşluk başka bişey canım örnek vermek gerekirse demet akalın da zengin ama varoş
54 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız.. Varoşluk diye tanımlanan olgu bir yaşam kültürüdür. Bir yoksunluk halidir ama bu maddesel zenginlikle ilgili değildir. Manevi değerler, kısaca ‘kültür’ yoksunluğudur. Bir yozlaşmayı tanımlar. O yüzden ekonomik değil sosyo-ekonomik bir tanımlamadır. Entellektüel insanların birçoğu maddesel zenginlikten yoksundur ama o insanlar var oluşlarıyla zengindir. Fikirleri ve kendi benliklerinden bir adım geri atıp toplum kaygısı ile yaşamaları onları değerli yapar. İnsana değer katan şey anlamdır; madde değil.
- +1 yıl
@Zeusser çok güzel açıklamışsınız
- +1 yıl
@Devrim6219 Yorumunuza katkım olduysa sevinirim.
Fakir neye göre fakir? Komplekse ne gerek var... mezarığa git bak... hangisi yanında ne götürmüş... azıcık halinize şükür edin...
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır fakir olmak suç değil sistemin kurbanısın fakirlik lanet bişey tabi buda ayrı ne olursa sen etkileniyosun her şekilde yarın öbürgün rahat bir hayatın olursa kendini geliştirmeyi unutma
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılElit ne ya? Ben kaç senelik fakirim araba gibi şeylerden bende anlamam. Gören nedense zengin çocuğu sanıyor. O verdiğin havayla ilgili.
20 YorumlaKendinizi sınıflandırmayin.
Söyle bir cümle ile karşılık vermek gerekirse;
Ne fakirler gördüm için de insan vardı. Ne zenginler gördüm için de insan yoktu.
Küçümseme, herkes kaderini yaşar.00 YorumlaVaroşun anlamı bir mahalle, bir kent anlamına geliyor ki bunda sizi utandıran şey ne?
pek anlamadım. Elitlik ile zenginlik çok ayrı şeyler. Kitaplarını okuduğunuz bazı büyük yazarların maddi durumu iyi miydi? Değildi! Bunları bilmemeniz sizi varoş yapmaz! Deneyimsiz yapar.00 Yorumla
+1 yılHerkesin durumu mükemmel sayılmaz 20 tl ile sinemaya gidebilirsin kendini ücretsiz bir şekilde geliştirebilirsin mesela şu an hem sınava hazırlanıyorum yazarlık eğitimi de alıyorum zaman buldukca sosyalleşmeye çalısıyorum kitaplar okuyup bilgi ediniyorum kitaba para veremem dersen internetten bile bir sürü bilgiye ulaşabilirsin elit olmaya gelince çalışırsan neden olmasın bunlar senin tecrübelerinle alakali şeyler elitlikle alakası yok
00 YorumlaHer şey sana bağlı. Okuduğunu düşünüyorum. Derslerine çalış, hedefler belirle ve en önemlisi hayaller kur pes etme yaşamak, en güzel şekilde hayata girmek senin elinde istersen başarırsın kendine güven. Dürüstlüğün sayesinde en iyi yerle geleceğine eminim. umarım istediğin, hayal kurduğun her şeyi gerçekleştirirsin :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılNe olursan, o olursun. Kendini geliştirmezsen, cahil, yetersiz bir insan olarak kalırsın. Avamlık başka bir şey. Bak mesela burada bile tanım sorunun var, çünkü bilmiyorsun.
01 Yorumla- +1 yıl
Varoş, avam, neyse işte.
+1 yılElitlik anlayışın yapmadığın sosyal aktiviteler konusunda bilgini geliştirmekse sanmıyorum kendini geliştirmeye devam eden, okuyan hayatta aktif bir insansan neden olmasın.
00 YorumlaKeşke burada gezinmeyip kendi gelişimine odaklansan. Maddi imkansızlık kimseyi varoş yapmaz. Ve bu kelimeyi de kendine yakıştırma öyle. Bazı şeyleri görmeye bilirsin ama bu varoşlukla hiç alakası yok. Sadece kendine odaklan geliştir kendini. Bilgili ol.
00 Yorumla
+1 yılHayır niye varoş olasın ki? 3-4 kere arabaya binmiş olmak veya teyp sesini kusmayı bilememek varoşluk değil. Kendini geliştirebilirsin. Ekonomik olarak da geliştirebilirsin
00 Yorumla
+1 yılZamanla öğrenirsin elbette. Yoksul bir aileden gelip günümüzde çok başarılı yerlerde olan insanlar var. Ayrıca varoş kelimesi pek güzel bir kelime değil. Kendine bu şekilde yaklaşma canım
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Saydığınız her şey maddi unsur aslında bunların pek de elitlik unsuru olduğunu düşünmüyorum. Kendini geliştirmek ayrı bir mevzu. Bir insanı kolundaki lüks saati kaliteli bir insan yapmaz, marka giyinmek elitlik değildir ( öyle olsa Aleyna tilki Acun Ilıcalı' dan elit olurdu)
Bu yüzden sadece siyah t-shirt de giyseniz de saygın olabilirsiniz. Arabanız olmasa da hürmet edilen bir insan olabilirsiniz.00 YorumlaVarosluk ne alaka insan her daim kendini geliştirmeli elitlik elit semt vs alakası yok en büyük zenginlik kişisel gelişimdir kendi potansiyelini bilmektir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 634 cevap paylaştı. Gittikçe öğrenirsin. Ama bunlar varoş olduğunu göstermez. Herkes zengin doğmuyor sonuçta.
”Fakir olarak doğabilirsin bu senin suçun değil ama ileride fakir olmak senin suçun.”00 YorumlaBen 8 yaşında iş hayatına atıldım ve çok fakirdim. Askerden sonra çok kitaplar okudum. şu an 34 yaşındayım maddi durumum ve sosyal hayatım yerinde bilgiliyim baya.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen üzülme prenses bende bende oto yıkamada çalışırken birgün arabam olacakmi dedim. Simdi son model arabaya biniyorum.
Allah herşeye kâdirdir.. Sen daha iyisini bulacaksın.32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekürler hepimizin.
+1 yılKelime öyle iğrenç ki. Bilmediğin bir şey seni düşürmeZ. ya da tatmadığın yaşamadığın bir an. Kasmak asıl yanlıştır. Bunları kafanıza sokan pisliklerden uzak durun
00 Yorumla
+1 yılBöyle düşünme canım 😘gir bir işe nasıl zengin olursun 4250 ₺ tüm parayı kendine harcasan ailenle kaliyorsan bedava yasiyorsundur zaten 😘
10 YorumlaBu nasıl bir düşünce yapısı ya. Varoşluk maddi güce göre değil, duruş ve zihniyet vizyonuna göre belirlenir.
10 YorumlaMedeniyet canavarı...
Fakir ol , cahil ol , geri kafalı ol ! Kendin ol!
Başkalarının hayatına özenirsen mutlu olamazsın.10 Yorumla
+1 yılSenin kendini geliştirmemen, kültürlü olmaman varoş yapar. Her zengin elit değildir ortalık görgüsüz, saygısız zengin dolu.
10 Yorumla
+1 yılVarosluk maddi durumdan dolayi dogan bir sey degil bence. Ne zengin insanlar taniyorum, elitim diye ortaliklarda geziyorlar ama o kadar varoslar ki..
10 Yorumla- Devamını Gör (184)
Devamını Gör(229)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem