Ateistler bilime ve teorilere inanırlar ya, ''''Yüce Allah "önce yerde ne varsa hepsini (yeri değil), sonra gökleri (ve yeri) yarattım" demekle aslında yaptığı tasarımın, mühendislerin "bottom-up design" dedikleri şey olduğunu söylemektedir. "Bottom-up Design", yani aşağıdan yukarıya tasarım, önce alt seviyedeki temel elemanların tasarlandığı ve tasarımın daha büyük sistemlere doğru ilerlediği bir yöntemdir. Eğer biraz düşünecek olursanız, "önce insan tasarlandı, sonra insanın eli, ayağı, gözü, kulağı ve aklı" demenin bir çelişki olduğu açıktır. Bu parçalar daha önce tasarlanmadan, insan zaten tasarlanamaz! Aynı şekilde dünyada olması istenen şeyler tasarlanmadan da dünya tasarlanamaz! Aksi takdirde büyüklüğüne varıncaya kadar dünyanın tasarımını defalarca değiştirmek zorunda kalırsınız! O halde "önce yerde olanlar, sonra gökler" ayeti, bu tasarımın (yaratımın) "bottom-up" yöntemle olduğunu söylemektedir ki olması gereken de budur.
İlk 4 günde yerde olması gerekenler oluşurken son 2 günde yer ve göğün (güneş sisteminin) oluştugu anlaşılır (Kur'an daki ayetlerde açıkça bildirilmektedir).(Bakara/29)
Dolayısıyla toplam süre yine 6 gündür. Yerin yaratılması ve göklerin yedi gök olarak düzenlenmesi ise son 2 günde gerçekleşmiştir. Şöyle de diyebiliriz: Bu durum mevcut kozmolojik bilgi ile mükemmel bir şekilde örtüşmektedir. Dünyanın yaşı olan 4,5 milyarı kâinatın yaşı olan 13,5 milyara bölerseniz elde edeceğiniz sonuç, 2 günü 6 güne bölerseniz elde edeceğiniz sonuç ile aynıdır. Ayrıca bu açıklamayı doğru kabul ederseniz dünyanın big-bang’ten bu yana fiziksel olarak var olması sorunundan da kurtulmuş olursunuz. Güneş sisteminin yaşı da dünyanın yaşıyla aynıdır. Bu durum “son 2 günde yedi gök halini alma” sürecinin gerçekten de doğru olduğunu göstermektedir.''10 Yorumla
En İyi Cevaplar
ateistler hayatın başlangıcı için saçma şeyler sunarlar, mesela Tanrı'ya inanmazlar fakat ne hikmetse teorilere taparlar ve hayatın başını da böyle şöyle açıklamaya çalışırlar, tabii bu söylediklerini anca kendileri yer.
netice şu ki; ateistler sadece hayatın sonuna odaklanmışlardır. "ben öldüğümde her şey de sona erer" düşüncesi hakimdir. tabii sen ölünce zaten koskoca kainatta ölüyor senin şerefine. peh.316 Yorumla
Soran+1 yılgüzel cevap teşekkürler :) ateistler kuran'ı ön yargıyla okudukları için, anlayarak okumadıkları için ve nerede hata bulurum düşüncesiyle okudukları için doğru yolu bulamıyorlar değil mi?
- +1 yıl
ateistler Kur'an'ı okuyorlar demeyelim çünkü tam olarak okumuyorlar sadece lafa geldi mi kendilerini inandırıcı göstermek için "ben Kur'an'ı hatmettim bikere" derler, fakat buna bizi bırak kargalar bile güler.
fakat şu dediğin kesinlikle doğru: buldukları birkaç ayeti de adam gibi değil, önyargıyla eleştirmek maksadıyla okuyorlar, sadece okuyorlar anlamıyorlar. haklısın.
Soran+1 yılhmm anladım yani her kuranı okudum diyen ateiste inanmıyoruz :) teşekkürler cevap için..
- +1 yıl
Nerden biliyorsun ki bu dusunceyi paylasiyorsun (nerede hata bulurum diye okuduklari icin lafina itafen) belkide okurken mantigina oturmuyordurbnmde oturmuyor bir cok sey...
Soran+1 yılricayı bir borç bilirim... :)
- +1 yıl
sizin gibi allah yarattı deyip konuyu kapatmıyoruz beynimiz çalışıyor ki sorguluyoruz :) insan yaratıcını sorgulamaz mı ya nasıl kimsin nasıl ortaya çıktın naptında böyle oldu.. kitapta sadece öneriler istekler o war bu war nasıl isterseniz deniliyo :) kendini anlatan bir açıklama yok..
- +1 yıl
@UmutKcgz kimsenin "Allah yarattı" konuyu kapat kaç.. gibi bir durumu yok, ilk önce bunu bir anlayın. ;) Tanrı'nın varlığını bir tek siz mi sorguluyorsunuz, ya da sizinki beyin bizimkisi ne? Tanrı var ve O'na inanıyorum, demek neden zorunuza gidiyor ki? istersen milyonlarca delil sunabilirim varlığına ama bilirim ki bu olay sadece bilgi-delil işi değildir bazen.. gönül işidir de, diyeceğim o ki; kalbinize sahip çıkın bayım.
Şöyle biraz bakalım etrafa... Dünya yuvarlak. Gezegenler yuvarlak. Galaksiler eliptik (bir nevi yuvarlak). Işığın dalga modeli. Sinüs dalgası. Osilasyon/salınım/titreşim/ileri geri hareket/seks. Işığın dalga modeli. Sesin dalga oluşu. Başladığın noktaya geri dönme. Devre, circuit, kısırdöngü. Aranan sebebin sonucun kendisi oluşu. Döngüler, döngüler, döngüler... O gök cismi kendi etrafında döner. Başka bir şeyin etrafında döner. Atom yuvarlaktır. Kısacası yuvarlakları, sebep ararken sonuca dönülmesini, dalgaları, titreşimleri her an hissediyor olmalısın. İşte evrenimizin temel formatı. Lütfen sarkastik söz sarfetme. Ruh halim kaldırmıyor.
00 Yorumla
adamım evrene göre dünya bir toz parçası kadar küçük. öldükten sonra toprağın altına girdiğinde başka bir yaşama ışınlanacağını düşünmek çok saçma. bigbang teorisine inanıyorum. yaşa ve öl bu kadar
not : hayat cinsel yolla bulaşan ölümcül bir hastalıktır.024 Yorumla
Soran+1 yılben başlangıçtan söz ediyorum sen sonuçtan.. soruma neden cevap vermiyorsun?
Soran+1 yılburadan da neye inandığınızın neyi savunduğunuzun neden ateist olduğunuzun bir açıklaması olmadığı anlaşılıyor... çok garip...
Soran+1 yıltamam hadi diyelim ki (haşa) dinler yalan yok ama Allahın varlığını nasıl inkar edebiliyorsun? bir yaratıcı olmadan bu düzen nasıl işliyor? evren tesadüfen mi oldu? tesadüfen oldu diyorsanız bu mantıklı bir açıklama değil...
Soran+1 yıldoğa üstü olaylar derken hz musanın denizi ortadan ikiye bölmesi gibi olayları diyorsan zaten biz bunların da tesadüfen olmadığı inancındayız, Allah'ın dilemesiyle gerçekleştiğine inanıyoruz zaten? yani bizim tesadüfen olan her hangi bir olaya inandığımız falan yok ve zaten bu yüzden de kainatın tesadüfen olamıycağı görüşündeyiz ki bu da mantıken açıklanabilir bir durum.
yani "1 küsür yıl önce olmuş doğa üstü olaylar dediğin olaylar tesadüf değil ki evrenin tesadüfen olduğu düşüncesine inanayım?- +1 yıl
kainatın tesadüfen olmadığını düşünüyorsun ama muazzam bir büyüklüğe sahip. ve dünya bunun içinde bir toz parçası kadar küçük, peki bu israf değilmidir ya da bencillik. bütün bunlar insan için mi yaratıldı acaba sorgulamak gerekiyor. hz musanın denizi ortadan ikiye yarması allahın dilemesiyle oldu diyorsun tamam diyelim peki neden şimdi böyle şeyler olmuyor. kamera icat ediltikten sonra mucizeler neden kesildi? ve sen dünyadaki binlerce dini reddediyorsun sadece bir tanesine inanıyorsun. ben hepsine inanmıyorum sadece senden bir tane daha fazlasına inanmıyorum. onlar gerçek değil diyebilirsin ama bütün dinler aynı şeyi söylüyor diğerleri gerçek değildir diyor.
Soran+1 yılneden Allahı varsayıp Ona çamur atmak yerine bu muazzam büyüklüğe sahip kainatın yaratıcısı olması gerekir mi gerekmez mi diye sorgulamıyorsun? Allahı varsayıp neden o zaman şöyleymiş ya da böyleymiş diye sorular sormak yerine bu düzen bir yaratıcı olmadan hayat sürdürebilmesi mümkün mü diye düşünmüyorsun?
bana " peki neden şimdi o tarz mucizevi olaylar olmuyor" diye sormuşsun, bunu sormanı çok saçma buldum doğrusu. zaten bizim inancımıza göre son peygamber geldi ve en son yaşanan mucizevi olaylar son peygamber hz muhammed zamanında yaşanmıştı. şu an yaşayan bir peygamber mi var da mucizevi olaylar yaşansın? mucizevi olaylar Allahın dilemesiyle peygamberler tarafından vuku buluyordu. adı üzerinde "son peygamber" . bu peygamberden sonra başka bir peygamber gelmiyceğini biz müslümanlar olarak biliyoruz ve de başka bir peygamber gelemiyeceği için de o tarz mucizevi bir olay yaşanmasını beklemiyoruz. İlla da bir mucize arıyorsun varlıkların özelliklerini işleyişi inceleyebilirsin.
Soran+1 yılinsanın kendisi zaten başlı başına bir mucizedir, sadece insan da değil diğer bütün canlılar...
- +1 yıl
allaha çamur atmak diyorsun da benim öyle bir niyetim yok zaten olmayan bir şeye çamur atmak mantıksız olur. benim inananlar ile bir alıp veremediğim yok ama dünyanın çoğunluğu olmayan bir şeye inanıyor buda benim gerçeğim. varlıkların işlevini allaha borçlu olduğumuz kesin bir bilgi değil sadece bir varsayım. cevabını veremediğin soruları allahın yaptığına inanmak saçma. insanlığın yaşı 50 bin yıl civarı olarak biliniyor. bütün bu dinlerin ortaya çıkması sadece 5 bin yıl önce gerçekleşti. müslümanlık bile 1400 yıl önce hurafe olarak öne sürüldü ve geriye kalan ortalama 45 bin yıllık insanlık yaşamında ne oldu?
Soran+1 yılhayır ben öyle demek istemedim zaten özellikle belirttim dedimki "Allahı "varsayıp" çamur atmak yerine..." yani hadi diyelim ki var diyerek bana bir soru yönelttin ben de cevap verdim.
ayrıca benim sorduğum sorulara cevap vermek yerine konuyu değiştirip başka sorular sormaya yöneliyosun.. ben, madem inanmıyorsunuz nasıl oluştuk diye soruyorum sen sonrasına gidiyorsun bana başlangıçtan bahsetmiyorsun hiç...
" cevabını veremediğin soruları allahın yaptığına inanmak saçma. " demişsin de Allahın varlığıyla alakalı cevabını veremediğimiz bir soru mu var islam dininin? aklına takılan herhangi bir soruyu araştırabilirsin bizim en güvenilir dediğimiz hocaların sohbetlerini dinleyip mantıklı açıklamalar bulabilirsin. evet sizin savunduğunuz düşüncelerin hepsini çürüten ispatlar kanıtlar mevcut araştırırsan dinlersen mantık açısından da pekâla akla uygun..- +1 yıl
hocaların hiçbirine inanmam çoğu şerefsiz olur bak ablacım bu muhabbet uzar gider eğer gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsan hergün durmadan araştır olaylara tarafsız bak. şu da bir gerçek beni ikna edemezsin çünkü benim söylenen dini hikayelere inanmam için çocukluğumdan tekrar başlamam gerek hayata ama hepsi geride kaldı ben inanmıyorum ve inanma gereği duymuyorum. hayatı dürüst yaşadıktan sonra herhangi bir dine gerek olduğunu sanmıyorum. bu sorduğun soruların cevabınıda bir belgesel serisinde bulacağına eminim. cosmos bir uzay serüveni 10 bölümden oluşuyor sorduğun soruların en ince ayrıntısına kadar hepsi mevcut.
Soran+1 yılpeki öyle olsun, doğru, sen de beni söylediğin veya o önerdiğin belgesel veya her neyse onlarla beni dinden çıkaramıycağına göre sonuç itibariyle ikimiz için de değişen bir şey olmayacağı için seninle muhabbeti sonlandırıyorum.
ama keşke inandığımız dinin hocaları hakkında böyle bir hakareti yapmasaydın. evet bazı hocalar var yalancı veya menfaatçi olabiliyorlar ve biz müslümanlar onlar için zaten "Allah islah etsin" diyoruz ama "çoğu şerefsiz" demen hiç hoş değil.. genelleme yapıyorsun, bu üzücü...
fakat genel olarak bana karşı her hangi bir hakarette bulunmadan, adam gibi konuştuğun için sağol...- +1 yıl
ben teşekkür ediyorum iyi bir sohbet oldu ama senin dinine hakaret ettiğimi düşünme işini doğru yapan hocalarda vardır illaki ama çoğunluğu menfaati için kullanıyor dini. seni dinden çıkarmaya çalışmıyorum bu senin tercihin :) sonuçta seni dinden çıkarınca benim elime bir şey geçmez ama okuyup araştırmanı isterim. iyi akşamlar diliyorum
Soran+1 yılpeki :) ben de senin okuyup araştırmanı isterim^^ iyi akşamlar... :)
Soran+1 yılben de araştırıyorum ama sonucumun senin gibi olmıyacağına adım gibi eminim :)
Soran+1 yılgaza getirme boşuna :) uzun süredir araştırıyorum ve dinime daha sıkı sıkıya bağlandım, her gün araştırıyorum ve her geçen gün daha da bağlanıyorum, sende ters tepmiş :)
Soran+1 yılkörü körüne olmamak için araştırıyorum zaten ve de yaşadığım dini en ince ayrıntısına kadar öğrenmeden pes etmiycem, zaten öyle olması gerekiyor :)
Soran+1 yılben de sana... :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteistlere sorulan soruyu ateist olmayan herkes cevap vermiş özelliklede ateistlerin saygısız olduğunu belirtirken bile ateit diyerek bahsetmiş arkadaşlar yok aklı olsaymis yok suyu olsaymis ya bunlara kim karar veriyor? İnançlı olduğunuz için inancsizlarin akilsiz olduğunu düşünüyorsunuz e onlarda sizin için böyle dusunuyor onlar hakaret ediyor sizde ediyorsunuz altta kalıyor musunuz? Hayır. Bu dünyadaki en zeki insanlar buluşları olan insanlar inanclilarin bile buluslarini kullandığı insanlar kim? Hayır daha soruyu algılayıp cevap veremiyorsunuz soru ateistler dünyanın nasıl oluştuğuna inanır sorusuna bir sürü ateist olmayan kişi ay ateistler şöyle ay boyle ler ay şöyle diyorlar ay şöyle akilsizlar ay akılları var mi ki ay cehennemlikler ay insan saymıyorum bilmem ne soru bu mu ya bu mu soru :D acınası saygsiz seviyesiz ortam oluşmuş burada yazık hoşgörülü insanlar
10 Yorumlaatayızlar birşeye ınanmıyor sadece ALLAH ın kendılerını ( bizleri ) yarattı o halde her istediğimiz olacak şeklinde bir kafasızlık yaşadıkları ıcın ve buda mumkun olmadıgında '' banane banane ınanmıcam beyinsizlik benim değilmi inanmıcam'' teorısıyle herseye cevap verıyorlar..
10 YorumlaAteistlerden cavp bekleyecgine kitaplardan arastır istedigin bilgiyi en dogru bir sekilde neden burada kulak dolma farklı yorumları okuyup konuyu nesnel haliyle öğrenecegine öznel haliyle beynini dolduruyorsun. Evrende sorgulanması gereken binlerce soru var aklını kullanan insanların geneli sorguluyor bazılarıda kendi her nekadar yanlış yapsada bn namaz kılıyorm nede olsa cennete gidecm diyerek dümdüz gedigi yolda ilerliyor insan aklı biseyleri sorgulamak icin yaratılmıs sizin baska insanları sorgulamanız icin deil. Zaten insanlar sorgulamyıp eline bir kitap alıp olan biteni ona baglasydı bilim denen bise olmazdı zaten dogru yolda insanı aydnlatan bilgilr veren insanların sonu hep kötü bitiyor cünkü insanlar kendi fikirlerine karsı gelen insanları hep ezmek istemislerdir. ayrıca ateist degil deistim tabi ne oldugunu biliyorsan.
00 YorumlaÇok yanlış bir yoldasın!!!
Kafasını kuma gömüp, her şeyi reddetmenin verdiği huzuru yaşayan küçük bir kitleye "sorgulayın" diyorsun ki bu hiç srvmedikleri bir şey.
Lütfen onlara popolarının açıkta olduğunu hatırlatma. Onlar böyle mutlu.
Zaten okudukları kitabı bile anlamıyorlar. Sen bitde "bigbang" diyprsun.
Kapasitesi belli zaten. Srn nasıl böyle bir soru sorarsın ki? Aklı olsa "ateit" olur mu sence?13 Yorumla
Soran+1 yılsiz de haklısınız ama ben gerçekten merak ettim nasıl bir cevap vericeklerini. çünkü burada genelde ateistler sadece dinlere saldırabilecekleri sorulara cevap veriyorlar o yüzden ben de ateistlere hitap eden bir soru sorayım dedim bakalım ne olucak diye ama cevap yok
- +1 yıl
Onlar sürekli taaruzda bulunmayı haklı olmak yanılgısındalar.
Ben o kadar tartıştım ve hepsinin sonunda küfre sarıldığını gördüm.
Küfür acizlerin işidir ve baya bir acziyet içindeler.
Hele ki Kuran ı okudum diyenlere hiç inanma yalan. Sadece ateist sitelere bakıp geliyorlar.
Ben bu kadar yüzeysel bilgi sahibi ve gözlerinden cehalet fışkıran başka bir kitle görmedim.
Onları uyandırma!!!
Soran+1 yılteşekkürler..
- Diğer konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılYalnız güncelleme fena olmuş.
Hadi Dünya'yı açıkladılar ama maddenin ezeli olduğunu kanıtlayamazlar. Öyle olsa yana yana ne güneş kalırdı ne yıldız.10 Yorumla Ateizmde inanc kavrami yoktur kardesim. Ateistler neye inaniyor zaten yanlis ve sacma bir sorudur.
Neyse demek istedigini anladim... Google sorsan Cevap alirdin.
www.fenokulu.net/.../Sayfa.php00 YorumlaGörmedim, bilmiyorum =/
Tek bildiğim, sübyancı bir bedeviye inanmadığım.. İsim vermiyorum ben öyle ortaya attım lafı.424 Yorumla
Soran+1 yılyani bir cevabınız bile yok demek hmmm
Soran+1 yılbenim var, benimki belli zaten, müslümanım ve kainatı Allahın yarattığına inanıyorum fakat ben burada ateistlerin kainatın oluşumuyla alakalı nasıl bir düşünceleri var da bir yaratıcının olmadığına inanıyorlar onu merak ediyorum
Soran+1 yılbravo böyle bir cevap vererek kaçmaya çalıştığını hiç anlayamadım tebrikler
- +1 yıl
Buyur öğrenmeye aç, hevesli gençlere her zaman yardımcı olmak isterim :) Al oku
kozmopolitaydinlar.wordpress.com/.../
Soran+1 yıl"Kanıtlara göre evren saf enerjiden oluşmuş bir noktadan meydana gelmiştir. Bu saf eneji uzayı ve maddeyi oluşturmuştur." peki ya bu saf enerjiyi ne oluşturmuştur?
Soran+1 yılsaçmalığa bak yaa bir de çok mantıklıymış gibi cevap vermişsin, hadi bana tesadüfen olduğunu kanıtla? ortada bir evren bir alan bile yokken hangi yerde nasıl bir yerde tesadüfen bir şey oluşabilir ki yaa bunu mantıklı mı buluyorsun gerçekten? bir açıklama?
Soran+1 yılateistlerin beyni nasıl işliyor hiç anlamıyorum benim cevabım zaten belli? eğer bir varlık kendi kendine oluşamıyorsa bunu bir şeyin oluşturması gerekir ona da biz Allah diyoruz. örnek vericek olursam şu an kullandığın klavye veya telefon kendi kendine oluştu diyebilir miyiz? diyemeyiz. o zaman bu kadar büyük ve muazzam olan bu kainat nasıl kendi kendine oluşabilsin?
- +1 yıl
Ateistler peki ozaman insan vucudunun calismasini saglayan enerji kaynagi nedir
Soran+1 yılAllah, varedilmiş bir varlık değil, varedilmemiş bir varlıktır ve zaten Allahı biz kullarından ayıran özellikte yaratılmamış ve tek olmasıdır tek ve bir olması onun özelliğidir. yaratılmamış tek varlık Allahtır ve aslında Allaha varlık demek yerine İlah diyoruz biz, bizim gibi varlıklarla karıştırılmasın diye..
Aslında bu soruyu bir ateistin sorması çok saçma ama hadi bir de senin söylediğin gibi düşünelim;
"Allah nasıl ortaya çıktı?" diye sormuşsun, bir kere Allah ortaya çıkmadı, Allah zaten hep vardı, Allahın özelliği ezeli ve ebedi olmasıdır. eğer Allah sonsuzdan beri var olmasydı bir yaratan olmadan bir başlangıç olamazdı..
Allah sonradan ortaya çıkmış bir varlık olsaydı eğer, Allahı da başka bir varlığın başka bir yaratıcının yaratmış olması gerekirdi ve eğer ki Allahı başka bir yaratıcı yaratmış olsaydı, Allahı yaratan o yaratıcının da bir yaratıcısı olması gerekirdi ve bu böyle aynı şekilde devam ederdi ve bir bakmışsın sonsuza kadar giden binlerce milyonlarca tanrı var..
Soran+1 yılböyle bir şey saçma olacağından Allahın sonsuz olması zorunlu olur ve zaten Allahın bir yaratıcısı olsaydı haşa Allah yaratılan bir varlık olurdu ve biz kullarından farkı kalmazdı. ve Allahı yaratan başka bir tanrının da yaratıcısı olsaydı Allahı yaratan tanrınında yaratılan Allahdan farkı kalmazdı, bu böyle sonsuza kadar giderdi ve hiç bir zaman duramayacağı için gerçek bir yaratıcı belli olamazdı... işte, bu kadar saçma bir şeyin olma ihtimali çok saçma olacağından Allahın ezeli ve ebedi olması bir zorunluluktur yani senin soruna direk cevap olarak Allah ortaya çıkmamıştır zaten sonsuzdan beri vardır diyoruz...
Soran+1 yılEvren varedilmemiş bir varlık olsaydı sonsuzdan beri var olması gerekirdi, peki ya evren sonsuzdan beri var mıydı?
Soran+1 yılyazdığım şeyleri okumadan mı soru soruyosun arkadaşım? o kadar açıklama yaptım ama yine aynı soruyu soruyosun bana resmen?
tamam yine cevap veriyorum.. Allahı yaratan başka bir tanrının olabilme durumu sonsuza kadar aynı şekilde devam ediceği için ve bunun mantıken saçma ve tuhaf olması Allahın sonsuz olması zorunluluğunu ortaya çıkarır demiştim ve yine demiş oldum, OK? o konuyla alakalı diğer yazdıklarımı tekrardan bir oku istersen daha iyi anlayabilmek için...
+1 yıldünya çekirdeği sğuduğunda dünya ölücek. ayın çekim kuvveti olmuyacak aydauzaklaşıcak yer çekimi kalmıyacak atmosfer temiz havayı tutan atmosfer yok olucak gazlar uzaya saçılacak gezegen yok olucak bunun sonucunda o büyük enerji ile karadelik denne şey çıkıcakve samanyolunu yok edicek. tab bunlar olmadanda bir göktaşı vveya başka bir karadelik olabilir dünyanın sonu
00 YorumlaSöylerim söylemesine de, burada cevap veren insanların seviyesini gördükçe ben kime anlatıyorum diyorum kendi kendime. 2 saat anlatsam, sayfalarca yazsam kime fayda?
00 YorumlaOnlar için tek mantık şu bence ot geldik ot gidecez ölümden sonrası yok zaten salla gitsin felsefesi
10 YorumlaTesadüfen oluştu diyorlardır herhalde big bang teorisinden sonra nası oldu da bir canlı ortaya çıktı acaba :)
00 Yorumla
+1 yılBigbang denen patlama sonucu oluştuğuna inanıyorlar ve ben şimdi onlara Soruyorum hangi patlama sonucu muhteşem varlıklar ve nesneler oluşmuştur ;-)
10 Yorumla
+1 yılSen uçuşsun. İlk önce ateizm'in tanımını öğren. ''İnanmak'' yoktur ateizmde.
03 Yorumla
Soran+1 yılne demek istediğimi onlar anladı bence. eğer düzeltmem gerekiyorsa da şöyle sorduğumu farzedin "Ateistler dünyanın nasıl oluştuğu düşünürler/ savunurlar/ kabul ederler? "
- +1 yıl
Ben ateistim. Dünya'nın nasıl oluştuğu konusunu burada 2 dakika da anlatamam.
Soran+1 yılhiç bir zaman anlatamazsın zaten
emine şenlikoğlu kitapları oku açıklamalı örnekli çok güzel ayrıca aradığın cevap kitaplarında var
00 YorumlaVerecekleri tek cevap ben ateistim,, tanritanimazlik lanetlenmistir
00 Yorumla
+1 yılArayüzler neye inandıklarını kendileri de bilmiyorlarki..
01 Yorumla- +1 yıl
Hay klavyeyenin..
- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılAnlamak istemiyorlar ;) işin kolayına kaçıyorlar ;)
14 Yorumla- +1 yıl
Çok detaya girmiceksin sayin @kaplan24 you tubeden çantaci necmi hocanın videolarıni izlemeni tavsiye ederim sıkmadan dini sohbetler veriyor ben inandım irdelemek gerek ama çok çok bilgim yok
- +1 yıl
Benim Dini bilgim yerinde, Ateistlerin Dini bilgisi genelde daha ileri olur. Ama konu bu degil.
Yazdigin sey ama ilgimi cekti.
"Anlamak istemiyorlar ;) işin kolayına kaçıyorlar ;) "
Cok ilginc. Acaba Müslümanlarin Evrenin ve Dünyanin olusumu üzeri, "Allah ol dedi oldu" demekten haric baska bir Cevapi var mi? - +1 yıl
Anlıyorlar evet haklisin bende zıttini demedim ki anlamak istemiyorlar senin dediginle ayni ;) maalesef sıradan kişiler bilgisi yok sekil a ben :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılCevaplayamaz ki sakız gibi aynı şeyi tekrar edip duruyolar
10 Yorumla- Diğer konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılNeymiş iki toz bulutu birleşmiş büyük patlama olmuş dünya var olmuş :D saçma bunlar
10 Yorumla
+1 yılp*enis seklinde olduguna inaniyorum ben... Cünkü herkes s*k kafali burada özellikle erkekler
20 Yorumla
+1 yılYav o degilde siyah diye bir madde varmis isik bile aydinlatmiyormus o ne is
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGüyaa öyle inanıyolar da emin ol kendileri de kendilerinin neye inandığını bilmiyolar... Big bang den önce ne vardı desen ya da Atomların rastgele oluşmasıyla mı meydana geldik desen... Afallarlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben olmadığını ispatlayamıyorum ya sen var olduğunu ispatlayabiliyor musun?
05 Yorumla
Soran+1 yılevet, kainatın tesadüfen olamıyacağı gerçeği zaten bir yaratıcının olduğunu kanıtlar. sana varlık nasıl oluşmuştur diye sorarsam ne dersin?
Cevap sahibi+1 yılispatla bu kuramını
Soran+1 yılsen cevap verirsen ispatlıycam, sorduğum soruya cevap ver?
Cevap sahibi+1 yılher neyse sen daha kendi yanıtını tam olarak bilmiyorsun
Soran+1 yılNe oldu cevap veremedin? :) bir de kelime oyunu yapıyo bana yaa yemezler aslanım, cevap veremedin ve kaçıyosun işte, bu da sizin ne kadar zavallı insanlar olduğunuza bir kanıt.
hadi ben pes etmedim hala burada bekliyorum istediğin zaman cevap verebilirsin, bana varlığın nasıl oluştuğunu ve nasıl devam ettiğini açıkla hadi yoksa kaçmayı mı tercih ediceksin? :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen tanrıya inanıyorum ama bunu dinler üzerinden yapmıyorum kendi dilimde dua ediyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSomut, gerçekliği kanıtlanabilen şeylere inanırlar. Kısacası bilimi temel alırlar.
00 YorumlaBoşver kardes ugrasma
04 Yorumla
Soran+1 yılneden?
Soran+1 yılhaklısın verdiği cevaplardan da o anlaşılyo zaten
- Diğer konusunda 586 cevap paylaştı.
+1 yılgeçerken uğradı, derler.
10 Yorumla
+1 yılbig bang yani büyük patlama ile.
00 YorumlaGüneşten kopan parça soğuyarak dünyayı oluşturdu.
09 Yorumla
Soran+1 yılgüneş nasıl oluştu?
Soran+1 yılbig bang neyi oluşturmuştur?
Soran+1 yılinsanlar ve hayvanlar nasıl oluşmuştur?
Soran+1 yılve de nebatlar?
Soran+1 yıltamam, big bang nasıl oluştu, big bang'i ne oluşturdu?
+1 yılMerak ediyorsan kitap önerebilirim
04 Yorumla
Soran+1 yılsadece bir cümleyle soruma cevap verebilirler ya da verebilirsiniz
- +1 yıl
Ateist bilim adamları bile evrenin ezeli olmadığını kabul etti
Soran+1 yılyani bigbang'e inanıyor bu ateistler öyle mi? ve bu olayın tesadüfen mi oluştuğunu savunuyorlar?
- +1 yıl
Big bang herkes tarafından kabul görülen bir teori. Onlar çoklu evrene inanıyorlar
+1 yılonu da leylekler getirmiştir.
00 Yorumlaateist diye bişey yok benim icin
10 Yorumlabu tur ısler cok tartısma yaratıyor be
00 YorumlaDünya kendi kendine oluştu diyorlardı sanki :)
00 Yorumlaatom atlı parçacığından geldiğmizi söylüyorlar
00 YorumlaDiğer konusunda 715 cevap paylaştı. kaos kuramına :P
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen inançsız da yaşarım, bana ne ki bundan.
00 YorumlaBigbang.
00 YorumlaThe bingbang theory.
12 Yorumla- +1 yıl
Sorsana bingbang'den başka ne b ok biliyorlar?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar