- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılAllah'ın olmadığını kanıtlayamaz kimse. Allah soyut bir varlık. Allah'ı ıspat için bilimin dışına çıkarak soyut olayları kabul etmek zorundalar. Ruh, ahlâk, şevkat , iyilik ve kötülük gibi kavramları kabul etmeyen sadece deney ve gözleme dayanan birisi Allah'a da inanmaz. Doğa yasaları der saçmalar dururlar.
https://www.youtube.com/embed/fMmLwjSNOxMhttps://www.youtube.com/embed/0xQ3DN3r7mU134 Yorumla
Soran+1 yılEvrim var deniliyor
Ve islam dahil birçok dinde hata olduğu bunlara bakılarak da tanrının olmadığının anlaşılabileceği söyleniyor
Soran+1 yılVe aslında sevgi, öfke, ruh gibi soyut kavramlara inanmıyor da değiller
- +1 yıl
Evrim , Allah'ın olmadığına delil değildir. Hatta İslam ile örtüşüyor diyen görüşlerde mevcut. https://youtu.be/I2zJ2_VNqRk
Soran+1 yılEvrimde kendi kendine protein oluşumları tespit edilmiş ama
- +1 yıl
canlı proteinlerden oluşur, proteinsiz bir canlı düşünülemez. en basit bakterilerde bile binlerce protein vardır. biz tek bir proteini alıp, bu proteinin tesadüfen oluşmasının olasılığını incelersek, canlılardaki mikro dünyanın sırf bu unsurunun bile bilinçli tasarımı ispatlamaya yeterli olduğunu görürüz.
örnek olarak vücudumuzdaki proteinlerin en fazla bilinenlerinden biri olan hemoglobini ele alalım. bilindiği gibi hemoglobin kan hücrelerinde oksijen taşıma vazifesini görür. bir insanda 60 octillion (60.000.000.000.000.000.000) civarında hemoglobin proteini bulunur. hemoglobin 574 tane amino asidin arka arkaya gelmesi sonucunda oluşur. insan vücudunda 20 tane farklı amino asit kullanılır. bu amino asitlerin herbiri tam doğru yerde olmalıdır. örneğin orak hücre kansızlığı denen öldürücü hastalık, hemoglobin proteininin sadece tek bir amino asidinin doğru yerde olmamasından kaynaklanmaktadır. bir hemoglobin proteinin sırf amino asitlerinin belli bir dizilimde olmasının olasılığını şöyle gösterebiliriz:
bir amino asidin doğru yerde olma olasılığı: 1/20
iki amino asidin doğru dizilme olasılığı: 1/20 x 1/20
üç amino asidin doğru dizilme olasılığı: 1/20 x 1/20 x 1/20
574 amino asidin (hemoglobin) doğru dizilme olasılığı: 1/20 üzeri 574
tüm atomlar ve tüm uzay-zamanı tesadüfen bir protein oluşturabilir mi? - +1 yıl
bu olasılığın matematik açısından imkansız olduğunu şöyle düşünerek anlayabiliriz. evrende 10 üzeri 80 baryon vardır. evrendeki baryonları, fotonları, elektronları toplarsak 10 üzeri 90'dan düşük bir sayı elde ederiz. evrenin tahmin edilen yaşı 15 milyar yıldır.
evren: 15 milyar yıl x 365 gün x 24 saat x 60 dakika x 60 saniye = 473.040.000.000.000.000 saniye yaşındadır. bu sayıyı da 10 üzeri 18 olarak alabiliriz. bu iki sayıyı çarparsak 10 üzeri 90 x 10 üzeri 18 = 10 üzeri 108 eder.
bu bulduğumuz 10 üzeri 108 sayısı neyi ifade etmektedir? bu sayı, evrendeki her proton, nötron, elektron ve fotonun her biri birer amino asit olsaydı ve her biri evrenin her saniyesi bir protein yapmaya kalksalardı, toplam olarak yapılacak denemenin sayısıdır.(10 üzeri 120'nin 10 üzeri 108'in bir trilyon katı olduğunu düşünün.)
yüzbinlerce canlı türünün tek biri olan insanın, bir çok yapıtaşından tek biri olan proteinin, bir çok farklı tipinden tek biri olan hemoglobinin, tesadüfen oluşmasının imkansızlığı görülmektedir. oysa amino asitlerin oluşma olasılığını, bir proteindeki amino asitlerin sol-elli olmasının olasılığını, proteinin üç boyutlu katlanmasının olasılığını göz ardı edip hiç hesaba katmadık. bir proteinin, d. n. a.’da kodlanışının olasılığını hesaplasaydık amino asit diziliminin olasılığından elde ettiğimizden de inanılmaz bir sonuçla karşı karşıya gelirdik. evrenin tüm parçacıklarının, evrenin tüm zamanında oluşturmaya güç yetiremeyeceği bir molekülün (hemoglobinin), bilinçli bir tasarım olmasaydı var olamayacağı açıktır.
Soran+1 yılBen ateist ya da agnostik değilim
Müslümanım ama kitabını ya da neden inandığını bilmeyenlerden
Her iki tarafla da konuşuyorum ama onlar da haksız değiller
Nasıl bu kadar bilgili olabiliyosunuz diye sorsam- +1 yıl
Araştırarak. Senin sorduğun tüm soruların cevabı internet ortamında var zaten. İnsanlar 2 çeşittir: 1) inanan, 2) inanmayan.
İnanan insanlar, inanmak için araştırma yapar, inanmayan insanlar inanmamak için araştırma yapar. İnanmamak için araştırma yapan bir insan. İslam'a aykırı bulduğu ne varsa bunu doğru olarak kabul eder ve inançlı insanların önüne sunarak onların aklını da çelmeye kalkar. Ya da bilimin sadece kendi işine gelen İslam'a aykırı kısmını alarak insanlara sadece bu tezi anlatır. Aynı şekilde inanan insanlar da inanmak için araştırma yapar. Mesela ben hem inançsız hem de inançlı kesimi takip ediyorum. Örneğin önce inançsız bir kesimin sunduğu teze bakıyorum. Diyorlar ki mesela Hz. Ayşe 9 yaşında evlendi. Şimdi buna inanmam için benim önce Hz Ayşe'nin hayatını bilmem gerekiyor. Fakat inançsız kesim sadece İslam'a aykırı hadisleri benimsediği için onlar bunu araştırmaya gerek duymuyor. Araştırırken bakıyorum ki Hz. Ayşe daha önce nişan atmış. Şimdi mantık devreye giriyor. Bu insan 9 yaşında evlendi ise 7-8 yaşında nasıl oluyor da nişan atabilecek olgunlukta olabiliyor? Mantığını kullanan insan bir kişi bir tez ortaya atıyor ise bu tezin çürüten başka bir tez var mı diye araştırır. Ben araştırınca 15-16 yaşlarında evlendiği daha makul geldi çünkü Kur'an ayetinde de evlilik çağına girmesi gerekiyor bir kızın evli olabilmesi için. - +1 yıl
Bunu ben kendim nasıl öğrendim peki? Kur'an'ın mealinden bunu anlamak çok zor. Bu işin ehli hocalar, alimler var. Onların tefsirleri var. Mesela Risale-Nur Tefsiri Kur'an'ı öyle bir açıklamış ki, insanların aklında tek bir soru bile bırakmıyor. Dili ağır olduğu için Risale-i Nur dersleri veren kanallar var Mesela onlar çok güzel açıklıyor kitabı örneklerle. Ben çok şey öğrendim mesela Allah razı olsun o insanlardan. Mesela bir inançsız kanalda denizlerin karışmadığını dile getirip Kur'an'ın ayetinin yalan olduğunu söylüyordu. Hemen bunun karşı tezi var mı diye araştırınca bilimsel olarak da ayetin doğru olduğunu suların kavuştuğunu ama karışmadığını öğrenmiş olunca anlıyorum ki bu İnançsız Kanal suların kavuştuğu bilgisini paylaşarak bakın sular karışıyor diye insanları kandırdığını anlıyorum. Yani şöyle örnek vereyim: bir sepetin içine hem elma hem de armut koyarsak bu seletin içinde elme ve armutlar birbirlerine kavuşmuş olur. Fakat birbirlerine karışmış olmaz. İnançsız Kanal da iki denizin kavuştuğu görselini paylaşarak bakın işte sular karışıyor diye hokkabazlık yapıyor. Araştırma yapmayan ve İslam'a inanmak istemeyen insan buna inanır ve dinden çıkar. Şimdi ki genç nesil gibi
Soran+1 yılAnladım evet doğru
Soran+1 yılEvrimle tanrı neden çelişir, kanıtlarıyka açıklayabilir misiniz? ↗
burada EİG olarak seçtiğim bir görüş var bakabilir misiniz müsait olursanız
Soran+1 yılYanlış soruyu atmışım bi dk
- +1 yıl
O arkadaş her kimse bak sana paylaştığım bilgiler dediğim gibi ınternet ortamında var zaten. Ben araştırmaktan başka farklı bir şey yapmıyorum. Bu linki oraya yapıştır o çocuğa da etiketle her kimse. Eğer sen haklıysan bana bunu açıkla o halde diye sor.
eksisozluk.com/bir-proteinin-tesadufen-olusmasinin-imkansizligi--4921139
Soran+1 yılPeki sorarım
- +1 yıl
Daha bi soruya cevap verebilen bir yiğit çıkmadı o da mecburen kabul etmek zorunda kalacak. Ya da kalbi mühürlü ise inanmakta ısrar edecektir. Baktın ki mantıklı bir açıklama yapmadan hala Kendi kendine tezini savunuyor. Bırak savunsun dursun. Ben bıktım artık bu tiplerle uğraşmaktan.
Soran+1 yılHaklı olma ihtimalleri hiç mi yok
- +1 yıl
Hayır yok sana en basitinden soru: daha dün Spermdik hepimiz. Bu sperm de akıl var mı? Bu sperme kim dedi git karşı cinste yumurta bul sonra da etten kemikten bir insana dön?
Soran+1 yılYa bunlar beni tatmin etmiyor Big bang falan oluştu mesela
Hani Dünyada yaşam çıkması çok düşük bi ihtimal belki ama imkansız değil o parametrelerin bu değerleri göstermesi
Çünkü milyonlarca gezegen var o gezegenlerden Dünyaya denk geldiği için bu ayar bu yüzden yaşam var
Mesela tüm gezegenlerde olsaydı bu işte o zaman derdik Tanrı var diye öyle değil mi
Ve evrende her şey mükemmel de değil zaten of bilmiyorum- +1 yıl
Sorunun bütün cevapları Enis Doko da.
https://youtu.be/m6XPxp0PU9A
Soran+1 yılİzledim o adamı
Soran+1 yılSadece bir videosunu ama
- +1 yıl
Hepsini izle bence. Boş biri değil ODTÜ ileri fizik bölümünü ikincilik ile bitirmiş
- +1 yıl
Son attığım videoda cevabı var sorunun. Evren nedensiz bir şekilde birden kendine kendine oluşmaya karar veremez diyor. Covid 19 ile örnekliyor
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim izleyeceğim
- +1 yıl
O arkadaşın kullanıcı adını etiket yapmamış sin o yüzden göremeybilir. @ koyduktan sonra kullanıcı adının baş harfini yaz ismi çıkar öyle sor.
Soran+1 yılAma onun görüşünü yanıtladığım için bildirim gitmez mi şu an bu konuşmada da olduğu gibi
- +1 yıl
Senin sorun için bildirimleri kapatmış olabilir.
Soran+1 yılYok biz bunları düşünürken o cevap yazmakla meşgulmüş...
Soran+1 yılYazmış baya
- +1 yıl
Boş yapmış : belirli bir fizik yasasını kim buldu 🤔 yasalar dersen eğer, Türkçe dil bilgisi yasaları var. Mesela; nesne, dolaylı tümleç ve yüklem. Bu yasalar kendi kendine buldu yanı kendini. Ya da bir binaya bakıp bu binayı yapmak için tuğlalar bir araya gelerek beyler hadi gelin de bina mı yapalım demişler🥴biz insanlar koymadıysak bu yasaların isimlerini yani bu yasaları gözlemleyerek biz fizik yasası denediysek, evrende ki yasaları gözlemlememizi kim istedi acaba 🤔 bunlara fizik yasası diyebilecek aklı kim verdi bize 🤔 linke bakıp Adnan Oktar demeside nedense mantığa bile ters geldi. Ne alaka Adnan Oktar ile proteinlerin bir araya gelmesinin imkansızlığı. Böyle biri ile polemiğe bile girmeye gerek yok.
Soran+1 yılAma araştran biri belli keşke oraya yazsaydın
- +1 yıl
Sana attığım videoları paylaş ama bak burada senin mantığını bilim ile çürütüyor de kırmızı asa 4 ü paylaş. Sonra Enis Doko nun konu ile videolarını paylaş. Onlara da Adnan Oktar derse hiç muhatap olma. Böyle insanlar Allah'a inanmak istemedikleri için doğa yasalarına sığınırlar.
- +1 yıl
Bu tip insanlar daha kendi bilmiyor ki doğruyu sana anlatsın. Ne söylersen söyle doğa yasaları der çıkar. O yüzden he de geç. Bana açıklamaları mantıksız geldi. Hele Adnan Oktar'ı görünce bu insanla konuşacak hiç Bir şey Yok. O yüzden yazmadım yazmam da
En İyi Cevaplar
+1 yılBunun izahı oldukça uzun buraya yazamam.
Ancak kısaca özetleyim:
Nasıl ki bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, bir sanat, Sanatkârsız olmaz bilirsin..
Aynen öyle de bu müthiş dengede olan kainat, nasıl ilimsiz, iradesiz, hükümsüz olabilir?
İnsan denen küçük kâinat nasıl ustasız, Sanatkârsız olabilir?
Eşek bile katmerli eşek olsa sonra insan olsa "vallahi ben bile kendi kendine olduğuna inanmam" der kaçar..
#Vesselam015 Yorumla
Soran+1 yılBig bang ve kuantum fiziğini öne sürerek açıklandığını söylüyolar...
- +1 yıl
Evet bunda sakınca yok ki..
Ama sakıncalı olan bunun kendi kendine olduğuna inanmak.. Hiç bir şey kendi kendine olmaz
Soran+1 yılFiziksel güçler, atomlar arası etkileşim, hareket vs bunlar var
Yani bir yaratıcıya neden ihtiyaç olsun ki- +1 yıl
Çok basit..
Yaratıcı olman herşeyin kendi kendine olduğuna inanmak şuna benzer:
Beyaz bir kağıt ve kalem var..
Kalem kendi kendine kalkıp kağıda bir şeyler karaliyor.. Bunlar harf diyebiliriz.. Kendini kendine harfler yazıyor yani..
Sonra bu harfler yan yana gelip anlamlı bir kelime olacak, bu kelimeler yan yana gelip anlamlı bir cümle olacak ve hatasız..
Sonra bu cümleler birini tamamlayan girişi gelişmesi ve sonucu olan bir hikaye olacak..
Ve bu hikayeler yan yana gelip müthiş bir kitap olacak..
Bunu kabullenmek mi kolay yoksa kaleme de kağıda da cümlelere de hatta o müthiş kitaba da hukmeden bir yazar olmasını kabullenmek mi daha mantıklı?
Sen yazılmış bir kitap görüyorsun kainatta ve çok beğeniyorsun, hayranlık duyuyorsun?
Yazarının kim olduğunu mu merak edersin yoksa bu kitap kendi kendine nasıl yazılmış mı dersin?
Soran+1 yılPeki dünya diyoruz yaşanabilir bir yer. Hassas ayar var diyoruz. Ama milyarlarca gezegen var. O kadar gezegenden birine denk gelmiş olması çok da zor değil gibi. Tesadüf denebilir yani buna eğer diğer gezegenlerde ya da hepsinde olsaydı bu hassas ayar işte o zaman demez miydik tanrı var diye
- +1 yıl
Onlarda hassas mizan olmadığını kim söyledi? Onların hepsi boşuna mı sanıyorsun?
Astroloji bilimi diye bir şey var sonuçta..
Yani düzensiz hareketleri yok..
Hepsi bir yörüngede ve oldukça hassas hareket ediyor..
Yorungelerinden bir mm sapitsa, yaz kış bütün her şey perişan olur en sonunda gelir ve dünyaya çarpar..
Binlerce yıldır böyle bir hadise vuku bulmaması diğer gezegenlerin ve de yıldızların Mevlevî gibi yorungelerinde hareket ediyorlar..
Soran+1 yılPeki mesela islam neden arap kültürü üzerine kurulu da global bir şey değil
- +1 yıl
Arap kültürü mü? Bu ne saçma bir iftira?
Arap kültüründe kızları diri diri gömmek vardı..
Kadınlar köle gibiydi..
Bir erkek 10 12 kadınla evlenebiliyordu..
İslâm bunların köküne darbe vurmuştur..
Nasıl Arap kültürü dersiniz?
Allah izan versin
Soran+1 yılAraplar üzerine yani arap kültürü derken onu kastetmiştim
- +1 yıl
Arap kültürü ile bir alakası yok
İslam kendi kültürünü oluşturur..
Nitekim Türkler de İslama girmekle kalmamış benimsemiş kültürlerini de İslama göre sekillendirmistir
Soran+1 yılSormak istediğim şey neden araplar toplumu üzerine oluştu
- +1 yıl
Fıtratla alakalı..
Batıdaki insanların gelişimi ilim fen, felsefeydi
Doğudaki insanların medeniyeti ve intibaı her zaman din olmuştur..
Soran+1 yılYani madem hak din neden tüm ırklara hitap etmedi ki
- +1 yıl
Tüm ırklara hitap ediyor zaten? Türkler Arap degil? İngiliz, Amerikan, Fransız, Rus..
Hepsi İslam'a giriyor..
İllaki bir noktada başlaması gerekiyordu ve insanlık tarihinin en cahil ve canavarca olan, en aşağılık inanışları olan yerden başlamalıydı..
Çünkü siz en bitik, en cahil bir insanın gönlüne girmeyi başarırsanız, diğer bütün insanların da gönlüne girersiniz..
Bir toplumun medeniyeti mapuslardan başlar..
Ordaki insanları ıslah etmeyi başaran koca ülkeyi de ıslah eder..
Soran+1 yılO yüzden mi Kuran arapça ve peygamberler arap
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
+1 yılOna bakıyorsan tanrının olduğunu da kanıtlayamazsın
19 Yorumla
Soran+1 yılVar olmasımı demiyorum şu an neden yok diyorum yoksa kendi kendine nasıl oluştu
Soran+1 yılVar ya da yok oladabilir olmayadabilir denebilir
Ama neden kesin bir şekilde yok- +1 yıl
Varlığını mantıksal olarak ispatlamak mümkün ama yokluğunu mantıksal olarak ispatlamak mümkün değil
https://youtu.be/5hiOkbbiokQ - +1 yıl
@Handsomehell01 şu cahilin videolarını izleyen biriyle tartışamam. Sessizce yol al hawking mezarında zıpladı bune ldkdjjk
- +1 yıl
Bilim adamları da cahil bir siz akıllısınız 😂
https://youtu.be/oA1idouumY0
Soran+1 yıl@im176 bir şeye yok deyip bunun ispatı olamaz demek kolaya kaçmak olur bana göre
Yıllar önce mars diye gezegenin varlığından haberimiz yoktu
Yok diye biliyoduk tartışmalar vs vardı
Yok denilse de o aslında vardı ve yerinde duruyodu sadece bilim açıklayamamıştı bunu
Bilim açıklayamadı diye o o zaman yoktu anlamına gelmez
Varlığın ispatı olduğu gibi kesin yok demek için de yokluğun ispatı da olmalı- +1 yıl
@Handsomehell01 dawkins: tamam
- +1 yıl
@milkchocolate Dawkinsi takip et 🤣
https://youtu.be/VOcML4ByFo8
Gizli Üye(25-29)+1 yılAslında sadece tahmin yürütüyorlar onlarda gerçeklikten çok uzak
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet amaçsızlık var öyle olmuştur kendi kendine diyorlar
Cevap sahibi+1 yılÇok da takmıyorum onları
Soran+1 yılEn iyisini yapıyosun
Ama kendilerini kapatmış olmaları üzücü
Cevap sahibi+1 yılMaalesef.
Soran+1 yılMüslüman mısın?
Cevap sahibi+1 yılHayır
Soran+1 yılNedir?
Cevap sahibi+1 yılHristiyan
Soran+1 yılNeden peki
Cevap sahibi+1 yılHak yol tek hakikat o çünkü. Bana istedığın soruyu sorabìlirsin her konuya hakimim
Soran+1 yılBu din hakkında hatta çoğu din hakkında bilgim yok. Şu an tanrının varlığı üzerine araştırıp düşünüyorum. Daha sonra dinleri de araştıracağım ama hristiyanlıkta kaynak nedir mesela? Kutsal kitabı bozulmalara uğradı sonuçta. Nerden bilgi edinilebilir?
Gizli Üye(18-24)+1 yılDünya evrenin en düşük seviyedeki yaşam yerlerinden biri. Evrenin başka yerlerinde bizden daha güçlü varlıklar var. Evren dediysem, gözlemleyemediğimiz tarafları. Evrenler topluluğu olduğunu düşünüyorum. Galaxyler gibi trilyonlarca evren.
022 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru da ben bunu sormuyorum be anlam çıkarmalıyım ya da burdan
Cevap sahibi+1 yılTanrının olmadığını değil de, dinlerin masal olduğunu kanıtlayabilirsin.
- +1 yıl
Nesi masalmış? Evrenin neresinde başka yaratıklar var kanıtın var mı?
Soran+1 yılDinler ayrı bir konu
Deizm neden var mesela
Tanrı nasıl yok? Ya da agnostizm değil de neden ateizm
Neden bu kadar netiz olmadığı konusunda
Cevap sahibi+1 yılBiz bir şeyi oluşturan fiziksel gücü tanrı olarak görmeliyiz. Yeni bir gen oluşturduğunda o genin tanrısı sensin. Evrenlerde hareketi sağlayan fiziki güç, örneğin atomları hareket ettiren güç. Evrende neden her şey hareket halinde? Her taşın çok büyük enerjilerle dolu olup fırlamaları neyle başladı? Ben deistim. Bunlar yorumla tartışılacak bir şey. Kimse tanrının varlığını kanıtlayamaz.
Cevap sahibi+1 yılAhmet sus. Ve arap masallarına inanmaya devam et.
- +1 yıl
Ben arap masalına inanmıyorum. Beni onlarla karıştırma. Tanımıyorsun bile
- +1 yıl
Çok genelleyicisin
Soran+1 yılFiziksel güç dediğin şeyler sonradan ortaya çıktı bu şey nasıl bir şeyin en baştaki oluşumuna katkıda bulunabilir
Cevap sahibi+1 yılFizik mi sonradan ortaya çıktı?
- +1 yıl
Yokluktan varlık, potansiyel enerjinin olmadığı yerden enerji oluşmaz evet.
Soran+1 yılFarklı bir şeyden bahsediyormuşuz
Sormak istediğim şey bir varlık kendi kendine nasıl oluşur evet fiziksel güçler, etkileşimler var fakat canlı bir varlık cansız bi şeyden nasıl oluyor
Cevap sahibi+1 yılBunu bilim adamları bile bilmiyor, ksdekilere mi soruyorsun🧐
Cevap sahibi+1 yılCanlı varlık atomun molekulden organele dönüşmesiyle oluşur
- +1 yıl
Canlılığın olmadığı yerde canlılık oluşmaz. Dönüşmesiyle oluşur lafı çok kaçamak bir cümle. Ona yanlış bilgı verme
Cevap sahibi+1 yılSen ne saçmalıyorsun kanki dediğim doğru.
Soran+1 yılBilim her şeyi açıklayamaz yani burada ortaya bir tanrının büyük ihtimal var olduğu ve eğer bilimle açıklanabilecek bir şey olsaydı da tanrıya herkesin inanabileceği ortaya çıkıyor
Cevap sahibi+1 yılBu kadar açıklanamayan şeyin altında da kendi uydurdukları tanrının var olduğuna inanıyor loserlar
- +1 yıl
Kanıt? Canlılığın olmadığı yerde canlılık olmaz o sebeple abiyogenez hipotezi üretip tahminlerde bulunuyorlar
Cevap sahibi+1 yılZaten şu an atomdan yeni canlılar oluşmuyor. Ben canlılığın her zaman var olduğunu söylemedim.
- +1 yıl
Empirik bilim deneylerle kanıtlanan, gözlemlenebilen bilimdir. Sen şu an sadece tahminleri oldu bitti kanıtlandı diye kıza açıklıyorsun.
Soran+1 yılAcaba gerçekten var olabilir mi yoksa bilim açıklayamıyor uydurma mı demeliyiz. Hangisi daha makul, mantıklı diye bakmak gerekir
+1 yılBig bang sonucu olustugunu iddia ederler
111 Yorumla
Soran+1 yılBig bang nasıl oluştu
Cansız bir atomdan
Cansız bir varlıktan canlı nasıl oluştu- +1 yıl
Big bang sonucu insan degil evren olusmustur. Evrende canli degildir. Big bang savunucusu degilim, ateist hic degilim.
Soran+1 yılEvrende yaşam olması nasıl sağlandı yani
Peki sen nasıl düşünüyosun yani evet bu dediklerin doğru ama ateizm lehinde
Tanrının var olduğunu nasıl düşünüyosun?- +1 yıl
Big bange inanmiyorum ve devaminda canlilarin olustugunu nasil acikladiklari hakkinda bir fikrim yok. Bana gore Tanrinin var oldugu akil yolu ile kavranamaz. Ama insanlara tanrinin var oldugu dusuncesi dogustan verilmistir ve birilerine inanmaya ihtiyac duyarlar. Kimse tanrinin var oldugunu kanitlayamaz. Sen nasil inaniyorsun dersen bu duzenin kendi kendine ya da big bang ile olusacagina inanmiyorum ve bi yaraticinin olmak zorunda oldugunu dusunuyorum. Tamamen kisisel ve kalpsel bi mesele.
Soran+1 yılOff işte bu durum beni yıkar ve üzer
Keşke kanıtlar olsaydı çünkü inanmayan bir insan sadece öyle istediği için inanmıyor gibi bir şey, bir dine mensup musun yoksa deist misin?- +1 yıl
Evet oyle ama tanrinin varligini kanitlayamadigimiz gibi yoklugunu da kanitlayamayiz. Insanin kendi aklinda biten bir is. Muslumanim.
Soran+1 yılKanıtlanmamış bir şeye nasıl inanabiliriz ki
- +1 yıl
Diyorum ya oldugu da olmadigi da kanitlanamaz. Bu yuzden ikisine de inanamazsin. Aklina ve sana kalmis bir durum.
Soran+1 yılO zaman agnostik olmak en mantıklısı
- +1 yıl
Bana kalirsa aklinin degil kalbinin sesini dinle.
Soran+1 yılBence de öyle ama bunu akılla yapmak daha iyi gibi
Eğer kalbimle olursa karşıdaki insanın dedikleri aklıma daha yatacağından o tarafa kayabilirim
Tamam kanitlayin 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılHadi varlığını kanıtlayalım?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler