Peki siz hangi Osmanlı padişahının soyundan geldiğinizi biliyor musunuz?

Hiçbirinin soyundan geldiğimi düşünmüyorum. Hiçbirinin soyundan gelmek de istemezdim. Halkına kulum, tebaam, malım diyen adamın soyundan gelmeyi kaldıramazdım maalesef. Osmanlı dönemin en güçlü devletlerinden biriydi, hatta belki de en güçlüsüydü bunu kabul ediyorum. Ama halkını kendine tapulu bir eşya mal yapan adama saygı falan duymam, duyamam.
Benim dedem de 2. Mehmet
Duyanda zanneder tüm padişahlar farklı soydan geliyor.
Yönetim babadan oğla geçtiği için hepsi Osmanoğlu soyundan geliyor zaten. Yani sen Yavuz dediğin zaman aynı zamanda zaten diğer padişahlarında soyu oluyorsun.
Bu kadar da tarih bilgisizliği kötü
Vezir torununun soyları da Osmanoğlu ailesinden sayılır. Yavuz torunları ile kan bağı var.
Kan bağı ne demek onu da uzun uzun anlatasım yok şimdi
osmanlı soyundan degılım. gocmenım.
Cevap
39Cevap
Osmanlı torunu olamassın olsaydı soyardın Osmanoğlu olurdu. Ayrıca öğrenme gibi bir şansın yok Osmanlı hakkındaki tüm kaynaklar kurtuluş zamanı sırası yakıldı. Bak mesela ben Safevi torunuyum. Türkmen ve Azerbaycan kanına sahibim. Nasıl öğreniyorum çünkü kaynaklar var.
Olsaydı soyadın *
Azerbaycan coğrafya ismidir. azerbaycanda Safevilerle Türk'tür ! Yalnız Safeviler şiidir...
@korkusuz_fr Safevilerin Türk olmadığını söylemedim ki :) Safeviler şii değildir. Alevi ve şii'dir. Türk devletleri sonradan sünni olmuştur.
Şah ismail şianın kurucusudur nasıl sonradan Türk devletleri Sünni olmuş... bilgin eksik tartışamayız... önce öğren Sonra tartışalım
@korkusuz_fr Senin öğrenmen tavsiyemdir. Ben şah ismail hakkında birşey demedim ki :) Aç bak şii devleti evet ama Safevi devleti bitince Bak bakayım Türkmenistan ve azerbaycan sünnileşmişmi
Hala saçmalıyorsun sizler onların devamısınız... nasıl bir z Osmanlı'nın devamıysak... ve Safeviler neden şia olmuş bir araştır istersen
@korkusuz_fr Biz onların devamıyızda neden şu an sünniyiz hocam? Onuda bir araştır. Ben oralara gitmedim ama benim çalıştığım yerlerdeki türkmenler azerbaycanlılar vs vs hep sünni. Karıştırıyorsun büyük ihtimal ya da reelde tanıdığın yok.
bizim millet okuma yazmadan aciz yemin ediyorum sdsds
Yavuz Sultan Selim' in soyundan geldim demiyor; onun torunlarının soyundan geldim diyor. Hani bu imkansız bir olay değil. Mâlum dünyanın aile ağacı da 2 kişi ile başladı şimdi 7.4 milyar..
1470 senesinde doğan bir insanın da genişleyen soyu bir hayli fazladır.
Hiçbirinden gelmiyorum. Ama atalarım Hz. Muhammedin zamanında hristiyanlarmış. Ondan önceleri çok eskiden dişi aslan şeklinde putları varmış.
www.mygodpictures.com/.../...ure-On-Wall-tb518.jpg
hayır..
ben ailem karahanlılar devletine bağlı..
ve doğal olarak da osmanlının tebasıydık..
bunu nasıl bilebilirsin ki?
hem ben onlara dayandığımı sanmıyorum
Ne mutlu sana, Fatih Sultan Mehmed han der ve susarım. Zira o Dünyaya gelen en güçlü ve cesur liderlerin başında gelir.
Kadın biraz aklını kullanırmısın çok rica ediyorum.
Herhangi bir padişahtan geliyor olman onun atası olan diğer padişahlardanda geldiğini gösterir.
Yani diyeceksin ki Osmanlının kurucusunun soyundan geliyorum.
Ki böyle birşeyi biliyor olman çok düşük ihtimal çünkü Osmanlı'ya dair kaynaklar Türkiye sınırlarında bulunmuyor.
Osmanlı zaten bir hanedan. Hangisinden sormak hatalı. Fatih'in soyundansan. Osman Gazi nin de soyundansındır.
Genom türkiyeden genime baktıracamda korkuyorum zenci çıkacam diye 😂
Yavuzun soyundanım olmasamda öyleyim çünkü ona aşığım.
benim soyum Süleyman şaha kadar dayanır. soyumla daima iftihar ederim. inanmayanlara da tesüf ederim.
Bilmiyorum😣 nasıl öğrenicez fıstıklı baklavam 😍
Hz. Adem'in soyundan geliyorum. Bu benim için yeterli bir şeref kaynağı.
nerden ogreniyomusuz? belki bir yerde arsa, kat, yat falan cikar hic bilmedigimiz bir mirasa konariz fkfk
He he evet senin zaten prenses olmama ihtimalin yoktu. Soyun saraya dayanır senin evet.
inşallah benimki de Yavuz Sultan Selim'dir en çok onu seviyorum :D
Nasıl öğrendin?
Sadrazamın sol t*şağından :D
ben hz. adem soyundan geliyorum Kardas
Hepimizzz kardeşiğiiiz
Onu bilmemden Kırımdan soyum herhalde :D
Bilmem gerek de yok bilmeme
Yok kız nerden bilim 😂
Hz ademin soyundan geliyorum gerisi teferruat
Hepsi aynı soydan gelmiyor mu
Allah yazdıysa bozsun.
Çok önemli değil. Burada kendini Osmanlı torunu sanan tonla insan var. Ülke genelinde de öyle.
Lan bu osmanlı dediğin bir aile. Sen nasıl bunun soyundan oluyorsun? 😄 1-2-3 çıkar da bu kadarı da fazla 😄
Ben Osmanlının vergileri altında ezilmiş, savaşlarla yara almış, kınalı kuzusunu cephe de kurban eden anadolu kadınının , halkının torunuyum. Osmanlı soyundan drğilim.
Kendini o soya yamamaya çalışan piçler düşünsün 😄
Ben uzaylıyım...
bizde ögrenseydik
nereden bakıyoruz :)
barbaros hayrettin paşa kızıl sakal kaptanı derya
Osmanlı soyundan geldiğimi sanmıyorum.
Osmanli soyundan gelmiyorum ben.
Hepimiz Havva ile Ademin çocuklarıyız
Osmanlı soyundan değilim. Bir kan bağım yok.
nasil baktin afederrsin ama :)
O söyledi bu söyledi diyerek mi soyağacı öğreniyosunuz 😀 belge olması lazım benim ailem yani dedemin dedesi ırak kerkük türkmeni 1875de ırak resmi evraklarında kaydı var bazı devletler soyağacını belgeleme de başarılı ama türkiyede pek önem vermezler böyle şeylere tabi önemli bir aileden gelmiyorsan eğer
En sonda bir adam var işte o adam benim dedem
Hayir nasil ogreniliyor ki
Hepsi ayni soy degilmi?
tanrının kırbacı Atilla dan geliyorum
Saçma ve mantıksız bir soru daha...
Nasil ogrendin
Nasıl öğrendin
bilmiyorum
Hayır.
Dördüncü Murat
Bilmiyorum
nasıl öğrenebiliriz