Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Evlenmeden önce birincil sorumluluk aileyedir, evlendikten sonra ise birincil sorumluluk eşe karşıdır. Tabi bu demek değil ki , birinin ardında durmak diğerini ittirip bir kenara atmak.. hayır. böyle bir şey de söz konusu olamaz.. Hayatındaki en önemli iki kadın arasında Denge kurmak lazımdır.. anne de eş de ezilip geçilemez..
Ekstrem durumlar olabilir , görmezden gelinemeyecek ayıplar yapabilir bir taraf diğerine.. böyle bir durumda bu iki kadını bir dönem birbiriyle görüştürmemek en doğrusudur bence diyeceğim ama , şöyle bir durum var.. Benimle evlenmiş bir kadın , eşim.. veya beni doğurup büyüten kadın , annem.. bu iki insanın da her şeyden önce bana karşı sorumluluğu vardır.. Onların bana olan sorumluluğu , bana duydukları sevgi , saygı ve hürmetin hatrına , birbirlerine de saygı göstermeleri ve birbirlerini bağırlarına basıp birbirlerine iyi davranmaları ve beni aralarında bırakmamalarıdır.. Bununla yükümlülerdir her ikisi de bana karşı.. Yoksa birbirlerinin yanında beni de ezip geçmiş olurlar.. Bana da saygıları yok demektir.. Anne veya eş.. Benim hatrıma birbirlerine saygıyla davranmak zorundalar..
... ve son bir şey.. Anne veya eş , bir erkeği, aralarından birini seçmek zorunda bırakırsa... bu seçimi yaptırtmak zorunda kalan taraf , er veya geç o erkeğin kendisine olan sevgi ve saygısını kaybeder , ve o erkeği kendisi de kaybeder sonunda.. Çünkü erkeklerin tahammül edemeyeceğim bir şey varsa o da anne ve eşin arasında kalmak ve ikisinden birinin arasında seçim yapmak zorunda bırakılmaktır.. Bunun sonuçları çok çok kötü olabilir.. Aklı başında bir kadın , anne veya eş fark etmez, ne olursa olsun erkeğini / oğlunu ya ben ya o durumuna sürüklemez..
Yazdığım şey belki soruda sorulan sorunun bir tık dışına taşmış bir konu olabilir ama soruyla bağlantısı olduğunu da düşünüyorum.. sorunun bire bir cevabına gelirsek de , her ikisini de bir birine ezdirmemek o erkeğin görevidir.. kimin tavrında problem varsa, erkek , o tarafı düzgün bir şekilde uyarmalı ve eğer ki mağdur veya ezilen bir taraf varsa, o tarafı diğerine ezdirmeyecek şekilde önlemler almak zorundadır.. ki tekrar ediyorum, aklı başında bir kadın anne veya eş fark etmez, erkeğin hayatındaki o ikinci kadını bağrına basmalıdır ve kendine rakip olarak görmemelidir. saygıda kusur etmemelidir..
ya ben ya annen.. veya ya ben ya karın diyen bir kadın , o erkeği ezip geçmiştir ve ateşle oynuyordur..
öncelikle sorumluluk eşedir demiştim.. mesela bir tatil var.. eş dedi ki , şuraya tatile gidelim.. anne dedi ki , hayır bana geleceksiniz.. öncelikle sorumluluk eşe olduğu için, öncelikle eşle birlikte tatile giderim , sonrasında da annemi de kırmam ve ona da giderim bir kaç gün.. iki tarafı da üzmemeye gayret etmek lazım.. hassas dengeler.. duruma göre değişebilir bazı şeyler sonuçta.
aynı şeyler kadınlar için de geçerli bu arada... onlar da kocalarını ezdirmemeli veya erkek de ya ben ya ailen dememelidir..30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHer erkeğin başına gelebilecek talihsiz durumlardan birisi çünkü anneler ben doğurdum büyüttüm benim hakkım var mantığıyla olayı sürekli lehine çevirmeye uğraşıyorlar eşler de aslında tek istedikleri hayatlarına müdahil olunmaması
Anne anneliğini bilirse çocuk çocukluğunu gelin gelinliğini bilir buradaki temel sorun sanırım kimse nerede durduğunun farkında değil ve sorunların çıkmasının en ince noktası bu herkes bir güç savaşı içerisinde ve arada kalan ise kocalar iki kadının kendine patron benimi diretmesi neticesin de çıkan sorunları bir adam tatlılıkla halletmeli ne eşini ezdirmeli ne annesini..30 Yorumla
açıkçası ikisinin de arkasında durmam, eşim benimle evlenerek sadece benimle akraba olmuyor dinen ve kanuna göre tüm ailem ile akraba oluyor öyleyse hepsi arasında kavga çıkabilir, tartışma olabilir, küslük olabilir bunu kendileri halledebilirler, neden ille de bir taraf seçeyim en kötü ihtimal olayı ikisinden de dinler hatalı olan tarafa hatalı olduğunu söylerim ki bunu da açıkçası çok tercih etmem.
kendileri halletsinler30 Yorumla
asıl soru bir insan neden annesi ve eşi arasında kalır? bir kadının hiçbir zaman eşi ile annesi arasında kaldığını gördünüz mü? zaten kalsa bile hepinizin düşüncesi gitsin kocasının yanına olur ama bir erkek annesi ile eşi arasında kalınca o senin annen o seni doğurdu büyüttü, anneni seç, ben kendimi kurtarmaya bakardım bla bla tarzı saçmalıklar. arkadaşım bir insan yuva kurduğunda artık ailesi eşidir. hepimiz biliyoruz bunu ama nasıl ki babasının kızı modundan çıkmayan kadın istemiyorsanız, annenizin aslan parçası modundan çıkmanız gerek. ve yuva kuracağınız eşinizin yani aileniz olan insanın yarım ömrünü geçirdiği ailesine saygı duymak zorundasınız. kıskançlık, dedikodu, kibir, kin, ego hiçbir zaman eşinizin ailesiyle aranızı iyi yapmaz. iki tarafta saygı duyacak, iki tarafta birbirini sevecek beğenecek. herkes haddini ve yerini bilecek.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
111Cevap
+1 yılPsikoloji’de sağlıklı bir birey annesi ya da babasından kopmuş, eşiyle birlikte kendi hayatalarını kurmuş demektir. Yani anne kuzusu erkekle baba prensesi kızdan olmaz. Eşler birbirinin hayatına, seçimlerine, yapacaklarına, isteklerine, giyim tarzına her şeylerine saygı duyabilmeli... Kendisiyle zaman geçirebileceği bir evlilik olmalı ki sağlıklı bir evlilik olsun.
20 Yorumla
+1 yılKimsenin arkasında durmak gerekmiyor eşine o benim annem annenede o benim eşim diyeceksin ikisini de dinleyip orta yolu bulacaksın elini masaya vurup bir daha böyle şeyler duymak istemiyorum diyeceksin
40 Yorumla
+1 yılNightwalk35 sen durumu yanlış anlamışsın, ben soruyla alakalı olarak anneyi savunmadım, adamın söylemi çok zoruma gitti.. Ve bunun dinle hiç bir alakası yok. Ben dinlere inanmıyorum.. Taraf seçecek kadar da aptal değilim üstelik.. neyse sen baya yanlış anlamışsın..
10 YorumlaEşimle annemin arasında kalmam direk annemi seçerim. Eşimde kalırsa annesini seçsin beni seçerse boşanırım.
60 Yorumla
+1 yıleş ve anne arasında kalmak çok kötü bir durum. bu tarz bir olayda seçim yapılmamalı. birisi hayat arkadaşın, diğeri seni doğuran yetiştiren. Denge kurulmalı, seçim yapmak zorunda bırakılmamalı. Bu dengeyi kurmak da eşlerin elindedir.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
Haklı kimse onun arkasında dururum. Ki benim annem hayatta karışmaz böyle bir olaya. Adım gibi eminim.
Burda iki taraf da dinlenir. Ve bir karara varılır. Eğer müdahale edilmezse daha da büyür gider.20 Yorumla
+1 yılValla anneler çoğu zaman bilinçsizce olayları abartıyorlar. İki tarafı da kırmadan kitabına uydururum ben
40 Yorumla
+1 yılKimin haklı olduğuna bağlı ama eşime biraz daha kanaat kullanabilirim.
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bi durum
Allah kalanın yardımcısı olsun
Annemi secerdim Eşimden anlayış beklerdim çünkü Anne hakkı ödenmez
Eşimde belki annedir ya da adaydır
Zaman gectikce bana hak verebilir37 Yorumla- +1 yıl
@Tavsen Ben eşimi anneme ezdirmezdim
Annemde olsa durması gereken yerler elbette olacaktır Evlenmiş insanlar kendi kararlarını alabilmeli Burda sadece bi yorum yaptım Maşallah hemen eksi basıyolar
Valla ben doğduğum andan beri o yanımdaydı 2 günlük kadın yıllarını vermiş bir insana saygı duymuyorsa eşine yardımcı olacagı anlayışı göstermiyorsa gidebilir Kimseyi zorla tutmam
- +1 yıl
@Tavsen hersey karsılıklı olmalı Tek bir taraftan bişey beklemek sacmalık zaten
- +1 yıl
@QNøbødy yaw he hee öyleyim
- +1 yıl
@QNøbødy yaw git kumdan kale falan yap sen Bana laf sokmaya calışma Senin yaşın kadar benim gömdüklerim var Benim kadar hayat tecrüben insan tecrüben olsun Ayrıca yaşlı bir Annen olsun sonra gel burda konuşalım olur mu?
- +1 yıl
Eksileyen pembişlere selam olsun
Yarın birgün Oğlunuz haklı olduğun halde inş eşinden yana olur O zaman aklınıza benim yorumum gelir 😎 Eksilemeye devam edin😂😂
- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılAkilli erkek asla o arada kalmaz o araya girmez bile
O araya girdinse birini kırmadan oradan çıkamazsın en iyisi en doğrusu o araya girmemektir30 Yorumla
+1 yılBöyle birşey yaşamadım ama ikisininde arkasinda dururum aralarındaki problemi çözmeye çalışırım cozemezsem de eşime de anneme de önceden nasılsam öyle davranırım
11 Yorumla- +1 yıl
🤙🏻
+1 yılevli değilim ama evli olsaydım arada kalmazdım çünkü bir anne malını bilir şaka bir yana benim annem bir melek kardeşlerim evli gelinleri bizden değerli..
10 YorumlaCik isin icinden cikabilirsen 😅 ben karismam esim davar olmasin anneme saygisizlik yapmasin annem de kizimin hatiri var desin idare etsin. Beni arada birakmasinlar asla karismam tartismalarina.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. https://www.youtube.com/embed/ieTGO6AJsEQBunların arasında kalınmaz, kaçılır gidilir.🙂
21 Yorumla- +1 yıl
Bunu unutmamakı ki eşitlik olsun🙂
https://m.youtube.com/watch?v=h31eq0vnpPg
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılTaraflı bakmam.
Olayı anlamaya çalışırım.
Ona göre davranırım.
Kim hatalı olursa da saygılı bir şekilde anlatmaya çalışırım.20 Yorumla Adaletim haklı olanın yanında olur. Kimseye yalandan yere yalakalık yapmam.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTartışmanın sebebi ve kimin haklı olduğuna bağlı olarak durum değişir. Öylece herhangi bir şekilde kimsenin yanında yer almam. Eşinle annenin arasında kalmak çok sıkıntılı bir durum.
30 Yorumlaİkisinin arasinda durmaya devam ederim sorunu cozerim hakli olani yatistirip haksiz olana haksiz oldugunu anlatirim
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bi durum olamaz..
Her zaman haklı kimse onun yanında olurum..30 Yorumla
+1 yılHaklı olanın zaten az çok kimin ne olduğu bellidir.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes benim yanımda dursun yoksa beni kaybederler nokta...
30 Yorumla
+1 yılKim yanlışsa onu soylerim ne anneme eşimi nede eşimi anneme ezdirmem anne hakkı evet ama biryere kadar herkes haddini duracağı yeri bilecek
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Selam..🌸
İkisinin de arkasında durmam..
Taraf tutarsam işler iyice sarpa sarar çünkü
En iyisi ikisini birden aynı anda susturrmak..10 Yorumla
+1 yılBirisinin ayaklarının altında cennet var diğeri Allah’ın emaneti… Beni şuraya gömün sizde kurtulun bende derdim heralde 🤷🏻♂️
10 Yorumla
+1 yılEşimin yanında dururdum eğer gerçekse hislerimiz hakediyosa çünkü annem sevemedi terkedip gitti ansızın.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılİkisini de baş başa bırakırım ama tabiiki eşimin yanında dururdum çünkü ömrümü onunla tamamlardım olsaydı tabiiii
10 Yorumla
+1 yılTarafsızlık olmalı orta yol bulunmalı ve iş tatlıya bağlanmalı. Ikisi canımdan öte olduğundan secim yapmak bana ters kalır. :)
10 YorumlaEn yakın sığınak nerde diye bakınmak gerekebilir...
20 YorumlaHaklı nin yanında dururum arkasında değil ama annem vazgecilmezimdir
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılEşim veya annemden hangisi haklı ise haklının yanında dururum.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı. Evden usulca çıkar kapıyı üstlerine kitlerim. Ne halleri varsa görsünler.
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılİkisini başbaşa bırakıp ben yalnız kalmayı tercih ederim
20 Yorumla
+1 yılAnnemle münakaşaya girecek kadın benim eşim olamaz ki. Bu sebeple arada kalma ihtimalim yok.
24 Yorumla- +1 yıl
@Tavsen o benim sinir anımı bilir ama
- +1 yıl
@Tavsen Yok ben haklı haksız aramıyorum. Dilsizde aramıyorum hürmet ve saygı arıyorum. Sonuçta büyüğü her ne olursa olsun bana söylesin ben çözerim zaten.
Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı. Konuya göreye değişir. Önce her iki tarafıda dinlemem lazım
20 Yorumla
+1 yılYani ikisini de tutmam aradan sıyrılırım ne yaparlarsa yapsınlar.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. 0ben iki tarafı dinler mantıklı olanı yaparım ve annem ile karımı bir arada tutmam
20 Yorumla
+1 yılÇok zor soru ama iki tarafı da dinleyip ona göre bir yol izlemek en iyisi. BAzen zor olabiliyor
20 Yorumla
+1 yılBabam ve eşim arasında kalsam babamı seçerim.
Babamın olduğu yerde eşimin sözü geçmez sjajsj10 YorumlaBeni karıştırmayın aramızda halledin taraf tutmak taviz getirir bisekilde aralarında cozuyorlar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılAnası ile karısı arasında problem dahi olmamalı, bunu beceremeyen erkek de zaten kimseye yaranamaz.
10 Yorumla İkisini arkasında durmacaksin ya üçüncü yolu bilacan ya da aradan cekilcen
10 Yorumla
+1 yılDenge... Haklının yanında olmak... Son kertede Annem...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvvelce arada kaldım. Berbat bi durum. Aylar sürdü. Çözüm bulundu ama çok darda kaldım.
10 Yorumla
+1 yılkim haklıysa onun tarafında ama iki tarafı da ezmem
10 Yorumla
+1 yılEş bulunur ama anne bulunmaz bu yüzden anne diyorum
10 Yorumla
+1 yılErkeğin vazifesi burda köprü olmak, arayı bulmaktır..
Taraf tutmak değil..
#Vesselam10 YorumlaBen bekarım ama eşimi seçerdim abi hayat arkadaşım sonuçta (Şimdiden yol yapmak lazım :D )
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Akıllı bir erkek eşini de annesini de politik bir şekilde idare eder asla onlara karşı karşıya getirmese kendisi de onlarla karşı karşıya gelmez
23 Yorumla- +1 yıl
Sana kötü oy atanın kesin kocası akıllı değil 😂
- +1 yıl
Umarım ama, evlenenlerin %70 i boşanıyor
+1 yılIki tarafi da guzel anlayip dinlemek gerek ona gore orta yol bulunmalı
10 Yorumlaikisinide istemem kizarim ikisinede ama benim annem geliniyle kavga etmez
11 Yorumla
+1 yıl2 tarafı dınlerım ölçer biçer kendımce haklı olanın tarafını seçerim.
10 YorumlaKonuya göre değişir, ama annemin arkadında dururum her zaman, eş bulunur ama anne bulunmaz.
10 Yorumla
+1 yılArasında kalmazdım ikisinede taraf olmadığımızı aile olduğumuzu anlatmaya çalışırdım taraf tutmak kötüdür lakin eşimi ezdirmezdim herzaman annem ne derse haklıdır diyen erkeklerden uzak durdum sizde durun dostlarım
20 Yorumla
+1 yılBen tipsizim malesef evlenemem ve ailemden hayatta olan kimse de yok tek yaşıyorum. O yüzden mümkün değil.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇok güzel bir soru ve zor bir soru, Allah arada bırakmasın Funda hanım:))
10 Yorumla
+1 yılUmarım kimse bu durumda kalmaz, ülkemizde çok sık yaşanan bir durum. Orta yolu bulacaksın her ikisinide kırmadan
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılİkisini de siler atarım. Beni arada ve seçim karşısında bırakacak kişiler sadece kendilerini düşünüyorlardır
10 Yorumla
+1 yılHaklının arkasında dururum
55 Yorumla- +1 yıl
Bak bak bak 😂
- +1 yıl
Baktım😂
- +1 yıl
Her zaman adaletten yana olacağını biliyordum 😊
- +1 yıl
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır H. Z Muhammed (s. a. v.)
- +1 yıl
Vallahi 2 kadın arasında kalmaksa camdan aşağı atlarım daha iyş
+1 yılAnnem tabiki, eş degisir, anne degismez, annenin rizasi olmadan cennete girilmez
11 Yorumla- +1 yıl
Sunu beğenmeyen 5arkadasa soruyorum ne yiyonuz ne iciyonuz?
Kesin kizlardir he 😂
+1 yılKenara çekilirim kendi aralarında halletsinler en sağlıklısi o
10 Yorumla- Devamını Gör (131)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler