+1 yılKaramanoğulları'ndanım.
Anne tarafı Selanik göçmeni, Oğuzlar'ın Avşar veya Salur boyundan.
Baba tarafı Bulgaristan göçmeni, Oğuzlar'ın İğdir boyundan.
Melezlik yok, Türk oğlu Türk'üm.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKaramanoğulları
018 Yorumla- +1 yıl
Ne beylikmişiz ama :D
Bide merak ettiğim dahada geriye gidecek olursam orası "hristiyan" bölgesiydi bir çok kilise var...
Acaba oraya göçen oğuzların "salur" boyundan mıyım yoksa oranın yerlisi hristiyanlardan mıyım bilmiyorum... . - +1 yıl
İnsan acaba demeden edemiyor işte bide bu oradaki hristiyanların kökenini araştırmak lazım Türk bağlantılılar mı ki?
- +1 yıl
Dünya tarihi o kadar var mı ki O_O
Oğuz boyları 1071 de anadoluya giriyor..
Ancak daha öncesinde 651-751 yılları arasında karşı karşıya gelen arap müslümanlar ve bazı dağınık Türk boyları arasında hısımlar başlıyor...
O yüz yıl arasında yüzbinlerce Türk katlediliyor, yüzbinlercesi esir alınıyor, yüzbinlercesi batıya göç ediyor işte o göç edenler daha sonra hristiyan oluyorlar...
Türk tarihinde "musevilik" "hristiyanlık" benimsenmiş dinlerdir ör olarak bugünkü macarlar...
Yani diyeceğim o ki boyu bilinmeyen hristiyan bir Türk te olsam veya sonradan göç etmiş oğuz boyundan da olsam Türküm sonuçta... - +1 yıl
Hayır, Oğuz boyları 1071'den önce Anadolu'ya giriyor. Peçenekler Bizans ordusunda paralı asker ve savaş sırasında saf değiştiriyorlar. Peçenekler, 24 Oğuz boyundan biridir.
Karamanoğulları karışık bir beylik. Sadece Avşarlar yok.
Avşar, Salur, İğdir vs birçok Oğuz boyunun birleşip kurduğu bir beylik. - +1 yıl
Hocam bu peçenekler galiba benim dediğim öncesinden anadoluya göç etmiş Türkler olabilir dinleride hristiyan zaten...
Müslüman araplar ile hısımlarından ve uğradıkları kıyımdan dolayı anadoluya 651-751 yılları arası geçiyorlar... - +1 yıl
Peçenekler'in çok azı hıristiyanlığa geçmiş olabilir ama aslen Gök Tengri dinindendirler.
Anadolu'ya girmek ile, Anadolu'yu feth etmeyi birbirine karıştırmamak gerekiyor. Doğru, fetih 1071'de ama Türkler çok daha önce Anadolu'daydılar.
Avrupa'ya Türk göçü sadece 650'lerde olmuyor. Kavimler Göçü 375 yılında, senin bahsettiğin göç dışında bir de 900'lü yılların sonunda bir göç dalgası daha var.
İslam'ın gelmesi ile birlikte Müslüman olan Oğuz boyları ile Hıristiyan olan Oğuz boyları birbirlerini kovmaya başlıyorlar.
Kıpçak Türklerinin de baskısıyla Hıristiyan olan Türkler Hazar Denizi'nin kuzeyinden (Karadeniz'in kuzeyinden ve Anadolu'dan iki yol izleyerek) Avrupa'ya geçiyorlar.
Müslüman olan Oğuz boyları ise Horosan'da toplanıyorlar, daha sonra Anadoluyu feth edecekler.
Bu tür bir Türk göçünün MÖ 600'lü yıllarda bir kez daha olduğu, Türklerin Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Avrupa'da İtalya'ya gidip Etrüskler'i kurduğunu iddia edenler de var. - +1 yıl
Hocam birde Truva savaşına desteğe giden "Saka" Türkleri duymuştum hatta komutanları kadın imiş...
Eğer öyleyse Türkler M. Ö 1200 lü yıllardada anadolu da bulunuyordu O_O
Birde hocam o dediğiniz İtalya mevzusuna gelince Türklerin İtalyanlar ile akrabalığı varmış diyenler var sanırım ana dayanağı sizin söylediğiniz cümle.. - +1 yıl
Hatta şu Doğu Roma imparatorluğunun meşhur Sarmatya Şovalyelerinin de Türk olduğu bir rivayete göre söylenir bu askerler paralı askerler olup ülkenin sınırlarında görev yapan karanlık askerlermiş..
- +1 yıl
Türk tarihine ait olan her şeyde olduğu gibi, Persler Sakaların İran halkı olduğunu iddia ediyor. Tartışma devam ediyor.
İtalyanların "Romulus ve Remus" efsanesine de bakarsan, çok ilginç gelecektir.
Yani Avrupa için İtalyanlar, Macarlar, Bulgarlar ve Finlerin, Ari Irkından değil Türk Irkından olduğunu söyleyebiliriz.
Tabi Batı bunu gizlemek için savaş çıkarır o ayrı. Zaten, Türk kültür ve medeniyetini yok etmek istemelerinin nedeni belki de budur.
valla biz asıl topraklar ermenistan sınırı içindeymiş ermeni olmak istemezdim ama kökenlerim ermenilere dayanıyor her ne kadar bana ermeni deseler bile ben türk hissettiğim için türküm :D
02 Yorumla
+1 yılhangi soydan tam bilmiyorum daha doğrusu not almadığımdan unuttum ama nenemin nenesinin annesi suriye şehyinin kızıymış, kandırmış şeyhin kızını getirmiş :D
02 Yorumla- +1 yıl
evet var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
+1 yılBen bul. göçmeniyim onlarda çok çok eski zamanda Konya çevresinden göç etmiş, Karamanoğulları beyliği diyede biliyorum o kadar :D
12 YorumlaBende Yildiz Han in oglu Avsar in soyundanim ve Turkmen kokenliyim Karamanogullari Beyligindenim senin gibi
03 Yorumla
+1 yılbabam makedonya Türklerinden gözleri hafif çekik belki tatar olabilir ama makedonya Türkleri genelde karamanoğullarındanmış
annem bulgaristan Türklerinden kıpçak olabilir04 Yorumla- +1 yıl
osmanlıda devlet önce gelirdi hem devletin iyiliği için hem rumeliyi Türkleştirmek için iyi bir politika bence
- +1 yıl
belki yapmış olabilir o konuda fazla bilgim yok
+1 yılOğuzların boz oklar kolundan yıldız hanlardan beğdili boyundanım bizim kurduğumuz bir beylik yok biz en son geldik anadoluya yerli halk ile uyum sağlanamadığından Osmanlı ile çok büyük sorunlar yaşanmış sürgünler falan.
02 Yorumla- +1 yıl
biliyorum
hiç bilmiyorum ama (babamın babası) dedem selanik doğumlu selanik türklerinden.
03 Yorumla
+1 yılben o kadar bilemiyorum hocam ama manisalıyız ve yörüküz hangi boydan oldugumu nerden öğrenebilirim ailem çok eskiyi bilmiyo bende bilmiyom :D
07 Yorumla- +1 yıl
ha kardeş şimdi düşündüm de biz eğer manisanın yerlisiysek saruhanoğulları beyliği olabilir o beylikte hangi boya bağlıdır bilmiyorum :)
- +1 yıl
araştırdım kardeş afşar boyu saruhanoğulları beyliği manisa :D
- +1 yıl
boylar aynı kardeş beylikler farklı :D yakın tarihde malesef bir tane beylik imparator oldu o da kayı boyundan osmanoğulları yani namı diğer osmanlı imparatorluğu :D
Mehmet karamanoğlu diye demisti dedem bilmiyorum yinede :)
02 YorumlaNasıl öğrendin o kadar? Araştırınca öğreniyorsun deme nasıl araştırdın :)
01 Yorumla
+1 yılselanikten göç ettiğimizi biliyorum sadece fazla araştırmadım
01 YorumlaBozok yıldızhan avşar boyundanım karamanoğlu imparatorluğundanım fatih karamanoğlu imparatorluğunu yıkınca 1460 ta Bulgaristan'a sürülmüşüz 1930 da tekirdağa geldik kısaca böyle
03 Yorumla- 06 Yorumla
Karamanoğulları beyliğindenim ben de :D Ötesini bilmiyorum malesef :/
22 YorumlaBulgaristan Kardjali denim;Konya Karamanda geldiyimiz soyleneyor
01 Yorumla
+1 yılAvşar Türkmeniyim anne tarafından baba tarafı türk ama bilmiyorum tam boy falan.
01 Yorumla
+1 yılDüzköy muhtarı Mustafa nın torunu dedin mi herkes tanır kanka :D
02 Yorumla- +1 yıl
:D :D
Arastirdigim gune giran girsij ben mogol ciktim turk degilmisiz
03 Yorumla
+1 yılBen aşina soyundan geliyorum. Arşivlerden belgemizi verseler elimde kanıtta olacak
03 Yorumla- +1 yıl
bir ara hane listelemeyi aldım ama belirli bir tarihe kadar var harf devriminden önceki osmanlı belgeleri lazım
+1 yılAvsarlar diye hatirliyorum konusmalardan hafizamda klan bu
02 Yorumla- +1 yıl
Tabi melezlik var var hepimizde atamiz avsarlardan ama
+1 yılDedem jamicalı cıktı ninem çinli bende daha fazla ustune gıtmedim olayın D:
01 Yorumla
+1 yılAnlamadım babamlar slav zaten ama annemler mesela nerden bulabilirim ya neredenim ben çok merak ediyorum yaa annemler Kars Azeri ama başka bir şey bilmiyorlar ne yapayım 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılvalla sadece buyuk buyuk dedemiizn tiryaki hasan pasa oldugunu biliyorum
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbilmiyorum ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılben exchange student olarak gelmişem Kırgızistan'dan, hemişe bu topraklara varmışam
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:D valla hiç bilmiyorum soyumu keşke bilsem
Cevap sahibi+1 yılKesin hanedanlıktanım ben
Cevap sahibi+1 yılsoyadım osmanoğlu
Cevap sahibi+1 yılşaka zaten o değil :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsan soyunu bilince daha çok gurur duyuyor dimii :)
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla bildiğim en eski atam havva ile ademama onlqr dahil hepsi mezarda o yüzden bilemem ama soyumuz aynı
10 Yorumla
+1 yılBizimkiler selanik göçmenlerinden biz hangi soy oluyoruz
00 YorumlaHz. ömer'in soyundan geliyorum kesin
13 YorumlaAile & Toplum konusunda 978 cevap paylaştı. Kafkasya- Adige- Abzeh
01 Yorumla
+1 yılValla canakkaleliyim onu biliyom.
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 919 cevap paylaştı. Tam bilmiyorum.
Karışık zaten biraz..12 YorumlaKirimdan geldigini biliyorum
01 YorumlaSaf irk yok zaten benim koken de rum
03 Yorumla
+1 yılKuzey Kafkasya-Adiğe-Şapsığ-BJoşho Sülalesi
01 Yorumlaoğuz tukuyuz galibaa gözler hafif çekik zati
06 Yorumla- +1 yıl
Türklerin hepsi Oğuz değil. Türk, bir ırk adıdır, Oğuz ise millet adı. Tuva Türkleri, Oğuz Türkleri, Kıpçak Türkleri gibi çeşitli Türkler vardır.
Oğuz Türklerinin kurduğu şimdiki devletlerden bildiklerim: Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan ve Özbekistan.
Ayrıca ırk, genetik değil sosyolojik bir konudur.
Köyüm çok eski bir Türk köyü :)
05 Yorumla- +1 yıl
bilinen en eski boy uygurlar ve hunlar dır
+1 yılMemlük Türkleri. Kölemanoğulları.
03 Yorumla- +1 yıl
Biz de ordan gelmişiz.
Rum göçmeni desem taslarsn herlde. d
15 YorumlaHep merak ettim hiç öğrenemedim.
01 Yorumla
+1 yılDostum bu yörük Türkleri ne oluyor?
05 Yorumla- +1 yıl
Anladım kardeşim senin memleket neresi?
- +1 yıl
Akraba gibi bişeyiz o zaman :D
Hiçbir fikrim yok... Nasıl öğrendin acaba?
01 YorumlaKatamonuluyumda nasıl bulcam beyliği
05 YorumlaOğuz türkleri sağ kolu 7. Kolordudan geldim ben..
08 Yorumla
+1 yılahıska türkü bu sadece :d
01 Yorumlanasıl öğrenebiliriz ki?
01 Yorumlaenson giresun ilerisini bilmiyorum
012 Yorumla- +1 yıl
Çepni boyu Türklerinden olma ihtimalin yüksek
Orta asyadan Karadenize oradan istanbula :-D:-D
03 Yorumla
+1 yılAile soy agaci mi nereye gidip sorcagiz
022 Yorumla- +1 yıl
Büyükler tahtali köyde öğrenmem imkansiz..
Nüfus dairesinde de çok sira var - +1 yıl
Diyorum ya yaşlı bir babam var babamin amcaogullarida biz asimile olduk Türkuz diyorlar babamda hayir deiliz diyor söyle bakim kime inanim
- +1 yıl
O zaman ben niye japon gibi deilim
- +1 yıl
Birde ben Vanlıyım:)
- +1 yıl
hahaha :) :) türkllerin hepsi çekik göz degildir :) :) ve japonlar koreliler turani ırka mensuptur vanli olabilirsin zaten bizim milletin anlamadigi bu bende diyarbakirda dogdum herkez bunu diyince sen kürtmüsün diyor halbuki dogüda kendini kürt zanneden bir sürü türk var malesef
- +1 yıl
Hayir cekik gözlü olmayinca ben Türk demem.. zaten estetik ameliyatla cektirecem. d
Vandada Türk çok ama hepsi kürtçe türkçe ermenice biliyor yani benim cevrem - +1 yıl
Yok utanma bak benim babamin amcaogullari kürtçe bilmezler ama dedem hep köylerde imamlik yaptığı için kürtçe biliyorlar ve babaannemde ermeni mesela saf irk yoktur tabi o yuzden diyorum cekik gözler turktur
- +1 yıl
yanlis biliyorsun gercekten türkiyede cigu kisi türktür türkler 16 bin yildir anadoludadur ve osmanlinin sonlarinda türkleri mekezlestirme politikasu yapilmis fakat başarili olamamislardir çekik föz ile alakadi yok yani ozaman orta asyadaki çekik gözlü olmayan türklerdemi melez cok sacma bir dUşünce :) :)
- +1 yıl
Ya onu bunu birakta odamda parlak seyler görüyorum. .
- +1 yıl
Evet.. yatagimin yaninda lambayi acamam kizlar uyuyor. . Sokak lambalarida bozuk zifiri karanlik cok korkuyorum şu an uykum olmasina ragmen uyuyamadim
- +1 yıl
Acamam ya uyuyan kizlar var.. erken kalkmalari lazim ben çok korkuyorum. . O karanlikta değişik sekiller duada ettim ama şu an napcam bilmiyorum sirf o yöne bakmamak için telefona gomuldum.. yabnde gece körlüğü var birde gozlrrim 0.50 bozuk yani kör gibi birseyim desem baskasinainanmaz.. parlak birsey bakiyor bana
- +1 yıl
Yurttayim ben ya.. odada onca kişi var zaten sabah gidip gece lambasi alcam.
. Emin misin birsey yapmayacagina dikilmis bakmıyorum o tarafa - +1 yıl
Simdide ses geliyor:( niye bn yaşıyorum ya
çok merak ettiğim konu aslında
01 YorumlaAhıska türklerindeniz.
01 YorumlaBen bizanstan geliyorum amk. :)
01 YorumlaNası o kadar derine indin :D Türk değil soyum
014 Yorumla- +1 yıl
Aynen ben bütün bakanlıklara savcılıklara dilekçe üstüne dilekçe yazdım dedemin dedesini bulamadılar :D
- +1 yıl
:D oda iyi :D
- +1 yıl
Tamam araştırıyım zaten meraklıyım :D bu arada @keff13 baban Türkse soy babadan gelir sende Türk sayılırsın
- +1 yıl
Kütüğün bulunduğu nüfus müdürlükleri bu işi resmi olarak yapıyorlar zaten şu an başvurusanız soyadı kanunundan öncesine gidebildikleri kadar gidiyorlar.
+1 yılKuman ım Ve soyum kırım hanlığına dayanıyor
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıloguzların bozok kolunun kıyı boyundanım:S
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldogru ya özür:D
Ahıska türkü kıpçaklar
01 Yorumla
+1 yılKafkasya-kabardey
01 Yorumlaoğuz Türkü
010 Yorumlakürdüm
198 Yorumla- +1 yıl
asimilesiniz siz
- +1 yıl
Nasıl bir faşistsiniz l*n kız kürdüm demiş 10 kişi eksilemiş :( Arkadaşlar islamda ırkçılık yoktur bilginiz olsun. Not kürt değilim merak eden varsa
- +1 yıl
Kürtlerin kökeninin nereye dayandığı bilinmez bazısı "persler" der bazısı "medler" der bazısı "babil" der bazısı "gürcü" der bazısı "irani" der...
Yani diyeceğim o ki bugün kürtler dediğimiz kesimin kökeni oradan buradan göçmüş ortama asimile olmuş ve homojen bir düzen sağlayıp kürt ismini almışlar...
+1 yılcihanbeylioğulları
01 Yorumla
+1 yılnasıl öğreniyoruz
01 Yorumla
+1 yılCebni
11 Yorumla
+1 yılRum.
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri