Her konuda olduğu gibi çocuk konusunda da tahammül sınırı var elbette. Vicdani olan her insan çocuğun belli sınırlar içerisinde yaptığı masumane davranışları tolere edebilir. Ancak aile terbiyesi almamış, görgü kurallarından bihaber çocukların aşırılıklarını çekmek her yetişkine göre değil.
Çocuğun yapması muhtemel potansiyel davranışları dizginlemek ailenin sorumlulu ve diğer insanlara karşı olan saygının gereğidir. Zaman zaman hepimiz çeşitli ortamlarda (tırnak içinde) “çocuk terörü”nden muzdarip olmuşuzdur. Burada çocuğun davranışından ziyade ailenin tutumu önem kazanıyor.
Çocuğa toplum içerisinde yapılmaması gereken davranışların öğretilmesi ve bu konuda bir disiplin sağlanması gerekli. Aksi durumlarda o çocuk aşırı özgüvenli ve küstah bir birey olarak topluma katılıyor. Özgürlükler diğer insanların özgürlüklerini kısıtlamaya başladığı noktada son bulur.
Tam yemek yiyorsun. Hemen yan masadaki çocuk avazı çıktığı kadar bağarıyor. Beynin zonkluyor. Keyfin kaçıyor. Anlayışlı olmak adına sen gitmek zorunda kalıyorsun.
Başka bir yere geciyorsun, masadaki iki çocuk sesli kavga ediyor, ailesi müdahale etmiyor. Beynin zonkluyor. Keyfin kaçıyor. Anlayışlı olmak adına sen gitmek zorunda kalıyorsun.
Hafta sonu güzel bir kahvaltı yapmak istiyorsun, yan masana çocuklu birileri geliyor. Çocuk yemiyecem diye avazı çıktığı kadar bağırıyor. Masadaki bazı şeyleri size doğru fırlatıyor. Beynin zonkluyor. Keyfin kaçıyor. Anlayışlı olmak adına sen gitmek zorunda kalıyorsun.
Peki güzel vakit geçirmek adına, bir mekana giden insanlara haksızlık olmuyor mu? Anlayışlı olmak, çocuk gürültüsüne ve kaprislerine katlanmak zorundalar mı? Bu insanların keyifle vakit geçirebileceği konsept mekanlar gayet güzel olacaktır. Çocuklular kendine uygun mekanlarda vakit geçirirken, çocuksuz olanlar da konsept mekanlar da vakit geçirirler. Kimseye haksızlık olmaz!
Ayrıca yetiskinlerin yalnız kabul edilmediği mekanlar var. Bekar bir erkek olarak otele gitmek istediğımde, aile oteliyiz bekar kabul etmiyoruz diyorlar.
Restaurant'a gidiyoruz biz sadece aileleri kabul ediyoruz deyip, almıyorlar. Ya da dipte köşede yerlere yerleştiriliyoruz. Adeta potansiyel sapık yerine koyuluyoruz.
Cay bahcesine gidiyoruz aynı şey. Beach Club'e gidiyoruz aynı şey.
Kimsenin buna itiraz ederek, bekar erkekerin sosyal hayattan dışlandığını söylediğini görmedim.
Çoçuksuz resteurant hımm.. Peki çoçuklara ne diye ez daha ufak yaştayken bak oglum kızım böyle ayrımlar var.. Buraya giremiyorsun evet sadece yemek yeniyor ama senin yemek yemeni ya da gülüp eglenmeni aglama ı yani insana ait eylemlerini kabul edemiyorlar... Tahammülsüz ve sevgisizler çoçuk kahkahasını gürültü.. Oyunlarını kendilerine işkence sayıyorlar.. Çünkü onlar hiç oyun oynanadılar yaramazlık yapmadılar.. Çoçuk olduklarını ve belkide bir çok konuda çoçuk kalmaları gerektiğini unuttular...
Bu yüzden bu insanları tanı bunlarla mümkünse aynı ortama gitmemeyi sen seç.. Ve kızım ya da oğlum mü künse bazı konularda büyüme.. Büyüyünce böyle kirleniyorsun. İşte...
Evet mantıklı oldu...
Alınmasın..
Dünyayı güzelleştiren çocuklardır. ne var yani iki koşup oynadılar diye millet rahatsız mı oluyor? Ben çocukların gülüşlerini seven biriyim. Bebekse ağlar tabi doğası gereği, onu da tebessümle karşılarım. Beni daha çok rahatsız eden şey;
:))
Rica ederim🌹
Cevap
26Cevap
İstemeyen gitmez. Yapacak bir şey yok.
sayısı artmalı isteyen gider isteyen gitmez
Alkollü restoranlarda çocuk olmamasının sakıncası yok bütün derdimiz bitti bumu dert oldu
Kaldıki yüksek ücretli restoranlara gidebilen insan profili belli onlar başka alternatifler bulur garibana bir şey yok
Boş muhabbetlere kafamızı yormayalım
Çocuk kabul etmeyen mekanlara gidilmesi şart mı sanki, insanlar düğünlerine nikah davetiyelerine çocuklara iyi uykular diye not düşerken kabul etmezken sorun değilse bunda da sorun görülmemesi gerekli bence, herkes çocuk gürültüsünü çekmek istemez. Başka mekan mı kalmıyor sanki onları tercih ederim 🙄
Çocuk, iki kişinin şahsi sorunudur.
Ben gittiğim bir ortamda çocuk görmekten rahatsızlık duyuyorum, evlerindeki fantezileri toplum içine taşımamalılar.
Herkes çocuklara ilgi duymak zorunda değil..
Çocukların da restoranlara gitmek hakkıdır. Şimdi ben konsept gereği çocukları dışlarsam dışarı çıkmış tüm aileyi dışlıyorum.Çocuksuz restoranlar açılabilir fakat çocukların serbest olduğu restoranlardan daha fazla olmamalıdır.
Çocukların seslerinin olmadığı bir dünyaya doğru gidiyoruz malesef. Onlara

Bu filmi tavsiye ederim.
Her zaman +16 veya +18 mekanlar tercihim olmuştur. Alternatif olarak böyle yerlerin olması gerek olduğunu düşünüyorum. Çoluk çocuk uğultusunu tercih etmeyenler de olacaktır.
Sayıları artmalı
Her insan çocuk sesi kaldıramıyor
Rahatsız olan oraya gitsin sakin sakin yesin yemeğini
Çocuklu ailelerde aman amca teyze rahatsız oluyor geriliminden kurtulsun
Nasıl ki alkol satan ve alkol satmayan lokantalar var ise, çocuk almayan lokantalar da olabilir.
Herkes kendi tercihine göre hangi tarz lokantaya gitmek istiyorsa ona gider.
Bence bu kadar büyütmemek gerek ama aynı durumla otobüste, uçakta vb karşılaşılsa durum daha farklı olurdu ayrıca bizde böyle fikirler kadınlar için ayrı erkekler için ayrı restoranta kadar gider.
gerçekten çocuk kabul etmeyen restaurantlar olmali.. ben orada yakimdaki kişiyle / kişilerle rahat rahat yemek yiyip sohbet etmek isterken , yan masadaki şımarık bir çocuğun bağırma ağlama koşma sesini çekmek zorunda değilim.
Bende çocukları çok severim fakat cocuksuz ortamların olmasida şart gerçekten. Çocuk nekadar azıtsa dur demeyen durduramayan tip ebeveynler var
Gitmek isteyen kabul etmeyen restorana gitsin istemeyen kabul edene gitsin ne kadar çok abarttılar daaa
Bu restoranların çocukluğuna bir inmek lazım... Ses ve yaramazlıktan rahatsız olmamak için iç mimari çözümler, ayrı alan çözümleri vs. bulunabilir...
Çözüm yolu olarak çocukları kabul etmemek çok saçma
Bence sacmalik onlarda insana
Yani ufak bi cocuk bölümü yapsalar cocuklar oynayip evebeyenlerde yemek yese cokmu zor cokmu imkansiz
Adamlar haklı. Havaalanında dört çocuk sağa sola tekme atıyor bağırıp çağırıyoru Allahın cezası ebeveynleri bir kez olsun yapmayın demedi.
Bazı restoranlar uygulamalı bence de fakat hepsi değil çocukları sosyal hayattan atamayız. Onlar geleceğin yetişkinleri
Bu boş şeylere takılmaya gerek yok
Bende o mekana gitmem
en iyisi ya sürekli ses çıkaran çocukları kimse çekmek zorunda değil
Çocuğu olanlar protesto etsinler çocuğunu oraya götürmeseler bile.
evet. çok iyi bir uygulama. bazen indan huzur arıyor, kafa dinlemek ve romantik atmosfer arıyor
normal bakıyorum bence bunda büyütülecek bir şey yok
Yemeğimi daima çocuk kabul etmeyen restoranda yerim
Suç sayılıyor ve ceza uygulanır anayasaya aykırı eylem ben olsam o yeri süresiz kapatırım para cezası falan da vermem.
Kafayi yemis Teri'snleride almasinlar bir zahmet pislikler yemek yicekleri yerde etrafi kesiyorlar hep
Yani. Aileler kontrol etmeyi bırak bi dur bile demiyor şımarık çocuklara bazen. Bu yüzden olabilir. kova koca insanlara çocuk eğitimi nasıl verilir ogretmemislerse en azından başkasının rahatsız olması bu şekilde önlenebilir.
Çocuklar insan değil mi? İsterseler tasma takıp evde bağlasınlar. Ha bazı mekanlar olur anlarım. Bar gibi ama onun dışında ki yemek yenen bir yere çocuk almamak faşistlikte nokta. Ve bu türkiye cumhuriyetine aykırıdır.
Çok doğru dün 40 yılın başı bir yemeğe gidelim dedik ailemle yediğim yemeği anlamadım çocuk ağlamasından biz bunları çekmek zorunda değiliz
Sanki cacuk dusmanligi yapiyolar bunun bu kadar haber olmasi bile garip herkez cocuk sevecek die birsey yok sahnrn iki restorant arasinsa kalsam cocuk olmayani tercih ederim
Tercih meselesi.. Bana keyif verir cocuk sesi, gürültüsü. Cocuk zaten daha ne yapsın..
Böyle bir restoranın önünden bile geçmem.
Veletlerden nefret ediyorum sayıları artmalı
Çocuk sevemeyen de ne bilim
Çocuk kabul edilmez mi ya
Çocukların olmadığı yerde bende yokum.
Yani isteyen oraya gider isteyen diğerine
Doğru bir karar değil
soyutlamak yanlış bence
bunu tartışmak bile çok ayıp..
Sokyım öyle restorantlara
reziller işte
çok mantıklı kesinlikle kabul etmesinler
Gitmeyin abi batsınlar