Bugün, an itibariyle tekrar tımarhaneye uyanmış bulunmaktayız. Cumhurbaşkanı ve belediye başkanları "suç örgütü" ifadesiyle yüzlerce daha kişi göz altına alındı. Borsa çakıldı ve kur fırlıyor. İnternet yavaşlatıldı ve metrolar kapatıldı!
Bütün bunlar bir arada, artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bir başka Putin ve başka bir diktatör haline geldiğini ilan etmek mümkündür. Kendisi 22 senedir ülke yönetiminden ayrılmamış, çeşitli yollarla yönetimde kalmaya devam etmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti, Çanakkale Zaferi'nden hemen sonraki gün bir kez daha hapishane ilan edilmiştir.
Bugün itibariyle tam tamına 392 bin 456 tutuklu bulunmaktadır. Bir kısmı hapishanelere sığmamakta olduğundan 11 tane daha inşa edileceği öngörülüyor! Bundan iki gün önce yapılan bir haberde, ulaşılan bilgilere göre 0-6 yaş arası 780 Bebek 6-18 yaş arası 2500 çocuk 4000'e yakın siyasi tutuklu kadın 457'si Ağır olmak üzere 1333 Hasta tutuklu bulunmaktadır.
Yetmezmiş gibi;
22 Temmuz 2017 senesinden beri yine "suç örgütü" adı altında ve çoğusunun masum olduğu açıkça belli olan, ancak düşüncelerini özgürce paylaştıkları için içeri alınan vali, kaymakam, asker, polis, hakim&savcı, yatgıtay ve Danıştay, HSYK üyeleri ve binlerce gazeteciye daha tutuklanma kararı verilmiştir. Ve sayılar, o seneden beri katbekat aramaktadır.
Bu gidişle Erdoğan'ın diktatörlük aşkı adına ülkede Türk popülasyonu gittikçe azalmaktadır, ortalığı yalnızca yabancı uyruklu ve milletten insanlara hak kılmıştır kendisi.
Bir sabah uyanıp da bir milletin kendi ülkesinden göz göre göre men edilmesini izlemek rezilliğin ta kendisi olmalı.
Sizin düşünceleriniz nelerdir?
Sağlıcakla kalın.
Güncellemeler
1 yıl
İyi günler
Güncellemeler
1 yıl
Aynı düşüncede olan/olmayan herkese teşekkür ederim. Yorumlarınız ve düşünceleriniz ayrı ayrı değerli 🙏🏻
Türkiye Büyük bir Rezilliğe Daha Adım Attı. Siz neler düşünüyorsunuz?
.. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden itibaren yanında bulunan ve kendisine bağlı kişileri İBB Başkanı olduktan sonra Büyükşehir Belediyesinin birimlerinin ve iştiraklerinin başına getirdiği kaydedilen açıklamada, suç örgütünün devamını sağlamak maksadıyla kendi alt yapılanmalarını oluşturan şüphelilerin, birçok belediye iştirakinde usulsüz ihalelerle "ihaleye fesat karıştırma", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme", "rüşvet" ve "irtikap" suçlarını örgütlü bir şekilde işlediklerinin tespit edildiği...
Şimdi bunlar başlangıç. Bakalım neleri çıkacak daha.
CHP'liler alışkın hançerlemeye. Şikayetçi olanlar yine CHP'li.
Chpli falan değilim ülkede dolandırıcılık yapan herkesin canı cehenneme zaten. Yazdıklarımın CHP ile alakalı olmayan %90lık kısmına göz atmışsınızdır umarım. Ayrıca asıl dolandırıcılığı gözler önünde kimler yapıyor ve nasıl göz yumuluyor farkındadır sanıyordum herkes
Yıllardır diyoruz yıllardır. Bize kâfir denildi, vatan haini denildi, terörist denildi, kalleş denildi ama yıllardır bu bela hep göz ardı edildi. Bugün diploma iptali ve göz altına alınma yarın bambaşka darbelerin habercisi. Şuursuzca bu eyleme alkış tutan tüm AKP seçmenine diyorum ki, Bugün yarattığınız bataklığa yarın siz de düşeceksiniz ama bizden çok daha beter batacaksınız!
Artık susmayıp karşı koymamız şart, konuşanı hapislerde çürüttükleri bir zamanda yaşıyoruz. Herkes konuşsa daha fazla hapishane inşa edecek değiller ne de olsa
Tamam Erdoğanı sevmiyoruz ona okeyim ama bazılarının içeriye atılması sizi neden bu kadar endişelendiriyor adam suçsuz yere içeri girmiyor devletin savcısı uzun uzun iddianame yazmış ve hepsininde delili var kendisi ibb başkanıydı ve kendi siyasi kariyerini düşünmekten başka bir şey yapmadı bunu en iyi İstanbulluların bilmesi gerekiyor evet Erdoğanın yönetiminin nasıl olduğunu görüyoruz ama içeriye girmeyi hak edenlerde var bi zahmet çeksinler cezasını
Nice insanların yaptıkları üzerine mahkemede zerre delil sunulmuyor. Hakim/savcının da işine geliyor herhalde torpille çalışmak mıdır, malum partiden rüşvet mi almaktır bilemeyeceğim artık. Konuşma hakkı verilmeden karara bağlanıyor ve kimisi 10 kimisi 20 sene hapsi boyluyor. Ben asıl suçlu kesimin hapiste yattığını zannetmiyorum. Söyler misiniz onca k@til ve d@rpçı neden dışarıda? Ve niçin haber yayınlamaktan başka bir şey yapmamış, düşüncesini ileri sürmekten daha doğal bir şey yapmamış insanlar (bakın size basit bir örnek olarak kadın/erkek gazatecileri, muhabirleri veriyorum) hala hapishanelerde? Bunu soruşturanlar da hala terörist ilan ediliyor? Ağzımızı bantlarla kapatmışlar böyle demokrasi hangi ülkede var?
En kısa zamanda malum kişinin gittiğini görmeyi diliyorum. Diktatörlük yaparak hiçbir şey çözüme kavuşamaz. Nerde kaldı adalet ⚖. Düşünce 💭 özgürlüğü yok, en haksız kazanç elde edenler, ülkenin başında. Binlerce gazeteci içerde. Böyle olmamalıydı bu ülkede bir ☝izan olmalıydı, erişim engeli yaparak hiçbir şeyi çözülemez.
Siyaset adı altında, din adı altında, gelenek görenek adı altında atacağımız adıma kadar bunların karar vermeye çalışmasından çok sıkıldım. Sağcı olmayan her kesimi bir şekilde postalamaya çalışmalarından çok sıkıldım. Görüşleri benimle aynı değil mi? O tutuklansın, bu asılsın. Şeriat gelsin onu asalım bunu keselim çocuklar özeniyor gençler dinden çıkıyor tayfadan çok sıkıldım. Hükümet yanlısı kör bir kesim var ve yapılan usulsüzlükleri sadece yalakalık için görmezden geliyorlar. Bizim insanımız bu kadar çirkin kalpli değildi. Ak partiden çok sıkıldım.
Siyaset neredeyse her ülkede korkunç ancak bizim ülkemizde demokrasi adı altında yüksek derecede bir kontrol var. İnsanın demokratik bir ülkede hislerini ve düşüncelerini rahatça dile getirmesi gerekiyorken bizler sanki şeriatın bir alt versiyonunu yaşıyoruz. Diktatörlüğe kayıyor artık ve kimse de haklarının bilincinde değil. Hakları korumak adına bir ayaklanma yapmamız bize ürkünç geliyor nedense. Dediğiniz gibi dinle alakalı kafası karışmış çocuklar da hep politikanın bu kadar yalan dolan ve gözler önünde yaşanmasıdır bence. Eğer Türkiye politikasında insanın kişisel değerlerine değinmeden düzgünce iş yapılsaydı böyle durumları daha kolay atlatabilirdik
şu an siyasal bir darbe yaşanıyor Borsa İstanbul çöktü dolar sabah 41 TLyi aştı hemen kapattılar muhtemelen 50 TLyi rahat görecektir ne kadar muhalif varsa içeri alındı Ümit Özdağ Ekrem İmamoğlu vs ama sayın dedikleri apoyu çıkarma planları yapılıyor Allahım daha neler göreceğiz derken hep daha beteri oluyor
Çünkü cahilliği seviyor bunlar ülkede imam hatip liseler %1500 artarken Fen liseler hızla kapatıldı bu bile bunların zihniyetinin ne olduğunu gösteriyor
zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşırmış. tüm gücü ele geçirmesine rağmen bu yaptıkları korkaklığının göstergesidir. o kadar aciz durumda hatta o kadar acizler ki bebek katili terörist başından medet umar haldeler. ama ne yaparlarsa yapsınlar sonları yakındır ve umarım yaşattıklarını yaşamadan ölmezler
tayyibin acil gitmesi gerek yoksa iyi olayacak biz dua edelim inşallah allah sesimizi duysun karşılık versin olay tam saçmalıktan ibaret zaten milleti engelelmeye ne gerek var onu bile çözemedim tayyip diktator oldu fazla sey solemeye gerek yok olan millete oldu
Türkiye işte doğduğumdan beri buralardayım ama hiç bir şey anlamadım bu ülkeden saçma sapan olay oluyor millet olarak zaten bilmem kaç tane insanı bir araya getirip bir bölgeye toplasan bu kadar cehalet olmaz utanç verici
Zalimin sonu gelince zulmü artarmiş gerçekten böyle yönetim şekli görmedim ben, ve bunu anlamayacak kadar cahil bir kesim var. Adam ülkeyi bitirmek için gönderilen biri, deccal bildiğin.
23 yıl önce, ülkeyi bugünkü haline getirmek üzere dış güçler tarafından görevlendirilmiş olarak başa geçirildi zaten... Bunu görmemek için kör olmak lazım...
@Banker_Bilo Görmeyen var işte, bu başa geldiğinde lise 1 e gidiyordum galiba, ozaman pek alakam yoktu, üniversite te siyaset ile ilgilenmeye başladım gündemi takipe araştırmaya, bir kere bile oy vermedim bu adam zenginin partisi derdim, uyardım cevremdekileri vermeyin diye. Kaç tanesi küstü bana ozaman, şimdide kendileri baş düşman çünkü ceplerine dokundu yallari kesildi, nefret ediyorum bu adamı görmekten.
Evrakta sahtecilik, örgüt kurma ve liderlik, irtikap tehdit şantaj, hırsızlık yolsuzluk, teröre finansal destek gibi suçlar nedir İnsan içine çıkacak yüz kalmaz
Cumhurbaşkanı olacağım diyordu Bu gidişle " muhtar bile olamayacak " Bu sözü bi yerlerden hatırlıyorum
bilmediğimiz şeyler var bunun altında erken konuşmamak lazım, geçen gün yaptığı hareket te tuhaftı zaten Diyarbakır mitinginde türkçe dışı sloganları okumalar falan, neden teror soruşturması açıldı bunu düşünmek lazım
O da ö! dü zaten daha ne anıyorsun ki, ayrıca adamın kendini bilemeyiz ama 15 Temmuz düzmeceydi o adamın terorist olduğuna dair bir delil de yok çıkar göster. Avanak gibi duyduğuna inandı herkes
Uzun uzun tartışmak isterdim ama sen önce konudan konuya atlamamayı öğren lütfen. Tayyip'in hırsızlığını da, Fetö terör saldırısının da bi düzmece olduğunu unutma
Olabilir, fethullahçı konusuna girmemeyi tercih ediyorum dilediğiniz gibi algılayabilirsiniz. Yine de içeriye alınıp da gerçekten suç işlememiş insanlara değinmek istedim. Olay budur.
Suçluların suçluluğunun tartışıldığı bir adalet sistemini yaşıyoruz beyefendi. 0-6 yaş arasındaki bebeklerin ne tür bir suçu olabilir hapishanelerde sürünmeleri için?
Basit anayasadan haberim var beyefendi ama sanırım siz yoktan yere içeride yatanlardan bir habersiniz. Terör eylemlerinden dolayı içeri alınmış o çocuklu annelerin eylemlerini anlatın desem aval aval bakacağınızdan o kadar eminim ki
Demokratik bir ülkede bir parti insanının 20 sene boyunca yönetimde kaldığı en son Atatürk zamanında görüldü. Ki onun gibi biri bile 15 sene kalmıştı. Ak partinin bunca sene kalması sizde de bir şüphe uyandırmıyor mu? Kapıya çıktığınızda akparti severlerin sayısı bu 20 sene içerisinde düştü de düştü. Sadece belli bir kesim sevmekte. Geri kalan onca milletin karşıt oyları nasıl oluyor da ortalıktan yok ediliyor? Oyların çalındığı konusu gündeme defalarca kez geldi. Seneler önce kasadan oğluyla para çalmaya çalışmış bir insandan bahsediyoruz. Oy tabii ki çalar. Ayrıca 20 sene yönetimde kalmış biri bırakın da salsın yakasını milletin? Burası demokrasi ile yönetiliyorsa yönetimde değişime ihtiyaç duyuyoruz
Sana şu kadarını söyleyim bu ülkede kim oy çalıyor derse o suçludur... Bunun en güzel kanıtını İBB seçimlerinde 13 bin fark atarken ekrem imamoğlunda gördük... Çaldı dediler mazbatasını vermediler bir sonraki seçimde 600 bin fark koydu halk...
Artık en ücra bölgede bile muhalif partilerin temsilcileri var... Oy çalmak imkansızdır... Aday konusunda bariz hatalar yaptı muhalefet
en son ki seçimde KK denen vasıfsızda ısrar edilmeseydi şu an çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık...
Bizler o gitsin de nasıl giderse gitsin diye her dayatılan adaya oy verdik kabul... Ama akp seçmeninden bu anlayışı beklemek haksızlık olur... Onlar RTE nin liderliğine oy veriyor... Sana şu kadarını söyleyim RTE Chp den aday olsa büyük farkla seçimi kazanır Chp...