Muhasebe mezunuyum, maalesef iş bulamıyorum. Geri dönüş sağlarız size deyip tekrar ne arayan var ne soran. Çıktım bugün de iş arayan yerleri gezdim ama maalesef. Cv dolduruyorum çıkıyorum. Ben kötü işler yapmak istemiyorum, hiç yapmadım yapamam da. İnşallah Rabbim yüzüme güler. 🙏Buraya da yorgun bir Sanem bırakıyorum. ☹️
Toplum transseksüellere karşı olan sert tutumunu ne zaman kıracak?
inançlarımız gereği düşüncelerimiz gördüklerimiz geleneklerimiz bizimle ilgilidir. Yani bir başkasının cinsiyet tercihi kişiyi ilgilendirir burada ele alacağımız şey kişinin işi yapabilip yapamayacağıdır değerlendirme bu yönde olmalıdır. Ama uygulamada maşallah herkes diyanet başkanı. Allah herkesin gönlüne göre versin 🙏 💁🏼♀️🌹
Üzücü... Bunu ayıp, günah, anormal vs diye değerlendirmek ne zaman son bulur, bilmiyorum. Anayasasında demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak tanımlanan bir ülkede her türlü ayrımcılığın son bulmuş olması gerekirdi. Maalesef toplumun değer yargıları hem yasanın gerisinde, hem de bazı konularda yasadan daha katı, daha güçlü. En kısa zamanda emeğinle para kazanabileceğin bir işe kavuşmanı tüm kalbimle diliyorum.
Vücudunu değiştirdiysen bunun günah olduğunu biliyorsundur umarım. İş de bulursun umarım. Cumhuriyet rejiminde yaşıyoruz, yani seni bu halde kimse yargılamayamaz. E yapacak bir şey yok, işsiz kalma bari.
Doğduğun halin erkek bedeniyse ve kız bedenine geçtiysen günah diye biliyorum ben. Yani çift eşeyli falan değilsen. Sen günah olmadığını düşünüyorsan bir şey diyemem.
Bireyler arasında neden bu tarz ayrımlar yaparlar ki. Ne zaman medeni toplum olma yolunda adım atılıcak🤔 (bu arada iş bulabilmek hele kendi üniversitede okuduğun bölümün gerçekten zor bu zamanda)
Selam Sanem transseksüel yanlış bilmiyorsam doğduğu cinsiyeti kabul etmeyip değiştirmekti. Burada evliyalık taslayacak halim yok ancak İslam bunu ret etmiş neyse konumuzla alakası yok da kişiliğine iş vermemelerini bağdaştıramadım durumunu öğrenmeseler olmuyor mu?
Bu işin sonrası yok artık bu bedene ait olduğunu söylüyorsun o zaman işe girdikten kendini toparladıktan sonra söylersin. Toplumda o fikrin kalkması pek mümkün görünmüyor.
Siyasal İslamın artıkları bu ülkeden ne zaman temizlenir o zaman daha rahat ve huzurlu bir ülke haline geliriz. İnsanların tercihlerine saygı duymayı ne zaman öğrenecek bu millet? Avrupada insanların tercihleri değil işi yapabilme becerisi ön planda oluyor iş başvurularında. Çünkü o insanın özel hayatı değil yapacağı iş ilgilendiriyor işvereni.
cok uzuldum is bulamama cok kotu bisey. is esittir yemek ve esittir hayatta kalamak issiz olmayi hickimseye istemem. amma isden cikarttigim insan oldu kotu insandi cevabini aldi. ben ilimliyim fark koymama alay etmem her kes insan hepimiz insaniz sadece iyi kotu olanina fark koyarim amma bi koyarim ki o kotu insanlar dunyasini şaşar oylede manyakbiriyimdir😂insallah is bulursun. sevgiler isegnderden turkiyenin guzeline💜💜💜❤❤❤
Maalesef herkes çöpsüz üzüm arıyor. Kadınlara evlenecek misin diye soranlardan tut da, çocuğu varsa işe almayanlar mı dersin her türlü insan var. İstiyorlar ki dünyaya çalışmak için gelmiş olalım.
Senin durumunda elbette fazla bilinmemenin de bir korkusu oluyordur, acaba ortamı nasıl etkiler bu durum diye risk almak istemiyorlardır. Umarım kendine en uygun işi bulursun çok sevinirim senin için.
Baktın ofiste iş bulamıyorsun evden iş yapmanın yollarını ara. Öğrenebilirim, ilgim var dersen evden yapabileceğin bir işte geliştir kendini. Grafik tasarım, video düzenleme, web tasarım, siber güvenlik vs. Tabi bunlar zaman istiyor. O kadar zamanın yok muhtemelen. İmkanın varsa İzmir'e falan taşın. Daha modern yerlere.
Görüntünde bir sorun yok, belli etmiyorsun yani. O yüzden söylememen daha iyi olur. Sen söylemezsen kimse bilmez. Şayet kimliğinde değiştiyse sorun olmaz bence.
Bu saçma toplum bi sürü aptal saptal şeylere saçma sapan tutumlar sergiliyor. İyice yozlaştı, liyakat kalmadı vs. umarım bi kırılma yaşanır ve kendine gelir herkes
Bence konun daha çok ekonomik sorunlarla alakası var. Birçok kişinin cv doldurup eli boş döndüğünü düşünüyorum. Eğer öyle bir bakış açısında olsalar sizinle hiç görüşmezlerdi.
Yani kardeşim, LGBTIQ+ güruhu şu an öldürülmüyor mesela, taşlanmıyor, aksine gezip eğlenip şov yapıyorlar full sosyal medyada ve doğal ve kolay yoldan dikkat çekip, sosyallik ve maddiyat anlamında asla sıkıntı çekmiyorlar. Bu güruh hayatlarında hiç olmadığı kadar özgür ve ön planda hatta popüler, sen gelmişsinn bu güruha karşı önyargı ne zaman kırılacak diye başlık açıyorsun, hangi önyargı *mk. Yani böyle yaparak, duyar kasacaksınız diye halkın algısını yanlış yönde etkiliyorsunuz. Yapmayın, gerek yok.
Cv verirken cinsel tercihini yazmayabilirsin. ya da şöyle söyleyeyim, kimse senin cinsel tercihini merak etmez, o işe uygunluğuna ve yetkinliğine bakarlar demi?
Hiç benzemiyorsun. Aslında bazı nacizhane durumlardan dolayı oluyor bunlar. Nasıl desem, senin gibi hissedenler doğru olur mu. Çoğunlukla sorun çıkaran insanlar olarak lanse edildi, yapanlarda mevcut tabiiki istisnadır. Afedersin, tercihinden dolayı çok farklı bir algı var hani. Düz mantık. İşyerinde o tür durumlara düşersin diye bir düşünceyede kapılıyor işverenler. Pek rahat telafuz edemiyorum hoşgör anlayacağını umuyorum.