Arkadaşlar Tıp Fakültesi'ni Bırakmak İstiyorum? Artık Çok Yoruldum Sizce Ne Yapmalıyım? Ailemi Nasıl İkna Edebilirim?

Arkadaşlar lisedeyken hedefim; Mimarlık ya da Jeoloji mühendisliği üzerineydi. 2018'de Yks'ye girdim ve sayısaldan 545 puan aldım ve ilk 500,46336 sıralamaya girdim. Ailem ve çevrem bu kadar net yapmışsın Tıp Fakültesi'ni tercih et diye yönlendirdi aslında bana da mantıklı geldi ve tercihlerime Tıp Fakültelerini yazdım ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandım şu an 4. sınıf öğrencisiyim. şu an kazandığıma o kadar pişmanım ki.. Tıp çok zor bir bölüm. Yani şöyle anlatayım; Otopsi masasında yanmış, boğulmuş hatta cinayete kurban giden cesetler üzerine eğitim görüyoruz ve öyle çıkmak istiyorum, yapamam, edemem, bakamam yok hocalarda çok otoriter. Ayrıca bir yığın kitaplar var ve onları ezberlemek zorundayız. Çok stresli bir bölüm. Son zamanlarda iyice bunaldım ve halsizleştim artık ben tedavi görüp serum almaya başladım. Bırakmak istiyorum ama Ailem ve çevrem "Kafayı yedin herhalde Tıp okuyorsun hemde Hacettepe Tıp, doktor olacaksın, paraya para demeyeceksin" gibi baskı kuruyorlar. Hatta ailem eğer bırakırsam bana görücü olduğunu ve beni evlendireceklerini söylüyorlar. Ne alakaysa? Sizce ne yapmalıyım? Gerçekten bunaldım artık. Yoruldum.. Yapamıyorum.
Arkadaşlar Tıp Fakültesi'ni Bırakmak İstiyorum? Artık Çok Yoruldum Sizce Ne Yapmalıyım? Ailemi Nasıl İkna Edebilirim?