Çapa Tıp Fakültesi'nden mezun olan Larin Kayataş isimli kadın, zorunlu görev için atandığı hastanede CİMER'e şikâyet edildi. 3 aylık geçici uzaklaştırma aldıktan sonra, ''genel ahlak'' gerekçesiyle ömür boyu doktorluk mesleğinden men edildi.
Larin Kayataş, sadece trans olduğu için değil; 8 Mart Kadınlar Günü'ne katıldığı ve CHP'ye oy verdiği için de sorguya çekildi. Seçim zamanı Twitter hesabından ''Oyunu CHP'ye ver geç'' yazdığı için bunun hesabı da soruldu.
Buradan anlaşılıyor ki, trans bir bireyseniz emeğinizle geldiğiniz doktorluk mesleğini bile icra edemiyorsunuz. Sonra ''Trans kadınları neden ahlak dışı yollarla para kazanıyor?'' diye hayıflanıyorlar. Ayrıca bu haber, sosyal medyadan siyasi görüşün paylaşılmasının ileride iş hayatına olumsuz yönde yansıyacağını da göstermektedir.
Çok yanlış bir karar bence, insan ne olursa olsun ekmeği ve emeği ile oynanmamalı. İşini hakkıyla yapsın yeter bana onun ahlakı veya özel hayatı lazım değil.
Bu kişiyi önceden sosyal medya da görmüştüm trans bir birey olarak tıp fakültesi kazandığını.. Kendisi adına gurur duymuştum, tıp doktor'u olmak her baba yiğidin harcı değil.. Trans bir birey olmasını önemsemedim bile, benim gözümde herkes insandır seçimi kendisini ilgilendirir. Fakat; okuduğuma göre kendisi yeni atanmış bir memur olarak katıldığı alkollü bir partiden içmiş bir şekilde hastaneye gidip hasta alıyorsa işte orada hata yapmıştır. Bende bir sağlık çalışanıyım, sağlık kumar değildir kimsenin hayatını tehlikeye atmamalı bir sağlıkçı bunu kendisi daha iyi bilmeli.. Twitter'da yaptığı paylaşımlar yine kendisini ilgilendirir pek tasvip etmesem de kendimce, şikayet edenler için bir delil oluşturdu bu paylaşımlar orası ayrı.. Hasta emanet edilen, hipokrat yemini edilerek mezun olan hekimlerin yeminlerine sadık kalarak daha fazla dikkatli olması gerekiyor. Bu durumun sadece trans kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
*ayrıca eklemek isterim eğer bu iddia doğruysa söylediklerim geçerli.. Sırf trans bir birey olduğu için meslekten men ediliyorsa şiddetle karşıyım.. Verdiği bunca emeğin hakkını kimse ödeyemez.
Ben Twitter hesabını didik didik ettim ama alkollü bir içeriğe denk gelmedim. Sadece özel yaşamı hakkında uygunsuz sözleri var ben göremedim ama hastaneye içkili gelmesi zaten kovulmak için fazlasıyla yeterli
İster alkol kullansın, ister muhalif olsun, ister toplum ahlakına çok ters bir yaşam sürsün eğer kişi mesleğini kötüye kullanacak, iş disiplinini aşacak davranışlar içinde değilse mesleğinden men edilmesi insanlık suçudur. Bir trans kadın olarak bu haberi alana kadar Türkiye de dahi olsa bir yere geldiğimde rahat yaşayabileceğimi düşünürdüm ama şunu öğrenmiş oldum burada hiçbir azınlığa huzur mutluluk yok
Kadınlar gününe katılmak ne zamandır suç. Ha bir de paylaşımı yüzünden hesap soruluyor. Her şeyin hesabı soruldu, tek o paylaşım kalmıştı. “Genel ahlak” altında yatan farklı nedenler vardır umarım. Yoksa gerçekten çok yazık.
Trans olmasiyla alakasi yok sozcu yine Hep yaptigi gibi bu olayida provakasyon araci olarak kullanmis. Twiter da fenomen olacam diye sacma sapan ahlaksiz paylasimlari ve ise alkollu sekilde gidip birde bunu kendisinin paylasmasi. Kendini alkollu bir doktora emanet edermisin? Bu yuzden gorevine son verildi ve bence de cok dogru bir karar.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
yanlış anlamayın insanların tercihlerine her zaman saygim var falat bu tarz trans kendi cinsine ilgi duyan bireylerin sapkın davranışları var örneklerde mevcutt bizimde çocuklarımız olduğu için toplum olarak güvenememmiz normal ben kararı normal karşılıyorum saygım var tercihlerini yaşarlar fakat çocuğumu kendimi emanet ediceğim doktorun bende güven oluşturması lazım bence benim düşüncem böyle sizin düşüncenizde ilerde çocuk sahibi olup cocugunuzu böyle doktorun eline verip al bak bakalım neden böyle cocuğum dediğimde anlarsınız
3
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
belki sağlam bir psikolojik kontrolden geçirilirse olabilir bu bireylerin kadın erkek karakterleri birbirine girdiği için psikolojileri bozuk oluyor , tıp okuyabilir zekasıni eksilten bir durum yok ama psikolojisi eksiktirrr
Neden güvenilmez bir insan oluyor? Benim eş cinsel olup çoğu insandan çok daha ahlaklı tanıdıklarım var. Doğuştan gelen bir durumun psikoloji bozukluğuyla veya hastalıkla bir ilgisi yok.
kerimcan durmaz insamlara gerektiğinde yardımlarda bulunan yardimlaşan birisi maddi olarak bağıslar yapiyor kimseye tecavüz etmedi bizim gördüğümüz gibi değilmi ama sosyal medyada bi hatasıyla olan oldu penisini çevresiyle paylaşırken ifşa oldu dışarda gördüğümüz ahlak neydi ama ifşanınca ne gördük? demem o ki kimse sana gelip ben şundan tahrik oluyorum demez ben kötüyüm demez bu kişiler kendi cinsine bile ilgi duyan sınırı olmayan insanlar asla kınamıyorum çünkü ellerinde bişey değil doğuştan geliyor ama kadın erkek kişilikleri karışık trans bireyler psikolojik olarak genelde bi tafara baskın hale getirilir hormon ilacı ile ortada olduğu için sınırları yoktur biraz iyice tanırsan belki anlarsınnn
Erkek kalsaydı, karısını çocuğunu dövseydi veya öldürseydi, hatta akp ye oy verseydi ya da birilerine taciz/tecavüz etseydi, baldızına sarksaydı, ensest ilişkisi olsaydı, sokak hayvanlarını tekmeleseydi doktor olarak kalabilirdi.
Ama çok kötü şeyler yapmış, yapmasaymış keşke. İyi olmuş.
Pudra şekerindeki sadece araba satın alınan kişi chpdekiler topu partinin belediyesi ya da millet vekili vs. Ayrıca pudra yla kadına tacizi bir tutman komik ya
Particiliğini başka yerde yap dediğimi anladın. Hem particilik yapacaksak 1 taciz skandalına karşı 20 yıllık yolsuzluğu öne süreyim, İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasını öne süreyim. Nasıl fikir?
Toplum ne zaman LGBTI kabullenir gerçekten bilmiyorum. Birçoğunun kabullenemedikleri bu insanlardan önce kendileriyle ciddi bir problemi olduğuna eminim. Benim sadece hâlâ insanların bu tarz konularla aşağılanıyor olmasına canım çok sıkılıyor. Umarım yakın gelecekte bütün bunlardan arınmış oluruz.
Kişinin tercihini doğru bulup bulamayabilirsiniz ya da eleştirebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınızdır. Eğer kişi trans bir bireyse bu onun tercihi. Kararında doktorluğunu etkileyen bir durum söz konusumu? Görevini suistimal edebileceği bir etken mi? Bunlar göz önüne alındığında eğer haklılık varsa ne ala ben sadece buna bakarım siyasi vb. şeyler beni ilgilendirecek etkenlerde değil.
Sevmemek istememek senin elinde ama kişisel bir konuda kişinin hakkına aykırı bir yorumda bulunamazsın saygı duymak zorundasındır saygı bu konuda devreye giriyor
Nasil la larin kayatas trans mi bence degildir ya ama tabiki haksizlik sonucta o mesleğini icra edio özel hayati kimseyi alakadr etmez özel hayati ile is hayatini birbirine karistiriosa orda sorun var ama mesleğini yapiosa kimse kimseye bisey diyemez sacmalik
Ya abi bence translık ile alakası yok, bunun bir twitterına baktım pislik pislik şeyler hatta doktor olduğunu bugün öğrendim ve baya da şaşırdım trans olduğunuda bugünki haberde gördüm. Başka şeyler de olmuş olabilir detaylı bilmiyoruzz
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Twitter hesabında yer yer cinsel hayatından atıfta bulunmuş. Bunlara pislik şeyler diyorsanız burada özel hayatını meze eden ''Cinsel Yaşam'' fenomenlerin de ileride iş akdine son verilmesi gerekir. Aynı kapıya geliyor.
Öyle aptal zekalar ki buralara kadar okuyup doktor oluyor ne hikmetse doktor olduktan sonra mesleğinden men ediliyor kelimeler kifayetsiz. Başkasının özel hayatından size ne? Eminim ki o trans doktor bile etmezler pis zihniyetleler.
Saçmalık cinsel ve cinsiyet tercihinin ne olduğu umrumda değil mesleğini nasıl yaptığına bakarım. Rahatsiz olan başka doktor seçer hasta hakları diye bir şey var. Meslekten uzaklaştırılması çağ dışı köhne zihniyetin dayatmasıdır.
Cimere ne gerekçeyle şikâyet edilmiş ve trans olduğu nasıl bilinmiş? Bu iki sorunun altında bence gerçek gerekçe var. Bu kadar bilgiyle doktorluktan men alması mümkün değil