Sosyal medyada tartışma konusu olan ve insanları ikiye bölen bir konuyla geldik bugün.
Çocuk kabul etmeyen restoran diye bir şey nasıl olabilir aklım almıyor. Konsept gereği çocuk kabul etmiyoruz ne demek!?— Deniz Ay (@denoay) August 15, 2021
Bir grup bu uygulamayı mantıklı bulduğunu ve kafa dinlemek için çocuksuz mekanların da olması gerektiğini savunurken, bazı çocuklu anneler ise kendilerinin de çocuklarla birlikte soyutlanmak zorunda bırakıldıklarını söylüyor.
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. Restoranların konsept olarak çocuk kabul etmemesi doğru mu? Görüşlerinizi bekliyoruz. 🍜Restoranlar çocuk kabul etmeli mi?
Bakın bu normal bir şey. Bir müessese istediği kişiye ya da kuruma hizmet verebilir. Bazı işletmeler mesela bayan müşteri almaz. Bazı işletmeler 18 yaş altına satış yapmaz. Müessese benim keyif benim. benim anlamadığım konu neden bu tip prensibi olmayan binlerce işletme varken bu prensip üzerine satış yapan işletmeye ısrar da bulunulur. Mesela derin göğüs dekolteli bir elbise giy mini etek olsun altta. Tesettür elbise satan bir markaya satış elemanı olarak başvur. Almazlar kardeşim. ya da Victoria secret mağazasına kapalı bayan elbisesiyle başvur eleman olarak almazlar. Oranın bir konsepti var o konsepte uygun dekoru var müşteri portföyü var adam bir kişiye ayrıcalık tanımak için oluşturduğu konsepti bozmaz. Haklı da. Şimdi bir nalbura git adam söz misal kapalı açık değil dükkan. Kardeşim bu dükkan her sabah 9 da açılacak bak bir daha kapalı görmeyeyim diyemezsin işletme onun keyif onun. ya da bazı bakkallar marketler tekel ürünü satarken bazısı satmaz. İlla satacaksin ya da kesinlikle satmayacaksin diyemezsin. Ticaret onun keyif onun isterse istediği gibi yönetir şirketini. Dilerse bu işletme sadece Çarşamba günleri saat 13ile 17 arasında sadece 23 ile 33 yaşları arasında bayanlara hizmet veriyor da diyebilir. Mesela bazı eğlence klüpleri yanında bayan olmadan tek erkek müşteriyi mekana almıyor. Alamayabilir. Dilediği kişiye hizmetini satar.
Bazı ev sahipleri bekara ev vermiyor. Bazısı türk vatandaşı olmayana ev vermiyor. Antalya da oteller yerli müşteriye yabancı müşteriden daha fazla para istiyor. Bunlarin hepsi normal..
Hatta bana göre taksimetre bile yanlış bir uygulama. Devlet bir taksimetre tarifesi belirler. Dileyen taksici tarifenin ben üstünde taşırım der dileyen altında taşırım der. İşletmeleri kalıba sokmaya çalışmak yanlıştır.
Bir işletmenin çocukları kabul etmemesi yasalara aykırıdır. Bunu "konsept" adı altında yapması da yasayı geçersiz kılmaz. Orası ev değil. İstediği kişiye ya da kuruma hizmet veremez. Herkese vermek zorundadır. Yasa nettir: Kamusal hizmet sunuyorsan, ayrım yapamazsın.
Zaten çocuksuz restoran konsepti elit semtlerdeki restoranlar da olur. Zaten orta kesime hitap eden bir işletme çocugunuzu alamıyoruz demez diyemez. Keşke her yerde geçerli olsa sadece bazı lokantalarda çocuk kabul edilse
Bizde çocuklu bir aileyiz iki tane yaramazımız var. Aslında ikisini de destekleyebilirim bir kimse benim çocuğumun gürültüsünü çekmek zorunda değil. iki, sadece kadınları anneleri dışlamak gibi değil ama bir sınıflandırma söz konusu gibi olması garip. Antalya'da bu tarz tatil beldeleri de var 15 yaş altını almıyor mesela.
Destekliyorum ama ben çoluk çocuk aramam yani çocuk olsa da bana sıkıntı olmaz. Çocuklar güzel varlıklar. Ama anlarım eğer biri etrafında çocuk istemiyorsa da. Böyle bir durumda o an annenin üzülmesindense direk çocukların kabul edilmemesini yeğlerim restorana.
Çocuklar yüksek ses ve etrafı kirletme konusunda rahatsızlık verebiliyor. Ben çocuklardan rahatsız olmam ama olan bir kitle var ve mekân sahibi de çocuk istemiyor. Buna kimse karışamaz. Mekân sahibi istediğin düzenlemeyi koyar. Bir ara bir kafeye telefonla girmek yasaktı, telefonu girişte teslim etmek zorundaydınız. Maksat birbirinizle muhabbet edin diye. İsterse erkek almaz, isterse 60 yaş üstünü almaz, isterse evcil hayvan almaz. Beğenmeyen mekâna girmez, zorlamıyorlar.
Tam yemek yiyorsun. Hemen yan masadaki çocuk avazı çıktığı kadar bağarıyor. Beynin zonkluyor. Keyfin kaçıyor. Anlayışlı olmak adına sen gitmek zorunda kalıyorsun. Başka bir yere geciyorsun, masadaki iki çocuk sesli kavga ediyor, ailesi müdahale etmiyor. Beynin zonkluyor. Keyfin kaçıyor. Anlayışlı olmak adına sen gitmek zorunda kalıyorsun. Hafta sonu güzel bir kahvaltı yapmak istiyorsun, yan masana çocuklu birileri geliyor. Çocuk yemiyecem diye avazı çıktığı kadar bağırıyor. Masadaki bazı şeyleri size doğru fırlatıyor. Beynin zonkluyor. Keyfin kaçıyor. Anlayışlı olmak adına sen gitmek zorunda kalıyorsun. Peki güzel vakit geçirmek adına, bir mekana giden insanlara haksızlık olmuyor mu? Anlayışlı olmak, çocuk gürültüsüne ve kaprislerine katlanmak zorundalar mı? Bu insanların keyifle vakit geçirebileceği konsept mekanlar gayet güzel olacaktır. Çocuklular kendine uygun mekanlarda vakit geçirirken, çocuksuz olanlar da konsept mekanlar da vakit geçirirler. Kimseye haksızlık olmaz!
Ayrıca yetiskinlerin yalnız kabul edilmediği mekanlar var. Bekar bir erkek olarak otele gitmek istediğımde, aile oteliyiz bekar kabul etmiyoruz diyorlar. Restaurant'a gidiyoruz biz sadece aileleri kabul ediyoruz deyip, almıyorlar. Ya da dipte köşede yerlere yerleştiriliyoruz. Potansiyel sapık yerine koyuluyoruz. Cay bahcesine gidiyoruz aynı şey. Beach Club'e gidiyoruz aynı şey. Kimsenin buna itiraz ettiği yok.
Örneğin yorgun argın işten çıktım. Rahatlamak için bir kafeye geldim. Yan masadaki çocuk deli danalar gibi böğürerek ağlıyor. Bu diğer insanlara haksızlıl değil mi?
Çocuğum olmasına rağmen mantıksız bulmadım. Nasıl çocuklara özel oyun alanı, parkı ve bakıcısı bulunan restoranlar varsa, çocuk kabul etmeyen restoranlarda olabilir. Çocuklar dünyanın en güzel varlıkları evet ama kimse kimseyi çocuğuyla rahatsız etme hakkına sahip değil. Bazı çocuklar cidden çok huysuz oluyor, yerinde durmuyor, ağlıyor, başka masalara rahatsızlık veren çocuklar bile gördüm. Çocuğu olmayanların veya çocuksuz keyifli bir yemek yemek isteyen kafa dinlemeye çıkmış insanlar buraları tercih edebilir gayet mantıklı. Kısa bir örnekte vermek istiyorum. Bazen çocuğumuzu bırakıp başbaşa yemeğe çıkıyoruz eşimle. Gittiğim mekanda çocuk varsa gerçekten anın tadını çıkaramıyorum. Çocuk seslerinden sürekli kendi çocuğumu kontrol etme güdüsüyle (ki kendi çocuğum orada değilken) etrafa bakınıyorum😅Anneler ne demek istediğimi çok güzel anlamıştır bence.
Aslında bazı restoranların böyle olması çocuklar açısından çok iyi biliyor musunuz? İş yemeği/toplantı, alkollü mekanlar vs vb durumlar... Yani cocuklarin orada ne işi var yahu... Hangi annelermis şu bizi de dışlamalari falan olayları ahahah saçmalık yani.. Örnek vereyim; Ben bir anneyim ve alkollü bir yere girecekken benim çocuğum yanımda, kapidan geri çevriliyorum (mesela) çocuk yüzünden... arkadaşlar adamlar çocuklarımızı bizden daha iyi düşünüyor 😂hadi orda bi dengesiz çıktı içti sapıttı çocuk bir şeye denk geldi vs vb durumlar kimse kusurabakmasin olağan durumlar yani bunlar .. gelelim diğer şekilde; ben bizzat kendim de is yemeklerine dahil oluyorum... Ve inanın bana çocuk varsa o restoranda o işi unutun evet ciddiyim 😂 yani bunlar vb durumlar kesinlikle haklılar.. bunun altında bisey aramak kadar saçma bisey yok yani... Alıyorum çocuklarımi birlikte çıkacağımiz zaman , onlara uygun yerlere gidiyorum bu kadar basit yani...
Çocuksuz restoranları kesinlikle destekliyorum eğer çocukları varsa çocuklu ailelerin bu konsepte sahip olmayan bir restoranada gidebilme şansları var. Zaten bu çocuksuz konsepti tercih eden kişiler sessiz sakin nezih bir ortamda yemek yemek için orayı özellikle tercih ederler. Bir arkadaşın veya kız arkadaşınla yemek yerken sürekli bir kargaşa gürültünün olması açıkcası rahatsız edici boyutlara gelebiliyor arasıra, ben de daha öncesinde ve hala boş vakitlerimde garsonluk yapan biri olaraktan küçük bir çocuğun birşey söylemesini dinlerken çat diye bana tokat attığını hatırlıyorum hoş değildi.
Açıkçası Türkiyede var mı bilmiyorum ama Meksika, Küba gibi deniz turizminin yoğun olduğu ülkelerde çocuksuz sadece yetişkinlerin gidebileceği pek çok otel bulunuyor. Çocukları olmayan ve çocuk gürültüsü çekmek istemeyen kişiler buraları tercih edebiliyor. Bu da en doğal hakları.
Şimdi çocuğu olanlar tepki gösterebilir. Tamam o sizin evladınız çok seviyorsunuz ama kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil. Çocuksuz kişilerinde böyle talepte bulunması çok doğal bana göre.
Restaurant konusunda da böyle bir konsept yapabilirler. Zaten gözlemlediğim anne her zaman her şekilde hep soyutlanmış halde. Restaurantta kaç kere şahit oldum. O yemek geldiğinde kadın zaten yemeğini yiyemiyor ki. Çocuklar illa huysuzluk yapıyor. O yemek soğuyor. Yani kadın için değişen birşey olmayacağını düşünmüyorum. 😌
Arz talep meselesi. Hiçbir restoran müşteriyi yaka paça içeri alıp masaya oturtmuyor. Müşteri nasıl restoran tercih edebiliyorsa aynı şekilde de restoran müşterilerini tercih edebilir. Çocuğu olan ailelerde çocuk kabul eden restoranlara gidebilirler. Çünkü kimse 2 çocuğun yaramazlığı yüzünden daha fazla oturacak müşterisini kaybetmez istemez. Çocuğu olan bireyler bu uğraşı biliyorlar ama çocuk sizin olmadığı sürece her zaman çekilecek bir şey değil. Böyle restoranları destekliyorum.
Yerinde bir karar bence. Adam romantiklik yaşamak için restorana gidiyor ve birden çocuk ağlama, bağırma sesi... 🙄 O anda kaşık, çatal, bıçak, bardak, tabak ne bulursa fırlatsa haklılar. 🍽🍴🥄 Çocuklu ve çocuksuz bölümler olarak ikiye ayrılmalı bence.
Bazi restoranlarda aile bölümü olabiliyorsa bunun gibi bisey de olabilir Sonucta her çocuk bir değil ki ne veletler var restoranda otobüste falan ortalığı birbirine katan yani herkes buna katlanmak zorunda değil ki Zaten cocuk sahibi olupta bunu destekleyenlerde az değil Bana kalırsa da bi restoran tamamen çocuğa yasak koymak yerine çocuksuz ayrı bi bölüm yapabilir ya da çocuklu aileler için ayrı bölüm yapar kapalı ses geçirmeyen falan 😉🤣🤣
Mekanin konseptine göre değişir çünkü bazi zamanlarda cocuklar fazlasiyla ses yapıyor eger bi is yemegiyse bu hic de güzel bi gun gecirmemeye neden olur aglamalar bagirmalar olcaktir en guzeli bakici esliginde restorantta çocukları oyalicak oyun alanlari bulunmasi lazim
Bence gürültü kirliliğini önlemek açısından güzel. Anlıyorum hani insan çocuğunu atamaz da zaten ülkede restoran mı kalmadı oralara da gidebilirler. Restorandaki o tabak kaşık sesleri insanların birbirine karışan muhabbetleri , kahkahaları yetmiyormuş gibi bir de ambulans gibi ağlayan çocuk sesleri insanı bir noktadan sonra çileden çıkarıyor ve orayı terkedesi geliyor insanın.
Çok iyi bence. Restorana gidince çocuğun ağlama sesi, bağırma sesi, etrafta ilgisini çeken eşyaların yanına koşup rahatsız edecek her türlü şeyi yaptığını görmek istemem şahsen. Şimdiki zamane çocukları çok fena üstelik.
Bir de şu restorana giren TikTok ergenlerinin TikTok çekmesi yasak olsa ah ne güzel olurdu.
Rahat rahat yemek yiyemeceksem manzaranın da anlamı kalmıyor yemeğin de.
Bazen öyle çocuklara şahit oluyoruz hiç duran sözden laftan anlamıyor anne babası söz böle söylemiyor bir insan özel bir gece geçirmek istediği taktirde o gecenin ortamını başka birinin çocuğunun berbat bir gece haline getirmesi hiç normal değil bence konsept olarak böyle bir yer olabilir çocuğu olan da normal başka bir restoranttercih etsin gayet insanı bir durum
Çocuklarim olmasına rağmen haklı buluyorum. çocuklu insanların da gidebileceği yerler var. oraları tercih edilsin. kafa dinlemek isteyenler olabilir sonuçta kimsenin kimseyi Rahatsız etmeye hakkı yok. bu konsepte sahip olan restoranlara gidilmemesi bir kayıp olmaz kendi adıma.
Ya çocuksuz restorantlara dokunmayın ne güzel insan kafa dinliyor başkasının çocuklarının seslerini duymak zorunda değil. Birsürü çocuklu yerler var oraya gidin. Bu kimsenin özgürlüğünü kısıtlamak değil, çocuksuz takılmak isteyenlere alternatif oluşturmaktır.
Saçma bir uygulama değil mesela otellerde de bu konsept var! Her insna çocuk çığlıkları eşliğinde yemek yemek, bir şeyler içmek istemeyebilir doğal olarak. Çocuğum var benim de ama ben de kafa dinlemek için tercih edebilirim arada sırada neden olmasın ki!
Yani iki taraflı bakmak gerekiyor. Konseptle alakalı bi durum bu. Çocuk belli bi yaşa kadar bazıı kontrol edemeyeceğin eylemlerde bulunabiliyor ve kimse buna maruz kalmak zorunda değil. Aynı şekilde aileler dd çocukları var diye sosyal hayattan kopmak zorunda değiller. Bunun için özelleştirilmiş restoranların olması bence gayet mantıklı. Aile restoranı olan yere gidebilirler gayet, ben zaten hiçbi fine-dining restoranda çocuk da görmedim mesela.
Neden olmasın ki, zaten yaş sınırı olan yerler var, düğünler var cocuk götürülmeyen yani restoran da olmuş bence cok da iyi olmuş yani, bence bu çocuklu ciftler içinde iyi, diyelim ki cocukları evde veya birine bırakıp baş başa zaman geçirmeye geldiler yan masada cocuk görse keyfi kacar boşverin akılları boşalsın cocuk görmesin onlarda en azından bir süre, bence şaşaıracak bişey yok, hastane değil abi bu olabilir yani.
Bilemedim.. B ye katilmiyorum, neden soyutlansinlarki okadar cocuklarla yiyebilcek yerler varken. Mc donalds de cocuk oyun alani var. Ayrica anne baba kendilerine zaman ayirip cocuksuz aksam yemegine cikmalarina da ihtiyaclari olabilir. Bence kotu fikir degil.
Tartışma konusu olması çok saçma. Beğenmeyen gitmez bu kadar basit. Açıkçası böyle mekanlar olmalı çünkü bazı çocuklar aşırı derecede gürültü yapıyorlar aileleri de iyi yetiştirmedikleri için çocukların bazıları çok şımarık oluyor. Kafa dinlemek için böyle yerler olmalı. Aile için uygun yerlerde var bir sürü.
HER RESTAURANT DEĞİL fakat bazı belli restaurantlarda olmasında bir sakınca görmüyorum. Çocuklarını ailesine bırakıp kafa dinlemek amacıyla eşiyle baş başa yemeğe çıkan bir anne de gittiği yerde çocuk sesi duymak istemeyebilir. Aynı zamanda iş görüşmeleri, iş yemekleri böyle restaurantlarda güzel bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu kadar dar görüşlü olunmamalı.
Bir denesenize. Bir hafta bak, çok değil. Bir haftalığına çocuklar, bebekler olmasa belli bir kasabada. Ve o kasaba ziyarete -yetişkinler tarafından- açık olsa. O kasaba nasıl olurdu sizce?
~herkesten cevap bekliyorum. Bu yazımı okuyan herkes fikrini belirtsin lütfen 🌷
Gayet destekliyorum. Yemek yerken etrafta ağlayıp bağıran çağıran mızmızlanan ve herkesin huzurunu kaçıran veletleri görmek istemiyorum. Hatta otobüs ve uçaklarda çocuklu çocuksuz türler getirilmeli. Uçakta uyuyacağım arkamdaki velet sabaha kadar ağlıyor ben onun bebeğinin sesini dinlemek zorundamıyım? Kesinlikle destekliyorum.
Çocuk kabul etmeyen bir yere anne nasıl girecek, aile nasıl girecek Bana göre çocuk sevmeyen kişi dünyada bişey sevmez ondan dolayı öyle yerlere asla hiç gidilmememli Böyle bir kural yasada yok odalar birliğinde yok Sadece alkollü yerlerde (bar, gece kulübü, gazino) gibi yerler onlarda da çocuklara uygun değil zaten
Sonuçta şuanlıık bekariz tek gittiğimiz de çocuklu bir aile yan masada yemek yerken ister istemez rahatsızlığı oluyorsun ama ilerde aynı durumlar karşı karşıya gelebiliriz o yüzdendir abartmak lazım veya masa seçerken o gibi çocukluk masadan biraz daha uzaktaki ni tercih edebiliriz
Bence mantıklı sonuçta o mekanlar bilinerek tercih edilecek veya edilmeyecek. Çocuklu olan bi yere girdiğimizde çocuk sesinden ağlamasından şımarıklık yapmalarından rahatsız oluyorum bence güzel düşünülmüş, gayet normal bi uygulama.. 🤞💯
Farklı açılardan bakınca gayet yerinde ve güzel bir fikir olduğu tarafındayım. Kimse iki kafa dağıtayım diye geldiği restoranda senin çocuğunun çikolata almadığın için avaz avaz bağırmasını dinlemek zorunda değil.
Ben destekliyorum bunu. Düşünsene sevgilinle lüKS bir yere gittiniz akşam yemeğinin ortasında ciyak ciyak ağlayan bir çocuk. Ya da bir video çekeceksin ama gürültüden sesin duyulmuyor. İnsanlara seçme şansı tanınmalı kesinlikle.
Olabilir çocuklu bir kadın olarak böyle yerlerde olmalı ben gitmeyi veririm olur biter. Sakinlik isteyen bir kitleler ve çocuksuz kişiler tercih edebilir
mekanın mına koyuyorlar yalan yok. ayakkabıyla koltuklara sandalyelere basanlar mı dersin. sağa sola ağzını elini yüzünü süren mi dersin. şahsen mekanım olsa çocuklu müşteri almam.
Destekliyorum. Bir gün çocuğum olursa yine desteklerim. Kendi çocuğumun gürültüsüne katlanırım ama başkası katlanmak zorunda değil. Başka bir sürü mekan var, soyutlama olayı olarak görmüyorum
Çocuk sesinden rahatsız olanların tercih ettiği mekanlar.Çocuklarımla gittiğimde aile restoranlarını tercih ederim. Eşimle tek çıktığımızda dinlenmek için iyi olur diye düşünüyorum.
Çocuklu da otursun evinde, ne işi var çoluk çocuk restauranda, hele huysuz bir çocuğunuz varsa. Ama böyle bir şey değilde 7 yaş altı olmamalı gibi sınır getirilebilir
Şuanda cocuksuz olduğum için uygulama gayet mantikli gerçektende cok beğendim çünkü bazi cocuklar var yemin ederimki yaninda 5 dk dur basin agriyo götürmüyo yani ama cocuklu olsaydim ortalığı ayağa kaldirirdim😂
Gereken dikkat, mesafe, hijyen ve uygun zamanlarda da maskeye azami dikkat ederek, gerekirse açık havadaki masalara oturarak çocuklarımızın da anne baba ve büyüklerinden soyutlanmadan lokantalara restaurantlara gidilebilmeli. 😎
Çocuk kabul edilmeli. Tabi alkollü mekanlar da olmasa çocuk için daha faydalı.. Birde çocuğunu öyle yerler'de terbiye etmeli, kimsenin kimseyi rahatsız etme gibi bir olanağı yok. Bunun haricinde yasaklanmasını destekle'miyorum
Aile mekani vardir aile olmayan mekan vardir ben gittigim restoran da cocuk gormeyi severim ama guzelce yemek isterken cocuk aglamasini duymak istemeyen insanlarda olabilir normaldir
Düşünsene ilk buluşma için randevu alınıyor ve konuşma süresince yan masadaki çocukların ağlama sesleri vs duyuluyor rezalet Her yerde olmasa da bazı mekanlar da olmaması iyi bence.
mantıklı veya çocuklu ailelere özel localar yapılabilir aile salonu formatlı varda zaten... hatta otobüslerde bile çocuklarda yaş sınırı olmalı ağlama sesi duymak rahatsız olmak zorunda değiliz
Doğru yerinde bir uygulama. Özellikle kafa dinleyip, sakin bir ortamda yemek yemek her kesin isteği kimse o sırada çocuk bile olsa gürültü dinlemek istemez.
ben çoğu restoranda çocuk gürültüsünden çok rahatsız oluyorum özellikle kapalı alanlarda. ya çocuklar için özel, çocukların oynayıp sıkılmadan vakit geçirebileceği park gibi bir alan yaratabilirler ya da gerçekten bazı mekanlar belli bir yaş üzeri müşteri kabul etmeli... kastım aile lokantaları değil bu arada seçkin restoranlar.
Bir işletmenin çocukları kabul etmemesi yasalara aykırıdır. Bunu "konsept" adı altında yapması da yasayı geçersiz kılmaz. Orası ev değil. Herkese vermek zorundadır. Hizmet vereceği kişileri seçemez. Yasa nettir: Kamusal hizmet sunuyorsan, ayrım yapamazsın.
Adult only +12'den başlar ve gıcık, bağıran ve sümüklü yaratıklar romantik akşam yemeğinizi rezil edemez. Gayet güzel. Çocuk severim ama eğitim önemli.
Sanki kendileri Adem gibi yetişkin olarak yaratılmış zihniyetini gondiklediklerim. Kendileri hiç çocuk olmamışlar mı. Gitmeyin böyle restoranlara, para kazandırmayın.
Bana kalırsa restoran sahibinin kararı önemli olan, beğenmeyen de gitmez zaten. Çocuklar yüksek ses yapabiliyor veya rahatsızlık çıkarabiliyor konsept restoranlar bence olmalı.
Alkollü mekanda çalışmış biri olarak giriş çıkışlarda bildiğiniz üzere insanlara arama uygulanmıyor ve içip sapıtıp kendini kabadayı sanan insanlar sayesinde hiç istemeyeceğiniz olaylarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz dikkatli olup iyi ďüşünerek hareket ediniz
Çünkü çocukların geneli çok yaramaz ve ebeveynlerin umurunda değil oğlum kızım dur yeter artık demeyi bilmiyorlar. İnsanlar yemek yerken rahat bi ortamda olmak ister bu yüzden çocuksuz restoranları destekliyorum
Ayrımcılık doğru birşey değil. Bunu yapma nedenleri de zengin insanların belli yerleri tercih etmesi adam o kişileri kaçırmamak için bir kaç tane normal insanı kaybetmeyi daha makul buluyor. Günün sonunda tamamen duygusal yani.