Kürt olduğum için sevgililik/evlilik düşünemiyorum, nasıl aşabilirim bu durumu?

Arkadaşlar ne alaka falan diyebilirsiniz. Anlatayım. Uzun olacak söyleyeyim şimdiden.

Ben kürdüm fakat yani ne kürtçe bilirim ne gelenek falan.

şu an üniversite okuyorum. Ben şahsen aile ile pek anlaşamam çünkü görüşlerimiz pek uyuşmaz.

Ben okurum, araştırırım, geleneklerden nefret ederim onlara uymam. Bir konu hakkında sürekli kafaya yatmasina dikkat ederim. Notlarim cok iyidir, sanirim üni de en iyilerden biriyim.

Şimdi gelelim esas konuya. Tip olarak kendimce bir yorum yapmam ne kadar doğrudur bilemem fakat dışarıdan aldığım yorumlara göre konuşacak olursam ortalama bir tipim, kötü değilim, baby face falanım...
Hiç sevgilim de olmadı, adaylar (direkt aday olarak değil, sevdiğini belli edenler diyeyim) oldu fakat ben onları düşündüğümden, aptal ayağına falan yattım, yani hiç anlamıyormuş gibi davrandım, hal hareketleri üstüme alınmadım hiç.

Kürtler ve Türkler olarak ileriye dönüşlü bakarsak aile yapilarinin, adetlerin ve geleneklerin uyuşacağını düşünmüyorum. Olurda bir sevgilim olursa, bu farklılıklardan dolayı çok korkuyorum.

Ayrıca işin siyasi tarafi beni daha çok korkutuyor. Ben asla parti tutmam, hiçbirinin ülkeye bir yararı olduğunu düşünmüyorum.

Ailem tahmin edersinizki hdp 'yi tutuyor (burada ki "tahmin edersiniz ki" lafi yanlış anlasilmasin, her kurt hdp tutar gibi bir algi olusabilir, böyle bir şey demiyorum, asla demem. Ki benim tanıdığım, Kürt olup, inanin Türklerden bile daha milliyetçi, osmanlı tarihi okumuş arkadaşım var.)

Bende ileride sevgilim olursa %80 ihtimalle Türk olacağını düşündüğümden (ırk ayırımından değil, nüfus yoğunluğu, okuduğum yerin yapisi vs. gibi etkenleri de hesaba kattım), hadi aile içi gelenek adetlerde orta yol bulunurda. Bu siyaset işinde bulunmaz. Ben aileme ufak çıtlattım bu tür konuları. Onlar açıkça "biz bunu tutuyoruz deriz" diyorlar. Ben hdp olsun başka partiler olsun sevmem, tutana da saygım vardır, ki zaten siyasetle de uzaktan yakından alakam yoktur. Ama ailemin onları desteklemesinin,
ileride ilişkime zarar vericeğinden %100 eminim diyebilirim.

Benim görüşlerim, zaten ailemle uyuşmadığı, seveceğim kız tipinin (karakter, hayata dair duruş bakımından) onların kafasındaki kız bakımından farklı olacağından da eminim.

Kısaca çıkmaz noktadayım. Belki yazdiklarim saçma da gelebilir. Fakat ben işlere gerçekçi yaklaşırım ve bunlar net sorundur. Nasıl çözeceğim hakkında da en ufak bir fikrim yok.
Güncellemeler
+1 yıl
Yaş 18 bu arada.
Kürt olduğum için sevgililik/evlilik düşünemiyorum, nasıl aşabilirim bu durumu?