Neredeyse 19 yaşına geleceğim, elle tutalacak doğru düzgün bir elbisem bile yok, geçen sene işte çalışıp çok az bi para biriktirdim onunla da test kitabı vs aldım (mezunum). 2 tane kazağı toplam 190 liraya aldım anneme dedim sen verir misin parasını kendi diğer ihtiyaçlarıma param yetmiyor çünkü başka bi gelir kaynağımda yok, harçlık da verilmiyor, hayır dedi yine kendim vermek zorunda kaldım. Sadece 2 kazağım var diğer bütün eşyaların gecelik eşofman tarzında dışarıda giyilebilecek tarzda değil, montum bile küçüldü kol altı yırtık ve senelerdir o montu giyiyorum. Ne beğensem pahalı diyor almıyor, artık ne yapacağımı bilmiyorum, yaşıtlarımın çeşit çeşit kıyafetleri, çantaları vs var. Benim 1 kol çantam bile yok. Genç kız gibi hissetmeme izin vermiyor hayat, ömrümün en güzel yılları çöp gibi, üzüntülerle geçip bitiyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Parasızlık insana kendini böyle değersiz hissettirir. Umarım ailenin ya da senin kazancın bol olurda yeni yeni, güzel güzel elbiselerinde olur, takılarında olur. Herşeyin olsun inşallah. Üzüldüm gerçekten. Bahtın açık olsun inşallah
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim, gerçekten parasızlık kendini hem değersiz hem de ezik hissettirir :') iyi dilekleriniz için sağ olun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Ne yapabilirsin diye düşünüyorum en iyisi anlatmak bir nevi ailende isyanda bulunacaksin kabul ediyorum pek doğru bir durum değil ama zamanında bir erkek olarak bende yaşadım çalışmama izin vermiyorlardı onlar da almiyorlardi alsalarda istemediğim bir şey alırlardı ve bilirsin ailelerin nasil şeyler aldıklarını hep uzun alırlardı seneye de giyersin yalnız o uzunlukta ben ömrüm boyunca kullanabilirdim herhalde ömürlük alıyorlar aillemizin aldıkları neyse isyanı koydum elimi masaya vurdum konustum parayı verdiler işte ne alıyorsan diye sonra baktım yetmiyoo bende calistim onların eline 6 7 yıldır bakmıyorum ama yazin da affedersin eşek gibi çalışıyorum şimdi ünv okuyorum yine çalışıyorum bursun da var ve kimseye muhtaçda değilim param var çok şükür Allah kimseyi parasızlık ve açlıkla sinamasin bu kadar teşekkür ederim AMA ailenin kıymetini de bil her ne kadar seni önemsemiyor gibi görünse de eminim bir saçının teline dünyayı yıkarlar.
22 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet dediklerinizde çok haklısınız, teşekkür ederim 🙏🏻
- +1 yıl
Rica ederim umarım istediğiniz bilgiyi verebilmisimdir
- m+1 yıl
Üzücü ya gerçekten istediğin şeylere ulaşamamak insanı çok yaralıyor, hepimiz yaşadık. Hele bir de parası olduğu halde alınmıyorsa daha da acı... elaleme varsa sana yoksa... çalışmak tek çaren gibi duruyor okuyor musun mesela? Günübirlik işlerde çalışabilirsin üniversitedeyken öyle yaptım ben, bi üniversiteliye göre iyi denecek paralar kazandım, kıyafet de aldım gezdim de içtim de... ailenin eline bakınca ailen sabancı ailesi de olsa olmuyor
22 Yorumla- Soran+1 yıl
Maalesef çalışmıyorum, izin verilmiyor. Şimdi üniversite sınavına çalışıyorum, geçen yaz babamın yanında çalışmıştım ve az bi miktar para biriktirmiştim. Birsürü ihtiyacım var ve şu anda da ucuz diye bir şey kalmadı ülkede biriktirdiğim para ihtiyaçlarımın 3 te 1ini bile karşılamıyor
- +1 yıl
Yaptığın bir el emeği ürün falan var mı satmana yardımcı olsak?
Trendyoldan gercekten istediğin ve Uygun şeyler var illa böyle pahalı pahalı almana gerek yok mesela ben her 5 ay 3_4 kiyafet 2pantolon1 çanta alırım mesela ve yeni pantolon geçen yılın bluzuyla giyerim her gun yeni bir sey giyemem mesela bende bu yıl mezunum🌸🌸
Çalış elinden geldiğince şu an ilk hedefin kazanmak olsun kazandiktan sonra yavaş yavaş yaşarsın hayatını emin ol🌸☘️☺️00 Yorumlaİnsanlar ailesini de seçemiyor maalesef yaptiginiz cocuga gelecek kuramiyacaksaniz bakamiyacaksaniz yapmayin uzuldum adina be calismaktan baska caren yok gibi duruyor
10 Yorumla- +1 yıl
Seni çok iyi anlıyorum gerçekten çok zor bi durum hayatın zehir oluyor neye heveslensen içinde kalıyor normalde bi anne de genç kızı varsa genelde ne isterse olsun ben çektim o çekmesin diye düşünür elinden geldiğince herşeyi yapmaya çalışır ama üzüldüm bu duruma çok 😐
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. troll soru değilse bir kıyafet beğen trendyoldan parasını ben vericem benden size hediye olsun
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Hayır gerçekten troll değil ve benim gibi binlerce insan var inanabilirsiniz. Teşekkür ederim fakat ne yapabilirim diye çözüm yolları arıyorum, yardımınız için çok teşekkürler 🙏🏻
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Oku kurtar kendini üniversiteye gidince part time çalışır alırsın
10 Yorumla - +1 yıl
Belli bir yaşa gelene kadar almak zorundalar nasıl almıyolar
00 Yorumla - +1 yıl
İnternetten kazanabilirsin ben bile kazanıyosam anlatırım sana yapabilirsen yap
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Sende git pazardan al açık arkadaşlarım marka şeyleri alıyor pazardan 30 35 tlye
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bizim buraya o pazarlar çok uzak kalıyor. Minibüse vb binmen gerekiyor. Dışarıya tek başıma çıkmama izin vermiyorlar maalesef.
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Gel sarilalim kader ortagim benimde kocam almaz al diye parada vermez
00 Yorumla - +1 yıl
Ben yardımcı olurum istersen ama lütfen yanlış anlamamak şartıyla
00 Yorumla İmkan mı yok
Pintilik mi
Yoksa sen mi abarttoyon00 Yorumla- +1 yıl
niye almıyorlar ki çok mu durumları kötü?
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Hayır durumumuz orta halli denilebilir bazen kötü oluyor fakat annem her şeye pahalı diyor 🤷🏼♀️
- +1 yıl
kendi de almasın, giyinmesin o halde... öyle saçmalık mı olur, genç kızsın alacaksın giyeceksin tabi ki
ben alırım bana hemen ölçülerimi yaz
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Çol teşekkür ederim, sağ olun yardımınız için fakat sadece çözüm yolları arıyorum 🙏🏻
- +1 yıl
Calis kendı parani kazan
00 Yorumla - +1 yıl
Hangi şehirde yaşıyorsun?
00 Yorumla nerede yaşıyorsun arkadaşım hangi il yani?
01 Yorumla- Soran+1 yıl
İstanbul
- +1 yıl
Alayım ben sana.
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi