Yani benim çok tercih ettiğim bir marka değil ama tercih edenlere de bir şey diyemem.

Yani benim çok tercih ettiğim bir marka değil ama tercih edenlere de bir şey diyemem.

Bence evet sürekli insanlar aslında tat veya zevk için değil tamamen Java atmak için gidiyor kapitalizm dediğiniz olgu nedir işte tamda budur kişinin istekleri ve zevkleri dışında sırf dikkat çekmek için yaptığı şeyler
Kaliteli şekilde bir ürün sunuyorlarsa ve insanlarda bütçesine göre bu yerlerden kendilerine ürün ve hizmet alıyorlarsa değil.
1 kahve alıp, saatlerce masa ve sandalyeleri işgal eden tipler, dur aşkoo sırada bir story atalım, sağ soldaki kızlara bakalım, elitim ben mesajı verelim diyen kim varsa her yerde özentidir.
Sırf o bardağı elinde tutunca kendini önemli sanan insanlar var. Onlarınki özentilik. İçinde kahvenin kokutması olan bir ürünü almaya özenmem. İlke olarak da o kapıdan içeri girmedim girmem. Üretim aşamasında da satış ve pazarlamada da insanları ezen bir firma.
Özentilik değil bence ama pek bir esprisinin olduğunu da düşünmüyorum. Kahve içmek için tercih edilebilecek çok daha iyi yerler var. Tadının iyi olduğunu düşünmüyorum. Ha ikram içeceğim oluyor bazen, beleş diye onu içmeye giderim o ayrı 🤓
Dostum, Starbucks’a gitmek özentilik değil, kişisel bir tercihtir bence. 🤷♂️ Kimisi oranın kahvesini seviyor, kimisi ortamını... Kimi de sadece bulunduğu yerde rahat çalışmak için uğruyor. Herkesin kahve zevki farklı, bazısı mis gibi Türk kahvesi bulunca dünya umurunda olmaz, bazısı da çeşit çeşit latte, mocha dener.
Yeter ki kahve içmeyi sev 😄, nerede olduğunun bir önemi yok, kahve bazılarımız için bir keyif işi sonuçta! Ama tabii, kendi mutfağında sevdiğin kahveyi yapmanın da ayrı bir tadı var. 🍵 Sen hangi kahveyi seviyorsun? Hazırsa bir tarif bile verebilirim! 😎
Cevap
24Cevap
Kimine göre bir özenti, kimine göre ise gereklilik bana göre ise gereksiz bir şey diyebilirim.😄
Starbucks'sın caramelli frappanicosu ictiğim en güzel soğuk kahve.
Başka hiçbir yerde yok
İçer miyiz? Yanında soğan haha
Özentilik olduğunu düşünmüyorum
Bence hiç değil. ☕
Kimisi ortamını sever, kimisi kahvesini; sonuçta herkesin keyif anlayışı farklı.
Özentilik, başkasına benzemeye çalışmaktır, ama sen kendi zevkine göre gidiyorsan sadece tercih meselesidir.
Kısacası; kahveni nerede içtiğin değil, keyfini nasıl çıkardığın önemli.
Genel manada özentilik değil ama özenti duyarak gidenlerin olduğunu söyleyebilirim. Ben de tercih etmiyorum ama bazen birlikte takılırken arkadaşımın orayı tercih etmesine karşı çıkmadım.
Gidenlere neden gidiyorsun demem insanlara pek karışmam ama ben gitmedim bana özenti geliyor ve aşırı pahalilar dışarda kahve içme alışkanlığım pek yok
Hayır vicdansızlıktır. (Umarım bu ince mesajı alabilen insanlar hâlâ vardır)
🙏🏻🌸
Bence özentilik değil marka değeri. Mesela Adidas mı alırsın yoksa uyduruktan adı duyulmamış bir markadan mı tarzı bir şey.
Uyduruktan bir marka dgfff
Ben de uyduruktan markaları tercih ederim. Sonuçta hiçbir farkı yok. Markalaşmış ürünler, marka değeri olan ürünler sadece ünlü ve bilindik oldukları için insanları daha çok kazıklıyorlar 😂
Bazen arkadaşlarla gezmeyi çıktığımız zaman gideriz, özentiden değil yani. Tabii pahallı içecekler olduğu için pek gitmiyorum başka kafeye gideriz.
Şöyle söyleyeyim hiç starbuckstan bir şey içmedim 😂 kahve içen bir insan olmadığım için gerek de görmedim
Sektördeki ürünlerden haberdar birisi olarak kahve çekirdeği kalitesini beğenmiyorum tercih etmiyorum.
Ya hiç yoktan tercih edilir ama butik yerleri daha çok seviyorum ben.. kalabalık olmuyor daha kaliteli oluyor hem hizmet hem ürün bakımından
Özenti olarak giden de vardır çok fazla. Bir kısmı da yaşam tarzı gereği normal olarak gidiyor. Ben hiç girmedim mesela. Oraya, McDonald's, burger King filan. Hiç gitmedim. Umarım gitmek zorunda da kalmam : )
Bence alakası yok, insanlar bazen evde çalışmak yerine dışarıda çalışmayı istiyor, internet hızı fena değil, içeride oturma konforu iyi , kahve tadi normal.
Starbucks olmasa bile buna benzer çalışma ofisleri bile oluyor
Starbucks kahvesi'nin nasıl yapıldığını araştırmaları gerekir.
Hayır değil giden gitsin içtiğin bir kahve zaten
Ee tabi
Sadece kahveyi seviyorum özentilik yapmak için gitmiyorum
yok yaw niye öyle olsunki popüler bi marka işte tercih edebilir insanlar
Hiç gitmedim kuruş dahi kazandırmak istemediğim yerlerden biri
Kesinlikle 😂
Starbucks a gitmek özentilik değil ama bunu büyük bir lüks olarak düşünen ve havasını atan kişiler var. Çok nadir Starbucks a gidip kahve alır içerim. En son ne zaman aldığımı hatırlamıyorum
Kahvesi yetersiz ama ucuz özentilik kısmı nerede bilmiyorum küçük şehirlerde bir ayrıcalık görülebilir belki de İstanbul'da en kolay ulaşılabilen kafelerden biri
Ben prensip olarak hiç gitmedim. Yine de özentilik değildir bana göre ama bunu anlamsızca göze sokmak aptallıktır. Yani altı üstü bir kahve zinciri neden bu kadar anlam yüklüyorlar bilmiyorum.
Kahveleri b... gibi dün verdipim paraya acıyorum hala. Bildiğin sütü ısıtıp aroma koyuyorlar. Gidenlerede aptal gözü ile bakar oldum
Sevdiği için ve ya hava atmak için gidenler var. Hava atanlar özenti dediğimiz kesim. Görgüsüz ve cahil.
Yok be seviliyor starsbucks içecek çeşitleri var onun aromasının mesela vanilla latte caramel latte vesaire
sadece Türk kahvesi seviyorum, manasız buluyorum bu tarz kahve markalarını ve mekanlarını. Ben gitmem, giden kalabalığa da anlam veremem.
Ben zaten hep boykot ediyorum #freepalastine 🖤♥️🤍💚
Starbucks mı kaldı ayol bir sürü kahve dükkanı var her yerde
Özentilik olarak görmüyorum, sevenleri çok herhalde. Ben nedense sevmiyorum
Bence evet karisik kurusuk seyler iciyorlar limonatayi bilr oradan icemem.
Niye özentilik olsun ki piyasada ondan daha güzel kahve yapan yok ki
Bence de özentilik ne farkı var ki evdeki içtiğim kahveden
denemek için gittim bir kaç ay önce antik kuntik şeyler tadlarıda kötü. nescafe tercihim.
Özentilik değil ya bence alakası yok, ben çoğu zaman bubble tea için gidiyorum mesela
Kesinlikle bide poz poz verip birsürü paylaşıyo ezik özenyiler
Özenti değil, denk gelir başka güzel yoktur. Gingerli //bal kabaklı kahve içmeye
Kahvesi güzel şimdi. Sevdiğim için gidiyorum, özentiliği bilmem.
Çoğu popüler olduğu için özentilikten gidiyor
Özentilik için gitmek özentilik 😂😂
Seçim sık sık gitmek biraz öyle
Bence gereksiz havalı görünmek gibi bisi daha güzelini başka yerlerde içebilirsiniz
Biraz öyle gibijdjdj
tutturdunuz her şeye bi özentilik diye
Kahvenin özentisi mi olur ya
Tabiki özenti çocukca işler
benim için normal kahve mekani
Bence özentilik tamamen. Havalı falan sanıyorlar
Değildir herkes gidiyor
Bi ara starbucks'a gitmek ayfon almak gibi bişeydi evet özentiler çok
Sadece birkaç defa gittim abartılıyor
Değildir ama boykot. Kahve Dünyası daha güzel
Hiç gitmedim bilmiyorum
Tercih meselesi bir şey diyemem ama olabilir belki