Eşinizle komşunuza veya başka bir yere misafirliğe gittiniz. Her şey normal seyrinde devam ederken, birden tartışmaya başladınız ve birbirinize söylemeyecek sözler söylediniz. Tabii ki, ev sahipleri şaşkınlıkla size bakıyorlar 🙂
Bu durumda ne yaparsınız?
Eşinizle misafirlikte kavga etseniz nasıl tepki verirsiniz?
Ben kalabalık bir ortamda kavga edersem kimsenin ruhu duymaz ya da ortada ortam kalmaz. Genelde bir bakışımla bir çok laf diyebilirim. Bu hem ortamı bozmaz hem bu konu daha sonra açılacağının işaretini vermiş olurum. Durum psikolojimin üzerindeyse bana yapılan yanlış yüzünden ortam zaten gerildiyse ben o ortamda sessiz kalmam. 🤷♀️
Başka birinin evinde o şekilde tartısmam. Hatta eşimi o duruma da getirmemeye özen gösteririm. Çünkü tartışmada kadın erkeğe yukseldiginde birilerinin yanında, erkek haksız dahi olsa fitratinin gereği olarak sesini yukseltmekten pek geri durmuyo. Onur meselesi yapabiliyo. Böybi durumda aslında kadın mı küçük düşüyo? Hayir. İnsanlar bu durumda kadını değil erkeği küçük görürler. Buda onun problemi olur.
Ama kadın sesini yukselttiginde karıkoca ikiside küçük düşüyo. Erkeği pısırık, kadını yırtık olarak degerlendiriyolar. Kocami o konuma sokmam kesinlikle kimsenin yanında. Fakat eve gittiğimizde işler değişir. Karşısındaki dişi aslanın pencelerinin tadına bakmak zorunda kalır.
Aile büyüklerinin yanında bile tartışmam eve geçtiğimizde konu hakkında konuşulur.. Her şeyin bir yeri ve zamanı var.. Kendimi insanlara rezil etmek istemem ve izin vermem böyle bir şeye başkalarının yanında ses tonuna dikkat etmeli..
Baskasinin yaninda kavga edecek kadar gozum donmez. orada kalbimi kiracak laf etse bile karsilik vermem eve gelince burnundan getiririm. Rezil olmaya gerek yok
öyle bir durum oldu ama tersi evime misfirliğe gelen bir çift yaptı, lütfen özel konuları evinizde konuşun dedim. çok bozuldular ama kimsenin aile sorunu başkalarının yanında konuşulmamalı. terbiye bunu gerektirir. ben öyle bir konuma hiç düşmedim, düşmem de.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bakın belli ki problemleriniz var evliliğinizde, neden buradan soru sormak yerine eşinizle konuşmayı, sorunları halletmeyi düşünmüyorsunuz.
Rezalet. Karı-koca kavgaları ulu orta yerde yapılmaz. Sinirlerimize hakim olamayıp böyle bir tartışmanın içerisine düşersek de, ev sahiplerinden özür diler kalkar evimize gideriz.