Ailemle birlikteyken üzerimde hiç sorumluluk yoktu, bir şeyler kendiliğinden yoluna giriyordu bilsem de bilmesem de bu böyleydi ama bunun farkına aileden ayrıldığım zaman anladım.
Üniversite için ilk ayrıldığımda çok zorlanmıştım. Yemek, çamaşır, bulaşık, ütü işleri. Üstüne para yettirmeye çalışma vb. annemin ne kadar çok şey hallettiğini anlamıştım. Bu bahsettiğim sebeplerden ötürü ev arkadaşımla yaşadığım anlaşmazlıklar sonrası ağladığım da çok oldu.
Sonra okul bitti eve geri döndüm. İş bulana kadar 8 ay gibi bir süre aile yanında kalmak zorunda kaldım.
İkinci ayrılışımda, evden ayrıldığım için parti verdim. :)
@Bladeruner başta zevkli geliyor. Sonradan bayiyor. Hele birde sureklu görüşeceğin arkadaşların yoksa tam boğucu. Her işin sorumluluğunu yüklenmek aşırı zor. Ama yinede herkes deneyimlemeli ya ergenler haklı ama eksik. Ayaklarınızın üzerinde durmak için çalışın şimdi (okul, dükkan, meslek lisesi artık icraatınız neyse) İyi bir iş bulduktan ve iyi bir semtte iyi bir ev tuttuktan sonra olabilir.
ütü gerçekten sıkıcı bir işmiş, her gün farklı yemek yapmak zormuş , ev yemeği gerçekten çoğu fast food tan daha lezzetli ve sağlıklıymış. en önemlisi bir süre sonra annenin odana zırt pırt gelmesini, babanın eleştirmesini, ailecek yenen yemekleri çok özlüyorsun...
Hiç elbezim olmadığını farkedip annemi aramıştım neden elbezi almadın hiç diye 🙄 birde artık o evin temizliğinin sadece bana ait olduğu anladım iş bölümü yaparken kavga edecek kardeşlerim yoktu çok üzücü bir durum
Bütün işlere el atıyorum fakat yemeklerin lezzetli olmasına alışmak ve her gün yemek yapıyor olmak zorlayacak diye düşünüyorum. Bence en çok bu zorlar. Hee bir de mutfak alışverişi. Ayy ikisi de aşırı yorucu çünkü en sık yapılan 2 rutin. Online yapılsa ya artık her şey uygun ve kaliteli olarak kapımıza gelse. Yemek yapma kısmı kalsa sadece yine bakılır. Off şu an yemek yapmak gözümde inanılmaz büyüdü.
Aile evindeyken online yapıyordum tüm market alışverişini. Ama online yapınca ne yazık ki bu bildiğimiz marketlerin o düşük fiyatlı ürünlerinin fiyatlarından uzak bir fiyata alışveriş yapılıyormuş. Tüm giderler e-kendi cebinden çıkınca BİM'e kalıyomuş insan :D
Aaaa öyle mi yapmışlar? İnsanlar ne ara bu kadar vicdansız oldular ya yazıklar olsun mazottan tasarruf mu ediyorlar Allah belalarını versin bak çok sinirlendim
Tüpün kendisi 152 lira, ayrıca başlığı ve kablosu gibi şeylerle totalde 500 liranı alıyorlarmış ilk açılışta. Bir tane de küçük tüp var işin işinde, neyse küçük şeytan.
Henüz ayrılmadım ama eminimki eve gittiğimde bana yemek hazırlamış biri olmaz sonra kızım nerdesin seni almaya geleyim yorulma diyen biri olmaz ben ailemin evinden ayrılınca baya bir şeyler hissedilen bunlar en basitleri 🙈🙈🙈
Çamaşır bulaşık çok ciddi sorun olmuştu bunalmıştım ki ben suyunu anasından isteyen bir mahluktum Neyseki ev arkadaşımın sevgilisi eve yerleştiydide bu fecaatten kurtulduydum geçmiş zaman
Naz kısmını ben de hissettim ya, regl ağrısını çok yoğun yaşıyorum ayrı geçirdiğim ilk reglmde oturup ağlamıştım annem olsa benimle ilgilenirdi şimdi diye :D
Hiçbişey kendi kendine başka yere gitmiyor, neyi nereye bıraksam orada duruyor. Toz da öyle, lazım olan bir şey de öyle.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Nişanlıyım henüz evden ayrılmadım ama annem covidden hastanede yattı tüm yük benim üstüme bindi ev kadınlığı cidden zormuş daha önce günlük ev işlerini yemekleri yapan biri olmama rağmen zorlandım gerçekten annenin evde varlığı bile çok farklıymış
Bir erkek olunca ve köyde yaşayınca zor oluyordu sonra çalışmaya gidince, kalacak yer yemek su elektrik şirkete ait olunca ve sadece işi belirli sürede yapıp çıkınca özgür olduğumu anladım 😅 Evde de güzel aile ortamı ama köy olunca sıkılıyor insan
Aile evinden ben değil ailem ayrıldı fark bu😂 yalnız kalınca artık hayatta kaybedecek hiçbir şeyim kalmadı ne yaparsa yapayım yapabilirim özgürüm dedim.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ayrıldığım da degil de geri dönerken fark ettigim şey gittigim yerde (okul için) daha rahat ve özgürmüșüm
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hiç bir şey olmadı yine herşeyime kendim koşuyorum 😂😂 tek fark sadece kendimle ilgileniyorum ohh miss