Aile & Toplum konusunda 895 cevap paylaştı. şahsen bu ülkede üretim olarak az şey yapıyoruz mesela ABD bakalım her sokak başında bir kahve arabası olan birileri veya sosili satan insanlar var bizde ise belirleşmiş kalıpta cafeler var yaşadığım şehirde dışarı çıktığında arkadaşların ile oturup konuşabileceğin sayılır yerler var mesela mado kahve dünyası nevale mahfel vs... starbuck da bence insanların kalabalık ortamlarda kendilerini gösterme çabasına girdikleri için buralara geliyorlar verdikleri paradan dolayı bir statü kazandıkları isandıkları için ve aslında insanların kendilerini kısa süre de olsa statü sahibi olmalarını inandırıyorlar yoksa o kahve markette 300 gramı 30 40 tl dolu dolu yapar içersin
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Elitlik değil ama son derece rahatlık. Alıyorsun bir öküz doyuran kahve sonra keyfine bakıyorsun. Belki tek kahve pahalı gibi ama sürekli biseyler içmem için tepemde dolanan, bakışları, sözleri ile taciz eden bir işletmeci yok.
Başlarda ben de karsiydim, emperyalizmin oyunu diyordum ama bir bardak çayı 10-11 lira yapan, bir bardak içince 10 dk sonra tepeme dikilip hadi lan bir bardak daha icmeyeceksen def*l git bakışları atan embesil bistrolardan çok daha ucuz olduğu kesin. Güya Starbucks pahalı ama bir kahveye 20 lira verip keyfine bakıyorsun. Kendi pahalı fikri ucuz bistrolardan ise sadece çay içip 80-100 lira hesap ödemeden kalkamıyorsun
Ben totale bakarım, hangisi daha ucuz?15 Yorumla- +1 yıl
Normalde dışarda takılan birisi değilim, kahve de çok sevmem ama bazen çocukları beklemem (kurs, antrenman vs.) gerekiyor. İşte o zaman normal bir bistroda oturmak yerine Starbucks tercih ediyorum. Dışarda olmaya mecbur kalmsam zamlardan önce de evimi en kral bistrolara değişmem. Hangi kahvecide uzun oturup keyfine bakabilirsin 😂😂🤣
+1 yılOraya gidip kendini elit zanneden de ayrı bir maldir elit olmak pahalı kahve içmek mi? Ne kadar saçma sapan insanlar da gidiyor ya ne tuhafsiniz 😂
110 Yorumla
Ergenler için öyle tatlim. Bırak takılsınlar biraz. Hayati ögrenmeye başladıklarında gidemezler zaten.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
154Cevap
+1 yıl10 sene önce falan sorsan belki ama ben 7-8 senedir starbuckstan kahve içerim elit değilim. Bu zamanda dahava olsun diye stsrbucksa giden birinin olduğunu düşünmüyorum. Bir de Starbucks kahve fiyatlarına pahalı diyen muhtemelen köy kahvesiyle kıyaslıyordur ya da bilmiyorum İzmir'de herhangi bir cafede kahveler aynı fiyatlar veya 1-2 tl oynar. Yiğidi öldür hakkını yeme Starbucks kahveleri kaliteli. Lezzet olarak şubeden şubeye farkediyor çünkü insan yapıyor sonuçta ama her halükarda rakiplerinden iyi tat çıkarıyorlar.
00 YorumlaÖncelikle elit olduğunu zannedenler tabii ki var.
Hatta fazlasıyla olduğuna bile tanıklık ettim.
Ama onların sohbetlerine kulak misafiri olmayın sakın.
Hayal kırıklılığı yaşatıyor.😊
Hoş, zaten çoğu karşılıklı oturup bir süre sonra telefonlarına gömülüyorlar.
Ben kahve tiryakisi değilim.
Tam tersi "çay mühim" diyenlerden biriyim ve ek olarak da kahvenin lezzetini çok iyi anlayan bir damak zevkim vardır.
Fakat bence kahve koca koca bardaklarda değil, daha zarif küçük bardaklarda içilmeli diye düşünenlerdenim.
Yine de herkesin zevkine tercihine saygı duymaktan başka çare yok. :)00 YorumlaElit mekan dediğiniz, istinye parkta, özel lounge vıp bölümünde ki Fransız, İtalyan, Alman lüks caddelerinde yer alan kafelerin tr şubeleri.. Onun dışında kalanlar orta ve alt düzey kafelerdir.. Starbucks Avrupa'da ve Amerika da sıradan ucuz ve lezzet odaklı kafeler. Ülkede rağbet görmesi alım gücü ile alakalı.. Misal Amerikada işk Starbucks kahvesi 4-5 dolar, ikincisi, 0,50 cent ve bitmiş bardağı götürdüğünüz de sonrası bedava..
Ülkede böyle bir uygulama yok ve fiyatlar fahiş.. WiFi tayfası takılıyor sadece.. Birazda tatlıları güzel..10 Yorumla
+1 yılKahve sevdiği için Starbucks'a gidenlere lafım yok. Bugüne kadar 3 kez gittim , hiçbirisinde kahve içmedim çünkü kahve sevmiyorum ben. Ama orayı gözlemlediğim kadarıyla kapıdan içeri giren%80 kısım değişik bir havaya , artistliğe bürünüyor.Çok gülünçler bence , elit değil..%20 kısmıkahve içmek için, mola vermek için gelmiştir onlara saygı..
23 Yorumla- +1 yıl
Kahvekolik birisiyim ve dediklerine kesinlikle katılıyorum. Benim için starbucks sadece başka bir alternatif kalmadıysa gidilecek bir yer. Kahve sıcaklıkları bir kahve için çok yüksek. Ayrıca ön yargılı olmamak adına evime birçok kahvesini alıp kendi makinamda denedim maalesef damak zevkime uygun bir kahvesini bulamadım. Self servis olmasına bir şey demiyorum bu belki kabul edilebilir bir durum ama masaları her zaman pis ve hep sıra var. Sırf bu seçenekler bile tercih etmeme sebebim.
- +1 yıl
@GhosT_TE Evet bir de hiç hijyenik olduğunu düşünmüyorum. Burger, mcdonals ve o gibi çok müşterisi olan yerler bana pis geliyor. Sürekli insanlar giriyor, sırada duruyor, her yere ellerini sürüyor. Ne kadar yıkanırsa yıkansın o tepsilere binlerce insan dokunmuştur gibi düşünceler kaplıyor beni. Kahve lezzeti hakkında yorum yapmıyorum, çünkü kahve sevmediğim için en lezzetli kahveyi de ayırt edemem ben.
+1 yılBence abartılıyor kahveyi çok severim ve Roberts kafe çok daha başarılı kahve konusunda. Filtre kahvelerine bayılırım. Soruna gelicek olursak starbucksa gitmek özentilikten başka bir şey değil. Kahveleri güzel değil. Ama uzun uzun sohbet etmek istersen güzel çünkü süresiz oturma hakkın var kimse kalk git ya da bi sipariş daha ver demiyor 😅
01 Yorumla- +1 yıl
Haklisin
Hayatimiza yillar once sosyal statu diye bi sey girdi. Starbucks'ta kahve icmek, Apple urun satin almak, mekanlarda icki actirip, yetmiyomus gibi el yikamak, restoranlarda steakin en altin kaplamalisini yemek bla bla. Insanlar bunlari yaparak birileri tarafindan onaylanmak, ilgi gormek, toplumda kendini bi yere konumlandirmak istiyor. Bunlarin temelinde gormemislik var. Ozellikle Turkiye gibi gelismekte olan 3. dunya ulkelerinde... Ha bu demek degil ki yurtdisinda hic boyle yasayan yok. Oralarda da var ama onlardaki gormemislik bizdekinden farkli. Onlar zaten istedigi her seye kolayca sahip olabildikleri icin, degisik olana meraklilar, show business seviyorlar. Geriye kalanlari da zaten bi sekilde yine ucuncu dunya ulkelerinden gelmis olan gocmenlerdir.
00 YorumlaHiç alakası yok. He gidiyorum diye bardakla bi fotoğraf çekinip kendini elit sananlar yok mu, var. Ben 2 yılı aşkın süredir ozellikle son aylarda gidiyorum üniversiteyle starbucks yan yana. Çok güzel kokuyor ve girip sevdiğim kahveyi alıyorum saçma sapan triplere de girmiyorum. Bende kahve isimlerini hiç bilmiyordum sorarak öğrendim gözde büyütülecek bir şey yok alt tarafı bi kahve yani şey etmeyin.
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle çalışıp🤝 starbucks storysi atıp elit olmak
11 Yorumla- +1 yıl
😃😃
- Aile & Toplum konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılEvet müthiş bir elitlik. Bu yüzden kahveyi içince huni gibi kafama geçirip çıkıyorum ordan.
Üstünde ismim de yazıyor üstelik.
Hunisinin üstünde adı bile yazan bir sıtarbucukslu kadın oluveriyorum. Parayla huni satın almışım neden atayım çöpe?22 Yorumla- +1 yıl
:)))
+1 yılRahat bırakın şu starbucks’cıları 😅 seviyorum içiyorum kime ne. Elimde bardakla da geziyorum evet elit görünmek için değil ama. Ofisime geçmek için, sabah yolumun üzerinde geçerken alıyorum 😌 aşın artık bunları. Kahve içmek elitlik değil. Kahve pahalı da değil. Siz fakirsiniz :))
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılOrta boy kahve en son 23 liraydı. 4 kahve alsanız 100 lira. Sadece kahve içseniz. 1 kahve 1 kurabiye alsanız kafadan 50 lira. Yaşı küçük olup da rahat rahat gidebilenler varsa sahteden de olsa elittir. Rahat rahat ana baba parası yiyebiliyordur.
22 Yorumla- +1 yıl
Gitmeyedebilir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılStarbucks Basit bir Cafe değil, aksine dünyanın en değerli kafe markasıdır. Az önce baktım şirket değeri 110 milyar dolar. Halk bankasının şirket değeri de 13 milyar dolar.
Ama kaliteli üst sınıf konsept olması, insanların genellikle iş, plan ve geleceğe dair rota belirlemesi için ilham verici mekanlardır.00 Yorumla
+1 yılHayır starbucks'ta takılanları hiç sevmiyorum genelleme yapmak istemezdim ama çoğu yapmacık ve kasıntı tamam kahveye en çok parayı siz veriyorsunuz. Kahvesi güzel ama ben onun kadar güzel kahveyi 9 TL'ye içiyorum
10 Yorumla
+1 yılŞahsen amerikan ürünleri almamaya özen gösterdiğim için gitmiyorum. Gidenleri yadırgamıyorum ama özgüvenini bir bardak b. ktan bir kahveye bağlayanlara üzülüyorum
20 Yorumla
+1 yılDamak zevki olmayan demek. Kahveleri düşük kalite. Hizmet sıfır. Kahvemi asla karton bardakta içmek istemiyorum. Kahve için sıraya girmek de istemiyorum.
21 Yorumla
+1 yılÖyle zannediliyor. En çok da şeye gülüyorum. Arap düşmanı ırkçı kendini elit zanneden buranın müdavimi a*yılar Starbucksın Alshaya şirketinin yani arapların olduğunu bilmiyor:))) Afiyet olsun. Böyle içirirler işte adama.
00 YorumlaGerçekten böyle düşünenler varoş bence şimdi diyiceksin ki sen gitmiyo musun gidiyorum ama kahve içmek için çünkü diğer yerlerden daha güzel yapıyor diye eşofman polar giyip gidiyorum genelde elitligi falan umrumda değil şahsen 😄
00 YorumlaÖyle düşünenler olabilir ama değil tabi bir de parasına çok takan var ama oradan daha pahalı yerler var özellikle yaşadığım yerde bu rahatlıkla görülebilir ben pek kahve sevmesem de hep etrafımda bunu duyuyorum
00 Yorumla
+1 yılHayatim boyunca 1 kere bile starbucksa gitmişliğim yoktur gereksiz boşa para al neckafeni evde sıcak su koy iç ne gerek var onca öyle yerlere
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılabartılanlar tam liste
1. starbucks
2. iphone
bu ikisi insanların kendini bir şey sanmasına neden oluyor komik31 Yorumla- +1 yıl
Kendilerini henüz geliştirmemiş, alt seviye insanlar işte...
+1 yıl26 yaşımdayım 1 kere bile gitmedim kahvede arkadaş ortamıyla içtiğim kivili oraletin samimiyetini sıtarbakşta bulacağımı sanmıyorum
Eğer sıtarbaksta olmamak elitlik değilse elit değilim10 YorumlaElit olmak gittiğin yerler ile değil kişinin kendisi ile alakalı. Yurtdisinda evsizlere veya İnterneti olmayanların gittiği bir yer ülkemizde bir statü simgesi ise vay halimize
10 Yorumla
+1 yılKapısından geçtim ama hiç gitmedim. İçeride süslü giyinip kendini Pelinsu ve Berkecan zanneden kekolar birbirlerini öyle inceliyorlar ki sanırsın hepsi kraliyet üyesi.
11 Yorumla
+1 yılDeğil kesinlikle değil! Benim bir kuzenim Amerika da okudu dediğine göre Starbucks’a gidenlerin çoğu düşük maaşlı olanlarmış. Bizde de en yüksek maaşlı gidenlerin hava attığı sıradan bir yer😒
12 Yorumla- +1 yıl
Subway mc Donalds Domino's Starbucks etc.. Hepsi ABD ve avrupada düşük gelir seviyesi ve göçmen durağı
- +1 yıl
Evet öyle
Ha çay bahçesinde içmişsin ha orada değişen bir şey yok jsjs
10 Yorumlaofff gerçekten ucuz olması gereken bir kahvenin diğer fastfoodlar gibi bir bokmuş gibi gözükmesi ülkemizde asla değişmeyecek
20 Yorumla
+1 yılO kadar abartıldı ki zenginlik anlamı taşıyor sanki...
Herkes gidince bi story krizine sokuyor sosyal medyasını
Tamamen saçmalık..20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılNe alaka ben ordan çıkmıyorum bisiklet turu birince girdiğim ilk mola güzergahı ama elitlik karakter d oan bişe mekanla alakası yok ne insanlar var ki elitlikle alakaları yok ne mekanlardalar!!!
00 Yorumla elitlikle alakası yok ayrıca Samsun'da sahildeki mekanlar içinde en ucuzu orası. ben genelde çalışmak için gidiyorum, ortamın sessiz olması ve bir garsonun sürekli bir şey ister misiniz diye sormaması hoşuma gidiyor. 1 kahve alıp 7 8 saat çalışabiliyorum.
00 Yorumla
+1 yılBen aptal derim basit bir kahveye 20 lira veren birinde ne asalet ne de zeka vardır. Elitlik gidilen yerle değil gösterilen tavır ve davranışla belli olur
00 YorumlaAyyy çokk var bende gidiyorum ama sırf tadını sevdiğim için insanlar oraya sırf kendini göstermeye gidiyor ve garip bir ortamı var biri içeri girdiğinde kim bu der gibi deli gözlerle bakıyorlar👀🤭
00 Yorumla
+1 yılElit olmak bir kahve firması ile bağlantılı ASLA değildir : ) Altı üstü bir mekan. İsteyen herkes girebiliyor neticede. Cebinde minimum 20 TL olması şartıyla.
00 YorumlaYok be ne alaka ya saçmalık hadi Bodrum'da Marmaris'te lüks bir restauranta girip yemek yesinlerde göreyim onları MK iki kişinin 30-40 bin hesap ödediğini gördü bu gözler ☺️
00 Yorumla
+1 yılStarbucks alışkanlığım yok ve o konseptte kahvelerlede pek aram yok , belkide bu sebepten gereksiz buluyorum. Ofiste türk kahvemi içiyorum bana yetiyor *yanında cikolata* 👌
00 YorumlaHayır değil. Çok seviyorum ama kahvesini, rahat ve salaş ortamını. Benim için iş çıkışı bazen kafa dinlemek istediğim veya bir arkadaşımla zaman geçirmekten keyif aldığım bir mekandır.
00 Yorumla
+1 yılİnsanların saçmalamasi sadece. Marka takıntısı gibi bir şey orada oturunca elinde bardağını gezdirince ne oluyo yanii. Kahvelerinin tadı gerçekten güzel olabilir ama saçmalık
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı. Bence özentilikten başka bir şey değil gibi.. Avrupa’da olsun Amerika’da olsun starbucks tan 10 hatta 100 kat daha güzel cafeler var.. ki bu tarz cafeler bizde de var..
00 YorumlaKeyif amaçlı içerim, alır çıkarım valeyede para ve araba vermem. Çok nadir içerim oradan, genelde cool lime alıyordum yazın. İçerideki tiplere zaten söylenecek sözüm yok 😂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Yanımda küçük bi çocuk yok olsa telefonu eline verirdim kesin starbucksa gitmek vatana ihanettir derdi bende gülerek katılırdım ama etrafta yok ki bi velet 🤣🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılStarbucks zaten halk mekanı ama oraya giden herkes kendini havalı hissediyor. Aslında etraflarına baksalar çoğu şeyi anlarlar çünkü hepsi halktan, sıradan insanlar. Nasıl elit oluyorlar, anlamadım. 😊
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Elitlik oturduğun sandalye, elindeki kahveyle değil taşıdığın zekayla ölçülür.
Bu kadar cahilin olduğu toplumda elitliği Starbucks ta aramaya şaşırmamalı.00 YorumlaStarbucks a gitmek gerçekten çok abartılıyor bu ülkede. Bırakın insanlar istediği yerde istediğini içsin. Ben de arada giderim ve kahvelerini gerçekten kaliteli bulurum.
00 Yorumla
+1 yılsaçmalık bence. ben kahve hastasıyım ve gidip Starbucksa bilmediğim bir kahveye o kadar para bayılacağıma gidip kahve dünyasında espressomu içerim daha iyi
00 Yorumla
+1 yılGereksiz abartılan şeylerden biri. Termosuna sıcak suyu doldurup doğa ortamında kahve çay içmek bana daha samimi, daha hoş geliyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum daha samimi oyle
Arapları ve yahudileri eleştiren bir çok insan orada 😂
Halbuki marka yahudilerin.
Türkiye deki işletim hakkı ise arapların, 🙈
Elitlik kalitesiz mal alacak kadar zengin olmamaktır.00 Yorumlaartık elit değil enayi olmak demek. 3 kahve aldık geçen gün 80 lira verdik. ilişkimiz sona erdi sıtarbaks
13 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle saçma ki elitmi olunuyor 6yasindaki yigenim beni Starbucks götürdü kızdım ablasindan alışmış çok saçma 🤗
10 Yorumla
+1 yılDiğer kafelerden bir farkı yok benim için, sadece Starbucks’ta fotoğraf çekme yarışında olanların sayısı daha fazla.
10 Yorumlaİnsanların sevdikleri ile oturup hoş sohbet ettiği keyif aldığı her yer elittir ama gel gör ki sohbetler unutuldu mekan yer zaman ayrımı yapılmaya başlandı sohbetsiz içilen içeceğin ve ya yemeğin hiç bir anlamı yoktur
00 Yorumla
+1 yılElitlik harcamak değil harcatmaktir yani eğer bu mekana gidip ismarlarsaniz bize sizden eliti yok jdjjrhrhrhrh
00 YorumlaKahve fiyatları çok yüksek olduğu için herkes bir kahveye o kadar veremiyor ondan elit mekan olarak gözüküyor.
00 Yorumla
+1 yılhayatimda ilk defa bugün gittim o da sira azdi diye ya Bir kahve için sira beklemek ellitlik değil aptallik
00 Yorumla
+1 yılKovan artırıcı olarak şattenin içeriğine Fil dışkısından yapılan bir enzim kattıklarını açıklamışlardı en son! 🤢…
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılEline starbucks, ın bardağını alınca sanki hollywood starıymış gibi havaya bürünenlere bakılırsa galiba öyle evet elit olmak zannediyorlar 😏😐😑
00 Yorumla cafe işte sad3ce isimleri biraz yabancı ve söylemesi zor olduğundan onları söyleyebilen kendini başka sınıfa yükselmiş sanıyo...
00 Yorumlaasla elit olmak değil efendim her insan en güzel yerlere gitmeyi hak eder ve gerçek elitlik insanları anlamak ve kırmamaktır
00 Yorumla
+1 yılSınıf atlatmıyor, aksine düşürüyor. Ordaki ortama ayak uydurabilmek için, giremeden önce beynini çıkarıp kızgın demir ile eritmen lazım...
00 YorumlaStarbucks'a hiç gitmedim. Pek kahve sevmem ama içecek olursamda sıradan bir kafede içsemde sorum etmem. Sosyal bir statü göstergesi olarak görmüyorum.
00 Yorumla
+1 yılGidenler elit olmak için gitmiyor ki, öğrenciler beraber oturup muhabbet edebilecekleri bir yer arıyorlar. Çoğu kafeye göre Starbucks ucuz kalıyor.
00 Yorumla
+1 yılNe alaka? Diğer cafelerde de kahve aynı fiyat. Üstelik rezalet geldiği çok zaman oluyor. Starbucksta en azından kahvenin lezzeti belli...
00 Yorumla- Devamını Gör (213)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat