AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
Evlilik sexi meşrulaştırmaktır başka hiçbir anlamı olamaz. İnancına göre bir evlilik yaparsan imam nikahı veya neye inanıyorsan ona göre ona birşey diyemem saygı duyarım ama resmi nikah saçma bence
Eğer müslümansak dinimizce caiz degildir bu durum her koyun kendi bacagindan asilir baskalari evlenmeden iliskiye giriyor diye biz de yapacak degiliz ya
Baba olmak icin evlenirim , en büyük hayalim iki kızın beni öperek uyandırması biri eşim biri kızım
heyt :)
Ya ben seni yerim eic bence bu
Evlilik taraftarıyım..
Önce dinim için sonra kendi ahlakım , karakterim ve yetiştirilme tarzım gereği her açıdan evliliğin gerekli olduğunu düşünüyorum
Esas doğrularla, hareket etme niyetin için tebrik ederim. +1.
teşekkür ederim @Realsanalvefa :)
Aynen.
şart ağa şart. evlenelim de bari cinsellik yaşamadan ölmeyelim anasını satayım millet çatur çutur biz sağ el forever
sen hayırlısını iste her zaman dostum
dostum dua ederken gönlüme göre hayırlsını ver ki zinaya düşmeyim diyorum. bu gidiş iyi değil çünkü
Resmi nikah yasalar karşısında sizi birbirinize bağlar dini nikah ise allah katinda eğer diyorsan biz birbirimizi sevdik kalplerini zaten birbirine bağlı o zaman az biraz inancı olan insan sevdiği kişinin günah islemesine de razı olmaz resmiyette yabancisi olmayada :-) evlilik sadece cinsellikle sınırlı değildir. cinsellik tamam o zaman evlenmeye gerek yok mantığı çok saçma...
evlilik şart değil ama biriyle beraber bir hayatı paylaşmak tam bana göre :)
sormak istediğim buydu... nikah olmadan herşeyi yaşayabiliyorsak ve paylaşabiliyorsak, bu hayatı yaşayan insanlar neden bir yerden sonra illede evliliği şart koşuyorlar?
O dediğin şey zamanla çocuk düşüncesi oluştuğunda evliliği şart koşuyor çünkü
çocuk olunca ne değişecek ki? yine aynı evde yaşayacağız çevre bizi bu çocuğun anası babası olarak bilecek fark ne?
tamam çevre baskısı işte şu an dost hayatı yaşayıp hiç çevresinden normal karşılanan var mı hadi bizene diyelim peki ya çocuk bu durumdan etkilenmezmi sence? o yüzden işte sen düşünüyosun dersen tamamen saçma diyorum ama öyle işte
etkilenirde, biz elalem neder diye düşünmüyoruz ki nikahsız beraber otururken? çocuk oluncada annem babam der bitti gitti..
Evlilikten kasıta bağlıdır bu.
Evlilik iki birey olarak ortak bır hayat surmek olacaksa evet guzeldır.
Ama bır tarafın ısteklerı karsılanacak ınsan kendı karakterınden cıkacaksa hayır.
Turkıye ınsanı daha kendı basına yeten bır bırey olamadan ıkıncı bıreyı yanına ekledıgı ıcın mutsuz. Fedakarlıklar feda olmak ıle karıstırılıyor.
Evlılık kuramı bu baglamda bana gore kutsallıgını yıtırdı.
Ortak alınacak karar çok önemli. Çiftler beraberliklerini ne şekilde sürdürmek istiyorsa o şekilde sürdürüyor. Çevremde evli olan kişilerde var beraber yaşayanlarda sorun etmiyorlar mutlu mesut yaşıyorlar.
Dinimizde evlilik gereklidir şart tabi ki yoksa daha çok gunahkar olmaya devam ediyoruz.
soru aslında kendini özgür hisseden ama o kadar da cesur olamayanlar içindi :)
PianistKadın
rahatıma düşkün olduğum için elbetteki yok :))) bu yönünü, gözden geçirki , abartılı bir rahatına düşkünlüğün olmadığınıda biliyorum :) seninde mürvetini paylaşımınla öğrenip dua edip mutlu olalım..
inşallah birgün bende kendı mürüvvetimi görürüm :)
Nasipse, vede gayret eder onyargili olmazsan.. rahatindan, gonlunden koptugu kadar odun verirsen uyum adina ve yuva kurma adina :) ve son olarakta, real, sanal alem ayrimi yapnadan talipleri degerlendirir.. ve hoslandigin varsa açilirsan ona :) senide, yanlizlar kulubunden ugurlariz arkandan su dokmeden :)
Evlilikten yana tarafim ne o öyle kimin diki kimin dotunde belli olmayacak o kadın senin olmayacak sende onun değilsin isteyen istediğine verecek çocuk olacak o çocuk kimden? Kimin soyadini alacak? Genel ev e ihtiyaci kalmayacak herkes birer pezo ve or. Spu olacak ben yarına kalmış yemeği bir daha yemek istemezken böyle başkasının koynuna girecek ben başkasına gideceğim yanlış bişey bana göre ailesi olmayan toplum esrar keş topluma zararli birey çıkar ortaya
birlikte yasamak daha cazip gelıyor. aileler işin içine gırınce sorunlar cıkmaya baslıyor.
Haklılık payın var, aşılamıyacak sorunlar değil bunlar.. gönüller bir ve adaletli olunursa iki tarafta eşine ve ailesine karşı sorun kalmaz..+1.
ne olursa olsun evlilik kutsal sayılan bir aile kurumu. anlamsız olurmu hiç. olmasaydı evlilik günleri kutlanırmıydı hiç.
Günümüzde evliliğin tek anlamı toplum başkisından kurtulmak ve cinselliği meşru hale getirmek olmuş. Canım ülkem. üzülüyor insan.
bazı şeyleri yaşamak için evlilik yapılması gerektiğine inanmıyorum. evlilik çocuk düşünülüyorsa, çocuğun daha uygun daha elverişli yaşaması için olmalıdır. aksi halde sorunlarla karşılaşılabilir.
televizyonlarda bile evlilik programı varsa oturup bir düşünmek lazım :D
onlar üremek için olsa gerek :) ya da mobilya ve çeyiz sektörünün tezgahı da olabilir
yok asıl onlar esas evlenmek isteyenler :D ama düşün televizyona kadar düşüyosa bir şeyler ters gidiyo demektir :D
Ben evliliğe inanıyorum, özellikle gerçek aşk, saygı ve uyum içinde olursa... Benim için evlenmek, her şeyi paylaşmak demek, sadece maddiyattan bahsetmiyorum. Evlenmek, birbirine şık ve özel bir şekilde bağlanmak demek.
peygamber efendimizin sünneti olan bşeyi nasıl saçma bulursunuz anlayamadım. bu toplum bu yuzden bozulmaya başladı zaten.
şahsen saçma bulmuyorum, sadece bazı insanlar için anlamını yitirdiğini düşünüyorum
Hic gerek yok. Hayattaki tek gayem evlenip hayatimiz maffetmek degil.
İlim bilim kültür sanat kendimi gelistirmem lazım
Eğer, annen ve babanda sen gibi düşünseydi !!! : o zaman sende varolmaz.. vede bahsettiğin : İlim bilim kültür sanat kendimi gelistirmem lazım diyemez ve yaşayamazdın.. konu inanç değil !!! inançtada bahsedilsede mantıklada düşünsen anlarsın doğruyu değilmi? :) mutluluğu tatmıyan bilemez tatanda vazgeçemez.. denemedende bilinemez.. başkalarına bakarakta ön yargı oluşturup evlenmekten vazgeçilemez.. geçebilirsin evlilikten :) ama yaşlandınmı, kimsen olmadımı hastalıklar akın edipte 2-3 günde bir hastaneye gittinmi ah kafam ahhh diye kahrolursun inanmasanda zamanı gelirde dediğim hake düşersen anlarsın umarım bu hataya düşmeden fikrin düşer aklından yere..
Annemle babam evlenmeseydi de beni yapabilirlerdi.
@realsanalvefa
Babam ilk evliligini kendisi gibi bir türkle yapti ve bosandi neden?
Cunku ilk karisinin hayattaki tek gayesi evlenip yemek cocuk yapmakti. Cok cahil ve kultursuzdu
Üzülmemek elde değil :( genel olarak bu vb. örnekler çoğunluktada diyemeyiz aksidirde diyemeyiz.. evlenmeselerde seni yapabilirlerdi doğru.. ama kanunen vede psikolojik olarak anne veya babandan birinin veya ikisinin yanında olmaması sonucu olan psikolojik olarak ve sosyal olarakta sana olurdu :( ve bu vb. sorunlarla sen ve benzeri insanların artması tüm topluma az çok yayılır ve sorun büyürdü damlıya damlıya göl olur misali :( hepimiz aynı gemideyiz.. umarım seni hak eden seninde hak edeceğin bir insan çıkar karşına ve aksi yönde olumlu anlamda mutlu eder ve oda senin gayretinle mutlu olur..
Ben rusum hatirlatiyim.. @realsanalvefa
Rus olman, birşey değiştirmez :) insan olduğun için değer veriyorum... seni kınamak, alay etmek, alt etmek, cevablarla ve nokta doğrularla öne geçmekmi niyet ve amacım sanıyorsun :) en sağlıklısı ve doğrusu olmalı her konuda. cevabın vede anlayışlı tutumun için sağolasin.+1.
Rusum ve rusyada evlilik disi cocuk cok var cok
@realsanalvefa
takaya ty glupaya =) esly vyyti zamuj ne mogut zanimatsya iskusstvom? =)
Anladim, fakat doğrusu bumu Evlilik disi cocuk olmasi? dogan icin, vede onun ozellikle annesi icin sorun, yani zorluk sorumluluk.. cocuk, babaya hasret :( ilgi ve sevgisine zor zamanlarda yaninda olmasina muhtac ve hasret.. annede, calisacak cocugada bakacak vb.
YA ne ponimayu @pharmat
vas, no ya ne mogu zamuzh s vami. Tak zhal' :(
esly ty russkaya ya toje caponets=))))) ty ne ponemaesh svoya yazik? ya ne govoril vykhodi za menya zamuzh=)))
Konechno, ya russkiy. Vash Rossii plokho :(
Vy skazali. YESLI YEST' iskusstvo. Nomera zhenit'sya. YA polagal, chto t
@pharmat
google transletemi kullanıyon yoksa turkiyede doğup büyüdün rusçanmı kötü?=)))) Konechno, ya russkiy. Vash Rossii plokho bu ne?=)))))) ya russkiy ne demek?=))))) sen eğer erkeksen tamam ama kız isen ya russkaya demen lazım=)))) vash rossii ploxa - sizin rusya kötü=))))))) ama demek istediğin sen rusça iyi konuşamıyorsun ty ploxo govorish po rusky yazman lazımdı=))))) yav bide ben rusçam kötü diyordum onore ettin beni sipasibo bolshe=)))))))
Senin anlaman. icin basit kelimeler kullandm :) @pharmat :) ne biliyim ileri seviyede oldugunu
Rus disindakiler anlamiyor russkaya yi napayim
Evlilik cinselliği resmiyete dökme işidir. Bilirsin ki müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve dinimiz gereği zina yasak ve haramdır. Gunahtir... Bu nedenle evlenip hayatı birleştirmek makbuldur.
Örneklemen güzel, fakat daha bir çok hikmeti , faydası ve gerekliliği söz konusu 2 cins içinde :) +1.
tabii sen de haklısın @realsanalvefa
Aynen, senin gibi haklıyım :) bu haklılıkla sonumuz ne olur? :) tahmin edemiyorum.. gün gelecek.. ce eee olacak ama olumlumu olumsuz anlamdamı? :) sağolasın cevabın için.
bu haklılıkla bize yılın en haklı plaketi verirler :P @realsanalvefa
Altınmı :) yani plastikse almıyayım mikrop saçar gümüşlükte:) sende benzer istekte bulun ilerde lazım olursa bozdurur yeriz :)
tamam :) @realsanalvefa
Tamam :) küpeçiçeği hanim, uyumlu bir bayansınız :) altından olursa plaketim söz size vereceğim.. plastik olursada size veremem mikrop kapmanızı istemem ben alır ve resmini çekip çerçeve yaptırıp gümüşlüğe koyar orjinalinide geri dönüşüme veririm işe yarasın bari.
çok düşüncelisin teşekkür ediyorum :)
Estagfurullah, basak burcunun genel ozelliklerinde ince dusunce, anlayis hosgoru iyi niyet var. sizdede var. h. geceler iyi uykular kupecicegi hanim.
evlenmeyi düşünmüyorum ama evlilik sevdiğin insanla bir ömür geçirmek istiyorsan hele ki çocuk istiyorsan olmalı bence. bir imza atmak zor değil :)
nikahın resmi kazanımlarını düşünmeden sormuşsun. resmi nikah bağlayıcıdır. mal paylaşımında önemlidir. resmiyette bir şey yoksa çocuklara kalacak mal mülk vs anlaşılamazdı ve bir çok karışıklık ortaya çıkardı.
elbette düşündüm :) pekiii sevdiği kişiye insan güvenmez mi? sırf aldatması terketmesi zor olsun çocuğumla beni ortada bırakmasın diye nikah istemek ne kadar içten?
senin demek istediğini anladım tabi. eşler birbirini seviyor ve güveniyorsa nikaha ne gerek var. fakat bunun güvenle alakası yokki. bu durum sadece eşleri değil onlar öldükten sonra kalanlarıda etkileyen bir sitem. nikah olduğu halde bu durumun içinden zor çıkılıyor.
anlaşırlar elbet en sonunda ya da belki brad-angelina gibi yıllar sonra nikah kıyarlar, ben cesaretlerini merak ettim :)
Türkiyede yaşamıyor olsaydım hiç evlenmezdim. Mis gibi babamın kütüğünden başkasının kütüğüne geçmezdim. Bu demek değil ama evlilik kötü bişey ya da evlenmeyip aklıma her eseni yaparım.
evlilik aşkı öldürüyor bakıyorum da evlenenlerden çok boşananlar var artık ama bazıları için kurtuluş çabasıdır hayatındaki yanlışlardan ve kötü giden birçok şeyden evlenince kurtulabileceğini zannederler
Evlilik taraftariyim. Once dinim, sonra kendim icin.
Örneklemen güzel, fakat daha bir çok hikmeti , faydası ve gerekliliği söz konusu 2 cins içinde :) +1.
Kardeşim evlenince eşinle aranda görünmez manevi bağ oluyor. Tarif etmesi zor. Kendini daha bir sorumlu ve ait hissediyosun. Bir günaha girmeden rahat rahat ilişkiye girersin. Öbür türlü zina oluyo. Tabi inançlı insanlar için.
Evlilik toplumsal bir gereklilik bence şart her zamanda şart olacak
Sonra da yobazlar ne diye resmi nikahlı değilken ona bütün hakları veriyorsun oluyor ciciş :) yine de evlilik taraftarıyım ama evlenmiş olmak için değil :)
normalde evlilik tarafıyım evlilik dışı birliktelige karşıyım ama bu şekildeykende koca bulamıyoruz açık ititaf ediyorum nerdeyse herkes böyle olmuş çok kötü ama durum bu bizi bu hale getiren ilk insan lanet olsun diyorum sadece
bu şekildeyken koca bulamıyoruz derken? pardon anlayamadım da gerçekten samimiyetimle soruyorum.
yani günümüzde herkes öyle olmuş evlenmeyi düşünen çok az varda öyle ezik kendine bakmaktan aciz saf öyle erkek kız evleniyor çevremde daha düzgün biri görmedim elenme niyeti olan nerdeyse azaldı artık zaman öyle oldu
Evli olan insanlar daha uzun yasiyormus. Ama ben daha uzun yasamak istemiyorum.
Evlilik şart bence. Herşeyi geçtim dini yönden şart yani. Hem evlilik öncesi ilişkiye de iyi bakmıyorum, bakamam da.
Hem evliyken bu kadar aldatma olayı oluyorsa evlilik olmazsa ne olur?
Harika bir düşünce, niyet, ve bakış açısı :) sana yakışanıda buydu.. ne kadar, karşi cinsle saygı ve seviye kurallarına riayet etmeden gereksiz yere muhattap olunur niyetim kötü değil denir vb. bahanelerle muhattap olunursa iki cins içinde risk başlar.. baldızıyla, eniştesiyle, en yakın kız arkadaşının sevgilisiyle, aile dostunun eşiyle vb. muhattap olup birbirini tanıyan seven cinselliğe giren kaçıp evlenen vb. dağ gibi.. eskiden boşanmalar aldatmalar çok nadirdi.. ama muhattaplıklarda ona göreydi Yani Allahın emrine göre.. şimdi bu rafa kalktı iş çığrından çıktı.. Aksini idda eden akıl sahipleri ve Allahtan iyi bildiğini sananlar.. Bizat tepkinizi ve karşıt düşüncenizi Allaha anlatın bana değil :) inançsız olanlarda aksi düşüncenizi kendinize saklayın..
tabiki.. o konuya sıcak bakmıyorsan elbet evleneceksin
Tabiki şart, daha Avrupalı olmadık çok şükür.. Hala o namus denen güzel kavram var bizde :)
Kumdan kale gibi evlilikler yıkılacagini bile bile inşa ediliyor
evlilik günahtan uzak tutar. insanı sosyal hayattan uzaklaştırsa da farklı duygular yaşatır baba veya anne olmak gibi.
Evlilik taraftariyim cunku ben sevdigim bir insanla beraber olurum ve o bende ilk ve tek olur sadigimdir ve tum omrumu ona adamak isterim
ALLAH ın yasak ettiği zinayı yaparak mutlu olunur mu sanıorsun hayır
aşk yok diye ağlayanlar önce bazı şeyleri doğru mu yapıyorum diye düşünsünler
Allah razı olsun, sen vb. üyelerin var olduğunu bilmek ümit verici.
saol :)
ALLAH sendende razı olsun
Cumlemizden amin :).
toplum açısında evet gerekli benim açımdan gereksiz evliyim hiç iyi bişi değilmiş diye düşünüyorum en azından bana göre hiç değilmiş
Evlilik guzeldir sevdigin kişiye bir ömür onunla olmak için "evet" diyebilmek bu sözü formalitede olsa tüm herkese duyurmak o imza atmak ne bileyim bence evlilik şart :))
Tabi ki bir anlamı var. Mantılı olan bu yani. Gönlünü gün etmesine ne gerek var ki insanın? İnsan hayatında bir defa aşık olur ve onunla ömrünü geçirmek ister. Aile kurmak çok önemli bişey benim gözümde
öyleysen elbette
peki ya aşık olmadığın biri ile evlilik nasıl olur
Katlanılmaz
Evlilik farzdır. Zira soyunu devam ettirmek farzdır. Evlilik insanı sadece diğer bir insana değil, hayata bağlar. Yeni yollar ve amaçlar belirler. Evlilik gereklidir.
ortaya çocuk çıkarsa aile kurmak gerekecek
ya birbirilerinden hemen soğumuşlarsa ne olacak? çocuk piç gibi büyüyecek?
Dinler evliliğin gereğini buluyorsa onca sebebide vardır
Evlilik guzel birsey beraber yasamak veya yasamamamk onemli degil
Her erkek ister mutlu bir eşi ve aslan gibi oğlu, istemeyen erkeğin ya maddi açıdan sıkıntısı vardır ya da dünyaya küsmüştür bu kadar net.
ahlaki açıdan evlilik şart tabi ki.. hayatın düzeni, belli bir yolu oluyor. hem çocuk falan da cabası. zaten ne için yaşanır ki başka?
Evlilik tabiki anlamlı olmalı. çocuk oluyor bir ortak yasam bu. evlilik öncesi herşeyi hrrkez yaşamıyor. önemli olan sevgi ve sahiplenmek
ne anlam yüklersen evlilik o olur öncelikli tabiki bu benim fikrim evlilik sorumluluğunu taşıyabilicek kadar olgun olmaktır.
sevdigim adam omur boyu yasamayi teklif etse kabul ederim ama evliligin cok baska bir muessese oldugunu dusunuyorum
bizene avrupadan ordan burdan sen kendine nikah kıymadan aynı evde beraberlik yaşamayı yakıştırabilen varsa öyle yaşasın düpedüz saçmalık tabiki evlenilmeli
Evlilik mutluluktur hayatına bir disiplin katar..
Bekarlık sultanlıksa evlilik imparatorluluktur.. :)
evlilikte oluşan bağlılık, aidiyet sevgililikle olmaz diye dusunuyorum. keza inancın haram icin onunde perdeyse evlilik senin icin zaruri bir hal alıyor :)
Maddi durumun yanında bu devirde genişlik anlamında da bayağı geniş olanlar rahatlıkla evlenebilir.
Evlilik kesinlikle gerekli bir şey. Bence iki ruh birbiriyle birleştikten sonra bedenleri evlilikten sonra birleşmeli.
Evlilik aileyi aile devleti oluşturur.
ne biçim soru bu a. q senın bacın yok mu lale dost hayatı yasamasını ıstıyon heralde
soruyu anlamamışsın ki? diyorum ki evlilik öncesi ilişkiyi normal görenler neden devamında evliliği gerekli görüyorlar?
Resmi nikah Olmasa da olur. ama imam nikahi sart bence.
İmam yani dini nikah, Allah katında geçerli.. ama kanunlarımıza göre orda kalır özelliklede bayan.. bu nedenle kanuni nikahta şarttır.. fikrini gözden geçir ve başına gelmemesine dikkat et kendi iyiliğin için..
www.kizlarsoruyor.com/.../q1701346-nisanlilik-devresinde-dini-nikah-yapilabilirmi-1 linkteki, açıklamalar kısa ve oku.. nişanlılıkta veya dediğine göre sadece dini nikah olursa ne gibi riskleri var anla..
Dusunceleriniz icin tesekkur ederim.
Tabi kanunen bir hakkimiz olmuyo eger evlilik olmassa.
Dost hayati en güzelli.. Bn öyle yapamyi düsünüyorm 1 tanede golden köpek alcam hayat bana güzel olcak
evlılık dışı özellıkle cınsel ilşkiye karsıyım, ne bılıyoruz belkı evlenemıcez o kişiyle o yuzden nefse hakım olmak gerekır
şu an arıyorum ama evlenecegim bayani hala bulamadim yakisikli ve iyi para kazanan biriyim... ama karsima cikan ve ciktigim kizlarin hicbiri aile kuracagim biri degil hepsi hayatin farkinda degil
Evlilik hadi birbirimizi yasal yollardan sevelim deme şekli. / Burak Aksak
Yani birbirinizi gercekten güveniyosaniz gayriresmi yollardanda sevebilirsiniz evlilik bir kagit parcasi.
Evlilik kutsalliktir kişilerin birbirine olan saygilari sonucunda meydana gelir ve bence evet evlenmek şart bence tabi nasip se eğer
Ben bir aylk evliyim 3 senelik birliktelk sonucu evlendik ve cok memnunum evlenmedn once herseyi yasasanda hergece onunla sarlp uyumakkadar guzeli yok bnce tavsye ederm evlenin gencler.