Yine de durumunuz varsa kardeşinize yardımda bulunur musunuz?

Durumum varsa kardeşime değilde kime yardım edeceğim, elbette ederim. Kardeşimin aç gözlü olmama şartı ile. Mesela abim, gelmiş bana geçenlerde Dyson süpürgesinin lafını açıyor eşinin yanında, demiş ki içinden, ben ona düğün hediyesi olarak alırmışım bir tane. Eşide dürtüyor “sus sus” diye. Çalışmayıp baba parası yiyen adamdan daha yeni haksız yere işten çıkarılmış ve son aylardaki maaşını da alamamış kardeşine böyle lakırdılar gelince, insanın içinden bir kuruş bile vermek gelmiyor. Olsa yine sıkıntı değil ama olmayanında halinden anlarsın, kime ne aldırabilirim diye bakmazsın olaya.
Kardeşim için her şeyi yaparım, yeterki o mutlu ve rahat bir hayat yaşasın. Şu an gurbette çalışmamın nedenlerinden biride bu zaten , ona ablası olarak güzel bir gelecek sunmak istiyorum
Cevap
40Cevap
Kardeşime ve tutumuna bağlı. Temel ihtiyaçlari için yardıma ihtiyacı varsa tabii ki ederim. Ama benim paramla fantezi yapacaksa ( durumu olmadan yurtdışına balayına gitmek gibi ya da nasılsa abim beriyor deyip otelde yemekli düğün yapmaya kalkarsa) kusura bakmasın. Yardım ederim ama kendimi suistimal ettirmem. Yeğenim öğrenciydi ona her zaman yardım ettim ama bir gün bana dedi ki ben Avrupa'yı gezeceğim. Kusura bakmasın, o gün kestim yardımı. Kimse benim paramla fantazik şeyler yapamaz.
Benim kardeşim her anımda aşırı yanımda olan birisi.. Çalışmama rağmen bile sürekli durumum var mı yok mu diye sorar. Tabi ki ben de yardımcı olurum hiç düşünmeden. Çok seviyorum onu.
Paraya ihtiyaçları gereksiz düğün adetleri yapmaktan kaynaklanıyorsa, hayır.
Küçük bir tören yapıp belki sadece nikah yapsalar buna rağmen paraya ihtiyaci varsa elimden geldiği kadar yardım ederim. Evlerinde bir eksik varsa "bulaşık makinasıda benden olsun" derim. Cimrilik yapmam.
Tabii ki yardım ederim.
Bir tanecik abim var sonuçta, bugün ben ona yarın o bana 😄
Evet çalışıyordum o sıra ablam evlenecekti kafamda hep hayal ettim şeyler vardı onlardan biriside kız kardeşim evlenince altın bilezik yapcaktim ona fakat aramızda çıkan sorundan dolayı da ne bilezik yaptım ona nede dügünune gittim aradan dört beş sene geçti şimdi bir kızı var kız kardesime eskiden çok değer verirdim şimdi ona karşı hislerim nefret. İgreniyom ondan sokaktan geçen adama guvenirim ona guvenmem
zaten durumunuz varsa diyorsun elbette yardım ederim. durumum yoksa zaten neyin yardımında bulunacağım?
Ben ona yardım edersem bana güvenir. Kendine güvenmeli, bir yerde herkes kendi ekmeğinin peşinde. Tabiki yardımcı olurum ama oda kendine yardım edecek ve benim yardımım da bir yere kadar olabilir
Kardeşim yok olsaydı tutumlu biriyse yardım ederdim ama eline geçen parayı yediyse yardımcı olmam bana mı güvenip evleniyorsun biriktirseydin paranı derim
Baldızım evlenmiyor olsa da maddi olarak iyi bir durumda değil. Severek yardımcı oluyorum. Bahsettiğiniz gibi öz kardeşim evleniyor olsaydı imkanımın sonuna kadar yardım ederdim.
Valla bılunma bulunurum ama onlar para birimi euro olduğu için benim param onlara sakız parası olur anca 🤦♀️😂
Ederim zaten bir abim birde kızkardeşim var. İkiside uzun yıllar önce evlendi keşke bir kardeşim daha olsaydı 😐😐😐
Durumum varsa yardım ederim ama yoksa etmem ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar. Bana güvenerek evlenmediler sonuçta.
Ekonomik gücüm var ise;
Hiç tanımadığım insanların bile tüm masraflarını karşılayarak yuva sahipleri olmalarını sağlamak isterim.
Elbette
Tek kardeşim var ve evlendiğinde yardımda bulunmuştum. Yine yedım ederim, yeterki abla ihtiyacım var desin
Elbette yardımda bulunurum. Sadece evlenirken değil bir ömür her ihtiyacı olduğunda her zaman yanında olurum
Evet bulunurum.. Aileme destek oluyorum zaten her koşulda kardeşimden asla esirgemem.. Durumum elverdiği sürece arkasındayım.. Keyifli akşamlar..
Bulundum, evlendi yine bulundum. Arada bazı şeyler olur, yine destek oluyorum.
Kardeşim sonuçta yardım edilcek bişeyi varsa ederim
Sadece evlilikte değil her zaman yardım ederim … evse ev arabaysa araba..
Boyle birsey asla yapmayin evlenince butun araniz zaten bozulacak pisman olursunuz
Tabiki de bulunurum. İmkanın varsa bulun bence. Aile bağları kuvvetlenir.
Durumun müsaitse yardım ederim değilse ailemi evimi zora sokup kahramanlık yapamam
Bulunurum (erkek) evlensin sozüm var düğününü ben yapıcam istedigi yerde istedigi şekilde.
Yani kardeşim yok ama olsaydı olurdum arkasında en azından dağ gibi abisi olurdu arkasında.
Evlenmesine gerek yok. Ne zaman istese canımı bıle vermeye hazırım
Bulunurum tabiki kardeşime ben destek olmuycaksam kim olucak
Ailemi çok zor durumda bırakmayacaksam yardım ederim
Babamdan bana fırsat kalmamıştı ama her zaman yanındayım 🍒
Avrupa da olursa sonuna kadar evet Türkiye de hayır
Tabi ki destek olurum. Kardeşlerim benim için değerlidir 🌸
Tabiki de bulunurum. Gardaşıma bulunmayıp kime bulunucam 😃
Elbette destek olurum.. Ama tabi bunu hak ediyorsa.
Her konuda her koşulda yanında olurum kardeşimin canımdan çok seviyorum onu
Elimden ne geliyorsa seve seve.
Olurum tabi niye olmiyım kendi arabami bile verdim para mi vermiycem
Bunun adı keriz lik bence
Yok
Ne alaka
Ben bencil değilim ne kardeşler gördüm mal için birbiriyle kavga eden hiç konuşmayan birbirini öldüren mi dersin neler var neler o yüzden fazla abartmaya gerek yok
Herkes aynı değil holdingin varsa eğer bu yaptığını normal karşılarım tabi
tamam kfcjckl
Yok benim ruhum yaşlı
Rakamlara o kadar takılma ne yaşadığımı bilemezsin 🙂
46 tane yorum gelirken bildirim gelmiyor mu soru sorma o zaman
Olurdum adı üstünde kardeş eğer param varsa coksa düğünün bi çok maddi giderini bile karşılardım
Düğün gibi saçma sapan adetler kalkarsa bisey olmaz bence
somurdu benı sömürdü :D ahdash
Hangi kardeşim olduğuna göre değişir.
Kardeşime maddi ve manevi olarak destek sağlarım.
Evet tabiki kardeş olmak bunu gerektirir
Soru mu bu tabiki. Her zaman ederim
Hiç düşünmeden her anında yardımcı olurum
Durumum varsa destek olurum tabi
Elbette, elimden gelen her şeyi yaparım.
Elimden geldiğince yardımcı olmak görevim olur
Maddi imkanım olursa seve seve
Kardeşim olsa yardımda bulunurdum
Selam. Bulunurum tabi ki..
Durumum varsa, seve seve yardımcı olurum tabi ki.
kardeşlerim arasında tek bekar benim 😅
E durumum varsa onunda ihtiyacı varsa olur
Düğününde altın takarım yeter
Kardeşim yok olsa etmezdim heralde
E tabi ki evet
Tabii ki de
Tabi ki de
Ben ederdim sanırım yapabildiğim kadar
Bulunurum.
Bulunurum tabii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?