Türkiye teknolojik olarak gelişme yeni yeni başladı fakat elbette ki tam gelişme yok. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz fakat ekonomik olarak Türkiye çöküşte çünkü baştakiler paraya doymuyorlar, olan bizlere oluyor ne yazık ki vatandaşa yani
Türkiye Gelişiyor
Türkiye gelişmiyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkiye Gelişiyor mu sizce Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu sorunun tek bir net cevabı yok, çünkü “gelişmek” farklı alanlara göre değişir. Türkiye’ye genel bir çerçeveden bakarsak hem ilerleme olan yönler var hem de zorlanan alanlar. Ekonomi tarafında Türkiye zaman zaman büyüme gösteriyor, büyük projeler yapılıyor, sanayi üretimi ve ihracat kapasitesi belirli alanlarda artıyor. Özellikle savunma sanayi, altyapı (yollar, köprüler, havalimanları) ve bazı teknoloji girişimleri dikkat çekiyor. Ama aynı zamanda enflasyon, alım gücü ve gelir dağılımı gibi konular ciddi tartışma konusu olmaya devam ediyor. Yani ekonomik gelişim var ama istikrarlı ve dengeli olduğu söylenmesi zor. Eğitim ve hukuk gibi alanlarda ise farklı görüşler var. Bazıları ilerleme olduğunu düşünürken, bazıları kalite ve özgürlükler açısından geriye gidiş olduğunu savunuyor. Bu da toplumda farklı bakış açıları oluşturuyor. Toplumsal olarak bakarsak, Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Bu büyük bir avantaj. Ama aynı zamanda işsizlik, beyin göçü ve kutuplaşma gibi meseleler de ülkenin gelişimini etkiliyor. Kısacası: Türkiye bazı alanlarda gelişiyor, bazı alanlarda ise zorlanıyor. Yani “tam gelişiyor” ya da “hiç gelişmiyor” demek yerine, karma bir tablo var demek daha gerçekçi olur.
Türkiye günden güne ticarette batı tipi bir burjuva devleti, siyasette doğu tipi bir güçlü hükümet devleti oluyor. Dünyaya nereden baktığınıza göre yorum sizin gelişip gelişmeme konusunda. Benim bakışıma göre 1909' dan beri (2. Meşrutiyet) geriye gidiyor. (Atatürk dönemi ve Adnan Menderes dönemi hariç)
Ben bildim bileli Türkiye “gelişmekte olan ülke” olarak geçiyor. Maalesef eğitim sistemi tam anlamıyla oturmuş ve istikrarlı değil. Ekonomi uzun süredir iyi bir noktada değil; hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi insanların günlük yaşamını ciddi şekilde zorlaştırıyor. Teknoloji alanında bazı ilerlemeler olsa da genel anlamda hâlâ yeterli seviyede olduğumuzu söylemek zor. Tüm bunlara rağmen Türkiye’nin potansiyeli yüksek bir ülke olduğu da açık. Ancak bu potansiyelin gerçeğe dönüşmesi için eğitimden ekonomiye, teknolojiden yönetim anlayışına kadar birçok alanda daha güçlü, planlı ve kalıcı adımlar atılması gerekiyor.
5g olarak bir adım atılıyor. Onun dışında önemli bir adım var mı pek bilmiyorum. Siyasilere para göz diyoruz da onlar da insan ve insan nefis sahibi. Siyasi olmayan halktan insana bak doyuyor mu? Mesela tatil beldelerinde içecekler, dondurmalar, yemekler vb kaç para. Dışarıya da bakacağız ama kendimizi de hesaba çekeceğiz. İyi yok demek yerine biz iyi olalım örnek olalım belki örnek alan çıkar?
Türkiye’nin çok güçlü bir potansiyeli var ama şu an özellikle ekonomik anlamda zor bir dönemden geçtiğimizi kabul etmek lazım 😕 Teknoloji, savunma sanayi, girişimcilik gibi alanlarda ilerleme var ama enflasyon, alım gücü, genç işsizlik çok yoruyor.
Ankette “Türkiye gelişmiyor” şıkkını işaretlerdim, çünkü mevcut tablo daha çok geriye gidiş hissi veriyor. Peki sence en büyük sorun ne, ekonomi mi, adalet mi, eğitim mi? 🤔🇹🇷
Türkiye Adalet Yok Bu kesin nasıl mı O kadar suçlu Serbest Bırakılıyor Suçu Olmayan uzun hapis yatıyor dahası Yüksek vergiler Vergi Şart geçim ülkeyi kaldındirmak için vergi boynumuzun borcu ama Aşırı fazla alıyorlar Halk pahalılık yüksek vergiler den özgür hayat yaşayamıyor
Gelişmiyor diyen herkesin 7 sülalesi cahildir hiçbir ülke gelişmiyor diyemeyiz çünkü ya vatandaşlar geliştirir ya da yöneticiler Türkiye de bu ikiside var girişimciler ve yöneticiler
Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 5g teklonojisine geçiş yaptık Türkiye listelerde 5g olarak çıkıyor yani bu bir gelişmedir
Her ülke mutlaka gelişir önemli olan ne kadar hızlı gelişildiğidir. Örneğin Çin 20 sene önce sahil güvenlik teknesi bile üretemezken günümüzde ABD donanma kapasitesini çoktan aştı.
Türkiye'nin heryeri gelişmiyor ama bazı yerleri gelişiyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
2 ay
25 yıl direndiler teknolojiye ayak uydurmamak için. Şimdi gaz almak amaçlı birkaç yatırım yapıyorlar. Maksat genç nüfus çoğaldı, onlara da şirin görünelim. Ama yemezler.