Eşim tam bi sonradan görme, davranışlarına dayanamıyorum. Ne yapmalıyım?

Öncelikle merhaba. 4 senemiz bitiyor evliliğimizde. Fakat bazı durumlar beni ondan aşırı soğutmaya başladı. Zamanında çok yokluk çekmişler, hatta dibini görmüşler tabiki olabilir insanız, fakat sonra bunlara miras kaldı biz nişanlı olduğumuz zamanlarda. İşte değişim galiba o zaman başladı. O zamanlar galiba aşktan görmüyormuşum ya da görmek mi istemiyordum bilmiyorum fakat artık çok can sıkmaya başladı. Herkese bi üstten bakmalar, kibirli konuşmalar. Benim ailemi beğenmemeler… bugün ise beraber cafeye gittik iş çıkışı daha oturduk bismillah direk etrafındaki kadınların ne giydiklerini, hangilerinin sahte hangilerinin gerçek olduğunu anlatmaya başladı. Pek ilgilenmedim telefona baktım. Sonra ise garson siparişimizi getirdi. Garson da 17-18 yaşlarında bi genç. Azarlayıcı konuşmalar, peçetelik yere düştü allahım çocuğa demesin mi şunu koysana yerine!! Hayatımda bu kadar utanmamıştım. Garson gittikten sonra biraz konuşmaya çalıştım yaptıklarının takındığı tavrın yanlış olduğunu ama bir anda sözümü keserek neden sorun yokken sorun yaratıyorsun dedi ve sonra öyle bi konuştu ki alttan girip üsten çıkıp suçlu yine ben oldum. Şimdi diyeceksiniz yine konuş ama eşimin laftan anlayan bir yapısı yok maalesef. İlla o haklı çıkacak. Sizce nasıl bir yol izlemeyelim? Çünkü gerçekten rahatsız olmaya hatta soğumaya başlıyorum. Parası var ama sanki paranın insanı var o derece. Bazen üslup konusunda tartışıyoruz zor tutuyorum kendimi dün ne bktn ki sen diye. İnsanları küçümsemesinden paraya tapmasından aşırı rahatsızım. Aile danışmanına gidelim dedim belki o yolu bulur onu da istemedi bizim evliliğimizde hiç bi sorun yok konu kapanmıştır dedi geçti. Sizce ne yapmalıyım?
Eşim tam bi sonradan görme, davranışlarına dayanamıyorum. Ne yapmalıyım?