Eşimin sıkıntılı bir ailesi var. Babası çalışmaz eşimle babası küs olduğu için küçük kaynımı para kaynağı olarak görüyorlar. Evde üvey anne sorunsalı var. Kredi çektirdiler kaynıma geçen sene ama ödemeye yardım etmek yerine borç ödediğini bile bile üvey anne sürekli para istemiş çocuk en son eşime borcu bitirdiğini söyledi. Bizim düğün olunca başka şehire gelmek zorunda kaldı karttan çekmiş ve evdekilerden sürekli para aldığı için çocuk yine karta girmiş korona olduğu için maaş alamamış vs. Bana anlattı derdini abime söyleme dedi eşim çok aşırı derecede takıntılı sürekli aynı şeyleri söyler biliyor panik biraz. Söylemedim hiç para alamadı bu ay bende aç kalmasın sabah üvey anne kahvaltı bile vermiyor kaynıma poğaça falan alır diye biraz para gönderdim ama içim rahat değil. Abim duymasın dedi ama söylemeli miyim sizce?
Eşimin erkek kardeşinin sırrını eşime anlatmam doğru olur mu?

Eğer biri size bir sır söylemiş ise bu bir emanettir.
Emaneti nasıl korumanız gerekiyorsa öyle korumak gerekir. Eşinizin aile sorunları sizi de etkilemiş görünüyor. Açık iletişim olmadığı zamanlar arada kalanlar için durum zor olabiliyor. Eşinizin kardeşi yetişkin bir birey ve kendi hayatı ile ilgili bit durumu sadece sizin bilmenizi istemiş ise buna uymak gerekir. Sorunun kime söylemek isterse ona söyleyebilir ve ondan yardım isteyebilir. Onlar hem kardeş hem de ayrı bir birey.
Fakat eşinizin arkadından iş çeviriyormuş gibi hissedip ayrıca da bu durumdan rahatsızlık duyuyorsanız kardeşinize belirtmenizde sakınca yok tabi ki. Belki abisine durumu anlatması konusunda yüreklendirebilirsiniz.
Sizin kendisine yardım etmeniz durumu ise eşinizin bundan eşinizin haberi olması durumunda mantıklı bir açıklamanız olduğu müddetçe sorun olmaz diye düşünüyorum.
Aile içi iletişimin net ve açık olması konusunda ikisini de yüreklendirmek size düşecektir.