Ya benim hakkımı vermezse?

Herkese merhaba, önceki paylaşımlarımı okuyanlar bilir. Eşimin maaşımı alıp kendi vadeli hesabına yatırmak istediğinden, düğünde takılan tüm takıları ve evlenmeden önceki birikimlerimi alıp benden saklamasından, borcumuzu fazla gösterip benden para alarak paranın fazlasını kendine aldığını ve abisine evin kirasını, elektriği falan hiç ödemiyorum hepsini o ödüyor şeklinde mesajlarından bahsetmiştim. Daha iki gün önce çok şiddetli bir tartışma yaşadık. Kaynanamın evindeydik. Ben devam etmek istemiyorum, ayrılalım dedim. Keyfin bilir benim kaybedecek bir şeyim yok dedi. Bana ait olan altınları getir gideceğim buradan dedim. "Ne altını, onların hiçbirinde hakkın yok senin" dedi. Ben başta ona takılanları da istiyorum sandı diye düşündüm. Bana takılanları, benim kendi aldığım altınları istiyorum seninkileri değil dedim. Ben onların hepsinin karşılığını verdim sana hiçbirinde hakkın yok dedi gene. Karşılık vermek derken neyi kastetti bilmiyorum ama bugüne kadar ne ev kirası, ne elektrik ne ev giderleri ne benim özel giderlerim hiçbir şeyde bir katkısı olmadı. Ben tabii şok oldum. Vermiyor musun o zaman mahkemede görüşürüz seninle dedim. Ondan sonra bu bana kapıyı gösterdi. Hadi git kapı orada dedi. Ben gitmek isterken kaynanam ve kayınbabam girdi içeri. Eşim geri gönderdi birkaç kez. Sonra babası "bana da anlatacaksınız ben de bileceğim" dedi. Eşim ise bana bakarak anlat hadi dedi iğneli bir şekilde. Bana dilediğini söylüyorsun, kolaysa babama da anlat dedi. Sonrasında beni şikayet etti. Maaşını vermiyor, borcu fazla söylemişim 1000 lirayı kendime almışım diye kızıyor vs. Her şeyi anlattı. Kayın babam kızım maaşını vereceksin ayrı gayrı olmaz dedi. Ben de ben güvenmiyorum dedim. Altınları aldı şimdi hiçbirinde hakkın yok diyor. Yarın öbür gün maaşım için de aynısını diyecek dedim. Ama gene de onu savunmaya devam ettiler. Neymiş kendisi de kaynanamı kandırırmış. Borç 100 lira ise 500 istermiş. Bunu bile savundular anlayacağınız. Eşim de aynı zamanda beni kötülemeye devam etti. Kadın dediğin erkekten daha az konuşur dedi kayınbabam. Bunlar da yetmezmiş gibi ailem hakkında da ileri geri konuştular. Neymiş ben gidicem demeyecekmişim, güvenecekmişim, maaşımı verecekmişim, ne derse evet diyecekmişim. Ayrılma fikrini aklıma sokan ailemmiş. Ailemin olanlardan haberi bile yoktu, onları suçladılar. Uzun lafın kısası tartışmada haklı olmama rağmen ben haksız çıktım. Altınlar da gitti. Yıllarca emek verip 8 tane cumhuriyet altınını tek başıma yapmıştım. Hiçbirini helal etmiyorum eşime. En kısa zamanda da boşanacağım. Yine de sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var. Ne önerirsiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Ya benim hakkımı vermezse?