Fakir bir ailede doğmak?

Lütfen sonuna kadar okurmusunuz.

Düşünceleriniz ve yorumlarınız çok değerli :)

Zengin ailede doğmak hayata bir adım önden başlamak değil, başkaları yarışırken sahilde oturup soğuk bir şeyler içebilmektir.

Zengin ailede doğan kişi bebekliğinde daha sağlıklı beslenir. Anne sütü daha verimlidir, mamalar sayesinde vücudu çok sağlıklı olur. Pek az hasta olur, hasta olduğunuzda çok çabuk bir şekilde müdahalede bulunularak hastalığı en az etkiyle atlatırsınız. Zengin bir ailede doğmuşsanız çocukluğunuzda mutlaka sanata ve spora yönlendirilebilirsiniz. Bir spor dalını veya sanat dalını profesyonel olarak icra edebilecek çocukluğunuz olur. İyi eğitim alırsınız, yabancı dilleri hemen erken yaşta öğrenmeye başlamış olursunuz. Orta öğretim döneminde de lisede de bir çok özel etkinliğe katılabilirsiniz. Özgüveniniz daha gelişmiş olur. Kimseye platonik olarak aşık olmazsınız örneğin. Her şeyi erkenden yaşarsınız olması gerektiği gibi. Üniversite kaygınız olmaz, istediğiniz bir Avrupa şehrinde istediğiniz üniversitede okuyabilirsiniz. İşiniz hazırdır bile. Hayatınız dolu dolu şekillenir, hiçbir zaman hakir görülmez her şeyi yapabileceğine inanılan otorite olarak görülürsünüz. Fakir bir ailede doğmak bunun tam zıttıdır.

Fakir bir ailede doğmuşsanız, ne yaparsanız yapın hiçbir zaman zenginlerin yaşadığı gibi yaşamış olmayacaksınız. Hatta şöyle düşünün; size bir gün zengin olabileceğinizi söyleyen insanlar var ya; onların dediği gibi siz o zenginler kadar zengin hale gelmiş olsanız bile asla o zenginler ile aynı görgü ile yetişmediğiniz için gerçek manada onlardan biri olamayacaksınız. Sen daha bebekken kaybetmişsin, sen daha eğitim hayatında bitmişsin. Elinde para olsa ne olur? Sonradan elde edilmiş zenginlik ancak insanın kendisini avutmasına, sonradan görmeye neden olur. Bu da pek bayağı bir şeydir.

Doğuştan zengin olan tiplerin yarıştığını düşünmek veya onlarla aramızda bir yarış olduğunu sanmak büyük bir ilüzyondan ibaret. Çünkü biz onların emrinde çalışacak olanlarız, onlarla yarışacak olanlar değil. Bu kripto-kast sistemine biat ettiğimiz sürece; biz buna izin verdiğimiz sürece devam edecek. Bunun için çalışmak ise sadece orta sınıf için bir motivasyon (ibadettir).

Hayat bir yarışsa eğer bu ancak köle olmakta yarışmaktır. Bir kere geldiğin hayatta durup düşünememek, insan olduğunu keşfedememek, kendini hiç tanımamak üzerine bir yarıştır. Ezilen sınıfların çalışmaya devam etmeleri ve önlerine ne konursa onu yapmak zorunda olduklarını düşünmeleri bir sınıfın zenginleşmesinin temel sebebidir. Mülkiyetin meşruluğu, ezilenlerin bunun meşru tek şey olduğuna inanmasından kaynaklanır.

BOŞA ÇABALIYORUZ DEĞİLMİ!

Fakir bir ailede doğmak?