2 trilyon galaksi sayısız yıldız ve gezegenin olduğu bu evren bir tanri yoksa nasıl oluştu ve neden var?
Cevabın nedir?
+1 yılCevabi daha bilmedigimiz icin tanri var zaten bilince bu soru sorulmicak Şu an mitoloji dedigin seyler bir zaman once insanlarin diniydi aciklayamadigin seye kilif uydurursun cunku seni rahatsiz eder ne zaman olucem diye dusunmek seni rahatsiz eder ama sen bunu ancak Allah bilir dersen dusunucek birsey kalmaz ve rahaarsin dinini cok sevdigini soyleyen insanlar daha 4 melegin adini sayamiyor buarada insan krndini rahat hissetmrk icin inaniyor bukdar
016 Yorumla- +1 yıl
Sen Şu an 2evrende 2 trilyon galaksi yildizi nerden biliyotsun kim soyledi bilim soylemeseydi birisi kalkip uzay denilen sey aslinda klasik ornek boynuzun ustunde deseydi ve buna inanan bir topluluk olsaydi sende onlara katilirdin yoksa dislanirdin biraz boyle dusun bildigin icin ilerliyorsun ve daha insanlik yolun basinds son din muslumanlik ama insanlikta bir fsrklilik goruyormusun okdsr din geldi gecti cok sorulacak ve tartismaya acik konu var
Soran+1 yılBilinen evrende 2 trilyon galaksi var ve bunu saymasi için 65 bin yıl gerek. Sen ciddi ciddi insanlığın evreni çözeceğini mi düşünüyorsun
- +1 yıl
Olm hesap diye birsey var matematik ve fizik sayesinde hucrelerde cogaliyor sen butun hucreleri sayiyormusun hayir kaynagini buluyorsun hesap yapiyorsun beyinde milyarlarca sinir hucresi var bunlari saymaya gerek var mı nasil olustugunu ve ilerledigini amaclarini bilsen yeter buda boyle birseyin kaynaginonemli evrenin kaynaginsuanki teoride ne big bang teorisi ayni mantik
- +1 yıl
Varsayim demissin herdey varsayim zaten
- +1 yıl
Birde soyle dusun herkes oldugunde melekler insanlar kisaca kiyamet geliginde ne olucak bazilari cennetdr bazilarida cehenemde ee bitti yani bu Allah in ne isine yaricak? Herdeyi yaratan herseyi bilen ki buda gsrip sonucuda biliyor ama bekliyor
Soran+1 yılOlm deme bana kardeşim yasindasin. Evreni anlamaya bu insan aklı yetmez almaz insan beyni evreni. Bugün beyin cozulememis bir organ sen kalkmis evrende bahsediyorsun. Ayrıca benim müslüman olduğumu nerden çıkardın?
- +1 yıl
Senin musluman oldugu kastetmiyorum genel olarak konusuyorum sonucta bunu okuyanlarin cogu musluman insanin akli surekli gelisiyor yeni nesiller gittikce akillaniyor bir arastirmalara bak bununla ilgili einstrin sadece dusunurek izafiyet teorinisi olusturdu bunu insan zihni yapti evreni anlamamiza yeni bir kapo acti sence insanlik dusunmeye baslamasaydi hala zeusa inansaydi Şu an durum nasil olurdu?
- +1 yıl
Thales kankimize tesekkur etmen lazim
Soran+1 yılBu dediklerin le soylediklerimi hiçbir alakası yok
- +1 yıl
Çünkü Allah muhakeme yaptığı sıra insana kanıt sunuyor insana dese ki sen bunları yaptın insan der ki ben öyle bir şey yaşamadım Allah zaman dan ve mekan dan münezzehtir Allah geçmişi de geleceği de bilir ve zaman da yüzmez birde Allah haşa ne işe yarayacak diyorsun ya cuma günü bile kullarıyla buluşucak her daim bizi gözeticek ve o sıkılmaz insan gibi ve insanlar dan önce Allah cinleri yarattı cinler yeryüzündeydi ama sonra dan Allah adem a. s yarattı Allah alimdir şeytan da meleklerin başıydı ve cennetteydi ve Allah ruh üflemeden önce eserine sejde etmesini istedi oda itaatsizlik yaptı ve cennetten kovuldu Allah teala "bizim yerde ve gök de nice ordularımız vardır" araflar ve bilmediğimiz belki nice boyutlar vardır bu sadece bizim sınavımız ve Allah c. c "biz bazılarınızı bazılarınızdan üstün yarattım siz de buna sabredin Allah sabredenlerin yanındadır" şeytan da asilik etti ve kovuldu ve tövbe etmek istedi Allah kabul edecekdi tekrar adem a. s cesedine sejde etmesini istedi ve yine asilik etti Allah adaletsiz ve boş değildir ve o mekandan ve zaman dan münezzehtir azıcık Allahı tanı çok seversin sen evren diyorsun Allah zamanı yarattı ve evrenin farklı yerlerinde farklı işliyor zaman bükülmesin den her şey o kadar kusursuz ve bilmediğimiz zaman dan beri hala düzenin de.
- +1 yıl
Bing bang diyorsunuz ama şunu unutuyorsunuz bing bang de bazı elementler vardı ve sperm oluşmasına sebep olamaz ve bir patlamada gök cisimleri olamaz o patlama olmadan öncekş sıkışma o sıkışmayı sebep olan şey peki nasıl oluştu herşeyin düzeni var neden her yıldızın galaksilerde yörüngesi var ve yıldızın ve galaksinin etrafında dönen gezegenler ve yıldızlar neden tek bir yörüngesi var mesela evrende yukarı aşağı yoktur bilirsiniz farklı yönlerinde de döne bilirdi azıcık akıl edin bilimi güzele kullanalım karanlık madde Allahın izni ile zamanın oluşmasını sağlıyor evren hiçlik bu içe baskı Allahın izni ile kara delik gibi zamanla ilgisi var ve bunların hepsi tesadüf değil hadi evren haşa bing bang den oluşdu bing bang oluşmasına sebebiyet veren elementler falan benzer maddeler nasıl oluştu bing bang patlamanın oluşmasına bunlar sebebiyet verdi diyorlar sebebiyet veren şey nasıl oluştu
- +1 yıl
Ve tarih boyunca nice dinler geldi diyorsun ve geçti diyorsun bu din hak olduğu için geçmedi zeus karı kız seven bir tanrı diye bilinir böyle tanrı erkeklere nasıl adaletli olsun ve Allah bazısını üstün yaratır sabredene karşılığını verir ve tek yeryüzünde gelen dinler den tam hak bir şekilde kusuru aranan ve bulunamayan kusursuz bu dinin yeryüzünde insanların adaletli şekilde yönetilmesi (şeriat) kadınlara tecavüz bir sürü haramları günahları insan hakkı yememeyi haram günah işlememeyi (kötü işler yapmamayı) emreden bu din sen Allaha yaklaş Allah varlığını sana gösterecek kalp den inan önce Allahın vasıflarını öğren bu din de adaletsizlik yok nuh tufanın dan sonra insanlar 1 k yıl boyunca günah işlemediler ve dinimiz yeryüzünde uyum ve huzuru emrediyor yanın da Allahın verdiği nimetler için Allaha hamd (5 vakit namaz) tek insanlığa iyiliği kusursuzca emreden din 14 yıldır müslümanım ve Allah varlığını bana 50 den üzeri gösterdi eğer dua edersen kabul olmazsa bile bu imtihandır bazen Allah imtihan eder sabredersin Allah dünya da da ödüllendirir
- +1 yıl
Bu din atamızın yaratıldığından beri sürüyor
- +1 yıl
Ve bilmediğimiz nice canlılar ve nice boyutlar vardır bu bizim sınavımız ve bazı elçi melekler hepsi yok olacaklar ben zaten yukarıda yorumum da açıkladım Allah boş değildir bunu uyararak söylüyorum kardeşim!..
- +1 yıl
Zaman ise 7 24 değil yani tek gündüz ve gece değil cinler zaman bükülmesi ile yaşıyorlar onlar daha hızlı bizden ve etrafı kendi hızlarına uyumlu yani dediğim gibi zaman bükülmesi ile yavaşlıyor bizim zaman boyutunda o hızda yaşayamazlar zaman bükülmesi de Allahın dilediği önemli şeylerden biri herşeyin düzeni var zaman farklı gece gündüz farklı benim dediğim zaman boyutları ama Allah bundan ve mekan dan münezzehtir
- +1 yıl
(Herşeyin düzeni var)
En İyi Cevaplar
ateyizlerin cevap veremedimleri şey bigbang ama o ilk parça nerden geldi işte onlar bu konuya bir cevap bulamadıkları için zaten vardı diyorlar hiçbir şey zaten var olamaz adamlar siz olmayan bir şeye inanıyorsunuz diyor ama kendileri olmayan bir seye inanıyor. ben beni meydana getiren Allah diyorum onlar o parçacık diyor
11 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorlar ki o parçacığı kim yarattı
+1 yılDimi çok ilginç her şey kaos mu yoksa her şey düzen mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılYasalar, ayarlar, kanunlar var
- +1 yıl
Bence de bir düzen var
+1 yılBirth of the earth yaz, bir sürü belgesel var, izle.
01 Yorumla
Soran+1 yılOnların hepsi varsayım ve çok elde kalır yanları var
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
+1 yılYa bu konular sorgulanmaz. Yaratanın hikmetinden sual olunmaz. Sen aslında cevabını sorunun içinde vermişsin. Allah vardır. Doğmamış, doğurmamış, yaratılmamıştır. Bunu bil yeter.
10 Yorumla
+1 yılAteistlik çok saçma bir kavram sadece ateş ve sudan patlama olup evren oluşuyor ve genişliyor tabi kide Bing bang oldu Kuran'da geçiyor ama dedikleri gibi değil bunca yıldız bunca galaksi kara delikler açıklayamiyamiz onca şey tesadüfen oluşmuş olamaz ve evrimi çok yanlış açıklıyorlar akıl sahibi olmayan varlıklar evrimleşerek akıl sahibi insana dönüşüyor sadece proteinle olmaz bunlar illaki yaratıcı var ney düşünürsen düşün aklın yolu bir
00 YorumlaAteizm başı boş ruhları sığınak kapısı oldu. Düşünen bir insan için ateizm bir ahmak teorisidir.
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum ya da ego
+1 yılbunun cevabını bilmiyoruz ama bilmiyoruz diye de hiçbir ispata dayandırmadan biliyormuş gibi açıklamaya çalışanlara inanacak da değiliz
121 Yorumla
Soran+1 yılTanri kavramı dışında nasıl aciklayacaksin bu evreni I bilinen 2 trilyon galaksi yi sayman 65 bin yil sürüyor
- +1 yıl
tanrı fikri sadece bir teoridir herhangi bir ispata dayanmaz öteki 10 tanrı var der diğeri 1 milyon tane tanrı var der
Soran+1 yılTanrılar olsaydı birbirleriyle savasmaktan bizi var etmelerine fırsat gelmezdi. Ispat en açık şekilde bu evren bence
- +1 yıl
tanrı birden fazla olsaydı birbirleriyle savaşırlardı teorisini kuran söylüyor değil mi? Tanrıyı insana benzeten bir zihniyet tabi o dönemlerde sürekli savaş oluyordu o yüzden dönemin insanları da tanrıları öyle düşünmüşler günümüzde hani insanlar savaşmıyor birbiriyle yani savaşmadan da bir şekilde ittifaka varabilirlerdi belki ve ittifak bozulunca deprem oluyordur mümkün değil mi?
Soran+1 yılBenim müslüman olduğumu nerden çıkardın?
- +1 yıl
müslümansın demedim bu dediğin şeyi kuranda söylüyor
Soran+1 yılMantık bunu söylüyor kurandan bağımsız. Ama tekrar diyorum bu evren tanrı düşüncesi dışında mantıklı bir şekilde açıklanamaz.
- +1 yıl
sen mantıken bunu söylerken başkasının mantığı başka birşey söyler dediğim gibi bir teoriden ibaret kaldı ki tanrıyı kabul ettin isim sıfata girsek içinden çıkamazsın
- +1 yıl
tanrı herhangi bir yaratana ihtiyaç duymadan var olabiliyorsa madde de var olabilir kaldı ki cansız maddeden canlı üretti bilim biraz araştır bakalım
Soran+1 yılMadde var olmuyor işte. Bigbange göre yoktan var olma var. Fizik yasalarına göre De madde yoktan var olmaz bir madde , başka bir maddeye dönüşür. hadi dediğini varsayalim akilsiz, bilinçsiz, cansız olan ve bizi var eden maddenin ezeli olması daha mantikli? Aklı, bilinci em üst düzey olan ve bizi yaratan tanrının mi ezeli olmasi mantıklı? Cansız maddeden bilim canlı üretebilir çünkü akıl koyuyor oraya ama doğada bu imkansız birşeydir onun için dediğinin hiçbir anlamı ve önemi yoktur.
- +1 yıl
bigbang sadece bir teori dünyanın nasıl oluştuğu bile tam bilinmiyor sadece teoriler var. Soruna gelirsek ilk canlının akılsız bilinçsiz olduğunu iddia edemeyiz ama yine de yapabilecekleri sınırlı ve birşeyler yapabilmesi milyonlarca yıl alması gerekir ki öyle olmuş eğer tanrı olsaydı ol der olurdu ne gerek var 10 milyar yıllara
Soran+1 yılBigbang işine gelmediği için teori ama evrim aklinca işine geldiği için bilimsel gercek! Kendi kendinle celisiyorsun farkında değilsin. Bu arada ben teist değilim Deisttim bunu belirteyim ona göre yaz bana
- +1 yıl
birşey söyleyeyim mi sen müslümansın! müslüman olduğun için evrim gibi bir gerçeği göremiyorsun yoksa dünyada o kadar evrim üniversiteleri var maymunla akraba olduğumuzu bizzat DNA söylüyor deist falan değilsin bildiğimiz süzme müslümansın
Soran+1 yılBen Deisttim evrimi de kabul ediyorum bigbangi de. Bugün bigbangi kabul etmeyen tek fizikçi gösteremezsin. Dünya nasıl güneş etrafında dönüyor buna kesin eminlerse bigbange o kadar eminler. Ama siz samimi değilsiniz bilimi kendinize göre yontmaya calisiyorsunuz. Ateist yobaz ilr dindar yobaz arasında hiçbir fark yok
- +1 yıl
benim için fizikcilerin bigbangı kabul etmesi hiçbirşey ifade etmez ispatı ne göster desem gösteremiyorsa o iş bitmiştir bilimi de prof olmadığımız için kendimize göre yontamayız
Soran+1 yıl:D :D tam sen kazandın bravo Tebrikler. Bu yorumun üstüne birsey eklenmesine gerek yok
- +1 yıl
ciddi soruyorum tramva falan yaşadın değil mi?
Soran+1 yılYok çok cahil olduğun için öyle yazdim
- +1 yıl
sen cahil olmayarak neye nasıl faydan var?
- +1 yıl
Bence tanrı fikri bir teori değil 10 tane ya da 1 milyon tane de yok 1 tek var buda çok açık
- +1 yıl
Tanrılar peygamber lerden farkı olmayan kişiler ve tanrılar herşeyi yarayacak akla sahipse kavga da etmezler o yüzden 1 tanrı var oda Allah. Düşününce bunca her şey tesadüfen olamaz degilmi
Gizli Üye(36-45)+1 yılşöyle de sorulabilir
Tanrı varsa 2 trilyon galaxy sayısız yıldız neden var.
Gereken sadece 1 gezegen 1 yıldız değil mi?119 Yorumla
Soran+1 yılBen dinlere göre konuşmuyorum ki
Cevap sahibi+1 yılBig bang 👍
Soran+1 yılBigbang niye oldu hiçlikten?
Cevap sahibi+1 yılBig Bang öncesi hiçlik teorisi Stephen Hawking‘e aittir.
Ancak bu doğrulanamamış eski bir evren’in kalıntılarına ait bulgularda ortaya çıkmıştır.
Soran+1 yılYok öyle birsey. Bigbang öncesi diye birşey yok. Bigbang hicbirsey yokken oldu ama neden oldu kimse bilmiyor ve cevabı da yok
Cevap sahibi+1 yılRover Penrosenin, evrendeki tüm maddenin sonunda kara delikler tarafından yutulacağını ve geriye sadece enerji kalacağını ve bu enerjinin de bir sonraki Big Bang'i ve bir sonraki evrenin meydana gelmesini sağlayacağı teorisi de var.
yani birçok farklı teori var.
Araştırırsan artık Big Bang öncesiyle ilgili çok fazla teorinin yayınlandığını görürsün.
Soran+1 yılO teori olsa bile başlangıç fikrinden kacamazsin ki. Bu nasil bir şey ki akıl olmadan ayarlar, yasalar, kanunlar oluşuyor garip.
Cevap sahibi+1 yılBir kaynak ve bir teoriyle bişeyleri karşılaştırmaya çalışıyorsun, bunun için de yeterli donanımın yok.
Bu soruyla bilimin iflas edeceğinimi düşünüyorsun.
Bu soru başlı başına çelişki.
Cevap sahibi+1 yılbaşlangıç arıyorsan
yani herşeyin bir başlangıcı ve sonu var diyorsan bu soru yine çelişiyor.
Başlangıcı ve sonu olmayan bir gücün tüm bunları düzenlemiş olması söyleminle çelişiyor.
Soran+1 yılBen zaten teorik fizikçiyim demedim. Ama evrenin başlangıci olduğu borde, vilenkin ve guth tarafından kanitlandi. Defalarca bigbang olsa bile başlangıç fikrinden kacilamaz
Soran+1 yılNiye önceden ateistler maddeye ezeli ve ebedi diyordu ben akıllı, bilinci ve canlı olan tanrıyı ezeli ve ebedi diyince celismis mi oluyorum?
Cevap sahibi+1 yılNewton’un yüzyıllarca doğru olarak kabul edilmiş bir teorisi Einstein tarafından çürütüldü. Bilim her zaman araştırır. Farklılıklar yeni hipotezler yeni teoriler sürekli olarak gelişecek ve değişecektir.
kimsenin inancıyla dalga geçmeyi de doğru bulmuyorum
“De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip O’na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.”
Buna da inanabilir insanlar.
Soran+1 yılBen müslüman değilim. bilim elbet yanlışlanan birsey evren bilim özellikle ama evren genisliyor bu kesin yıldızlar galaksiler birbirlerinden uzaklaşıyor bu demektir ki öncesinde iç içelerdi. Burası kesin ama,
Cevap sahibi+1 yılbir başlangıç ararken; başlangıcı oluşturduğunu düşündüğün gücün başlangıcını sorgulamaman bana çok mantıklı gelmedi doğrusu.
Soran+1 yılÖnceden ateistler evrenin ve maddenin ezeli olduğunu düşünüyordu ki hala öyle düşünüyorlar bilimsel gerçeklere rağmen. Ben tanrıyı ezeli yi görüyorum yanlış mı oluyor?
Cevap sahibi+1 yılbahsettiğin bigbang öncesi teori. ‼️
Soran+1 yılBildiğin halde yanlış konuşuyorsun
- +1 yıl
Sadece bu dünyada canlılar olmadığı diğer gakaxilerde de yaşam olduğu için tanrı onlarıda izliyor evrende tek değiliz
- +1 yıl
Stephen Hawking o doğmadan önce dünyayı nasıl bilemiyorsa Bing bang öncesini bilemez bu saçmalık
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlatmaya üşeniyorum. Git internetten araştır veya belgesel izle.
01 Yorumla
Soran+1 yılArastirmadim mi saniyorsun
dünya belki de bir deneyden ibarettir
04 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Soran+1 yılBende öyle kesinlikle
+1 yıltesaduf diyorlardi sanirim
01 Yorumla
Soran+1 yılEvren ve tesadüf?
+1 yılaraştır bul
19 Yorumla
Soran+1 yılArastirmadim mi sanıyorsun
- +1 yıl
bu sorunun cevabını yani neden varolduğunu net biçimde verebilen ben görmedim
Soran+1 yılEee ozaman neden böyle dedin
- +1 yıl
burda kimse bunun cevabını veremez ki.
Soran+1 yılMaksat Ateistleri sikistirmak yoksa en ünlü ateist fizikciler de bilmiyorum der bu soruya :D
- +1 yıl
niye ateistleri sıkıştırıyorsun onlar bildiklerini mi iddia ediyor
Soran+1 yılTurk ateistler cahil ve yobazdir. Onlara göre bilimsel olarak ateizm yüzde yüz dogru, bütün bilim adamları ateist hersey olmuş bitmiş ondan sıkıştırmak istiyorum.
- +1 yıl
kim mantığına ne uygunsa onu savunur. yüzde yüz doğru diye bişey yok. bilim adamlarının hepsi ateist falanda değil. hiçbişey olmuş bitmiş de değil. araştırmalar devam ediyor.
Soran+1 yılTurk ateist yobazlar böyle düşünmüyor işte. Siz ateist misiniz?
of of aman aman
03 Yorumla
Soran+1 yılNe oldu?
Soran+1 yılBu soruya mantıklı argumanlari yokki.
+1 yılSen de onlardanmısın
04 Yorumla
Soran+1 yılKim lerden?
- +1 yıl
Ateistlerden
Soran+1 yılOlsam böyle soru sorarmiyim?
- +1 yıl
Ne bilim ya aferin
Evrim teorisi var
01 Yorumla
Soran+1 yılEvrim teorisi ne alak
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında