Şimdiye kadar Türkiyede bir günlüğüne olsa bile bulunup, tacize uğramayan bir kadın var mı arkadaşlar?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bu dediğin şey sadece Türkiye de değil, tüm dünyada olan bir şey.. Benim eşim Rus.. ve pek çok Rus ve daha farklı ülkelerden tanıdğım kadın arkadaşlarım var.. Her birisinin , kendi ülkelerinde en az bir kaç kez tacize uğramışlığı var.. sadece Türkiye' yi kötülemek doğru değil yani bu noktada.. Ülkemizde daha çok sözlü veya davranışsal taciz çoktur , çok fazla apaçi ve kendini bilmez keko var bu doğru.. ama yabancı ülkelerde de pek çok erkek fiili taciz yapmaktan çekinmez bile.. en hafifi , bir anda avuçlayıverir.. Burada en azından böyle bir şey yapılsa orada burada bir çığlık attığın an linç ederler adamı.. Yabancı ülkeleri son derece medeni veya uygar zannetmeyin yani bu konularda.. adamlar kamera önünde bile tv de kadınları açıkça taciz etmekten bile çekinmiyorlar, üstüne de gülüyorlar hatta.. Türkiyede yaşayıp diye başlayan bu soruyu doğru bulmuyorum.. Gelişmiş ülkelerde tamam çok daha az rahatsız edilir kadınlar , bu doğru.. sokakta özellikle.. ama taciz her yerde çokça var buna emin olun..
05 Yorumla- +1 yıl
Uzun süredir farklı bir ülkede bulunuyorum. Burada daha önce hiç yaşamış bir arkadaşım tanıdığım yok. Benim de başıma böyle bir şey gelmedi. Gelse eminim ki bütün herkes bu eyleme karşı çıkıcaktır ve gereken bütün cezaları alacaktır. Türkiyeyi kötülemiyorum ama gerçek ortada yaşarak deneyimledim. Avrupada yürürken avuçlarlar falan yalan :) Bilinçli insanların yaşadığı bölgelerde insanlar birbirlerinin vücuduna izinsiz dokunmayacağını biliyor
- +1 yıl
Sizin yaşadığınız çevreyle alakalı bir sorun var demek ki belki mahalleniz Türk mahallesidir
- +1 yıl
hayır hiç Türk yok.. siz sadece türklere odaklanmışsınız ama , her şeyden önce TÜrkten TÜrke de fark var unutmayın.. ben aslen trakyalıyım mesela.. Trakyada böyle bir şey göremezsiniz.. kadınlar için ülkenin en güvenli kentidir.. ve kız öğrenciler için.. laf bile atmaz kimse.. herkes yoluna gider.. kekolar ve apaçiler çok yapıyor bu tip şeyleri.. ve inanın yabancılar arasında da kendi apaçileri de bolca var yöresine göre.. sadece TÜrkler demeye pek katılmıyorum ben bu yüzden.. daha çok "erkekler" derim ben şahsen.
- +1 yıl
Evet bu konuda haklı olabilirsiniz
En İyi Cevaplar
+1 yılBenim çevremde Avrupaya gidip, sapılık getiren olmadığı için tacize uğrayan kadın yok. Tacizciler genellikle Avrupa dan ithal ve ya onlardan görüyorlar. Bir de buna özgürlük diyorlar. Osmanlı döneminde böyle miydi? El alemin karısına kızına yan gözle bakanın gözleri oyulurdu. Hep bunlar Avrupa havasından gelen kötülükler
036 Yorumla- +1 yıl
Alakası bile yok Avrupa standartlarına bakış açısına sahip olmadığı eski kafalı kaldığı kaldığı için ve insanlar baskılandığı için sapıklaşıyor ve tacizler artıyor. Bir de cezalar tabi caydırıcı değil
- +1 yıl
Dünyada en çok tecavüzün olduğu iki ülke İngiltere ve Norveç. En çok taciz Avrupada yaşınıyor.
- +1 yıl
Bu verilere nerden ulaştın acaba
- +1 yıl
BM Kaynaklarına bak. Gerekçe de belli.
- +1 yıl
Gerekçe ne imiş?
- +1 yıl
Link atarsan bakmak isterim bu doğru bilginin kaynağından
- +1 yıl
Osmanlıymış lale devrinde yeniçeri askerlerinin yoldan geçen kızları yakalayıp tecavüz ettiğinide biliyomuydun. yine son tanzimat döneminde mal can ırz güvenliği yoktu avrupa baskı yapıyordu onuda biliyonmu
- +1 yıl
@Hakanmersn bunları görmezden gelmeyi ve artık nereden gördüyse Ab de taciz tecavüzün yaygın olduğuna inanmayı tercih etmiş bir arkadaş kendileri napıcaksın işte...
- +1 yıl
Gerekçe gençlerin özgürlük haklarını sorumsuzca kullanmaları. Link atamam. Telefondan giriyorum. Ayrıca benden beleş bilgi bekleyeceğine kendin araştır. Belli ki hiç bilgi sahibi olmadan işkembeden sallıyorsun. Türkiye, dünya sıralamasında kadına şiddet konusunda son sıralarda. Bilgi sahibi olmadan, ahkam kesmeyin. Gören de sizi bi bk biliyor zannedecek.
- +1 yıl
Ben böyle bir bilgiye hangi dilde olursa olsun ulaşamam :) Bedava bilgi istemiyorum olmayan haberin linkini tabi ki atamazsın :) Türkiye kadına şiddet konusunda da taciz konusunda da cinayet konusunda da en üst sıralarda. Hangi Türkiyede yaşadığının farkında bile değilsin ne üzücü
- +1 yıl
Yazdığımı bile okuyamıyorsun. Haber değil, BM nin her yıl yaptığı araştırma sonuçları.
- +1 yıl
Senin kaynağın nedir?
- +1 yıl
Bu da bir haber niteliği taşımaz mı? Bm nin kendi orjinal sitesinde mi mevcut bu içerik öyle sorayım o zaman? Kendini kendi sayfasında mı kötülemiş Bm?
- +1 yıl
Senin kafan güzel mi? Kötülemiş ne demek? Araştırma sonucu rapor diyorum ? Eğitimin ne senin?
- +1 yıl
Okuduğumu gayet iyi anlıyorum ama sen yazdığın şeyi kendin anlamıyorsun bence :) Araştırmanın nerede paylaşıldığını bile tam söyleyemiyorsun olmayan bir araştırma hakkında fikir beyan ediyorsun Türkiyeyi masum bir ülke olarak lanse edip hiç gidip görmediğin hayatı hakkında fikrin olmayan ülkelere kulaktan dolma bilgilerle iftira atıyorsun.
- +1 yıl
Hiç gidip görmediğim mi. 😊 😂😂😂 Hakkımda ne biliyorsun? Cahillik nedir biliyor musun? Hiç bilmediği konularda tahmin yürütüp, o tahmine göre yargı sahibi olmaktır. Beni tanıyanlara bir sor bakalım, kimim ben.
- +1 yıl
@Hakanmersn ne yazdığını bi analiz et bakalım. Belki nasıl saçmaladığını anlarsın.
- +1 yıl
Ben kimim biliyormusun diyen aslında hiç bir vasfı olmayan bir kişisin büyük ihtimalle
- +1 yıl
Okuduğunu çarpıtmakta üstüne yok. Hem cahil hem de eziksin. Kim olduğumu, beni tanıyanlara sor öyle karar ver dedim. Daha dün gidip iki caddesini gördüğün o Avrupa yı ben yıllardır karış karış dolaşıyorum. Sadece Avrupa da değil, tüm dünyayı.
- +1 yıl
bizimkiler çokmu iyi haa sen onu iyi analiz et önce sen saçmalıyon anadınmı en çok kadın cinayeti olan ülke neresi en çok olay olan ülke neresi onuda analiz et
- +1 yıl
@Hakanmersn En çok kadın cinayeti olan ülke Hindistan, sonra Rusya, sonra Meksika gelir. Şimdi gidebilirsin..
- +1 yıl
Ne güzel, ne güzel... Türkiyeyi bu kadar seviyorken neden dolaşıyorsun dışarıda ne arıyorsun yurt dışında? Otursana evinde
- +1 yıl
@Hakanmersn işte kendi kafasında yarattığı ülkesinde yaşamaya çalışıyor napsın o da yazık tramva sonrası bozukluklar bunlar. Türkiye onda o kadar tramvalar yaratmış ki görmezden gelmeyi seçiyor yalanlıyor
- +1 yıl
Ülkemi sevdiğim için dolaşıyorum... :D Kızım sen deli misin :D :)
- +1 yıl
Kokusucilek ohh bee sonunda sen hak verdin😊 neyi iddiaa ediyor ya hayal aleminde aynen sanırım eziklik yaşıyor😅
- +1 yıl
Çilek kokusu, bir raddeden sonra ölçüyü kaçırmışsın... Bu linklerde @beniboylebill 'in yazdıklarını dikkatle oku. ''Hiçbir vasfı olmayan bir kişi miymiş'' bakalım.. Sonra dön kendi cümlelerini tekrar bi oku. Belki bundan sonra aynı ''Saygısızca'' tavrı tanımadığın başka insanlara göstermezsin...
1. Pilot ya da gemi kaptanı olma olasılığınız olsa hangisini seçerdiniz? ↗
2. Yurt dışına çıktınız mı? ↗
3. Made İn Germany İs Back: Almanya Denilince Akla Gelenler ↗
4. Dünyanın En Yoksul Ülkeleri! ↗
5. Ölmeden önce mutlaka görmen gerekiyor, diyebileceğiniz bir yer var mı? ↗
6. Ortadoğu'da tatil yapabilecek bir ülke var mı? ↗
7. Avrupa'nın en yaşanılası ülkesi ve şehri hangisidir? ↗
Son olarak; Sorduğun soru ile ilişkili BeniBöyleBil'in detaylı görüşü ;
8 . Kadına şiddet, Kadına tecavüz, hayvana şiddet? ↗
@beniboylebill ;) ;) ;) Tam manasıyla seni tanımak zor... Seni çözmek için altyazı lazım, şifrelerini kırmak gerek... - +1 yıl
@DarkDesire 😊 Teşekkür ederim. Yine beni şaşırttın. Ben bile bu derece dikkatle geçmiş cevaplarımı toplayamazdım 😉💋 .
- +1 yıl
: ) ;) Rica ederim... Vaktini alırdı, ben de öyle olmadı. Nerelere bakacağımı bildiğimden, düşündüğünün aksine toparlamam hızlı oldu ve biraz da denk geldi. Sevdiklerim kısmında bambaşka bir şey ararken, rumuzunu görünce aklıma geldi... @beniboylebill ;) .
- +1 yıl
@DarkDesire biz tanışıyoruz yalnız artık beni evine davet bile etti :) Sen arkadaşların arasına girme bence :) Haddimi aşıp aşmadığıma da sadece ben karar veririm. Sen işine bak, avukat olmadığına göre onu savunmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ha ama o kendini savunamaz, tıkanmış, yetersiz kaldı falan diyorsan buyur savun sorun değil :)
- +1 yıl
:D :D :D Cevap yazacaktım vazgeçtim... Şimdi yazsam uzayıp gidecek, gerek yok :) .
- +1 yıl
@DarkDesire bak bu kızda bişey dikkatimi çekti. Aklı kıt ama dili uzun.
- +1 yıl
@beniboylebill Yani senin sevdiğin (!) tiplerden? (O benim de dikkatimi çektiği için lafı uzatmadım) Geri adımı da yok... Bir ithamda bulunmuş, ben de ''dayanamayıp'' kanıtlar sundum. Ona cevabı olmamış.
- +1 yıl
Bu aklı kıt halimle eğitimde geldiğim dereceye ve okul puanlarıma bakılırsa bir de aklım çalışsa ne olurmuş merak ettim bak şimdi ;) Bölüm birincisiyim de alanımda :) Şimdi övündü falan deme ama bak sakın
- +1 yıl
@DarkDesire platonik aşkının sorularına hakim olman çok güzel ama yazdığı şeyler benim için bir önem taşımıyor tatlım. Sen okumaya devam et ama belki sana bir katkısı olucaktır :)
- +1 yıl
Hadi gelin kartopu oynayalım
- +1 yıl
@beniboylebill Yok kartopu oynamayalım. Ben seninle saklambaç oynamak istiyorum... Sobeleyeceğim seni...
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesin yoktur sözlüde taciz sayılıyor. bu yıl yazlıkta denize girdim çıkınca bir dayı vardı 50 yaslarinda arkadaş olalım çok edepsiz şeyler de dedi havlunun altına sakladığım biber gazını boşalttım üstüne kaçtım. dikkat edin hiçbir yere yalnız gitmeyin
13 Yorumla- +1 yıl
Bence de yoktur. Türkiye için çok üzcü bir durum. Sözde müslüman bir ülke
Cevap sahibi+1 yılNeresi Müslüman inanmıyorum güvenmiyorum kimseye artık. Almanyadan gelince araba kiraliyorum dışarıda gezmem bundan sonra otele oradan havaalanina yediğimiz lafları burada söyleyemem hep susuyoruz
- +1 yıl
Sadece laf olsa keşke, sözlü fiziksel taciz hepsi Türkiyede... Ben de girdiğim zamanlar kendimi hiç güvenme hissetmiyorum. Tacizi bırak ölüm tehlikesi bile var başına ne geleceği belli değil
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılAbartmayın anasını satayım.. sanki kadınlar çok mahsun..
03 Yorumla- +1 yıl
Abartmak mı?
- +1 yıl
Kardeşim bizim anamızda bacımızda sokakta yürüyor bir gün kimse taciz etmedi … neden acaba?
- +1 yıl
Nereden biliyorsun başlarına gelmediğini
+1 yılbuda bir toplumun yetişme tarzını göz önüne koyuyor yetiştirenler suçlu
06 Yorumla- +1 yıl
Evet ataerkil yetiştirme modeli yüzünden oluyor...
- +1 yıl
aynen yorumlarda müslüman falan diyen var ben hic bir dine inanmiyorum ama zaten böyle bir olayin dinler le alakasi yoktur kişilik meselesi insanları rahatsiz etmek
- +1 yıl
Ben dine inanıyorum fakat bu sözde müslümanlar yüzünden insanlar dini yanlış tanıyor...
- +1 yıl
inan ki müslümanlık hakkinda imaniyorum diyenden daha fazla bilgiye sahibim
- +1 yıl
Öyledir eminim
- +1 yıl
bilmeyen inaniyor arastiran zaten inanmiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen erkek olduğum halde bana bile sapıklık yaptılar
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma ben inanıyorum bu milleti çağdaş medeniyet seviyesine ulaştıracağız
Cevap sahibi+1 yıl@Smsmaksm İnancımı kıramassın bence herkes elini taşın altına koymalı bu sayede kısa sürede refaha ulaşırız
- +1 yıl
Yaparlar nefes alsın yeter onlara
+1 yılKesinlikle yoktur. Varsa da çarşaflı falandır. Hatta kapalı giyimde bile taciz edenler var ve sayıları önemli derecede çok. Yüzün bile gozukmesi yetiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle...
Türkiye de yaşamıyorum ama beni çok rahatsız ediyor bu durum gerçekten çok kötü 😥
21 Yorumla- +1 yıl
Şu an ben de yaşamıyorum fakat Türkiyede kadınların böyle şeyler yaşıyor olması çok üzücü ve acilen düzelmesi gereken bir konu
vallahi masum olanda var olmayanda kadın erkek genel konuşuyorum insanlardan
06 Yorumla- +1 yıl
Çocukken bile tacize uğramaya başlayan kadınların bence en azından çocukken bir suçu yoktur diye düşünüyorum. Ayrıca kimse tacize bir kıyafet seçimi yüzünden normal şartlarda uğramaz. Suçlu kadın değil her zaman tacizcidir
- +1 yıl
yahu herkes özgürdür be giyerse giyer beni ilgilendirnez karışamam ne haddime haddim olmayan şeye müdahale edemem kimse etmemeli herkes özgürdür kadın şöyle giyiyor diye onu yargılıyamam ne haddine Allah herkese akıl vermiş kullanması kendine ama kötüye kullanan var güzel kardeşim kullanan var ne yazikki zihniyeti bozuk onların
- +1 yıl
Bu ülkede sen sadece erkekler tacizci kadınlar tacizemi uğruyor sanıyorsun.. kadınlar tarafından tacize uğrayan erkek veya erkek çocuk yok mu sanıyorsun..
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN tabi ki var erkekler de zorbalığa, tacize ve tecavüze mağruz kalıyor. Sadece kadınlar tarafından da değil bu erkekler tarafından da oluyor. Bu konular hepimizin ortak problemi kadınlar da kadınlar tarafından tacize uğrayabilir. Sorun cinsiyet değil olayın kendisi...
Var.
014 Yorumla- +1 yıl
Hiç görmedim
- +1 yıl
Yanılıyorsun bence
- +1 yıl
Söylememiştir ama başına gelmeme olasılığı yok
- +1 yıl
İmkansız
- +1 yıl
Sen nereden bu kadar eminsin erkek olduğun halde? Bir kadın benim başıma gelmedi dese inanabilirdim ama sen bunu asla bilemezsin. Taciz fiziksel olmak zorunda da değil biliyorsundur umarım? Sözlü taciz, bakışlarla taciz... bunlar hepsi tacizdir. Birisinin bir pişt demesi bile tacize girer
- +1 yıl
Yanılıyorsun gerçekten böyle bir kadın Türkiyede asla bulunmadı...
- +1 yıl
Ne mutlu o kadın adına... Daha ölmediyse hala yaşama ihtimali var :)
+1 yılYoktur. Erkekligimden utaniyorum.
08 Yorumla- +1 yıl
Cesaretim olsa kesip atardim
- +1 yıl
Yolda bir kadinin arkasindan yuruyemez oldum ben artik yolumu degistiriyorum mesela
- +1 yıl
Evet ama tek sebebi bu degil
- +1 yıl
Profil resimlerin cok guzelmis her defasinda baska biri yazdi saniyorum
- +1 yıl
Bence de yok...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Türkiyede yaşayıp, bulunup bir kere bire tacize mağruz kalmayan bir kadın var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım