İki tarafta da haksız bence.
Öncelikle şu nasıl bir kafa yapısı anlamıyorum.
İkiniz de çalışıyorken eşin tek başına evin tüm maddi yükünü kaldırmak zorunda mı?
Ev arkadaşı değil, hayat arkadaşı aldın. Dolayısıyla elbette kazandığın parayla eve katkın olacak. Bunu bu kadar tuhaf karşılaman bence çok saçma. Evlilikte kazanılan para ortaktır.
Tam da bu sebepten, eşinin senden habersiz böyle bir şey yapması doğru değil. Annesine para verebilir fakat bunun kararının ortak verilmesi gerekiyor.011 Yorumla
Soran+1 yılFakat yapmıyor. annem önemli bir ameliyat geçirecekken bile destek olmuyor. Düşün.
Soran+1 yılEvet o kadar doğru ki bende bunun yanlış hatırlamıyorsam Amerika'da olduğunu duymuştum. Anlaşabiliyorlarsa evlenmeliler.
Soran+1 yılAma bizde o çok kıymetli görülen ama kimsenin doğru düzgün uymadığı namus ahlakı var olmaz oyle şey, olur mu hiç...
Soran+1 yılNapacagim bilmiyorum... Elim kolum bağlı kaldım.
Soran+1 yılKonuşamıyorum... Sürekli benim kurmadigim cümleler ile kendini beni yargılıyor, eleştiriyor. İma etmek istemediğim şeyleri ima etmişim gibi cevap veriyor. Tamam sen haklısın sus artık desem bile konuşuyor beni kendine karşı kiskirtiyor.
Soran+1 yılOlmuyor. Ve tek bu konuda anlasamiyoruz onun dışında çok iyiyiz. Hiç kavga etmiyoruz ama para konusu ve bir konuda anlasamiyorsak bana bu şekilde söylemediğim şeyleri söylemişim. gibi davranması sorun.
Soran+1 yılYa düşün ben evde üşüyorum. Doğalgaz takmıyorum eşim psikolojik anlamda daralmasin diye. Kat kat giyiniyorum üşümemek için. Ama eşim anasına para veriyor..
En İyi Cevaplar
Madem sizin annenize yardım etmenize laf etti. E o zaman kendisi de yardım etmesin. Bu konuda siz kesinlikle haklısınız. Ve gizli saklı vermesi de çok yanlış bir şey aynısını siz yapsanız belki de konuşmazdı. Tek taraflı düşünen birisine benziyor eşiniz.
226 Yorumla
Soran+1 yılAlnından öpmek istiyorum. Şurada çoğu kişiden daha anlayışlı çıktın. Peki bana yol göster lütfen ne yapmalıyım?
Soran+1 yılDüşün bir de iş yerindeki mutfak alışverişi kartı da annesinde.
Soran+1 yılBizde değil.
Soran+1 yılAh keşke anlasa. Afedersin gö tü nü yırtıyor haklı çıkmak için... Söylemediğim laflarla beni yargılıyor.
Soran+1 yılOhooo annesinin yanında kocası var oğlu var. Bir evleri var kira alıyorlar oradan. Oğlu geliri bazen 6-7 primlerle beraber belki daha fazla kocasının emeklisi var. ama araba almışlar lüks bı marka onun borcu varmış... Vah vah...
Soran+1 yılEşimin hakkı olan evden kira gelirini vermiyor mesela. Çocukları evlendikten sonra bir ev birine, diğeri diğerine kalsın diye almışlar iki tane ev. Madem o niyetle aldın, oğluna oğlunun hakkı olarak düşündüğün evden gelen kira gelirini ver. Dimi oğlun neden kira ödesin ki...
Soran+1 yılBiz çok geçmeden boşanırız ben dayanamam böyle şeylere çünkü.
Soran+1 yılBencede. Ama olmasın çocuk insallah... Ben evde üsürken doğalgaz yakmiyorsam o psikolojik anlamda maddiyata daralmasin diye kat kat giyiniyorum usumiyim diye. Bilmiyorum.
Soran+1 yılSorma bı ara ben çalışırken faturaları ben oderdim, sonra hiç anlasamiyoruz diye o ödeyeceğini söyledi. Bı baktım suları kısmış vanadan. Dedim senin kazandigin para para da benim ki değil mi dedim. Ben saatlerce ayakta duruyorum sen dedim oturarak kazanıyorsun. Bende bilirdim ben öderken suyu kısmayı vanadan, sana gelince mı kiymetli oldu su dedim ailesine anlattım diye geldi bana diyor her b*ku ne anlatıyorsun bilmem ne diyor. Çünkü ailesine eksik yönünü göstermek istemiyor anasına para verecek ya demek ki onun derdindeydi şimdi şimdi oturuyor her şey kafamda...
Soran+1 yılÇoğu erkek kadınının parasını kabul bile etmiyor o senin diyor. Benim yetemedigim. yerdr sen varsın diyor. Benimki de beni tartaklıyor para para diye çalıştığım zamanlar.
Soran+1 yılTabiki doldum yüzüne vurunca da kinci bir insan oluyorum. Yapılanı unutmadigim. icin kinciymisim. Kinci insan intikam alır dedim sen karıştırıyorsun. İnsan kırgınlıkların da kolay unutmaz dedim kincilik bana uzak sana yakın dedim
Soran+1 yılÇok zor
Soran+1 yılUykusuzluğumu bile helal etmiyorum..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
+1 yılArkadaşımın eşi de ayın şeyleri yapıyordu kız sonradan ipleri eline aldı. Ne kadar empati yaparsan ona o kadar sömürecek seni isteklerin olduğunda o karşılasın. Evlenmiş kendi ailesi baksın Annesine para verecekse de arada versin her ay her ay olur mu öyle şey olmaz.
123 Yorumla
Soran+1 yılNasıl ipleri eline aldı çok merak ediyorum biliyorsan anlatır mısın
Soran+1 yılBen ise giriyorum, isteklerimi kendimin karşılamasını istediğini soyleyecek
- +1 yıl
Daha baskın olarak. Bide açıkça konuşmuştu benden habersiz gönderenezsin diye. Sen çalışacaksın da direk paranı eline sayma onun da orta yolunu bulun.
Soran+1 yılOnun eline vermem zaten. Ama o bana arabasına bindigim. icin şunu da söyledi
Gezmelere giderken geziyorsun koşarak geliyorsun, arabaya katkı sagla dediğimde kaçıyorsun dedi.. doğru mu sence- +1 yıl
Hiç doğru değil sen onun ev arkadaşı değilsin ki yarı yarıya olsun. Umarım düzelir bu huyu yoksa hep problem yaşarsınız.
Soran+1 yılYazık ki bana yiyici bir insan değilim. Elhamdülillah tok yetistirildim. Yok içinde var gösterdiler. Ailemden Allah razı olsun.. napicam bilmiyorum var mı başka fikrin, dikkate alacağım.
- +1 yıl
Zamanla seni çözdükçe oda daha farklı davranacaktır. Ev almak için birikim yapmalıyız veya başka geleceğe dair yatırm yapalım de. Geleceğe dönük konuşmak belki faydası olur.
Soran+1 yılYav yok. Diyor ki ben kendimden kısarım. yine de anneme para veririm.
Soran+1 yılDüşün.
- +1 yıl
Saçmalıyor tamam da kendimden kısarım dedikten sonra senden para beklemesi mantık dışı. Senin yerinde olsam çalışmam bi süre daha anlasın anyayı konyayı.
Soran+1 yılİş bul bul diye kendini yırttı. Benim yerime gidiyor iş ilanlarini arıyor ben eşime iş ariyorum. diye.
Soran+1 yılBeni bir kemik gibi iş yerlerinin önüne atıyor telefon telefon arayarak.
- +1 yıl
İşin yaş benden demesi. Moralini bozma gibi olmasın ama doğrusu bu
Soran+1 yılKonusamamak daha kötü kendini ifade etmek isteyip edememek. Cunku karşı taraf tarafından dinlenmemek kotu
- +1 yıl
Seni çok iyi anlıyorum umarım bir gün eşin de anlar.
Kendinden çok fazla taviz verme.
Soran+1 yılBabasının haberi yokmuş anasının eşimden para aldığına. Kendi söyledi. Bugün konuştum zoruma gittiigni söyledim zoruna gidiyorsa gitmeye devam edebilir ben annemin ihtiyacı olsun ya da olmasın ona para vermeye devam edicem dedi bende dedim ki bende böyle devam edemem o zaman dedim sen bilirsin dedi. Yatağımı ayırdım kanepeye geldim. Bu gece ilk kez ayrı yatıyorum ondan. Gerçekten kendinden soğutuyor.
Soran+1 yılErkek kardeşi annesine harçlık vermiyormus. Ulan bunun anası iyi ana olsa bunu evli ve borç içinde olan bir adama söyler mi? Söylüyor ki eşim ona para versin... Allah belasını versin başka hiç bir şey diyemiyorum.
- +1 yıl
Niye bu kadar diretiyor anlamış değilim babası da varmış ee bu ısrar neden. Verdiği miktar ne kadar.
Soran+1 yıl500
Soran+1 yılVe biz kiradayiz, aynı zamanda borçlu evlendik her çift gibi anadan babadan destek almadik
- +1 yıl
Her ay o kadar para vereceğine bi borcunu harcını kapatsın arada gene veriyorsa versin ama sürekli vermek anlamsız. Babası da var sonuçta ve bu seni rahatsız ediyor. Görümcem falan var mı aileden yakın hissettiği birine anlat belki onlar mantıklı davranır.
Baktın hiç bir şekilde seni dinlemiyor konuyu kapat yoksa böyle devam etmeniz zor olur sürekli huzursuz olursunuz.
Soran+1 yılBabasına anlattım bugün. Eşinin ondan hiç bir şey gizlemeyecegini düşünüyor. Zavallı adam...
- +1 yıl
Umarım düzelir bundan sonra
Sende kocanın yaptığı gibi annene para yolla bir köşede biriktirip. Kadın tek yaşıyor sonuçta, eşinin annesine yardım etmesi normal bir şey ama kendi annesine yardım edip, evden kısması ve kendi kaynanasına böyle yapması ayıp.
210 Yorumla
Soran+1 yılAma benim annem varlıklı ona göre. Evi var maaşı var. onun annesi babası kardeşi güya borç içinde yüzüyor... O yüzden dicek neden veriyorsun bilmem ne
Soran+1 yılBiliyor musun arkadaşım, şuanda elim buz gibi uyuşuk ve sinirden göğsüme öküz oturdu.
Soran+1 yılBir de çocuk düşünüyorduk, bundan sonra asla.
Soran+1 yılYok abi anlamıyor. Hatta biliyor musun benim kurduğum cümleler ile anlamıyor beni. Benim kurduğum cümleleri kafasına saptırıyor ve ona göre cevap veriyor bana. Söylemedigim. kelimeleri söylemişim gibi konuşuyor. ima etmek istemediğim şeyleri ima etmişim gibi. Ve ben tamam yeter artık tamam sen haklısın sus desem bile susmak bilmiyor beni kendine karşı kiskirtiyor.
Soran+1 yılArkadaşım, bana fikir verebilir misin nasıl yol izlemeyelim yardıma ihtiyacım var ☹️
Soran+1 yılYa tabiki. Elimiz sıkışık değil dese bile derim ki madem öyle borcumuza kat elindeki parayı çabucak bitsin derim. Onu kendi düşünmesi lazım hem anasına vergi veriyor hemde borç ödüyor. Ya mal mı bilmiyotum gerçekten. Ben olsam anama verecegim parayı borcuma kadar öderim ki daha çabuk bitsin ya.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çok haklısın bence ama fevri davranma mantıkla herşeyi lehine çevirip bitirebilirsin kısa süreli sabırla👍
02 Yorumla
Soran+1 yılNapicam nasıl yol izlicem
Soran+1 yılBurdan yaz.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEve giren para ikinizin dürüst bir şekilde ilk gün sana demesi lazım eğer böyle birşeyi gizli yapmışsa çok sıkıntı
011 Yorumla
Soran+1 yılDaha yeni haberim oldu.
Cevap sahibi+1 yılEvlilik karı koca arasında gizli saklı olmaz birde karısının ya da çocuğunun rızkını ondan habersiz hiç kimseye veremez
Soran+1 yılOhooo o veriyormuş 7 aydır
Cevap sahibi+1 yılHadi durumu olmasa bile söylemesi lazım anasına para veriyorsa o sizin hakkınız sizden gizli yapması olmz
Soran+1 yılOna göre çok normal
Cevap sahibi+1 yılMesele anne babaya para vermk değil durumlari yoksa versin sırtında taşısın ama eşinden gizli habersiz vermesi sıkıntı birde dinde bu sıkıntılı
Soran+1 yılEşim inançsız
Cevap sahibi+1 yılİnançsız mi peki sen
Soran+1 yılBen inanıyorum
Cevap sahibi+1 yılBöyle bi insanla evlilik gelecekte çocukların olack yazık ya
Soran+1 yılÇocuk yapmıcam
Gizli Üye(36-45)+1 yılSende harca et ya bir erkek annesine babasına bakmalı muhtaclasa ama hersey iki taraflı olmalı...
06 Yorumla
Soran+1 yılKurban olduğum, anası eminim kocasına bile demiyordur oğlundan para aldığını. Çünkü kayinpederim çok iyi bir adam. Biz kira ödüyorken borç içindeyken kadın oğlunun verdigi parayı kabul ediyor..
Soran+1 yılDüşün. Senin oğlun borç icindeyken ondan para alır mısın
Soran+1 yılDersin kı oglum ben idare ederim evde babanin maaşı var kardeşinde çalışıyor. Gerek yok sen biriktir borcunu kapat bana vereceğin parayla dersin dimi şahsen ben öyle derim.
Cevap sahibi+1 yılBende bilirim benim eşim senelerdir ailesine baktı abileri yerinde oturuyordu oda yolluyordu 30 sene bakti hem annesi yigenleri abilerine artık para yok diye vermiyor eskisi gibi olan bize oldu esinle konusmalisin bu durumu
Soran+1 yılKonuşamıyorum beni susturuyor bastırıyor.
Cevap sahibi+1 yılOzaman harcican ozaman kisitlama yapma
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnasi adi üstünde niye vermesin annesi o kadar bakmış büyütmüş hiç mi evladinin üstün de hakki yok senden vaz gecer anadan vaz geçilmez
02 Yorumla
Soran+1 yılHer şeyi okuyup bunu söylediysen. Vicdanını ve mantığını sorgula.
Cevap sahibi+1 yılMallasma canımsın senin anan olsa verirsin dimi ona ses cikarmazsin
+1 yılannesine göndermesinden sen neden rahatsızsın
05 Yorumla
Soran+1 yılBiz doğru düzgün gecinemiyorken ona vermesi ne kadar doğru?
- +1 yıl
annesi de muhtaç mı
Soran+1 yılHayır. Yemin ederim değil.
Soran+1 yılOlsa sesimi asla çıkarmam. Bir kadın parasız kalmamalı ama durumu iyi eşi var oğlu var kira gelirleri var.
- +1 yıl
o zaman kocan kardeşim
+1 yılbosan askim zor değil
02 Yorumla
Soran+1 yılBoşanmak bizde ayiplaniyor. Boşanan kadın o ro sp u damgası yiyor.
- +1 yıl
oo isin var
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Paranız var ise. Erin sevaptır
01 Yorumla
Soran+1 yılYok diyom kardeş okuyon mu sen hepsini
- Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılNiye evlendin frantal lobun çalışmıyor mu?
09 Yorumla
Soran+1 yılÇalıştığını sandım belki de.
- +1 yıl
Neden tembellik ediyorsun peki
Soran+1 yılNe yapmamı dersin arkadaşım, yol gösterin diye yazdım elbetteki görüşlerini dikkate alacağım.
- +1 yıl
Mutsuzsun ama boşanmak için tembellik ediyorsun etmemelisin
Soran+1 yılPara konusu hiç anlasamiyoruz tek sorun bu onun dışında mukemmeliz tek sorun içine ettiğim para...
- +1 yıl
Maddeye değer veren insan nasıl mükemmel olabilir?
- +1 yıl
Sonuçlarına sen katlanacaksın ne yaparsan kendine yaparsın iyi ya da kötü
Soran+1 yılEn iyisi çocuk yapmamak, korunmak.
- +1 yıl
Sen bilirsin kardeş senin hayatın ben kesinlikle yaşamam öyle bir insanla
+1 yılCok uzun lan bune
07 Yorumla
Soran+1 yılOku lütfen fikir ver.
- +1 yıl
Hepsini okudum simdi evlendikten sonra kaynanasina neden para yolluyor ki emekli maaşı yok mu bu kadar para sıkıştırıyor hic mi düşünmemiş sen degil eşin evlenirken aldigi maaşın yetmicegini felan ben bu yaşta düşünüyorum meslegim oldugu halde korkuyorum birsey ister alamam diye bilmiyorum kendi fikrin ama özgürlüğünü kısıtlıyor çünkü parasiz ne kadar evde de dursan sinir stres yaptigina değmez gibi geliyor anlattiklarina dayanarak söylüyorum bunlari boşan kolsy degil ama eziyeti ömür boyu cekmekten iyidir
Soran+1 yılKaynanasına değil anasına.
Soran+1 yılKaynanası benim annem oluyor. Eğer anneme biz gecinemiyorken her ay para verse bile ben ses çıkarırım. Biz gecinemiyoruz ki sen yolluyorsun derim
- +1 yıl
Tamam iste yanlis yazdim pardon
- +1 yıl
Yazik ya ne diyim
Soran+1 yıl☹️☹️☹️☹️
Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Hayirlisi
00 Yorumla
+1 yılTamamdır,
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?