Teşekkürler <3
Sizce Z kuşağı Türkiye'yi daha iyi bir hâle getirir mi?
Teşekkürler <3
Dedelerden fırsat olsa... adam kaç seçim kaybetmiş, normalde sesini çıkarmaz şimdi seçim yaklaşıyor diye göz boyamaya çalışıyor. Sal da bi mansur, ekrem veya bolu belediye başkanı falan geçsin parti başına. Rteyle yarısip kazanabilecegini saniyor. Iyi parti zaten akp gibi inşallah maşallah agzindan eksik olmuyor güncellenmiş mhp gibi.
Fırsatlar sunulmuyor kisaca. Ha aşağıdaki yoruma da kısmen hak veriyorum. Okullarda eğitimin e si yok ama bizim farkımız okulla kalmıyoruz. Sosyal medya olsun, internet olsun her yerden bir seyler okuyup, izleyip kendimizi geliştiriyoruz. Ayrica bizde özgürluk anlayışı diğer kuşaklara göre daha yerleşmiş şekilde. Ocu bucu veya bu adam homo falan demiyoruz, herkese saygi var. Bu yüzden diğer kusaklardan daha iyi olduğumuzu düşünüyorum.
Z kuşağı, Y kuşağı sayesinde bu halde. Z kuşağı kendini düşünen, boylu poslu tip ve normal cilt ve yüzleriyle instagram veya youtube üzerinden kolay para kazananilen, kolayca manken, model olabilen, ailesi sayesinde okul hayatını verimli geçirip üniversite sınavında başarı elde edebilen, ailesi tarafından hak etmediği değeri gören, başarısızlık nedir bilmeyen, mutsuzluk, yenilgi, depresyon nedir bilmeyen, hayatı kolay yaşayan ve haybeden kolay bir hayat yaşayan bir kuşak. Bu, birilerine yardım edeceğinin videosunu çekip atan tipler için geçerli. Birisine haybeden 100 lira verip bunun videosundan 10.000 lira kazanıyorlar. Kimse demiyor ülke ne halde, bu ülkeyi düzeltelim, insanlar neden bu halde, bu insanların yaşantısını düzeltelim. Yani prim yapmayacaklarsa hiçbir şey umurlarında değil. Sosyal medya sayesinde rahatlar sadece. Özgürlükleri var diye rahatlar. Ama o özgürlüğü de Y kuşağına borçlular. Ülkeye bir şey olacak olsa yurt dışına direkt kaçıp taşınacak tipler yine bunlar. Ben demiyorum kalıp savaşsınlar ama ülkeye faydaları falan yok.
Türkiye yi daha iyi bir hale getirmek bizim elimizde
Sadece millet olarak Hepimiz
*DÜRÜST olacağız
*Çıkarlarımızı bir köşeye bırakacağız
*Sistemin kölesi olmayı reddedeceğiz
*Taşın altına elimizi koyacağız
*Neme lazım demiycez
*Kolay yoldan kazanma hayalini bir yere bırakacağız
*Yaptığımız işin hakkını vereceğiz
İşte o zaman kazanırız o zaman ülke iyi yerlere gelir
Bizim milletimizin çoğunluğu ne zaman niyetini düzeltirse ülke o zaman istenilen Refah seviyesine ulaşır
"Cennet Gibi Vatanımız Var Kıymetini Bilmiyoruz"
Cevap
41Cevap
Z kuşağından bir halt olmaz. Kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemem. 96lı olarak ben Z kuşağına giriyor muyum bilmem ama Z kuşağının aldığı teorik eğitim son derece yetersiz. Eğitim sistemini 20 yılda berbat ettiler. Her yere imamhatip ve üniversite açtılar saçma sapan adamları akademisyen yaptılar. Bir İTÜlü olarak ben kendimi bile yetersiz buluyorum. 10 sene önce bile eğitim sistemi daha iyiydi. Ne zamanki evrim teorisi müfredattan kalktı o zaman umudum kesildi benim. Artık Avrupa'nın Hindistan'ıyız. Kendini birazcık eğitebilen insanlar yurtdışına gidecek ve hayatını kurtaracak ben de yurtdışına kapağı atmanın yollarına bakıyorum. Koca bir nesil uçtu gitti.
İmam hatip güzel bir yer tum dersler duzgunce verilir ve pgretilir turkiyenin egitim sistemi kptu sadece
Aha bir islamcı daha. İmamhatipin neresi güzel bir yer. Hepinizin beynini yıkadılar orada. Bu konuyu senle özelden yazışmak isterim.
Özelden yazmaya izin vermiyorum! İslamcıyım İslam hak dindir kardesim.. hangi dinden sin?
Dini konular tartismak icinse dmye gelebilir veya inandigin goglea sorabilirsin.
İmam hatipte dini bilgiler ve okul dersleri var! Senin beynin zehirlenmis
@canimislamdinim Haklısın hem de çok...
Dini konular tartistigim kanalima gelebilirsin:)
@minişhatun 🙂
İki islamcı birleşmiş. İkinizi de mat ederim. Kanalın linkini ver
@canimislamdinim Tabii ki gelmek isterim. Özelden yazabilir misin? Amacım kötü değil inan ki.
Ben de eski İslamcıyım bu arada
Kuranın Türkçe mealini baştan sona okumadığınıza bile eminim
Kactane dinsizi yendim biliyor musun? Ayrıca benim kanalım youtubeda linkini bilmiyorum nasıl alındığını ama kanalımin ismi şu: HAK DİN İSLAM
CÜBBELİ AHMET HOCA'YI DA TAKİP EDEBİLİRSİN DİNİ SOHBETLER VAR CANLI SOHBETLERİNDE BENDE KONUSUYORUM BU KONULARİ
Hak din islam tamam sana yazacağım YouTube'dan. Cübbeliyi ciğerim gibi bilirim bu arada
@canimislamdinim bu şey işte orada burada şeriat gelsin diye ağlayıp geri de avrupaya gitmek isteyen tayfa. Yukarda denenler aynen doğru, sizin kafalar yıkanıyor imam hatiplerde. Hic kendini yorma neler döndüğünü arkadaşlarımdan ogrendim. Atatürk düşmanlığı başta olmak üzere yenmeyen buk yok.
Kuranı arapça okuyacaksin Türkçe'ye çevirilen meali yanlış kelimeler icerebiliypr kardeşim.
Arapça okuyorum ben. Ayrıca Türkçe okumak doğru değil zaten
Cübbeli de yanlış söyler bazilarini onlari canli sohbette ben konusuyorum
@canimislamdinim Teşekkürler youtube kanalı profil fotoğrafınızda ne var acaba bir sürü kanal var da:D
Kardes o kanal isminde bir suru kanal var ve Şu an video yok kanalda sana obur kanali ve video basligini atayim o zaman bekle video atacağım
@minişhatun diğer kanalimi verecegim o kanal bulunmuyor bekleyin lütfen hem bir videomu atacagim
@canimislamdinim Tamamdır.
Yeni hesab actim bu sefer o kanal calindi dun yeni aklima geliyor çok özür dilerim beklettim sizi?
Vidyonun birine yorum attım bu arada. Nerede tartışacağız
@canimislamdinim Sorun değildir.
İnsan gibi DM'ye gel işte. Sadece din tartışacağım. Seviyeli bir şekilde
Biz seviyesiz degiliz.. video ismi basligi yani: gel yorumlarda konusabiliriz guzel kardesim ama kufur etmek yok ve biraz sonra silecegim. Kanal ismi: •°Elif Nazlı•°
Kardeşim yanlis videoya mi atti yorumu? O kanal başka bir tanidigim diger verdigi kanala gel!
@minişhatun bilgiler verilmistir
Kanalın adı Elif Nazlı mı
Evet ismi •°Elif Nazlı•°
Yaz kanalın yorumlarina
Perri zayn videosu var senin mi onun altına yorum atacağım
Twitter varsa Twitter'a gel. Daha iyi olur.
Hayır şuanda 1video var onudna ismin verdim
Twitter kullanmıyorum üzgünüm. Verdiğim video başlığını arat yputubea
@Minişhatun kanal ismini verdim
Yazacak mısın videoma? Acele et videoyu düzgünce editleyemedim bile yaz geri SiLiNeCeK.
Bu arada 40aboneyim bu kanalda
Yazdım ben. Kontrol et
Dmye gel benimarklar gpruyor videoyu
Her zaman toplumda yaşça daha büyük olan jenerasyon yeni jenerasyonu beğenmez, hor görür, onların bir işe yaramayacağını, sorumluluk alamayacağını düşünür ama işin aslı hiç de öyle değildir.
Çünkün binlerce yıldır bu durum bütün toplumlarda aynı şekilde devam etmesine rağmen her yeni jenerasyon kendinden öncekilerin ilerisine geçmiştir. Fikirsel olarak, düşünsel olarak, kültürel olarak, teknolojik olarak, bilimsel olarak, aklımıza gelebilecek her alanda bu böyledir.
Z kuşağı öğrenmeye daha açık, tabuları olmayan, bilgiye çok kolay ve hızlı ulaşabilen bir jenerasyondur ve bence çok da başarılı olacaktır. Bir x kuşağı temsilcisi olarak z kuşağından öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum.
Z kuşağı ile değil de daha doğru kafa yapısı ve düşünce yapısı ülke daha iyi hale getirilebilir sadece z kuşağı diye veya herhangi bir kuşak ile olmaz bu ülke genel anlamda gelişmeli bunun için de eğitim hem dini hem de toplumsal eğitim verilmeli çocuk büyüten ve çocuk sahibi olan insanlara ücretsiz eğitimler verilmeli eğitim sistemi baştan aşağıya düzelmeli halk içinde ki saçma sapan ayrılıklar giderilmeli vs. Gibi bir sürü şey olmalı ki ülke iyi hale gelsin özellikle ülkeyi yönetmek isteyenler siyaset uğruna ülkeyi mahvetmemeli gibi bir sürü şey var ya Allah yardım etsin valla işimiz zor :)
Z kuşağı Cumhur başkanı yardımcısı: Başkanım siz hangi YouTuber'ı takip ediyorsunuz.
Z kuşağı Cumhur Başkanı: Ne YouTuber'ı oğlum boş işler bunlar otur da biz senle pub g atalım şimdi çünkü kırmızı telefonla aradılar, Rusya ve Amerika ile pub g oyununda ülkeler arası sorunları tartışacağız oyun oynarken.
Eski kafalılık bitmeli Z kuşağı her zaman daha iyi görüşlü olur yaşları küçük olsa bile şu an bile bazı şeylerin farkında hepsi ülkenin ne halde oldu ap açık ortada zaten eski kafalılık bitmeli milleti telefonuna göre çantasına göre yargılanmamalı
Alacağın cevap gerçeği değiştirmeyecek. Cahilimiz de var araştirıp öğrenmeye çabalayanımız da. Ve geliştirebiliriz de çok ağır şartlar olmadığı sürece geliştireceğiz de
Getirebilirler Aslında, Ama Çoğu Fazla Titizlilikle Yetiştirildi. Ben Gençlerimizin Ne Zaman Alman Ekolü Benzeri Ekolle Yetiştirilmeye Başlarsa O Zaman Bu Ülkeye Faydaları Olacağını Düşünüyorum.
Z kuşağı kendini geliştiremiyor aslında kafayı kaldırıp birşeyler yapma isteği olsa her şey yapabilirler ama işte bilgisayardan kafa kalkmıyor..
Z kuşağı önce telefonu bıraksın, Youtuber izlemeyi terk etsin, başka hayatlara özenmeyi bıraksın, ondan sonra ülkesini iyi hale getirir..
X ve Y kuşakları içinde aynılarını diyorlardı fakat hiçbir şey olmadı z kuşağı da fakir avuntusu bunlar gibi
Türkiye düşmanları onları aptal sanıyor onlara güveniyor Türkiye yi yıkmak için. Oysa Osmanlı torunu onlar yemez
Mecbur z kuşağına emanet bu ülke, tüm dünya..
Türkiye tabiki daha iyi bir yer haline gelecek, herkes nerde durduğuna baksın yeter.
Hep umutsuzlukla yasanmaz. bence bütün zorlukları goren bu dönem. yaparmı yapmazmi demiyorum yapmalı
Tik tok çekerek mi sanmıyorum. Tenzih ettiğim kimseler yok değil
Bende 2000 liyim ama hiç sanmıyorum hepsinin aklı bel altında
zannetmiyorum.. ahlaki değerler ve inanç konusunda çok zayıflar.
Önceki kuşaklar Z kuşağının tüm üretme sorgulama akıl etme yeteneğini ellerinden aldı umutlarını yıktı geleceklerini bitirdi
Bence bunun kuşakla falan alakası yok. Kim vatanı milletinin hayrına calışır, adaleti gözetler, hakkıyla emek verir, rüşvetten ve adam kayırmadan uzak durursa ülkesini iyi bir hale getirir. Bu kuşağa değil verilen eğitime, aileye ve kişiye bağlıdır.
Getirmez diyenlerin kuşağı değil mi zaten bu berbat hâle gelmemizi sağlayan? . Berbat hâle getirenler kendileri ve bize laf atanda kendileri.
2023 ilk seçim olacak yaklaşık 10 milyona yakın oy var dengeleri nasıl değiştirdiğimizi görecekler. Sonra ülke bizim kuşak sayesinde daha iyi noktalara gelse yine başarının kendilerinin olduğunu iddia edecekler öyle rezil kuşaklar üst kuşaklar.
Aslında kuşak diye bir şey yoktur eğer var olduğuna inanıyorsanız bunu bilin z son harf yani son kuşak insanlar demektir.
İnsanlığın sonu getiriliyor. Kuşaklara inanmıyorum
Hayır hanfendi ortalama 1200-1500 kişili okullarda da şube Z de bitmiyor , AB A1 B2 şeklinde yeni şubeler oluyor. Kuşak sadece bir isimden ibaret takılmayın ona.
Ben sadece hayata geçirilen bazı insanların planını dedim arastirsan hepsi yazıyor ayrıca kusaklara inanmıyorum
Hanfendi freni boşalmış kamyon gibi gidiyoruz uçuruma zaten sonumuz olacak bu gidişle baksanıza marketten bir şey alamıyoruz yiyecekte bile çok zorlanıyoruz. Kaldı ki giysi eşya vs artık bana göre lüks geliyor valla. Utanmam olmasa taş devrindeki insanlar gibi 3-5 parçayla bir şey dikip onu giyeceğim öyle dışarı çıkacağım.
:/ijfnedicn
Markete gitmeye gerek yok kardesim benim internetten al migros hemen hızlıca getiriyor
Z kuşağının hepsinden ümitli değilim ama içlerinde cidden sağlam olanları çıkar.
Z kuşağından umutluyum. Gelecekte içlerinden çok aydınlar çıkacak.
Eğitim
Adalet düzelse her şey düzelir bence
Z kuşağı Snapchat instagram foto atmaktan başka bir halta yaramaz bu ülkede :))
Ben inanıyorum. En azından bu iktidardan kurtulacağımıza inanıyorum.
Getirir eminim, hele de teknoloji çağına denk geldiler
En azından mahvetmeyeceklerinden eminim...
Hayır , fazla popülerizme düşkünler
Hepsi öyle değil ama. Bu onları daha güçlendirebilir.
Anne babalarından farksızlar emin ol
Ön yargınız dolardan daha hızlı yükseliyor bu çocuklara karşı.
Sanki ben huzurevinde kalıyorum öyle bir diyorsunki
XD:D
Sanmam, ne hayır gördük Z kuşağından?
Sosyal medyayı takib etmeniz yeterli susmadıklarını görmek için. Hem daha 17-18 yaşındaki çocuklar daha çok küçük olmalarına rağmen her şeyi yapabilcek kapasitede.
Ne mesela?
Yazdım ya okumadınız mı susmazlar diye.
17-18 yaşındaki çocuklar ne yapabilir?
Belki de eğitim sistemini değiştirir, ya da adaleti sağlayabilirler.
Sen de Z kuşağındansın ben de, şu an ne yapabiliriz?
içlerinde akıllı olanları müthiş diğerleri tiktokta video çeken tayfa ben hiç sanmıyorum :(
Z kuşağın da ki doğru kişiler mevki sahibi olursa evet
Kesinlikle daha iyi yerlere gelecektir
İşimiz bunlara kaldiysa yandık
Emin olun Y kuşağından daha iyiler.
Tarafsız bir şekilde söylüyorum. Y kuşağının eğitim seviyesi çok daha iyiydi. Yani şu an 30-40 yaş aralığında olanlar bizden daha iyi bir eğitim aldılar. Z kuşağı kadar büyük hayalleri ve vizyonları olmayabilir ama z kuşağından benim umudum yok. Sadece dinsiz bir kuşak yetiştiği için mutluyum biraz. En azından yobaz olmayacaklar
getirir gibi görünüyor hayırlısı :)
Göreceğiz umudum o yönde
Kendimi de araya katarak hayir diyorum
Tik tok çekerek mi getirecekler
bunun kuşakla iliskisi oldugunu sanmıyorum
Inşallah umarım getirir
Z kuşağı karşıdan karşıya bile düzgün geçemiyor
Getirmez.
Niçin?
Boş bir nesil. Bu eğitim sisteminde , bu cahil ailelerle ülkemizde düzgün bir nesil çıkmaz.
@BunuPalyaçoSöyledi Eğitim sistemi ve cahil aileler konusunda kesinlikle haklısın. Fakat insanların imkanları eskisi kadar kısıtlı değil. At gözlüğünü çıkartmış bir nesil yetişiyor.
@Façaşahin olabilir tabi. İnternette birsürü yararlı bilgi de var. Ama bizim insanımız teknolojiyi genelde kötüye kullanıyor. Ayrıca ortada türeyen yeni fenomenlere baktıkça umudum azalıyor.
Getirir
Seni z kuşağı olarak görüyorum 😂😂
Yakarsa dünyayı
Garipler yakar
Sanmam
Pek sanmıyorum
Olmaz
Hayır sanmıyorum
Olabilir
Z kusaginin basaramadigi şey yok
Evet getirir
Çok zor