onlarda bizden neden öyle diyorlar ki anlamıyorum ama anladığım bişey var gurbetçi insanları bizim insanımız çok yerden yere vuruyor yediği içtiği bir çok şeye göz koyuyorlar alın teri ile kazanıyorlar ülkelerine gelince bir çöp alınca bir kebap yeseler bizim insanımızın gözüne batıyor adamlar gurbetteler diye Türklük ten almanci demeleri çok ayıp bişey bence
Ağzına sağlık kardeşim. Ben artık burda yaşıyorum ve Anem babamda öyle. Her orda yaşayanı bir tencereye atmayacaksın lafım sana değil genel. Buraya geliyorlar her taraftan kazık burda yaşayana 100Tl ordan gelene 300tl ama unutulmasın ahiret günü var Allah bunu çıkarır hemde on mislisini onun icin zaten çoğu insanımızın işi rast gitmiyor! Önceden çikolataydi şimdi Viski getir. Yok viski miski! Geldilermi hoş geldiniz gitilermi gitti pislikler!!! Bende bir Mercedes var Almanyada 2000€ burda 150bin TL ben burda yaşıyorum Nalet olsun Mercedes arabayi gören 100Tl yerine 500diyor benmi yaptım otomobilin burda pahalı olmasını gönderdim gümrüğe teslim ettim Mercedesi batsın Şahin alacam. Demek istediğim bizde suç yok biz seçmedik bizde türküz yakindada askere gidiyorum ve en ön safa geçecem yemin ediyorum yaşım 36 bende isterdim 20 yaşında gitmeyi bizde orda yapanların yaptığını yaptık hep uzatik uzatik zaten uzatmasakda bir ay yapıyoruz onuda istemiyom burdakilerine haksizlik
gönlünü ferah tut kardeşim emin ol insanlar cekemiyor kendileri burda hergun memleket yemeği yiyor kebabinida donerini de ama bir gurbetçi kardeşim memleketine gelse 2 lokma yemek yese bizim milletimiz hemen adam kral bilmem ne yok geziyor para pasiyor yapıyor ya adamın yediği 20 lira yemek yahu yıllarca yiyememis belki gelmiş ülkesine 2 dilim baklava yese hemen vay vay vay ediyolar Allah sabır versin size valla hepiniz kardeşlerimizsiniz
Yolu yurt dışına giden biri olarak söylüyorum, öyle dışarıdan bakıp kazanıyor, harcıyor hayatı kebap demekle olmuyor hiç bir şey. İnsanlar neler yaşıyorlar. O kararı verene kadar kaç noktadan geçiyorlar. Yurt dışında biri de duyduğu zaman sakın gelme burası göründüğü gibi değil bilmem ne. Madem öyle sen niye oradasın? Yani demem o ki herkesi bir noktaya getiren etmenler vardır. Hoşgörülü olmak gerekiyor. Ne dersen de ama iyi niyetle söyle!
Almancı değil alamancı :) çok. çirkin bir ifade olarak görüyorum insanlar bir sebebten yerini yurdunu bırakıp girmiş gurbet ellere.. kimse keyfin yerinde iken gitmiyor hep bir umut bazen acı şomlarla pişmanlıkla sonuçlanmış bazen onlar için iyi olmuş ama ne olursa olsun vatanını milletini seven insana gurbetci bile demek. yersiz.
Gurbetçi denmez, gurbetçi belli bir süre belli bir zorunluluktan oraya gidene denir. Niye kızıyorlar diye düşününce hak veriyorum. Oradakiler de onları kabul etmiyor, Türkler de.
Ha alman ci ha gurbetçi hiç birini sev miyorum ab nin yüksek medeniyet tinden ve maasindan faydalanıp gelip bur da yobaz cahil ve diktatör siste me oy veriyorlar bide gelip ülkenizin kıymetini bilin vs cennet diyorlar ulan kardeşim gel Bi araba almak için 534346 sene ver gör yaşam derdini gitmek için can atıyor msun atmiyor msun
Yaaaaaa işte Almanya araba üretirken bizimkiler ne yapıyordu? Almanya dün başlamadı üretmeye. Yok Ezan türkcemi olsun arapcami yok Şapka takinacak yok başka birsey. Geçmişini bil
Aynen öyle kızıyorlar. Herkes alışmış almanci demeye daha mi kolay geliyor bilmiyorum ama 'almanci' ne demek? kendi milletimiz bile yabanciliyor gurbetcileri. Halbuki vatanlarina hasret yaşıyorlar..
Almancı biraz argo gibi geliyor bana neden Türk vatandaşı birine Almancı denir ki? Gayette gurbetçi o Almancı diyerek kendi insanımızı karalamak kötü bi duygu bence ben olsam bende sinirlenirdim Almancı kelimesine hiç hoş değil. ozaman her yurt dışına çalışmaya veya orda yaşamaya giden insana o şekil konuşalım mesela ben de Bulgaria gocmeniyim Bulgara gidince bulgarci mi oluuorum ne saçma ya cahil cahil düşünceler
İkisi de olur almancı deyince gurbetçi deyince kızıyorlarmış bizim vatanımızda bizi ötekileştiriyorlar diyorlar zaten senin vatanın değil ki tatile geliyon buraya ötme yani
Almancı derim çünkü gurbetçilikle bir alakaları yok , gurbetçi dediğin çalışır birikim yapar ve döner , Almancı ise temelli artık oraya yerleşmiş kişidir
Gurbetçi diyince yurt dışında herhangi bir ülkede ya da şehirde çalışan biri geliyor insanın aklına Almancı daha doğru direk Almanya’da ikamet edip orda çalıştığı belirginleşiyor
Alamancı :D bir abime Alamancı demiştim zamanında 15 yıl filan önce sevmiyordu o lafı Alamancı ne demek biliyor musun dedi ne demek abi dedim yolunacak tavuk demek demişti :)))
Almancı derim, ilk gidenler gurbetçiydi yokluktan çalışmak için mecbur kalıp gittiler pek çok zorluk ve gurbet özlemi çektiler, ama şimdikiler Almancı çünkü hepsi keyfi kalıyor.
bunlarında oy hakkını sonlandıracagız 2 yıldan az kaldı.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben Alamancı diyorum sdfjk Gurbetçi bana biraz acındırma gibi geliyor ya. Sonuçta koşa koşa giden çok. Rahat bi hayat yaşıyorlar falan. Buraya gelince de ekonomi çok iyi diyorlar adamın asabını bozuyorlar skdksk
Bir de Türkiyeyi övmeleri yok mu? Gelsinler buradan kazanıp yaşasınlar. İmkanı olupta buradan gitmek istemeyen genç sayısı baya azınlıkta. Aklı çalışan alamancıları severim ama genelinin kafası da basmıyor. Ondan böyle ön yargılar oluşuyor. Bir de vatan millet edebiyatı yapıyorlar
Turkiyede Almanya’nın verdiği imkan yok maalesef insanlar orda yaşamaya tercih ediyor bende şahsen 3 sene Türkiye de yaşadiktan sonra. Belçika’ya taşinmayi tercih etim Türkiye çok güzel bir ülke ama şartlar zor. Hele İstanbul gibi bir yerde. Ve avrupalilar euroyla geldi içinde. Türkiye’deki Türklerin başta olana karşi birşeyler söylediklerini sen salakca 🙄🙄 ee yol yapti eskiden boylemiydi gibi mal Ca laflar yapar ancak
@Kiwroz almanyaya gitme şansım oldu okulumuz devletimiz sağ olsun erasmus+ ile lisede staja gittim ve oradaki imkan gelişmişlik yerleşme düzen hiçbir yerde yok her şey düzen içinde her şey geri dönüşümlü çok uygun fiyatlar ordan belçika hollanda fransaya da gittim hepsi çok güzel cidden almanya bizi kıskanıyor yiğenim diyenlerin suratına tükürmek lazım :D gidip hayatını kurtarmışsın almancı gibi değilsin en azından
Türkiye’de yaşamak tabiki isterim. Ama. Türkiye bana
Saglik sigortasini 30 TL fen yaparmi her ay? Hastanelerde ( Şişli Etfal kadin doguma gitim) beni muayeneye alirkan. Ya odada ( aramizda perde var). Kadinin hastalini duydu nerde. Hasta mahremi?
Türkiye daha gelişicekte. Topu hep. Millete veriyorlar Milet anlamiyor deniliyor bir adimi sen yapmadikca ilerlemez ki 😅 neyse. İnş güzel bi iş bulmuşsundur sende
@Kiwroz imkan varsa git tabi düzelirse gelmek istersen gelirsin ama uzun bi süre zor.. maalesef ben lisede gittim 2 sene önce tam virüs çıkmadan önce gidip geldim lise stajıydı sadece birazda gezi olarak gittim üniversite olsaydı belki ama hala okuyorum :D
Pardon? Ne hainlik yapmış o insanlar. Kendi devletine kurşun mu sıkmış, bayrağını ayaklar altına mı almış, milletine dinine küfür mü etmiş ne. Kendi pencerinizden bakıp ekmeğinin peşinde koşan insanlara hain diyorsunuz. El insaf ya hu!
Gurbetci Kardeşim onlar Almanci değil. Burda Yabancı orda Yabancı şaşırdık iyicene. Onlarda Türk zaten Türk dünyanın her tarafında. Adam Afrika'da bile Döner satıyor onlarda Afikancimi oluyor?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben ikisinide demiyorum para diyorum Euro diyorum zenginlik diyorum
Allaha Şükür ülkemde yaşıyorum ama Almanyayida gördük sen neyi gördünde konusuyon. Hem niye küfür ediyon? Adamlığın burdan belli beş para etmez bozuntu
Niye onlar parayi nereye harcıyor? Gurbetcinin işi zor ama anlamak biraz zor orda yaşayan bilir. Sen burda osura osura yatarken onlar orda saat 4 de iş başı yapıyor! Bakma altında Mercedes cebinde para o hava 1 söküyor snr gevurun agizkokusunu çekmeye devam
Allah aşkına ya vatanını bırakan soysuzoğlu soysuzdur isterse artı 50 olsun vatanımda bayrağımın altındayım akp ye oy veren artı10 için mülteci olanlara haram zıkkım olsun o +10 lar oldu mu
Senin bilmediğin onlar vatanını bırakmadı orda çalışıp burdaki ailesine destek olmaya gitti ve halende oluyor. Çok iyi hatırlarım babamın köye para gönderdiğini dedeme amcama halalarima Teyzeme vs. Yaşın çok genç heralde sen bilmezsin sen sadece paraya bak degilmi
Tatilde sahilde bağıra çağıra konuşmalar her yere çöp atanlar vs her sene ben bunlara şahit oluyorum. Benim de akrabalarım var hollandadan geldiler gezdiler tozdular en lüks mekanlarda alışverişler yaptılar Tayyip sağolsun diye story attılar ve bu insanlar hasta anne babalarına gelmemişlerdi.. hayat çok adaletsiz
Sen bakma onlara Almanyada ac onlar ac ben burda Almanya şirketine calisiyom ve her ay yardım yapiyom her İnsan aynıdır hiç kimseyi hor görmiceksin. Kendime birseyler alırken ben utanarak alıyorum arabaya huzursuz biniyorum çünkü biliyorum bunu yapamayanlar var. Ve herkeze saygım var hiç bir zaman kimseyi hor görmüyorum ben oturur sofraya peynir ekmek de yerim. Siyaset kenara, bizim ülkemiz cennet
Aynen açıkçası imkanım olsa y dışında asla yaşamam demiyorum yaşayamam. Burası cennet gibi doğası denizi şehirleri kültürleriyle. Maalesef ülkenin başına çöreklenen hükümet her alanda ülkenin içine etti tabiri caizse.