Bir erkekle bir kız arkadaş olamaz klişesinin hâlâ tartışıldığı bu dönemde bu soruyu sormak ne kadar doğru bilmiyorum ama bir kimsenin karşı cins arkadaşına iltifat etmesi ondan hoşlandığı anlamına gelir mi sizce? İltifat sadece hoşlanılan bir kişiye mi edilir? Siz karşı cins arkadaşınıza iltifat eder misiniz? Arkadaşa iltifat etmenin bir sınırı var mıdır?
Bir kimsenin karşı cins arkadaşına iltifat etmesi ondan hoşlandığı anlamına gelir mi?
Karşıdaki kişinin yanlış bir hissiyata kapılmayacağını biliyorsam ederim ama yoksa bana ters bir durum. Şahsen bu tür şeylerin özel kalması taraftarıyım. Hayatıma girecek olan insanın arkadaşı dahi olsa birisine çok güzelsin bugün, ya da türevleri cümleleri kurmuş olması beni içten içe rahatsız eder. Bu bana göre o kelimeleri değersizleştirmek ve ağızda laçkalaştırmak. Dillere pelesenk olan hiçbir şey ilgimi çekmiyor.
Asıl iltifata kuşkuyla bakılırsa başka fikirler doğabilir kafada. Ama tabii yine de önemli olan niyet. Söylerkenki hali tavrını ve söylediği şeyi düşün, onun karakterini bilen sensin. Hangi amaçla söylediğini tart bir.
Mesela bana sürekli iltifat eden karşı cins bir arkadaşım olsa araya mesafe koyardım çünkü gevşek davranışlarda bulunan insanlar hoşuma gitmiyo öğğğk gibi bişey yanii
Valla hiç de gelmez. Ben sevdiğim samimi bulduğum erkek arkadaşlarıma iltifat ederim. Kalp emojileri de atarım. Yani illa biriyle samimi olmak ve beğendiğini dile getirmek için hoşlanmak gerekmiyor bence.
Karşı cins arkadaşlarıma iltifat ediyorum ama beni yanlış anladıklarını düşünmüyorum hiç. Aynı şekilde ben de karşı cinsten bir iltifat alır almaz acaba benden hoşlanıyor mu diye düşünmüyorum :)
Sadece hoşlanılan kişiye iltifat edilmez. Güzel ve hoş bulduğum bir durum varsa ben de karşı cins arkadaşlarıma iltifat ederim. Hiçbir zaman da bu yanlış anlaşılmadı. Bu daha çok insanların zihin yapısı ve algısıyla alakalı.
İltifat için kurulan cümlenin samimiyet derecesine bağlı. Karşı cins arkadaşlarıma gerektiği yerde iltifat ederim fakat mesafemi koruyarak. Önemli olan mesafe.
İltiafatın şekline ve içeriğine göre, ama kişiyle aranızdaki samimiyete göre değişir bu mevzu bence. Yani çok güzel kızsın diyen çok yakın erkek arkadaşlarım vardı, zerre farklı anlamazdım. Bir de neyine iltifat ediyor bu daha önemli, ne bileyim beni sürekli öven biri vardı öğretmenimdi ama övgüleri hep çalışmama, yeteneğime yönelikti. Kişisel bişey değildi ama ben ondan hoşlanıyordum her şeyi farklı anlıyordum o ayrı tabi😭😅
İnsanlara güzelsiniz demek iltifat ve mutlu etmek çok güzel bir davranıştır. Bağları kuvvetlendirir, illa onunla sevgili olmak istiyorum anlamına tabi ki gelmez.
Kadına göre değişir, bazılarına iltifat edilir bazıları selam dahi verilmez, çoğu ruh hastası çünkü, ne kadınlar tanıdım aklınız almaz. O yüzden seçici olmakta fayda var.
Ben kolay kolay iltifat etmem, yapim değil. Hee sevgilime de kimse edemez, çünkü kıskanırım. Ama onun dışındakiler edebilir, normal. Dozu abartilmadiği sürece
başkası adına konuşamam, ama kendi adıma konuşacak olursak, hayır. keyfim yerinde ise herkese kolaylıkla iltifat ederim. duygusal ya da cinsel hiçbir anlam ifade etmez.