Bu konuda çok ama çok isyankarım. Bugün alışveriş için dışarı çıktık aman da çıkmaz olaydık. Kendimi o kadar yabancı o kadar turist hissettim ki anlatamam. Her yerde farklı dil konuşuluyor. Neredeyse Türkçe konuşan kimse yoktu. Ben durumu epeyce yadırgadım ve çok üzüldüm. Kendimi kendi ülkemde yabancı hissettim. Sizde de böyle şeyler oldu mu? Durum hakkındaki düşünceleriniz neler?
Ülkemizde kendinizi yabancı hissettiğiniz oldu mu?
Biz zaten buranın yabancısı olduk ki, ülke onlara tahsis edildi resmen. İkamet ettiğim mahallede hiç Suriyeli yoktu ama sanırım yakınlara yerleşen oldu. Evimizin önündeki halı sahaya geliyorlar hep. Ben de hemen kenardaki banklarda otururum genelde Arapçam B2 oldu.
Ümraniye'den sonra Fatih ikinci yuvaları zaten. Kilis'in %74'ü Suriyeli. Şehri aldılar. Maraş ve Antep'te de sayılar epey yüksek. Bunlar gitmezse 50 yıl sonra biz misafir olacağız burada
Aralarında normal turistler de olabilir Suudi Arabistan'dan gelen çok oluyor oraya. Genelde saç ektirmek için gelirler gelmişken Ayasofya ve Sultanahmet'i ziyaret ederler
Hangi sebeple olursa olsun, kim dini kullanıp ve din kisvesi adı altında politika yapıp ülkeyi 3. Sınıf hatta 4. Sınıf dünya ülkesi haline getiriyorsa suç onundur. Bunun insanlık veya vicdanla alakası yok benim için. Hangi millet, hangi ırk, veya hangi dilleri konuştukları umrumda değil. Eğer ki vatanını bırakıp başka vatanı istila ediyorsan ve o vatanda misafir değil ev sahibi gibi davranıyorsan alim değil zalimsin. Önceden iman derlerdi, şimdi iban diyorlar yazık.
Bize öğretilen vatanını terk etme koru kolla. Ölürsen şehit, yaralanırsan gazi, sağ kalıp kurtarırsan kahramansın. Artık biz mülteci olduk yazık
Ülkemiz yabancılar için cennet. Hem bir çok doğal güzelliği var hem de onların alım gücüne göre herşey çok ucuz. Ev alıp araba alıp istediklerini yapıyorlar. Senin hesabında birikmiş büyük miktarda paran yok ise turist olarak bile Avrupa ülkelerine gitmen neredeyse imkansız halde.
Biz zaten kendi ülkemizde mülteci gibiyiz.
Atalarımızın kanıyla aldık. Kafasızlığımız ile satıyoruz.
Biz annemle kız kardeşim ve bizim biraderle kemer de beş yıldızlı otelde bir hafta kaldık otelin müşterileri hemen hemen yüzde doksanı Rus tu, inanırmısınız müzikler animasyonlar animatörler hemen hemen çoğu Rus, kendimizi memlekette yabancı his ettik, hele birde çarşıya çıktık mağazadaki ürünlerin üzerin dolar Euro rus parasıyla fiyat yazıyor bazen diyiyordum acaba bizmi yabancıyız.
Şu haberi okuduğumdan beridir ben de hem gülüyorum hem halimize acıyorum. Ben çok toplu taşıma kullanan biri değilim ama İstanbul'da yaşadığım dönemde kullanan arkadaşlarım 10 kişi biniyorsa sadece 2 tanesi Türkçe konuşuyor diyorduç Elbette biz mazlumun yanındayız lakin 15-60 yaş arası hiçbir erkeğin Türkiyede işi yok, madem ülkelerinde savaş var, kalıp savaşacaklar. Kadının, çoluğun çocuğun ve yaşlıların başımızın üstünde yeri var.
Necip Fazıl'ın da dediği gibi: "Öz yurdumuzda garip öz vatanımızda parya olduk."
yurtdışından türkiye'ye dönem dönem gelen biri olarak, son zamanlarda bu durumun beni nasıl irite ettiğini anlatamam. tam olarak suriyelilerin "sığınması" sonrası başladı diyebilirim. türkçe konuşulmayan sokaklarında olması ve çoğalması. Türkçe tabelaların arapçalar ile yerini değiştirmesi. bariz fark var. ben şahsen ciddi rahatsız oluyorum. Türkiyenin kendini bu şekilde araplara asimile etmesi doğru değil. Bu insanlar yüzünden bizi heryerde arap (zihniyetli) sanıyorlar, türk olduğumuzu belirttiğimiz zaman. Cidden rahatsız edici. Bir ülkenin önceliği kendi Milleti olmalı. Tengri türkü menen.
Katılıyorum yurt dışında yaşıyorum bende. Beş senedir imkansızlıklardan dolayı Türkiye’ye gidemiyorum ama her sene gelenler şikayet ediyor ülkedeki bu çöküşten ötürü. Ben cok üzülüyorum Türkiye adına bu resmen bir çöküş geri gidişat ileri değil yazık :(
kesinlikle. ek olarak hepsini geçtim kendi yerel halk çok gergin. o kadar iyi hissediyorum ki bunu. her gittiğimde bariz bir şekilde fark ediliyor. herkes çok mutsuz gibi. mutlu olan kesime makarna atsan yetiyor zaten.
aynı şekilde ben de. aslında yurt dışından oylamaları ilk başta yasaklatmaları gerekirdi. türkiye de yaşamayanın oranın geleceği ile ilgili oy vermesi çok saçmaydı hep.
Haklısın katılıyorum sana. 👍🏻 ben zaten oy vermedim hiç bi zaman cünkü orada yaşamıyorum ve siyaseti ne kadar takip ede bilirim ki başka bir ülkede yaşarken. 🙄
Bu konuda bende gerçekten artık ağlamak istiyorum. Ben elimde bir poşet ile mağazadan zor çıkarken. Araplar mağazanın yarısını toplayıp gidiyorlar. Artık çok fazla zoruma gitmeye başladı bu durum.
Kendi ülkemde göçmen gibi hissetmeye başladım. İnsanlar korkudan çocuk yapmıyorlar artık. Suriyeliler 5-6 çocuk yaparken benim vatandaşım geçim kaygısı yüzünden dünyaya çocuk getirmekten korkuyor artık. Gerçekten çok öfkeliyim artık çok.
Ankara 'da bazı bölgelere gittiğinizde filmlerde ki terörist kampında geçer gibi oluyorsunuz. Araplar terörist demiyorum çünkü daha beterler. Bulundukları her ortamı değiştiriyor ve yaşanmaz hale getiriyorlar. Bir ülke de 1-2 milyon kişi olunca azınlık sayılıyorlar ki bizde ki mülteci sayısı 10 milyonu geçkin. Sürekli de ürüyorlar çünkü kültürlerinde çocuk yapma çalışması dışında cinsel ilişkiye zevkine girmeleri harammış. O haram diğer her şey serbest. Bana direkt olarak AKP hükümetini hatırlatıyor. Kendileri yaparsa sıkıntı yok ama başkası yaparsa haram ve vatan haini oluyor. Artık mülteci sorunu 'Milli Güvenlik' meselesidir. Turist başka yabancı, mülteci başka yabancı. Bizim ülke ise karman çorman.
Genelde birşey alacağım vakit bunu çok yoğun hissediyorum. Normalde maddi durumu kotu bir insan değilim ama yurtdışına kıyasla fiyatını haketmeyen birsürü şey var ve alma isteğimi yitiriyor. En basitinden temel ihtiyaç alırken bile fiyat hesaplamak bu ülkede yabancı hissettiriyor.
Evet maalesef. Afgan, Suriyeli, Iraklı, Pakistanlı derken artık Türkçe konuşan insan göremiyoruz. Ve ülkemizin kültürüne ters buluyorum onların kültürlerini. Tabii adapte olanları vardır onlara bir sözüm yok ama çoğunluğu bizim düzene uymuyor bu yüzden fazla mültecinin gelmemesi ya da aralarından seçip gelmesi taraftarıyım. Ne olduğu belli olmayan her insanı ülkeye sokmamamız lazım. Bu vatan için atalarımız boşuna savaşmadı.
Yaklaşık 2 aydır dışarıya çıkmıyorum, çıktığımdaysa çok yakındaki marketlere gidiyorum Henüz dediğin şeylere şahit olamadım ama ben çoğu zaman kendi milletime bile dayanamıyorum Sanırım yakında kendi milletimizde yabancılaşacağız, azınlık olacağız Sonumuz hayrola bitanem ❤️
Ankara’da yaşıyorum şehrimde bu durumla karşılaşmadım ancak tatil bölgelerine gittiğimde çok kötü hissediyorum tabelalar Rusça Almanca yazıyor fiyatlar dolar olarak gösteriliyor vs garip hissediyorum 😂
Bir kere Taksimde gece yürürken, etraftaki tiplere vs. baktığımda, hakkatende kendimi Türkiye harici bir yerde hissetmiştim. Senin kast ettiğin yabancı dilin hangi dil olduğunu bilmiyorum fakat bazen korkutucu gerçekten.
Hissetmez olur muyum. En gücüme giden üzüldüğüm şeyde bir kaç yıl öncesinde arkadaşlarımla mısır çarşısına gitmiştik. Bilen bilir turistler boldur ve çarşıda satılan şeyler pahalıdır. Önce bize lokum ikram ettiler ama Türkçe konuştuğumuzu duyunca geri çektiler. Çok üzülmüştüm canımda çekmişti öğrenciydik o kadar alcak para da yoktu. Taneyle de satmadılar. Bak yine üzüldüm püü
aslında soruyu şöyle düzeltelim mi? Kendini ne zaman buraya ait hissettin.. bu ülkeye hiçbirzaman gerekçe de' saçmalıklarla dolu çürümüş beyin sistemi, beyin göçü yok bu ülkede.
Evet burda bi cadde var full Suriyelilere tahsis edilmiş gibi kafeleri dönercileri berberleri marketleri ne ararsalar orda var kendimi orda yabancı gibi hissediyorum
Malesef oluyor. Bizim burda çok fazla yok ama güney kesimlerimizde gercekten fazla. Bari dilimizi bilin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Maalesef bunu ben de hissediyorum. Özellikle Afgan mültecilerden sonra toplu taşıma araçları bile felaket bir halde. Resmen ülkeye sığamaz hale geliyoruz. Dediğin gibi Türkçe konuşan yok. Kendi ülkemizde turist gibiyiz, yazık.
Para olsa da tatile gelebilsek bari 😂 orda yasamak daha iyi olurdu ama ne gibi işler bulunabilir kiralar nasildir vs ora hakiinda hic bir bilgim yok :) o yuzden tatil iyi olabilir :)
😂 din kardeşlerinizle mutluluklar o zaman size kardeşim. Bugün 10m yarın 20m öteki gün 30m olurlar kendi ülkemizde yabancı hissederiz. 👍😂 Sessiz kalmaya devam edelim bakalım. 2023'e kadar uyusun bu halk.
Oooo oda bir şey mi canım? Samatya hastanesine randevum vardı. İlk defa gidecektim bu yüzden Sağmalcılar’da indim. Fakat adres soracak Türk yoktu. Hani şairin bir sözü varya. Buraya cuk oturuyor. “ öz yurdun garipsin, kendi vatanında parya.”