Bugün kasadaydım, markette çalışıyorum okul harçlığı çıksın diye... Bir teyze geldi sigara, patlıcan, biber filan aldı. Kredi kartı ile ödeme yaptı cüzdanını aldı ve çıktı. Kasa epey yoğundu, başka müşteriler ile ilgilenmeye başladım. İki haftadır da kasiyerimiz yok. Yaşlı kadın, çok geçmeden tekrar geri döndü cüzdanını kaybettiğini söyledi. Bende onunla beraber kasaların etrafına bakındım ama hiçbir şey yoktu. Kadın üzerime gelmeye başladı "sen mi aldın" "bu kadar kısa sürede nereye kayboldu" tarzı konuşmaya başladı. Çok müşteri olduğu için sineye çektim ama kadın söylenmeye, hırsızlıkla itham etmeye başladı. Bende "abla sizin kaybettiğiniz cüzdandan mesul değilim" dedim. Sonra kamera kayıtlarına bakıldı kadın cüzdanı almış, kasada bırakmamış yani. Aradan 5 dakika geçmedi, müdür yardımcısına "cüzdanı meyve tezgahının üzerinde bırakmışım" dedi. Gitti. Benden bir özür bile dilemedi. Onlarca insan içinde hırsızlık iftirası attı.
Ah cahil insanlar!
Böyle durumda müdüre gidilir, kamera kayıtları incelenir. Eşyanızı kaybetmiş ya da bir yerde unutmuş olabilirsiniz. Çalınmış olabilir. Böyle bir durum varsa kamera kayıtlarından bu tespit edilir. Unutuldu ise aranıp bulunabilir, çalıntı şüphesi varsa en son polis çağırılır. Bu süreçte (çok önemli) kimse asla itham edilmez, böyle durumlarda itham etmek etik değildir ve KANUNEN SUÇTUR. İftiradır.
Mağduriyetime şahit olan başka müşteriler de oldu.
Bir daha bu kadın gelir mi markete bilmiyorum ama yüksek ihtimal gelecektir. O geldiğinde ne yapmalıyım?
NOT: Hiçbir yerde hiçbir personel bizim eşyamıza sahip çıkmak zorunda değildir. Eşyamıza biz sahip çıkarız. Kayıp veya çalınma şüphesi varsa personel en fazla kamera kayıtlarına bakar, hırsızlık varsa polis çağırılır. Bu da ek olarak dursun. Gençler çok duyarlı ve bilgili yaşlılar ise hem kaba hem cahil ne yazık ki.
Sizden ricam böyle durumlarda asla kimseyi itham etmeyin. İtham ettiğiniz kişinin kanuni hakkı doğuyor. Özellikle kalabalıkta yapmak hoş görülmez.
Ah cahil insanlar!
Böyle durumda müdüre gidilir, kamera kayıtları incelenir. Eşyanızı kaybetmiş ya da bir yerde unutmuş olabilirsiniz. Çalınmış olabilir. Böyle bir durum varsa kamera kayıtlarından bu tespit edilir. Unutuldu ise aranıp bulunabilir, çalıntı şüphesi varsa en son polis çağırılır. Bu süreçte (çok önemli) kimse asla itham edilmez, böyle durumlarda itham etmek etik değildir ve KANUNEN SUÇTUR. İftiradır.
Mağduriyetime şahit olan başka müşteriler de oldu.
Bir daha bu kadın gelir mi markete bilmiyorum ama yüksek ihtimal gelecektir. O geldiğinde ne yapmalıyım?
NOT: Hiçbir yerde hiçbir personel bizim eşyamıza sahip çıkmak zorunda değildir. Eşyamıza biz sahip çıkarız. Kayıp veya çalınma şüphesi varsa personel en fazla kamera kayıtlarına bakar, hırsızlık varsa polis çağırılır. Bu da ek olarak dursun. Gençler çok duyarlı ve bilgili yaşlılar ise hem kaba hem cahil ne yazık ki.
Sizden ricam böyle durumlarda asla kimseyi itham etmeyin. İtham ettiğiniz kişinin kanuni hakkı doğuyor. Özellikle kalabalıkta yapmak hoş görülmez.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer