Sadece merak ettiğim gibi için soruyorum. Ateist arkadaslara göre bir yaratıcı yoksa 2 trilyon galaksi sayısız yıldız ve gezegenin olduğu akilsiz ve cansız olan bu evren nasıl oluştu? Niye var? Yorumlarınız?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılşöyle anlatayım sana.
İnancı olan kişiler (hangi inanç olduğu önemsiz dini bir inancı olan kişilerden bahsediyorum)
Tanrı'nın herşeyi yarattığını ve hep var olduğunu söylerler. Kısacası tanrı hep var ve herşeyi tanrı yarattı algısı ön plandadır birçok dinde. Tabi müslümanlıkta da öyledir.
Allah yaratılmamış hep vardır. Tüm evreni insanları herşeyi Allah yaratmıştır denilir.
Bizde şöyle soruyoruz. Madem herşeyi Allah yarattı o nasıl var oldu?
O zamanda birçok soru çıkıyor ortaya.
Allah hep vardı diyebiliyorsak. - Evren hep vardı diyebiliriz.
Evren yaratılmıştır herşey yaratılmıştır diyorsak - Allah yaratılmıştır diyebiliriz.
Kısacası birşeyin yaratılmış olması savunmak diğerlerininde yaratılmış olmasını savunmayı gerektirir. Birine yaratıldı diğerine hep vardı dersen karşındaki ya yaratılanda hep var olduysa der sana :))
Bu sadece bir adet örnektir. daha yüzlercesi üretilebiliyor.
Tabi her ateistin kendine ait görüşü vardır. biri nefret ettiği için yok der. biri gözle görmüyorum der. diğeri mantıksız der vs.
İçinde hakaret vs olmadığı sürece her türlü görüşe saygı göstermek gerekir.134 Yorumla
Soran+1 yılSonsuz gücü olan bir yaratıcınin mi hep var olması mantıklı yoksa akilsiz, bilinçsiz, cansız olan bu evrenin mi hep var olması mantıklı geliyor peki?
Cevap sahibi+1 yıldaha güçlü bir yaratıcıdan daha güçsüz bir yaratıcı olup o yaratıcınında dünyayı evreni yaratmış olma ihtimali olur senin mantığında ilerlersek. Bu durumda da yüce yaratıcıya inanmak yerine niye yaratıca inanıyorsun? kısacası daha evrenin bile nasıl oluştuğuna delil bulunamazken nasıl birinin onu var ettiğine inanıyorsun?
Soran+1 yılIlk neden ilk olan birsey olmak zorunda yoksa sonsuza kadar yaraticilar bitmez :D
Cevap sahibi+1 yılo zaman evrende sonsuzdur diyebilirsin. sen niye evrenin yaratıldığını düşünüyorsun? ki hala evrenin sonunu ucunu görebilmiş değilsin?
Cevap sahibi+1 yılEşkiya nickli biri yorum yapmış yorumunu kaldırdım sebebinide açıklayayım. Biz burda tanrının ve yaratılmanın varlığını tartışıyoruz. dinleri değil... Yaratıcı olduğuna kanaat getirirsek ardından din arayışına girer ve o zaman Allah Müslümanlık Şeytan vs gibi konulara ineriz. Malesef konumuz Dinler değil yaratıcılar yani tanrılardır.
Cevap sahibi+1 yıl@Eşkiya-34 Dostum engel yiyeceksin bak yorumunu kaldırıyorum açıklamasını yapıyorum hala ısrarcısın Konumuz din değil yaratıcılar o yüzden konuya islamiyet açısından yaklaşman yanlıştır.
Soran+1 yılBir başlangıcı ve sonu var sürekli genişliyor olsa bile. Ayrıca yine tekrarlayayim akilsiz, bilinçsiz, cansız olan bu evrenin hep var olması mantıklı gelmiyor bana. Niye var?
Cevap sahibi+1 yılaynı soruları niye tanrı algısına sormuyorsun? işte burda ayrılıyoruz. inancı olanlar her soruyu tanrılarının yarattıkları üzerine sorarken tanrı varlığına soramıyorlar?
Tanrı niye var?
Seni niye yarattı?
Evreni yaratıp seni içine niye koydu?
Niye onun isteklerine boyun eğiyorsun?
Her dinin belirli şartları var. hepsinin genel amacı iyi bir insan olabilmektir. Sen müslüman olduğun için müslümanlıktan örnek vereyim.
Oruç zekat kul hakkı vs bunlar birşeyleri anlamanı ve iyi bir insan olmanı sağlar bunda hemfikiriz. Peki namaz? birine secde etmek? sırf seni yarattı diye ona secde etmek? herşeyi geçtim ona secde etmediğin için seni cehennemine alıp acı çekmeni sağlaması?
Küçük bir kızın bebek evindeki bebekler gibiyiz desene o ne ister o.
Soran+1 yılBen deistim müslüman değilim ki
Cevap sahibi+1 yılmüslüman olduğunu düşündüğüm için öyledim k. b o zaman :) malum bulunduğumuz bölge itibari ile müslüman sayısı çok yüksek
Soran+1 yılÖnemli değil. Ama ateizm bana göre bu evreni açiklayamaz hiçbir mantıkli tarafı yok. Onun için tarih boyu en önemli filozoflarin ve fizikcilerin çoğunda bir yaratıcı inancı mevcuttu
Cevap sahibi+1 yılyaratıcı inancı nedir biliyor musun? cevabı bulunamayan soruların kaçış noktasıdır. düşünürsün uğraşırsın araştırırsın cevabını bulamazsın işte o zaman tanrı var etti dersin.
Ama bilim ne der? neden ve nasıl? bunu araştırır. Atomu düşün? eskiden en küçük birim atomdu değil mi? Şimdi atom altı parçacıklarına indik. ve atom altı parçacıklarında 2 parça yakalanmıyor çarpışmalarda. tanrı parçacığı verildi. Kısacası cevabı bulunana kadar her sorunun cevabı bilinmeyip bulunana kadar tanrı ismi altına gizlenir taaaki bulunana kadar.
Soran+1 yılSöylediklerime karşılık bunlari neden yazdın bilmiyorum ama cevap vermem gerekirse bigbange ne sebep verdi? Ne olduda tam bir hiclik varken hicbirsey yokken birsey oldu ve inanılmaz bir sacilmayla bu evren oluştu ? Bunun eksik bilimle alakası yok. Bilim buna cevap veremez çünkü zaman, mekan, boşluk, madde hicbirsey yokken oluyor bu olay.
Cevap sahibi+1 yılbigbang nedir? Kanıtlanmış mıdır yoksa sadece bir varsayım mı? öncelikle bunun farkına varmak lazım. bir kesim bigbang var derken diğer kesim bigbang'e dair kanıt yoktur der.
Ki sen bilinen etkenler dahilinde patlama yapabilecek bir madde yoktur diyorsun.
Ben sana yukarıda en küçük yapı birimi atom'dur derken atom altı parçacıklara ulaştık hatta yakalanamayan parçalar var diyorum. bu durumda teknoloji ve bilim geliştikçe bigbang teorisi'de değişebilir yani kesin değil.
Soran+1 yılBigbang kesin birşeydir bilimsel bir gerçektir. Fizikçiler tartismaz bunu ayin dünya etrafında döndüğüne nasıl kesin eminlerse bigbange o kadar eminler. ateist fizikciler de bunu kesin kabul eder ki stephen hawking agnostik veya ateist ve bigbangin öncüsü bir isimdi
Cevap sahibi+1 yılayın dünya etrafında döndüğünü kanıtlayabilirsin uzaya gönderdiğin 1 adet uydu belirli bir süre içerisinde bunun kanıtını sana sunar. Ama bigbange dair bir kanıt sunabilir misin?
Bigbang denilen şey bir varsayımdır. En mantıklı varsayım olduğu için buna inanılmaktadır. Doğruluğu ya da yanlışlığı kanıtlanana kadar %100 doğrudur demen imkansızdır.
Soran+1 yılFizikciler ders olarak öğrencilere isliyorlar bigbangi. Programlarda teori olarak değil net olarak 13.7 milyar yil önce evren şu şekilde oluştu diye başlarlar konuşmalarına. Ayın dünya etrafında döndüğüne nasıl kesin eminsek bigbange okadar eminiz diyor cernde çalışan ateist fizikçi kerem cankocak.
Cevap sahibi+1 yıldostum emin olmak için kanıt gerekir? kanıt gösterebilir misin? ya da kanıt gösterebilir mi? Derslerde doğruluğu ispat edilmemiş birçok konuda anlatılır bilim şu an o kadarına yettiği için. Kanıt yok delil yok. ama kesin yok öyle birşey. Allahın varlığına da kanıt yok delil yok. ama kitap var niye müslüman değilsin :)
Soran+1 yılKanıt var ve istemediğin kadar. Eğer olmasa bu adamlar tüm fizikçiler kesin konuşmaz adamlar kesimler izlediğim tüm fizikçiler ayni düşünceye sahip. Senin bu yaptığin dogmatikliktir.
Cevap sahibi+1 yıldostum düne kadar en küçük yapı birimi atomdur atomdan küçüğü yoktur diyordu bunlar. hatta atom çarpıştırmanın anlamsız olacağını boşuna masraf yapıldığını belirten binlerce bilim adamı fizikçi vs vardı. ne oldu sonuç? Değişti değil mi. Körü körüne inanıyorsunuz birşeylere yapmayın.
Soran+1 yılAnlamamakta ısrar ediyorsun ne desem bos
Cevap sahibi+1 yılMalesef sen anlamamakta israr ediyorsun. Dine inanmiyorsun ama yaraticiya inaniyorsun :)
Ustune ustluk bir teoriye kesindir diyorsun. Dur bakalim daha dune kadar atomdan kucugu yoktu bugun atam alti parcaciklardan bahsediyoruz. Bilim ilerliyor gelisiyor zaman ne gosterecek bilmiyorsun gun gelir bigbangte yanildik derler kalirsin oyle hani gercekti lan diye. Kanitlanmamis birseye inanmaktan vazgecin artik bu bilimde de boyle dinde de
Cevap sahibi+1 yılAyrica akilsiz bilincsiz bir evren dedigin sey bir duzen icinde hareket etmektedir buda bir bilinc gostergesidir ayrica tanri yaratti diyorsan da yanlislari gorup tanrinin bilincsizligi diyebilmen gerekir
Cevap sahibi+1 yılSon olarak benden sana tavsiye bir soru soruyorsan ve cevap ariyorsan kafandaki gorusu bir kenara birakip gelen cevaplari mantik cercevesinde degerlendirmen gerekir.
Her yoruma ayni cevabi yazarak soruna yanit bulamazsin. Tek duze ilerliyorsun ve yaniliyorsun. Deistim diyorsun ama inanci olan bir musluman ya da hristiyandan farksiz konusuyorsun. Tek duze ve kanitlanamamis birseye %100 dogru diyebiliyorsan hele hele tanriya var diyebiliyorsan git bir dine inan 3000 kusur din var 4000 kusurde tanri
Cevap sahibi+1 yılAyrica ilk birsey hep var olmak zorunda diyorsun ya. Bigbangin olmasi icinde birseyler var olmak zorunda. Kisacasi onun var olmasi icinde birseylerin var olmasi gerekiyor buda herseyin bir sekilde var oldugu ve tepkime sonucu meydana geldigi anlamini cikartirken tanri hep vardi diyemezsin tanri hep vardi diyebiliyorsanda evren hep vardi fiyebilirsin bigbange gerek yok
Soran+1 yılDeist olan birisi yüzde yüz bir yaratıcıya üstün güce inanir zaten. Ben mantık cercevesinde değerlendirip deizmi seçtim zaten bana böyle birşey demene gerek yok. Bütün fizikcilere gore en azılı ateist fizikcilere gore bigbang öncesi hicbirsey yoktu tamamen hiclik varken toplu iğne ucundan sacilmayla şimdiki evren oluştu. Ömrünü bu işe adamış fizikcilere bilim insanlarına inanmayıp Kendi dogruna inanmak dinci hocalardan hiçbir farkin olmadığını gösterir. Özetlemek gerekirse yobazlikta ve dogtmatiklikte o dalga geçtiğin adamlardan farkın kalmaz.
Cevap sahibi+1 yıldostum niye anlamak istemiyorsun sen ya bigbang kanıtlanmış birşey değildir Teoridir!!!
Teori ne demek bildiğine emin misin?
Ayrıca deizmi seçtim diyorsun ya cidden güldürdün şu an ateistlerin nereden geldiğine bak bakayım ateist olmadan önce hangi inanış biçimini benimsemişiz?
Herhangi bir dine inanan birisi dinlerin yanlışlarını görür ve dinlere inanmaz hale gelir bundan sonrasında yaratıcının var olduğuna inanır ve deizmi seçer.
Din'den > deizm'e bir geçiş olur.
Ardından gün geçtikte Deizm'den > Ateizme doğru kayarsın daha yolun başındasın.
Ama koyunlar gibi olma araştır! Kanıtı olmayan bir Teoriye kesin deme!
Soran+1 yılEvrim teorisi de isim olarak teoridir ama bilimsel bir gerçektir. Biyologlar bunu tartismaz bıle. En son aziz sancar adam Nobel ödülü aldi ve tuekiye gibi bir yerde evrim gerçektir güneş balcikla sivanmaz dedi. Bigbang teorisi de aynen böyledir bilimsel bir gerçektir teori kısmıyla kendinizi savunuyorsunuz ama cahil muslumanlardan hiçbir farkınız kalmıyor bu konuda onlarda evrim teorisi için aynı şeyi derler. Hawking, Vilenkin, paul davies , sean Carroll, lawrence krauss hepsi bigbangi net kabul eder. Lawrence krauss en azılı ateist fizikcidir adam bigbange göre hiçlikten evren adlı kitap yazdı. bu konuda ne kadar dalga konusu olsada bigbangin bilimsel gercek olduguna açık kanitlardan birisi. ben 15 yaşındayken bile müslüman değildim hep bir yaratıcı inancım varken dinlere islam a hep uzaktım. Beni bilmeden kendi kendine yargıya varıp üstte çıkmaya çalışma. Dinler bana ne kadar uzaksa ateizm de okadar uzak olmuştur her zaman bana. Sanırsın 60 yasinda bana yolun başındasin diyor komedi
Soran+1 yılBirde tipik ateistsin sıkıştınmi hemen hakarete başvuruyorsun neymiş koyun olmaymis neymiş yolu basindaymissin bak bak bak. Nasıl üste çıkmaya çalışıyor aklinca.
Cevap sahibi+1 yıldostum aklınla ilgili problemin mi var?
60 yaşında herhangi bir dinden deizme geçen kişide yolun başında oluyor. Cümleleri algılayamıyorsan git kitap oku biraz algın açılsın. Evrim teorilerine inanan kadar inanmayanlarda var.
Adı üzerine Teori!!! Kesinlik yoktur varsayımdır. cidden uğraşmaya değmez birisin ya at gözlüğün ile yaşamaya devam et. Amacın soru sorup cevap almak değil amacın at gözlüğün ile gördüklerine başkalarına inandırmaya çalışma başka yerde yap showunu burda rezil oluyorsun
Cevap sahibi+1 yılKusura bakmada Teori olan birşeye kesin diyecek kadarda cahil değiliz.
- +1 yıl
4 milyar yıldan beri insan kaç kere evrim gecirdi ve ilk insan nasıl oluştu ilk insanın dunyası nasl sekillenmisti ?
- +1 yıl
Allah yaratilmis diyemeyiz, Allah demek zaten sonsuzdan beri var olan hayat sahibi demektir, sonradan oluyosa zaten ona Allah diyemeyiz. Ayni sey degil cunku sonsuzdan beri var olmak muthis birsey ama madde kendi kendinin farkinda bile degil , yani en az bilinci olmasi lazimdi ve bilim Şu an oyle birsey kanitlayamadi, Cagri Mert Bakirci agabey Panteist (atomlar akilli yaraticidir diyenlere) bi adama tokat gibi cevap vermisti. İki zıt bi araya gelmez, sonsuzdan ber varsa bir varlik o cok guclu olmak zorunda, atomlar bu yaraticilik vasfini hicbir zaman tasiyamadi. Kur'an Bilimsel Feyyaz Tv videosunu izleyebilirsiniz, Hassas Ayarlar (evrenin materyalist sureclerle olusma ihtimali 10 uzeri 123 de 1) Prof John Lennox ve Prof Roger Penrose a bakabilirsiniz, materyalist sureclerle olusmasi hakkinda da 10 uzeri... Ihtimal kadar dusuk bi ihtimal var Evrim Yok youtube sayfasi acikliyor. Kur'an Edebiyatı da baya iyidir, bir cumleyi en kısa sekilde aciklar, mecaz teşbih kök uyumu kayda deger. Ben İslam arastirmasi yapmanin ardindan İslama kanaat getirdim icime gelen İslam muhalifi hislerin psikolojik oldugunu anladim, Big Bang Bilim dunyasinda (teist, ateist) kabul goren bir teoridir ve Kutsal Kitaplardaki yaratilisi dogrular.
- +1 yıl
Allah yaratilmis diyemeyiz, Allah demek zaten sonsuzdan beri var olan hayat sahibi demektir, sonradan oluyosa zaten ona Allah diyemeyiz. Ayni sey degil cunku sonsuzdan beri var olmak muthis birsey ama madde kendi kendinin farkinda bile degil , yani en az bilinci olmasi lazimdi ve bilim Şu an oyle birsey kanitlayamadi, Cagri Mert Bakirci agabey Panteist (atomlar akilli yaraticidir diyenlere) bi adama tokat gibi cevap vermisti. İki zıt bi araya gelmez, sonsuzdan ber varsa bir varlik o cok guclu olmak zorunda, atomlar bu yaraticilik vasfini hicbir zaman tasiyamadi. Kur'an Bilimsel Feyyaz Tv videosunu izleyebilirsiniz, Hassas Ayarlar (evrenin materyalist sureclerle olusma ihtimali 10 uzeri 123 de 1) Prof John Lennox ve Prof Roger Penrose a bakabilirsiniz, materyalist sureclerle olusmasi hakkinda da 10 uzeri... Ihtimal kadar dusuk bi ihtimal var Evrim Yok youtube sayfasi acikliyor. Kur'an Edebiyatı da baya iyidir, bir cumleyi en kısa sekilde aciklar, mecaz teşbih kök uyumu kayda deger. Ben İslam arastirmasi yapmanin ardindan İslama kanaat getirdim icime gelen İslam muhalifi hislerin psikolojik oldugunu anladim, Big Bang Bilim dunyasinda (teist, ateist) kabul goren bir teoridir ve Kutsal Kitaplardaki yaratilisi dogrular.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Bu soruların cevabını HİÇ KİMSE bilmiyor.. ''Hiçbir şey kendi kendine varolamaz dolayısıyla evreni tanrı yaratmış olmalı'' demek bir cevap değil sadece iddiadır. Çünkü aynı mantıkla tanrının nasıl varolduğunu sorarız ki bu sefer de ''o yaratılmaya ihtiyaç duymayan bir şey'' diyerek soruya cevap vermeden soruyu iptal etmeye çalışır inançlılar. Yani soruyu kendi iddialarını kabul ettirmek için sorarlar ama ama başkalarının sormasına izin vermezler :) Demek ki yaratılmaya ihtiyaç duyulmadan da varolunabiliyor. O zaman ya evren dediğimiz şey kendi kendine oluşmuşsa?
23 Yorumla
Soran+1 yılAkilsiz, bilinçsiz, cansız olan bu evrenin kendi kendine oluşması mi daha mantikli yoksa sonsuz gücü olan bir yaratıcınin hep var olması mi daha mantikli?
Soran+1 yılBen bunu demek istemedimki. Tekrar oku ne demek istedigimi anlarsın
Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. Tanrının bir yaratıcısı olmadığına, kendi kendine var olduğuna inanan insan neden evrenin Kendi kendine var olduğuna inanamaz? 😄
41 Yorumla
Soran+1 yılIlk birsey hep var olmak zorunda. Sonsuzdan beri var olan sonsuza kadar var olacak üstün bir yaratıcınin olması mi mantıklı? Yoksa akilsiz, bilinçsiz, cansız olan bu evrenin hep var olması mi mantıklı? Kaldıki evren sonsuzdan beri var değil başlangıcı var
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
Her şeyin bir amacı bir nedeni olmak zorunda değil evrenin nasıl var olduğu henüz bilinmiyor bildiğim kadarıyla islam da evrenin nasıl var olduğunu açıklamıyor çünkü "ol dedi oldu" bu bir açıklama değildir fiziki olarak neden sonuç ilişkisine dayalı test edilebilir bir açıklama gerekli
240 Yorumla
Soran+1 yılBigbange ne sebep oldu ? Hicbirsey yokken bu evren oluştu?
- +1 yıl
Bildiğim kadarıyla net bir neden yok farklı teoriler var olay bilimin nereye geldiği hangi noktada olduğu falan değil bir tarafta birisi diyor ki evren böyle oldu işte tanrı diye bir varlık var o yaptı falan öbür tarafta bilimsel düşünce var o da diyor ki arkadaş ben görebildiğim test edebildiğim şeye inanırım bitti asıl olay hangisine inanacağın bu kadar
Soran+1 yılHaklısın benim de qklım mantığım evrenin arkadasindaki üstün güç düşüncesini reddedemiyor.
Soran+1 yılBana mantıklı gelmiyor ateizm
Soran+1 yılBu evreni ateizm açiklayamaz. Hiçbir mantıklı tarafiyet yok hele bigbang sonrası
Soran+1 yılYoo en önemli fizikcilerin cogusunda bir yaratıcı inancı vardı. Ve bu bilim yapmalarına engel değildi
Soran+1 yılO adamlar nasıl inanıyordu pekı? Newton misal bilim yaptıkça tanrı inancım dahada artıyor demiştir. werner heisenberg, johannes kepler, max planck , newton, kopernik, einstein ( deist ya da pandeist ) hepsi tarihin en önemli fizikcileri ve bir yaratıcıya inanıyorlardi.
- +1 yıl
Olabilir her biri sınırlı birer alana yoğunlaşmış insanlar bilim adamı da her konuya bakmaz yani şöyle özetlenebilir bilim adamları birer yazar her biri bir konu üzerine yazı yazar okuyucu da bilimsel düşünceye inanan kişi olsun bu kişi de tüm bilim adamlarının yazdıklarını okur ve yorumlar olay bu
- +1 yıl
Anlatamiyorum dostum bigbangin teori oldugunu ve kanitlanmadigini anlatamiyorum. :) En mantikli teori oldugu icin bircok bilim adaminin dogru kabul ettigini ama net olarak kanitlanamadigini anlatamiyorum.
Daha dune kadar en kucuk yapi birimi atom iken bugun atom alti parcaciklarindan bahsediyorz kanitli olarak yarin bigbang yerine baska bir teori kanitlanabilir diyorum bigbang kesin var diyor :) - +1 yıl
Soruyu soran kisi deist oldugunu belirtti bana :)
- +1 yıl
Oda dogru:) zamanin varsa yorumlara gozat herkese ayni seyleri sormus :)
Soran+1 yılAteizm çok mantikli tüm evreni çözdü sonrada bir üstün güç yok dediler. Sürekli dönüp dolaşıp ayni yere geliyoruz demogoji yapanda sizlersiniz. Ateizm bilim filan değildir ayrica
- +1 yıl
1. kimse ateizm bilimdir diye birşey söylemiyor.
2. Ateizm kanıtlanmış kavramlara inanır kanıt yoksa inanılmaz deniyor.
3. ateizim evreni çözdü diyende yok.
4. Çözülmediği için çözülene kadar herhangi bir inanış yok diyor.
5. Bigbang nedir? Teorimidir yoksa kanıtlanmışmıdır araştır. Öyle kişilerin söylemlerine değil kanıt araştır. Kişilere inanıyorsan Dünya düzdür diyen yüzbinlerce insan var git onlara inan niye bigbange inanıyorsun ki? Kanıt yoksa hayal ürünüdür. Kanıtlandığında inanmak esastır.
Nasıl mahkemelerde Suçu ispatlanana kadar herkes masum ise ve iddaa makamı iddaasını kanıtlamak ile yükümlü ise burdada aynı durum söz konusu.
Soran+1 yıl@_-_ATADEVRİM_-_ evrim teorisi de isim olarak teoridir ama bilimsel bir gerçektir. Biyologlar bunu tartismaz bıle. En son aziz sancar adam Nobel ödülü aldi ve tuekiye gibi bir yerde evrim gerçektir güneş balcikla sivanmaz dedi. Bigbang teorisi de aynen böyledir bilimsel bir gerçektir teori kısmıyla kendinizi savunuyorsunuz cahil muslumanlardan hiçbir farkınız kalmıyor bu konuda. Hawking, Vilenkin, paul davies, sean Carroll, lawrence krauss hepsi bigbangi net kabul eder. Lawrence krauss en azılı ateist fizikcidir adam bigbange göre hiçlikten evren adlı kitap yazdı. bu konuda ne kadar dalga konusu olsada bigbangin bilimsel gercek olduguna açık kanitlardan birisi.
- +1 yıl
dostum anlamak mı istemiyorsun yoksa anlayıp anlamamazlıktan mı geliyorsun? Teoridir ama en mantıklı Teori olduğu için şu an ona inanılır!!! Bu onun %100 doğru olduğunu ve değişmeyeceğini göstermiyor... Bunu niye anlamak istemiyorsun?
3 oldu anlatıyorum sana... Düne kadar en küçük yapı birimini atom zannediyorduk kesindi kanıtlıydı daha küçüğü yoktu!!!
şu an atom altı parçacıkları inceliyoruz değil mi? Hatta yakalanamayan incelenemeyen 2 adet atom altı parçacığı var ve bunlara tanrı parçacığı deniliyor vs vs vs.
Kısacası Kanıtlı olan birşey bile değişebiliyor ise teorinin zaman içinde değişme imkanı çok yüksektir... 2+2=4 gibi birşey bu ya nasıl anlamayıp hala ısrarcısın anlamıyorum
Soran+1 yıl@_-_ATADEVRİM_-_ evrim teorisi gerçek değil mi?
- +1 yıl
Dostum ya aklınla ilgili problemin var ya da cidden problemli birisin. Adı üzerinde TEORİ diyorsun yahu TEORİ diyorsun.
- +1 yıl
Valla yoruldum laf anlatmaktan :) Hem teori diyip üstüne kesindir demek :) sen böyle devam et.
Soran+1 yıl@_-_ATADEVRİM_-_ senin aklinla problemin var dostum sırf ideolijine göre kalıp aldığın için bilimsel gerçekleri teori diyerek siyrilmaya çalışıyorsun. Richard dawkins'e git evrim teorisi sadece teoridir kesin değildir de sana kiciyla ateist olduğun için kendimden utanıyorum der. En son yine aziz sancar ben müslümanim evrim gerçektir güneş balcikla sivanmaz dedi. Kaldı Türkiye evrim teorisine en çok karşı olan ülkelerden birisi adam bunu açık açık dedi. Bigbang için buyuk ihtimal olduğuna inandığın evrim teorisine adı üstünde teori demek zorunda kalıyorsun senin için çok zor olsa gerek.
- +1 yıl
kimin aklıyla zoru var görüyoruz.
Teori, herhangi bir olayı, vakayı, görüngüyü açıklamak için kullanılan düşünce sistemidir.
okuman varsa oku! DÜŞÜNCE SİSTEMİ diyor orda kısaacası kanıt yok delil yok vs. Git düşüncelere inan kanıtlara biz inanıyoruz zaten.
Soran+1 yıl@_-_ATADEVRİM_-_ gülüyorum la sana ergi deniz Ersoy bu yazdığını okusa kanser olurdu :D. Evrim teorisi ve bigbang teorisine dair kanıtlar yokmuş :D
- +1 yıl
cidden bende gülüyorum sana. madem kanıt var niye hala teori adı altında anılıyor diye düşünmekten acizsiniz.
Soran+1 yıl@_-_ATADEVRİM_-_ teori bir olayın geniş aciklamasidir. Sen teori diyorsun bilimsel kanıt yok deyip sacmaliyorsun. Yani nasıl cümle kuracagimi şaşırdım. Biyologlar, fizikçiler yazdıklarını okusa ne derlerdi çok merak ediyorum
- +1 yıl
teori bir olayın geniş aciklamasidir. Rezilsin :D daha teori nedir onu bildiğin yok boş yapıyorsun burda :D boşa laf anlatmaya çalışmışım sana :D bilimden bigbang ten vs bahsedeceğine git en yaygın kullanılan kelimelerin anlamlarını öğren... daha da yazmam sana cidden uğraşılacak biri değilsin :D
Soran+1 yıl@_-_ATADEVRİM_-_ ya cahilsin ya da dediklerini yutmamak için kivraniyorsun başka birşey değil. Richard dawkins, aziz sancar turkiye'den ergi deniz Ersoy evrim hakkinda yazdıklarını okusa intihar eder. Keza bigbang hakkında dediklerini vilenkin, paul davies, sean Carroll okusa adamlar kafayı siyirir hele hawking mezarında ters döner ya
- +1 yıl
dostum sen laftan anlamıyorsun galiba. tipik %52'lik koyun beyni ile ilerliyorsun... Bin kişi inanıyor diye o olay %100 gerçek denemez buna beynin basmıyor mu senin?
Beyinsiz misin evladım sen? Sürekli isim sayıyorsun. Boş laf yapma isim sayacağına kanıt göster. Kanıtın yoksa TEORİ'dir de kapat çeneni. Ne sığır adam çıktın ya. - +1 yıl
Nasıl cahil nasıl beyinsiz yaratıklarsınız ya. zerre düşünme kapasiteniz yok mu sizi?
3 kişi inanıyor diye bir teoriye %100 kesindir diyecek kadar beyinsiz misiniz?
Teoridir ama ben inanıyorum dersen saygı duyarım sana.
Ama bir teoriye %100 kesin dersen. Üstinede kanıt olarak o teoriye inanan kişileri gösterirsen ahmağın tekisindir.
Soran+1 yıl@_-_ATADEVRİM_-_ beyinsız olan birisi varsa oda sensin. Bu adamlar bu teori lere bilimsel gercek diyor kabul etmeyen yok bu alanlarda bilim yapan insanlar arasında. Sen bana hikaye anlatıyorsun saçma sapan koyun filan diyip soylediklerini gerçek diye inandirmaya caliyorsun. neyse uzatmanın anlamı yok
Soran+1 yılSen herkesten daha malsin. Ulan iki tartışma olmuyor hemen küfür hakaret. Suç bende buraya sikini düşünerek girenlere sorduğum soruya bak.
Soran+1 yılUzattikca uzatıyor kör musun
- +1 yıl
Kur'an Bilimsel Mucizeler Feyyaz Tv. Onumuze gelen bir iddiayı materyalist bir on kabul ile reddetmek dogru degil, Kur'an'ın tabii olmaya arastirmaya deger olduguna kanaat getirmek isteyen Feyyaz Tv nin videosunu izleyebilir. Suana kadar gordugumuz hersey sebebe dayaniyor, Allah butun yaratcagi seyleri 1 kere dilemistir bunu da Fizik kanunlarina gore yaratmistir. John Lennox, William Lane Craig, Newton, İbni Sina, Kepler bunlar hep teist adamlar. Asıl bilimsel olmauan sey "Herseyin nedeni olmak zorunda degil " lafidir, odamizda evimizi kirmadigi ve icinde olmadgi surece hic yokken cisim cikmiyorsa ve biz hic nedenselligin olmadigi birsey goremiyorsak o zaman nedenselligin sart olmasi esas olandir. Evrenin sonsuzdan beri var oldugunu bilmek icin kisinin sonsuzdan beri var olmasi lazim, bir de bir nehir sonsuzdan beri donmussa o artik çözülmez, ama sonsuzdan beri var olan bir yaratici bir anda yaratabilir.
Bilinen net bir cevabı ne dini kitaplarda nede bilimde var bu sorunun. Bu soruya cevap veremiyoruz diye inanacak halimiz yok.
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki bu gezegenleri yıldızları meteorlari oluşturan kati maddeler nerden geldi
+1 yılEh işte gelde anlat ama bu sorulara karşı tesadüfen olduğunu savunuyorlar tabiki onları mat eden birileri var
20 Yorumla- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdiki teori big bang allahın çomarı azcık okusan araştırsan bilirdin şimdi defol karşımdan gözüm görmesin seni git namaz kıl belki cennete gidersin ahahaha
00 Yorumla Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Zamanla oluştu kank zamanla zaman herşeyin ilacı zaman herşeye muktedir
00 YorumlaDiğer konusunda 473 cevap paylaştı. İnsandan başka düşünen bir varlık yok boşver
07 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Soran+1 yılYanI cevabın da ne demek istedin
- +1 yıl
Herşey bir teoriden ibaret hepsi havadan kalıyor çünkü yaradılışı kimse görmedi. Bugün bir teori atıp 200 sene sonra aslında öyle değildi böyleydi diyecekler. Evet bir yaratıcı var ateizim herşeyin tesadüfen oluştuğunu iddia ediyor ya madem herşey tesadüfen oluştu hepmiz kurtçuklardan meydana geldik, öyle ise neden insana yakın düşünen ara bir tür yok öyle ise ara türlerin olması gerekmezmiydi düşüne bilen irade sahibi neden sadece insan
Soran+1 yılHaklısın. Müslüman misin?
- +1 yıl
Bkz: Kur'an Feyyaz Tv bilimsel youtube
Bigbang teorisine inanıyorlar.
027 Yorumla
Soran+1 yılBigbang teorisi ateizme tamamen zit bir olaydır. Bigbang niye oldu ile evren nasil olustu aynı soruya çıkıyor
Soran+1 yılBigbange inanmiyorlar bigbange zamanında çok karşı çıktılar ama bilimsel gerçeği reddedemediler. Ateistler 1920'lere kadar evrenin sonsuzdan beri var olduğunu sonsuza kadar var olacağını savunuyorlardi. Bigbang kuramı ateistlerin ana düşüncesini yerle bir etti çünkü evrenin başlangıci olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Tabi bende fizikçi değilim ama bildiğim kadarıyla aydinlatmak istedim :D
Soran+1 yılRica
- +1 yıl
Ahahaha eziğe bak ateizmi yerle bir etmiş. Ulan siz müslümler yok musunuz. Bir de ateizmle birebir zıtmış ahaha ilkine popomla güldüm de buna neremle gülsem acaba ahahaha
Soran+1 yıl@nedesembilemedim40 cahilsin daha savunduğun ideolojinin ne olduğunu bilmiyorsun
Soran+1 yıl@nedesembilemedim40 asalak müslüman değilim ben beyin özürlüsü beyin denen organ sende mercimek kadar heralde
- +1 yıl
Müslümanlığından utanıyor bir de ahahah rezil oldu ya
Soran+1 yıl@nedesembilemedim40 ne aptal bir insansin lan sen gülerek üste çıkmayan çalışan bir hoduk
- +1 yıl
Tamaö rezil oldun diye ne bu hakaretler ya medeni iki insan gibi konuşamayacak mıyız şurda
- +1 yıl
Terbiyesiz sabahtan beri hakaret ediyorsun bütün müslümanlar aynısınız
- +1 yıl
Ateistler hiç bir zaman evrenin sonsuza kadar var olacağını savunmadı ateist tanımını 2 gündür anlatıyorum sadece bilimin açıkladıklarına inanan insanlar diyorum bilim evren sonsuz demiyor ki ateist neden sonsuz desin eğer bilim şayet bir tanrının varlığını kanıtlar ise ateistler de ozaman ona da inanacaktır ayrıca evrenin bir başlangıcı olmasıda bir tanrının varlığına delil değildir bu patlamadan önce de bir şeyle vardı ki bu patlamanın oluşmasına sebep oldu
- +1 yıl
@ObiWann önceden evrenin sonsuz olduğuna inanırlardı bu açıdan bakıldıpında soran doğru söylüyor ama sonrasında söyledikleri tam bir komedi ahahah ezik. İki tane yazı okumakla kendisini profesör sanıyor yazık kimin çocuğuysa
Soran+1 yıl@ObiWann kendi savunduğun ideolojinin ne olduğunu bilmiyorsun daha. Tartışmaya gerek yok
- +1 yıl
@nedesembilemedim40 yanlışın var evrenin tek bir noktadan başladığı çok eskilerden bulunmuş bir şey muhtemelen o zamanlar ateizm diye bir isim dahi konulmamıştı
- +1 yıl
@ObiWann ateizmin adı hep vardı eski yunan filozofkları falan. Evrenin tek noktadan başlamasına+evrenin sonsuz olduğuna inanırlardı. Soran müslümanın dalga geçtiği yer orası zaten.
- +1 yıl
@nedesembilemedim40 bu gün ki gibi adam çıkıp ben ateistim falan filan demiyordu değil mi
- +1 yıl
Hocam evrenin genişlediği dolayısıyla en başta tek bir noktadan başladığı dolayısıyla sonsuz olmadığı ateizm yaygınlaşmadan önce biliniyordu çürütülen teori evrenin azalan ivmeyle genişlediği düşünüşüyordu dolayısıyla evren belli bir genişlikten sonra tekrar kendi içerisine çökeceği düşünülüyordu ama anlaşıldı ki tam tersi artan ivmeyle genişliyor bu ivmeyi sağlayan güce de karanlık enerji dendi bence bununla karıştırıyorsunuz
- +1 yıl
@ObiWann eserlerinde belirtiyor vs. Yoksa nerden bilicez
- +1 yıl
@nedesembilemedim40 olabilir
- +1 yıl
@ObiWann yav neyse ben soranla dalga geçmeye gelmişim sıkıyor beni bu muhabbetler. Allah yok din yalan deyip geçelim bize ne big bang falan
Soran+1 yıl@nedesembilemedim40 ben müslüman değilim mercimek beyinli
Soran+1 yılSabaha kadar anlatsam boş uzatmaya degmez
- +1 yıl
Haaa müslümansın bir kere taam mı
Soran+1 yıl@nedesembilemedim40 dinler ve ateizm zit kardeşler. ikisi de tutarsız, mantiksiz saçma sapan düşünceler.
+1 yılHadi atayizler bunu da aciklayin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBig bang
05 Yorumla
Soran+1 yılBigbang ateizme tamamen zit bir olaydır ve bigbang niye oldu ile evren niye var ayni soru hemen hemen
Cevap sahibi+1 yılEvrenin neden var olduğunu kimse bilmiyor bunu ateistlerde cevaplayamaz
Soran+1 yılBır inancınız var mı?
Cevap sahibi+1 yılPandeistim
Soran+1 yılBigbang aslında pandeizme de tamamen ters ama benim aklım mantığım evrenin arkadasindaki üstün g güç düşüncesini reddedemiyor
- Diğer konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılBig bang.
01 Yorumla
Soran+1 yılBigbang ateizme tamamen zit bir olaydır bigbang nasıl oluştu ile evren nasıl oluştu aynı soruya çıkıyor
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım