Umarım sorumun başlığı olmuştur ya da anlatabilmişimdir evlendiniz ama eşiniz ailesine maddi destek vermeye devam etmek istiyor bu sizin için sorun olur mu? ya da yüksek bir para desteği yapabilir mi?
#Mademoiselle88💞
#Mademoiselle88💞
evlilik öncesi eşiniz yardım ediyor muydu bu çok önemli, ama evlendikten sonra maddiyat çok önemli olduğu için, göze batıyor ve çok büyük problem olur ilişkide. hele eşlerden ikiside çalışıyorsa, aileler de biraz bencilse yani evli çiftin parasını gavur gini görüp hep talepte bulunuyorsa çok problem olur. bizde problem mesela. ben çalıştığım için eşimin ailesi talepkar. ama bize evliliğimizde ya da evlendikten sonra en ufak çekirdek katkıları olmadı. paranızın kıymetini bilin. ama tabi istisna durumlarda olabilir. yani kimse annesinin babasnı aç susuz açıkta kalmasına musade etmez. sizin bu sorudan kastınız sanırım eşinizin ailesinin talepkar olması sebebiyle. kızmakta ve gerilmekte haklısınız. bende eşimle bu konular yüzünden çok tartışıyorum. evini geçindirebiliyorsan ve artıyorsa yardım et diyorum. benim kazancıma güvenme diyorum. çünkü bana maddi anlamda ailesi çok ayıp etti.
Tabikide sonuçta o ailenin hala evladı bana karışmak düşmez bile ama sınırını biksin yani bizde zora düşmeyelim.
Rica..💞
Kendisi çalışıp kazanıyorsa verebilir. Benim kendisine verdiğim parayı iznim olmadan veremez. Birde babası kumarbaz, hovarda ve müsrifse 1 kuruş vermem. Sırf böyle olduğu için kendi babama bile vermedim. O yüzden iş o noktaya gelmeden kimse, veririm deyip tribün kasmasın.
Eşimin ailesinin durumu uygun değilse geçimlerini sağlayıp ihtiyaçlarını görecek kadar yardım ederiz
Cevap
43Cevap
Kendi imkanları ile olabilir
Ben olsam bu konuda ölcek olarak bana yapilmasini istemedigim seyi karsi tarafa yapmama prensibiyle hareket ederdim.. Ailesi onu büyütmüs okutmus ve evlendirmis... elbetteki hangi birikimle veya borcla yuva kurdugunuzu bilmiyoruz.. Ama halliniz vaktiniz yerindeyse hayli hayli yardim etmesine destek ol.. orta halli iseniz bütcenizin yetecegi kadariyla yardimda bulunun.. ama yok borc sizin dügün derneginiz eviniz icin harcanmissa pasa pasa mecbur yardim edeceksiniz..
Bizim durumumuzu da sarsmayacak şekilde olabilir eğer ailesinin ihtiyacı varsa. Eğer ihtiyaçlık bir durum yok ise kendisinin de artık bir aile nin ana taşlarından olduğunun farkında olmalı. Onunda çocukları olacak ve geleceklerine yatırım yapılması daha anlamlı olur.
Kendi evimiz için standardımızı düşürmecek kadar kazanabiliyorsak, karşılıklı olarak bu yaşantıdan memnunsak elbette destek olabilir.. Hatta eğer belli bir süre için olacaksa, ailesinin de gerçekten ihtiyacı varsa eşimin mutluluğu için varsa kendi özel birikimim onu da veririm
Cok zenginse olabilir ama kendi zar zor geciniyorsa hayir. Genelde Turkiyedekiler nedense Avrupadaki aile yakinlarinin para bastigini zannetiyor hep beklenti hep beklenti bu durumda benim cinlerimi getiriyor. Herkese Allah beyin el ayak vermis gitsin calissinlar baskasindan bekliyeceklerineee
tabi ki verebilir, ailelerin büyümesidir evlilik, bölünmesi değil.. aileye gelin girer damat girer evlat olur aile büyür.. :)
Daha güzel bir şekilde ifâde edilemezdi sanırım. Artık herkesin gözünde basitleştirilmiş, sıradan statüsüne yerleştirilmiş ve değerleri ezilmiş Aile kavramı büyükler var oldukça, ve dualarını aldıkça güzelleşir ve bizleri ayakta tutar vede mutluluktur ki gönüllerinde olmak, sevilmek, özlenmek.. Çok uzar konu, ben sadece tebrik etmek istiyorum sizi
farkındayım, güzellik ise eskileri yeniden duyuyor olmakta
Babası 15 yıldır okutuyor. seneye de 16 oluyor. Şimdi benim ne hakkım var " Seni bunca yıl okutan adama para veremezsin " demeye?
Bizim durumumuzu sarsmayacak şekilde elbette verebilir
Bence yapabilir sorun olmamalı, durumu varsa eğer yapmalı da zaten ona emek veren anne babaya sahip çıkılmalı diye düşünüyorum..
Bizim kendimize yettigimizden sonrasi icin neden olmasin..
Ama ailelere destek vericez diye kendimizi düsüremeyiz :/
Ailesinim durumu yoksa olabilir. Bende ederim onlara. Ama sömürdüklerini farkedersem hayır.
Verebilir tabiki yarın bir gün bizde anne baba olcaz
Tabiki verebilir sonucta onu o yaşa kadar anne babası getirdi, büyüttü. İhtiyaçları varsa neden olmasın
Muhtaçsa elbette ama kesinlikle ön şart: İnsanların Bunu Haketmesi, değer bilmesi!
Verebilir vermelidir de. Ben de eşim de ailelerimize yardımcı olmak durumundayız
şimdi aile dediği anne babası ise sadece bakacak kimse yoksa maddi durumu da kötüyse desteğe gerek yok bizimle yaşayabilirler bence ama ailesine bakan biri varsa yanlış ben de buna izin veremem yani
Hayır sorun etmem o aile benden önce de vardı elbette yapması gerekeni yapmalı
Eğer ailesinin ihtiyacı varsa elbette verebilir, ben dahi destek veririm.
Verebilir demek ki ihtiyaçları var hem eşimi o yaşa getirmişler ne yasa az şahsen
Ailesinin ihtiyacı varsa evi geçindirdikten sonra tum kalanı versin isterse
Senın ailene peki vermezse
haber vermesi koşuluyla elbette, gizli saklı yapılmaz ama ben de yapmam
Maddi durumumuz iyiyse evet ama asgari ücretle geçinen evlerde sıkıntı yaratıyor.
Olabilir zor durumdalarsa verebilir çünkü bende veririm :)
Evi geçindirebiliyosak sorun olmaz ama zaten kendimiz sıkıntı çekiyosak olmaz tabiki
Bana söylediği sürece ve durumları kötü ise verebilir destek. Sonuçta evlatları.
bir erkek evladı var sa calışıyosa işinde gücündeyse o iş bana düşmez
imkanımız varsa, onlarında çok ihtiyaçları varsa olabilir
Arada bir yapabilir ihtiyaç varsa ama her ay düzenli bir şekilde olmaz yani.
Ailesinin durumu kötüyse yapabilir tabi bu bizim maddi durumumuzun iyi olduğu zamanlar için geçerli
borç olarak versin evet
ama diğer türlü olmaz, benim de çolugum çocuğum olacak. Onların geleceğini hazırlamam lazim
Versin tabiki. Ne kadar olduğunun önemi yok. Onun ailesi benimde ailem sayılır
Verebilir. Evlilikten sonra senin ailen benim ailem mefhumu ortadan kalkar, "ailelerimiz" olurlar.
Bence verebilir ama bunu her erkek aynı şekilde cevaplamaz
50 bin lira kadar yapabilir. Daha yüksek için bilmiyorum sıkıntı olmaz aslında ama oturup konuşmak planlamak lazım
Onun ailesi zor durumdaysa evde rahat uyuyamam. 4 atanın hakkı birdir
tabiki verebilir..
izin isteme değil tabiki ama haber vermesini isterim..
Zor durumda kaldıkları sürecte evet tabiki. Zaten kendi parası beni ilgilendirmez ailesi sonuçta.
tabi verebilir, ailesi zor durumdaysa ben teşvik ederim zaten
İstediği gibi yapsın ailesi sonuçta, benimle evlendi diye bağını koparacak hali yok ya
Kim kime destek verecek kadın kocasının parasıyla kendi ailesinemi para aktaracak
İhtiyaç durumunda evet yani sonuçta biz bir aileyiz...
eğer varsa verebilir niye olmasın ki onda hiç bir şey yok ki
Tabiki vermeli. Vermezse uyarırim
Hayır yapmamalı. Çok ki ihtiyaç varsa olabilir.
beni dara sokmadan tabiki
Bizi zora sokmayacak şekilde olabilir
hiç kimse izin vermiyor buna
Ailesi sonuçta. İstediğini yapar
Evet ailesi sonuçta karışmam o kadarına.
kendi ailesini ihmal etmediği sürece neden olmasın
Ailesi gerçekten zor durumdaysa tabiki etsin.
Ailesi muhtacsa olabilir biz muhtacsak olamaz 😂
haber verdikten sonra sorun değil yapabilir.
Tabi ki de ben de yardımcı olurum.
acil durumlarda olabilir sadece
verebilir aileye bakmak boyun borcudur
Bizi sıkıntıya sokmayacak kadar verebilir.
Aile zamanında destek verdiyse oda vermeli tabi ki
Evet ama belli bir miktar
Cımri
bir müddet ama uzun vadeli olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar