Komşunun 24 saat beraber olmak istemesi ve diğer komşularla konuşmamı istememesi?

Selam 👋 ( sabırla okuyun lütfen )

bir komşum var ve 1.5 ay oldu tanışalı, kendisi yeni taşındı 2-2.5 ay filan olmuş buraya geleli. Ben ise 1 yıldır aynı binada oturuyorum fakat hiç komşu filan tanımam, öyle insanlarla vıcık vıcık olamıyorum, çok fazla birisinin evine gitmek veya gelmesini istemek bana göre değil yalnızken çok daha keyifli ve mutluyum. Tabi bu komşum geleli nerdeyse 2 buçuk ay olmuş ama maşallah 10 katlı binada tanımadığı daire yok nerdeyse 😅 sorsan herkesle konuşup muhatap olmam diyen bir tip. Ben ise her ay aidat verdiğim için mecbur sadece yönetici abiyi tanıyorum 1 yıldır 😅 neyse gelelim konumuza,
bu komşum benden büyük de aslında ( ben 25 ), o 40-45 yaşlarında fakat kıpır kıpır maşallah sevgi dolu filan ama kötü biri değil

Ama kendisinden dolayı tanıdıgım ve kendisinin sevmediği ve görüşmediği komşularla, ki onları da tanımam etmem, ( zaten dediğim gibi sevmem samimiyeti ) onlarla benim görüşmemi veya selam vermemi bile istemiyor, sadece asansörde görüp selam veriyorum mesela, gene gördün mü seninkini nasıl baktılar sana, sana yemek gönderiyorlar seviyorlar seni vs diye laf sokuyor ben gülüp geçiyorum tabi. Onlarla kendisi yokken görüşüyor muyum filan diye alttan alttan sorular soruyor bilgi almaya çalışıyor Filan, ben bu huylarını yavaş yavaş gördükçe çok soğudum gerçekten, Hep kendisiyle bişeyler yapmamı istiyor. Ama şunu da her defasında söylüyorum ki ben fazla samimiyeti zaten sevmiyorum, yani aslında mantıklı düşünse kendisinin de hayatıma bu kadar müdahil olmaması gerektiği mesajı verdiğimi anlayacak ama maalesef :(
Dediğim gibi sürekli ya beni çağırıyor sabahlara kadar birileriyle olan sorunlarını anlatıyor ve benden tavsiye bekliyor, ya da kendisi gelip beni ve özgürlük alanım olan evimi işgal ediyor her anlamda 😫😫

Alttan da olsa verdiğim samimiyet
sevmiyorum mesajını anlamadığı veya anlamak istemedigi için ben de mecburen artık uzaklaşabilmek adına yalanlar söylemeye başladım bunu yapmak hiç hoş degil evet belki fakat artık gerçekten yıldım yani…
gelmesin veya gel demesin diye sürekli bişeyler uyduruyorum allahım affet 🙏

Bu komşumu kırmadan nasıl mesafe koyabilirim bana fikir verin rica ederim lütfen çünkü dediğim gibi ben öyle komşuculuk oyunlarını önceden de pek beceremediğim için kırmaktan korkuyorum kendisini ,
şimdiden teşekkürler🌸
Komşunun 24 saat beraber olmak istemesi ve diğer komşularla konuşmamı istememesi?