Oradan söylemesi kolay, kendi ayakların üzerinde istediğin kadar güçlü dur, ekonomik özgürlüğün olsun, kimseye ihtiyacın olmasın bu kimse sana bir şey yapamaz demek değil ki. Bir gün yolda yürürken sen farkına bile varmadan senden hayatını alabilirler, çok seversin paran vardır güvenirsin o güven sonun olur. Güçlü dur, çok güçlü bir kadın ol öyle bir zaman gelir ki güç seni öldürür. Ailen mi? Ekonomik olarak bağımsız bir birey ol, annen yüzüne gülmüyorsa sana herkes bir şey yapabilir.
Güçlü olmak, ayaklarının üzerinde durmak seni bazı durumlardan kurtarır. Ama her durumdan kurtarmaz. Seni her durumdan kurtaracak şey, sürekli arkanda duracak, seni koruyup kollayacak insanların olduğunu bilmek ve bunu bilerek güçlü ve kendi ayakları üzerinde duran birey olmak. Önce yıkıldığın zaman arkanda birilerinin olduğunu bileceksin, bununla beraber güçlü olacaksın. Sen ne kadar güçlü olursan ol seni de beni de yıkacak bir şey elbet vardır. Yıkıldığın zaman yaslanacak bir yerin yoksa, gücününde ayaklarının üzerinde durmanın da bir anlamı yoktur. Çünkü yıkılana kadar hepimiz güçlüyüz, hepimiz ayaklarımız üstünde dururuz. 🙂🙂
Kesinlikle katılıyorum ama maalesef zengin adam çözüm değil. Karakterli kişilik sahibi olun. Ben özgür bir bireyim ilişkilerimi sadece maddiyat üzerinden yapmak bana zarar verin deyin çalışın üretin hayata karışın erkek gölgesinde yaşayan tipler mutsuz kıyıda köşede yaşam süren kadınlar.
Aynen öyle çok güzel söylemiş. Kimse kimseye bağlı kalmamalı. Insanin kendi parasını harcaması kadar güzel bir şey yok. Neden bir şey alırken bana söylemek zorunda olsun ki? Ben şahsen eşimin de çalışır olmasını isterim bu yönden, kendini rahat hissetsin.
gerçekten kendine güvenirsen kendi başının çaresine bakabileceğini düşündüğünde Allah illa yardım ediyor süründürmüyor. ben her anda bitik bir durumda evsiz halde kalmışken güveneceğim kimsem olmamasına rağmen hiç sokakta kalmadım ve hiç kendimi kullandırmadım. ben bittim benim yapabileceğim bir şey kalmadı dediğinizde umudunuzu kaybettiğinizde başınıza geliyor her şey
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,9b cevap paylaştı.
çok poliyannacı yanlış bir bakış açısı.. kadın cinayetlerinde yaşamını yitiren kadınların hepsi işsiz miydi.. hepsi parasız mıydı.. tabiki hayır.. ya içlerinde doktoruna varıncaya kadar parası malı mülkü olan bir sürü kadın vardı.. peki işleri paraları var ise sizin düşünce yapiniza göre o kadınlar niye yaşamlarını yitirdiler.. sizin dusuncenize göre o kadınlar paralari var ise niye kendilerini koruyamadılar , niye zarar gördüler.. bu işin para ile alakası yok.. bu işin eğitim sistemi ile hukuk adalet ceza sistemi ile alakası var.. bir şeyi müge söyledi diye hemen kabul etmek zorunda degilsiniz.. biraz düşünüp kendi akıl suzgecinizden geçirin.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
Kısmen doğru. Elbette kadına en çok güç kuvvet yakışır. Hiçbir kadını aşağlanıyor, yaralanıyor, öldürülüyor olarak görmediğimizde dünya kurtulacak, fakat maalesef gerçek hep öyle olmuyor. Uçanın kanadını kesmeye talip çok. Güçlüyü muhtaç etmeyi seven çok. Yapamazsın edemezsin diye; kadının bedeninden evvela yaşama sevincini öldürenler akıl almayacak kadar çok.
Mügenin yaptigi resmen oyun ve çoğu kadın hepsi demiyorum kafasız olanların çoğu da bu söze kanıyor ve evliliğini bozup dul yasamqya başlayanlar var ya yazık yazık bilmiyorlar ki çalışmaya başlayınca asıl muhtaçlık başlıyor çalıştığın yere muhtaç oluyorsun aylık aldığın para gelmezse bir hiçsin çalışmaya başlayınca borç harç icine kredi işine giriyorsun ve hepsi oyunun bir parçası mügenin karnı tok bol keseden atıyor
Müge Anlı gitsin Anadolu'da kadınlar ne çekiyor görsün de sonra ahkam kessin. Öyle tv karşısına geçip insanları hakir görmeye benzemez bu işler bir bıçak darbesine bakar. Öyle hükümet yanlısı bir kanalda çıkıp süslenip püslenip İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasını meşrulaştırmak için kadınların ayakta durmasına laf etmesin. Gelsin görsün sadece.
Akıllı kadınlar bu yolda gider aptallar da koca parasıyla yaşamaya çalışırlar ama o para yüzünden adamın her yaptığını kabul etmek zorunda kalırlar , tabii bazı kültürlerde kadının adı yok onlar bu konunun dışında , o kadınların o durumdanolmasi da hepimizin tüm Türkiye’nin ayıbı zaten
Kendi ayakları üzerinde durma konusunda haklı ama her zarar gören kadın da okumamış veya mesleği olmayan olmuyor. Yani işi olan da olmayan da, okul okuyan da okumayan da zarar görebilir. O yüzden Türkiye gibi bir ülkede zarar görülmeme ihtimali benim gözümde max %50 olur.
Hayır herkes herkese zarar verebilir. Mevzunun para kazanmayla zerre alakası yok. Adam olabilen biri milyonlar kazanan kadına da aynı davranır hiç para kazanmamış kadına da. Kendine yetebilmek bambaşka bir konu.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,9b cevap paylaştı.
Mesleğinin başına geçmiş kendi parasını kazanmasına rağmen dayak yiyen kaç kadın var Allah bilir şiddetin cahillikle parasızlıkla alâkası yok karakter meselesi gidecek yeri harcayacak parası olmamasına rağmen eşine rest çeken kadınlar da var
Tabiki haklı. Güçlü kadın, güçlü ailedir, iyi yetişen çocuklardır, yükü bölüşülen erkeklerdir, sağlıklı bir toplumdur. Dünyanın en ileri toplumlarının kadına değer veren toplumlar oluşu tesadüf değil.
Haklı ama tamamen doğru diyemeyiz çünkü tanımadığı erkekler tarafından öldürülen kadınlar da var. Aylar önce öğretim görevlisi kadın öldürülmüştü mesela, onun dışında avukat kadın öldürülmüştü hatırladığım kadarıyla.
Her kadın kendi ayakları üzerinde durmalı tabii ki ama kimse zarar veremez kısmı çok saçma olmuş, tabi çoğu durumdan kendini koruyabilirsin ama maalesef şiddetin önüne geçmiyor bu durum
Kadının gücü sosyal çevresinden gelir paradan değil. Para kazanıp da kazandığı kocasının metresine giden kadinlar yok mu? Parayı kazanırken patronu ezmiyor mu?
Çok haklı yoksa erkekler bir zaman sonra zaten bana mecbur , parası da yok boşanamaz benden diye kadının üzerinde baskı kurmaya kalkıyor veya aldatıyor.
Evet ve Hayır. Hayır şu yüzden ne kadar güçlü olursa olsun birileri yıkmaya çalışacak. Bazen güçlü olamaz bu durumda veya dayanamaz. Bu gibi durumlar söz konusu olur.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,3b cevap paylaştı.
Haklı. Çalışan kadın kimseye muhtaç değildir. Bizim kadınlarımızın sevmediğim huyu hiçbir şey yapmayıp sivri dilli olması. Kendi ayakları üzerinde duran kadınlara selam olsun.
manevi olmasa fiziki, fiziki olmasa manevi şiddet var kadın güçlü bile olsa işte ayrı evde ayrı ilişkide ayrı... keşke katılıyorum diyebilsem ama maalesef o kadar kolay değil her zaman
Kadınlarımız kesinlikle kendi ayakları üzerinde durmalı ve durmak zorunda ama ilk önce erkeklerimizde güzel eğitim almalı cahiliyet olduğu sürece cinayetlerin arka arkası kesilmez çünkü..
maalesef sadece çalışmakla alakalı değil. Hele de bu ülkede.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Birileri zarar vermek istedikten sonra gider 1000 yıllık çınarı bile keser devirir, kökü ne kadar sağlam olursa olsun, kötü niyetli zâlim insanlar oldukça çok zor yani.
Müge Anlı Reyting Uğruna genelde kadın izleyiciler olduğu için ona oynuyor. Bir ara yarışma sundu tutmadı beceremedi. yapabildiği en güzel iş mahalle karısı gibi dedektifçilik oynamak. Baydı artık. Ülkem de daha faydalı işler olamaz mı?
sen izin vermezsen kimse sana zarar veremez. ister çalış ister çalışma akıllı olursan başına o programdaki şeyler gelmez ıq sü düşük, dünyanın en aptal kadınlarının başına geliyor niyeyse o olaylar. o programı izleyerek seviyemi düşüremem.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Doğru değil neden değil kendi ayakları üzerinde duran kadınında duyguları var onlarda üzülebiliyor. Ve ister istemeden erkeksileşiyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Valla doğru söylemiş anayasa Müge Anlı nasıl müge anlı oldu. eski kocasının sırtından yükseldi öyle demekle olmuyor. Neyse banane
Bir kadın için değil sadece erkekler için bile yalnız olup ayakta kalmak zor yanında ailen olmalı her zaman. Ekonomik olarak iyi bile olsan kandırılan bir çok kadın tanıyorum. Tek başına olmuyor hayatta. Maalesef bu görüşler aile birliğini yıkıyor!
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Anketler > Müge Anlı: ''Kendi ayakları üzerinde güçlü bir şekilde duran kadına kimse zarar veremez'' Dedi. Sizce de çok haklı değil mi?