Arkadaşlar Tıp Fakültesini Bırakmak İstiyorum? Ailemi Nasıl İkna Edebilirim? Beni Evlendirmekle Tehdit Ediyorlar Sizce Ne Yapmalı?

Arkadaşlar lisedeyken hedefim jeoloji mühendisliği ve mimarlık üzerineydi. 2018'de Yks'ye girdim ve sayısaldan 524 puan aldım. Bu kadar yüksek puan almışım Tıp fakültesini tercih edeyim diye düşündüm ailem ve arkadaşlarımda destekleyince tercihlerimi yaptım ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım şuanda 4. Sınıfım. Öncelikle bu bölüm öyle göründüğü gibi toz pembe değil zorun da zoru bir bölüm. Bir yığın kitap ezberliyoruz ayrıca otopsi masasında yanmış, boğulmuş, cinayete kurban gitmiş cesetler üzerinde bile eğitim görüyoruz ve öyle bakamıyorum yapamıyorum çıkmak istiyorum demek yok. Hocalar da otoriter. Sürekli hareket halindesin oturmak yok. Gerçekten çok yoruldum. 1 aydır serumla kendimdeyim. Okulumu bırakmaya karar verdim. Aileme anlattım "Koskoca doktor olacaksın, paraya para demeyeceksin, yok efendim kimsenin isteyip de yapamadığı şeyi yaptın" gibi tepki gösterdiler. Hatta bırakırsam bana görücü olduğunu ve evlendireceklerini söylediler. Herkes tepki gösteriyor. Tıp bırakılır mı? Bilmemne çok kolaymış gibi. Ayrıca zorla evlendirmek ne demek ya? Sizce ne yapmalıyım? Ailemi nasıl ikna edebilirim?
Arkadaşlar Tıp Fakültesini Bırakmak İstiyorum? Ailemi Nasıl İkna Edebilirim? Beni Evlendirmekle Tehdit Ediyorlar Sizce Ne Yapmalı?