Türkler ilk olarak Tanrı dağlarında ortaya çıkmıştır. Bozkurttan türediği destanını herkes bilir ancak Atsız'ında söylediği gibi bilim bu gün gösteriyorki insanın kurttan türeme ihtimali yoktur. Türk ırkı yüz yılalrca orta asyada hüküm sürmüş ve büyük imparatorluklar kurmuştur. Türkler beyaz ırktandır. Moğollarla akrabadır.
Kısa boylu uzun, orta boylu Türkler vardır ama ortalama bir Türk tipide vardır. Türkler orta asyalı olmalarına rağmen çok çekik gözlü değillerdir. Moğollarla akraba olunduğu için kırgız türklerinin bazıları tam bir moğol tipidir. Türk tipini ortalama tarif etmek gerekirse, orta boylu, brafiksiel kafa yapısı vardır. Burun genelde düzdür iri gaga yani laz burnu değildir fakat kartal burnu yani kırık da Türk burun tipidir.
Türkler genellikle açık renk gözlü bir ırktır. Türkler arasında kahverengi ve ela göz rengi oldukça yaygındır. Türkler’in % 20’si ise mavi veya yeşil gözlüdür.01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada bir zamanlar gen testi yapılmıştı ve Türk kanı oldukça az çıkmıştı bir çok tarihçi tarafından bu test doğru bulunmadı. Buna İlber Ortaylı da dahil, Türklerin bu topraklara yerleşmesiyle yani çok yoğun bir oğuz göçü olmuştur bu yoğun oğuz göçüylle bizans kaynaklarıda yazmakta, türk olmayanlar Türkler arasında bir adacık kadarmış. Yani Türkiye deki Türkler tamemen karışmıştır demek büyük bir cahilliktir. Karışsak bile onlar bu Türk çoğunluğu arasında asimile olmuştur.
Zaten tarihiimize ve en yakın mazimize bakarsak Çanakkale savaşını örnek alalım bir tane daha millet yoktur ki böyle bir destan yazsın.
En İyi Cevaplar
türk töreleri olan insanlar ya da sülaleler zaten ok kelimesi sülale anlamına geliyor türok türük gibi tarihi kaynaklarda geçiyor orhun anıtlarında devamlı töreden bahseder bu sözlü bir kanun gibi bu töreden koparsa ilin yani devletşn yok olacağını iddia eder türk dedin mi kaşı kıçı şöyle demek yanlış bence türkün çünkü birsürü tarifi var... sarı saçlısı.. kırmızı saçlısı esmeri.. çekici gözlü gibi mongoloid olduğuna daire kesin bir kanıt yok.. göktür mezarlarından çıkan bir heykelde buna birazda olsa işaret ediyor..
https://i.imgur.com/BxIDj.jpg
öyle çekici gözlü bir adam değil ama kıyma gözlü diyebiliriz.. tabiki göçebe bir kültürü benzemiş bir topluluğun safkan kalması mümkün değil ki zaten saçmalık türkü türk yapan dili ve kültürüdür türkçe konuşması türküm demesidir..040 Yorumla- +1 yıl
göktürk içinde kaç türk kavmi vardı bizler sirtarduş diye geçiyorduk kuzey kesimi
- +1 yıl
sirtarduş seyonta kıpçaklardır?
- +1 yıl
wu sun soyundan gelenlerdir bunlar
- +1 yıl
alper tunga mö önce yaşamış ms sonra kurulmuş olan karahanlı nasıl bir bağlantı kurdun yahu :S hemde karahanlı oğuzların değil ki sdece kıpçak oğuz karışımı ile oluşmuş milletmiş
- +1 yıl
kıpçaklar hakkında göktürk anıtlarında yazıya rastlamadım ama varsa paylaş.. kıpçakları daha çok kuzey karadenize gelmiş sarı saçlı mavi gözlü beyaz tenli olarak tarif edilmiş.. venediklilerin kodek kumanos atlı sözlüğü vardır... sultan baybarsı biliyorum memluk sultanı... kıpçakların bir bölümünün macaristana gittiğini biliyorum.. ama yok olmuş bir türk boyudur.. ama dili hala vardır..
- +1 yıl
bağlantıyı ben kurmadım türkçe sözlüğü ya da divanü lügatü türkü yazan kaşgarlı mahmut acemlerin efrasiyab dediği kişinin şahnamede alper tunga olduğunu belirtmiştir... karahanlıların kurucusu abdul kadir satuk buğra handa karluk boyundandır ve bu kutagbilgde geçer onuda yazan gene karahanlı döneminde yaşayan yusuf has haciptir soylarını alpertungaya dayandırır burdanda karluk boyundandır karahanlılar oğuz değildir oğuzlar o sıra oğuz yagbu devletindedir...
- +1 yıl
şimdi oldu alper tunga iskit sakanın en tanınmış Kumandanı ilk Türk diye tavsir edilendir iskit saka turanlı kavimlerdir oğuz yabgunun kuzeyinde kıpçak kuman biz karluk türklerinin tavsiri var mı sizce peki?
- +1 yıl
alper tunga zamanında yuğ töreninde gene şahnamede oğuz boyu geçer bu da oğuzların atası olan oğuz hanın daha önce olduğunu varsayabiliriz kesin bilgi olmasada çünkü oğuz soyu varsa daha önceside bu alper tunganın gömülüş sırasında oğuz han daha öncedir oğuz soyu oğuz hanın boz sülale (bozok) üç sülale (üçok) şeklindedir.. kıpçaklar hakkında şunu diyebilirim oğuznamede ağaç kavuğu diye geçiyor kıpçaklara ismi veren oğuz han diye ne kadar doğru bilemem... karlukların bir tavsiri yok ama karluk karlamak karlı adam manasında olduğuna göre herhalde beyaz tenli olmalılar..
- +1 yıl
Çeri arasında iyi bir beğ vardı. Adı Uluğ Ordu Beğ idi. Akıllı bir erdi. Gördü ki bu yerde çok çok ağaç var. O ağaçları kesti, üzerlerine yatıp geçti.
Oğuz Kağan sevindi, güldü ve: "Sen burada beğ ol, senin adın Kıpçak (oyulmuş ağaç) olsun" dedi.
https://www.dilimiz.com/tarih/oguzkagan.htm - +1 yıl
benim görüşüm oğuzlarla kıpçaklar ayrı millet kumralımsı sarışın renkli gözlü ve ay yüzlü badem gözlü asıl Türk Tavsiridir bilmem ne kadar haksızım
- +1 yıl
mavi gözlüler kıpçak ananın çocuğu
- +1 yıl
budun ya da millet türktür diğeri boydur ve kıpçaklara oğuz destanında kendi çocuklarına isim veririken karşılaştığı boylara isimlerini veren karluk.. kıpçak.. kalaç gibi oğuz kağandır.. zaten uruklar birleşip boyu meydana getiriyor boylarda birleşince budunu meydana getiriyor göktürkte zaten anıtlarda yazdığına göre boyların biraraya gelerek kurulduğu bir budun ili.. türk töresi böyle
- +1 yıl
m. ö yaşamış wu sunlar kıpçakların atalarıdır oğuzların tarihi ile biz kıpçakların tarihi bir değil ki hemde?
- +1 yıl
ben bir urugmuyum yoksa boymuyum :S 1068 yılına kadar tarihimi biliyorum ondan sonrasını m. ö yol haritası göre savaşlar göçlere göre tahmin edebiliyorum doğrumu yanlış mı bilmem
- +1 yıl
ilk Türk atası Alper Tunga değil mi?
- +1 yıl
dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/26/1022/12380.pdf mete han saten oğuz değil mi?
- +1 yıl
oğuz kağan benim bildiğim mete dir?
- +1 yıl
alper tunganın şahnamede geçen oğuzların ona yaptığı yuğ eski türk gömme biçimini yazdım oğuzlar varsa alper tunga zamanında yani oğuz hanın soyu oğuz kağan alper tungadan öncedir oğuz han türklerin bilinen ilk atasıdır.. en azından benim okuduğum kaynaklarda öyle biliyorum varsa oğuz kağandan önce bir türk paylaş...
kıpçakların tarihi yazılı kaynakları m. ö ye dayanmaz ben bilmiyorum tek bildiğim oğuz destanında onuda paylaştım onun dışında seninde dediğin gibi karadenizin kuzeyine gelmiş bir türk boyu o kadar.. - +1 yıl
benim bildiğim mete han oğuz kağandır meteden önce ilk tanınmış Türk alper tunga peki o zaman oğuz kağan m. ö kaç yılında yaşadı buda önemli kıpçaklar wusunlardan geliyor diyorum ya çinliler yazmış işte kıpçak ismi 14 15 yy da desthi kıpçakla parladı wu sunların devamı saten kırgızlardır :) onuda saten oğuzlar katletti soykırıma tabi tutuldu sonra kırgızlar asyadan orta asya steplerine çıktı doğu kafksya tarafı altrau kazakistan ve astrakhan oblastı rusya bugün ki ismi le buralara yerleşti bizde saten ordan 1068 yılında buraya yerleşen kıpçaklarız
- +1 yıl
mete hanın oğuz kağansa şahnamede geçen yuğ töreni yapan ölümüne sagular yakan oğuzlar kim oluyor.. madem mete hansa neden oğuz kağanın oğulları yıldız han gibi kınık han gibi oğullarının hun devletinde ismi yok.. çin kaynaklarında bile mao-tun diye geçen bir ismin oğzu kağan olması mümkün değil dede korkut hikayelerinde bile oğuz kağan hunlardan öncedir.. oğuz kağanın kesin ne zaman yaşadığını söyleyemesemde hunlardan önce olduğunu en azından şahname gibi bir kayıt varken diyebilirim..
1068 yılında anadoluya gelen bir kıpçak gurubu doğukaradenize ve bir bölümü moğollardan sonra bir bölümüde macaristana gidiyor benim bildiğim bu ve selçukludan önce olan kıpçaklar hristiyandır onuda söyliyim.. en azından gürcistandaki ukraynadaki macaristandakiler öyle eski pagan dinini moğol saldırısı sonucu asimile olmuştur..
ve ben gene söylüyorum sana verdiğin kaynaklarda wu sunların kıpçakların ataları diye biryer okumadım varsa paylaşırmısın - +1 yıl
www.turktarihim.com/K%C4%B1p%C3%A7aklar.html kıpçakların kökenine bak?
- +1 yıl
Kıpçakların kökenlerini Türk Tarihinin milat öncesi dönemlerine kadar takip edebilmekteyiz. M. ö. 2. Yüzyılda Tanrı Dağları ile Altay Dağları arasında bulunan Çungarya Havzasında yaşayan Wu-Sunlar, 10 asır sonra karşımıza çıkan Kıpçakların takip edebildiğimiz en eski atalarıdır
- +1 yıl
burdada wusunların gri gözlü kırmızı saçlı olduğunu söylüyor bu wusunlar kırgızlarda olabilir..
https://en.wikipedia.org/wiki/Wusun - +1 yıl
1068 yılında doğu anadoluya ahıskaya yerleşen kıpçak türkleri biziz selçuklu soyundan gelen oğuzlarla akrabağalık kurduk ay yüzlü badem gözlülerle :)
- +1 yıl
vikipediye inanmam aldatıcı
- +1 yıl
kırgızlar kızıl altın sarı saçlı gök mavi gözlüdür
- +1 yıl
türk wikiden vermedim başka kaynak dersen osmanovun dokuz eylül üniversitendeki çalışmasını vereyim
web.deu.edu.tr/.../kurban_vefa.pdf
ayriyetten wusunlarla çok benzerlikleri var kırgızların - +1 yıl
dedim ya sana saten wu-sunların devamı kırgızlar diye :D
- +1 yıl
o kırgızdan biri ben diyemem çünkü kara kırgız sarı uygur karışımıyım :S oğuz kıpçak karışımı
- +1 yıl
“Nuh Peygamber aleyhisselam’dan oğlu Yafes aleyhisselam, ondan Türk Han, daha
sonra İlçi Han, ondan Deloku Han, ondan Kuyuk Han, ondan Alança Han, ondan Moğol Han,
ondan Oğuz Han, ondan Dağ Han ve ondan Kırgız Han gelmektedir. oğuz handan öncesini buldum :D - +1 yıl
paylaştığın kaynakta eksikler var :D
- +1 yıl
Türk hanın torunlarıyız sende oğuz kağanın bende kırgız hanın :D
- +1 yıl
şahname doğruluk payı var yok demiyorum lakin şimdi teknolojide var
+1 yılırkların fiziksel özellikleriyle yaşadıkları coğrafya arasında doğrudan ilişki olduğundan genel bir fiziksel tarif yapmak oldukça zordur. Ayrıca Türklerin yaşadığı bölgeler genellikle geçişgen, işgal edilen, göç yolları üzerinde oan yerler olduğundan saf bir Türk ırkından bahsetmek imkansıza yakın bir hale gelmiştir. Ama herkesin malumu ki Türkler orta asya kökenli çekik gözlü, orta veya kısa boylu bir milletmiş. Tabi şimdi bu bölgede kim Türk, kim Kürt, kim Arap, kim Laz, kim gürcü bunları fiziksel özelliklere bakarak anlamak mümkün değil.
19 Yorumla- +1 yıl
niye 1068 yılında doğu anadoluya gldik peki neden biz karışmamışız?
- +1 yıl
atadan beri gelen soyculuktur bu
- +1 yıl
herkes karışacak diye bir şey yok. Ayrıca karışıp karışmadığımızı kestirmek çok kolay değil. Ayrıca kayıtlı olan her şey maalesef gerek de değil.
- +1 yıl
şu an kendinizle beni bir tutuyorsunuz benim kendi tarihim var bu coğrafyada ahıska pasinlerde ardahanda kalelermiz var tarihimiz yok edilmeye çalışılıyor
- +1 yıl
bahsettiğiniz bölgeler en çok göç ve işgal hareketlerinin olduğu bölgelerden.
tabi bunlar çok önemli değil. bence önemli oln kültürel olarak nereye ait hissettiğiniz. - +1 yıl
tarihte herşey mümkün ama benim ailem şerefim söz konusu osmanlı bize hocazade demiş alimlerin müderris insanların torunuyum soyum belli sopum belli benim kıpçakım ermeniyle kürdüyle farslıyla gürcüyle lazıyla çerkeziyle hiç bir bağım yok aksine ay yüzlü badem yüzlülerle oğuzlarla akrabağalık kurduk karıştık anlamına gelmez bu
- +1 yıl
ilginç olan bu karışım ırkı bozmuyor bozuk olan şey ise mai gözlülük kıpçak ananın oğlu mavi gözlü oluyor oğuzla evlendiğinde başka kavimlede evlensedfe
- +1 yıl
madem alimlerin, müderrislerin torunusun o zaman ırk olayını takmaman lazım. Ve sen ne kadar alimsin, ne ölçüde müderrissin önemli olan o.
- +1 yıl
haklısın ama ahmet yesevi ne demiş ;?
Türk milletinin kökü "Türk" adındaki insandan, Nuh peygamberin, oğlu Yâfes’in oğlu olan kişiden gelir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
1 yılBiraz geç oldu ama modern Antropologlarca en tipik Turanid fenotipi Central Pamirid olarak kabul edilmektedir. Fiziksel özellikleri ise brekisefal kafatası ve yüksek yani oksiputal kemik çıkıntılı değil, oval baş, orta yükseklikte ve geniş alın, dar çene kemiği, genel yüz orta genişlikte ve orta yüz uzun, burnu dar ve genelde düz bazen dış bükey, ten rengi açık kahverengi (Von Luschan skalasına göre 12-14 arası), vücut tipi ektomorf, boyu orta ya da oldukça uzun, gövde indeksi mesoskelik ya da brekiskelik ve gövde ince, vücut kılları orta ya da kuvvetli ve kaşları kalın ve hatta bazen birleşik.
01 Yorumla- 1 yıl
Ve bazen gözlerde Moğol kıvrımları olur.
Anadolu türkleriine hitaben yazıyorum Gerçek türk kim bilior musunuz?
Budist diye kndinizden saymadıgınız TUVAlar
Hristiyan diye bu ülkeden anadoludan sürdüğünüz GAGAVUZLAR KARAMANLILAR
Hristiyanlar diye nefret soluduğunuz ÇUVAŞLAR YAKUTLAR DOLGANLAR.11 Yorumla- +1 yıl
işte saydıkların oğuz kıpçak moğol karışımı bende kıpçakım
Ben yörük kökenli olduğum için cevap vereyim. Türk mutlaka açık tenli olur, çok çiğ beyaz olmamakla beraber beyaza yakındır. Kulak kıkırdağının üst tarafında hafif diken gibi çıkıntı/çıkıntılar olur. Ense köküne doğru hafif çıkıntı olur. Erkeklerde göğüs kılları kanatlarını hafifçe açmış kartal görüntüsünü andırır.
013 Yorumla- +1 yıl
Türk tipi değil bu ne yazık ki
- +1 yıl
ay yüzlü badem yüzlümüsünüz?
Sarışın renkli gözlümüsünüz? - +1 yıl
orhun yazıtlarınların çinliler size hediye ettiği kadınlardan bahsediliyor?
- +1 yıl
dostum bravo bizi tarif ettin
- +1 yıl
güneşte benim gözlerim sarıya dönüyor :)
- +1 yıl
oğuz tipi ay yüzlü badem gözlüdür kıpçak tipi kumralımsı sarı renkli gözlüdür
- +1 yıl
kumralımsı sarı kızıl saçlıyım ben? ela saç mı oluyor şimdi :S
- +1 yıl
ela göz çinli annenin nazarı kabul et değmiş işte
+1 yılEskiden orta asya steplerinde yaşayan insan topluluklarının ortak ülküde birleşip 4-5 bin yıl beraber yaşayarak zamanla oluşturduğu millet. islam sonrasında aslında türklük yok göktürk ve türkiye cumhuriyeti arasındaki zamanda türklük yok diyebiliriz. şu anda da hala sıkıntılı Türk kimliği, bu soruyu sormandan da anlaşılıyor. Esasında Türklük antropolojik olarak tanımlanamaz, 30 bin yıla yakın geçmişi olan siyasi bir birlikteliktir.
00 Yorumlaçekik göz kısa boylu temsili img2.blogcu.com/.../serdarortac9ut.jpg
09 Yorumla- +1 yıl
mongolid
- +1 yıl
off bıktım sizden yemin ederim
- +1 yıl
kara gözlü ya çinli ya moğol ya fars ya ermeni ya da rus karışımıdır oldu mu
- +1 yıl
soyu anneden gelen Türk olursa ancak kara gözlü olur
- +1 yıl
mongolid ırk demek moğol ırkı gerizeka :S
- +1 yıl
homona başlıycam yürü git :S
- +1 yıl
ben bizansın çocuğumuyum :D
Türkiyedeki insanların %5'i orta asya , %95'i hazar tarafından olduğunu okudum
01 Yorumla- +1 yıl
orta asya steplerinden göç ettik astrakhan oblastından altrau nun hemen yanı astarakhanın torunuyum
+1 yılBen karakoyun turkmenlerındenım ordan oğuz boylarına baglıyız en nihayetinde orta asya da yaşamış ilk kripto türklerden geliyoruz
04 Yorumla- +1 yıl
budunsun sen karakoyunlu fars türk karışımı devletti
- +1 yıl
Türküz sonuçta diğer halklarla evlilik yaptığımız için ve iklim koşulları farklı olduğumuz için bulunduğumuz yere uyum sağladık. Orta Asya'ya dönsek neslimiz zaman ilerledikçe iklim etkisi ile atalarımıza benzer
- +1 yıl
olur öyle evlilik savş çıkmasın diye dostluk kurulsun diye coğrafyaya göre insan değişmez onda hatalısınız
- +1 yıl
Yüzlerce yıl içinde değişir orta asya da diğer ırklarda benzerdir bunu iklim belirler varvasyonlar oluşur. Afrıka halkları da kendi iklimlerine uygun değişim göstermiştir.
Asil Turkler Orta Asyada Ötüken havzasinda yasayan Göktürklerdir.
01 YorumlaBen turk değilim onu bilirim ama insanları boyle sınıflamaya gerek yok insanız.
01 Yorumla- +1 yıl
saygım var size lakin benim adım namusum şerefim Türlüğüme hep leke sürüldü bu ülkede
asenadan türemişler diye biliyorum ama nasıl bir cinsel birleşimse artık olmuş işte
00 Yorumlatürk ;tarihi bilmeden, milletin tarihi bilmeden, okumadan , araştırmadan kendi ğibi düşünmeyene küfretmektir.
00 Yorumla
+1 yılTürklük baskın olmak üzere Türk, Kürt ve çerkesim. Melezlik güzel gençler. Dağılın
00 Yorumla
+1 yıltürklerin genetik tarihi.. wiki amcaya sor bunu google vasıtası ile
00 Yorumla
+1 yılCekik gözlü olduklsrini biliyorum
01 Yorumla- +1 yıl
evet normal çekik gözlüyüm aşırı çekik gözlülük yoktur bizde
brekisefal kafa tası ölçüsü. net cevap :)
00 Yorumla
+1 yılGocebeyiz biz. Cekik gozluler asıl türkker sanirim
03 Yorumla- +1 yıl
kendini tarif etsene sen bir
- +1 yıl
hey allahım ya tek türk siz oğuzlarsınız öyle değil mi :D
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem