Ay bu ne ya yok artık. Benim kedimin kasesi yemin ederim bu. İçindekilere de bakın 1 dilim salatalık 1 dilim domates şok oldum görünce.

Ay bu ne ya yok artık. Benim kedimin kasesi yemin ederim bu. İçindekilere de bakın 1 dilim salatalık 1 dilim domates şok oldum görünce.
Şok olduğum tek durum tereyağ mı peynir mi ne olduğunu anlamadığım şey olabilir. Onun dışında eğer küçükse çocuklar zaten yemiyorlardır fazlasını. Veya, bizim kreşte, istedikleri zaman gidip büfeden takviye alabiliyorlar. Öyle bir şey de olabilir. Yani tabağı donatıp sonra mıncıklandığı için hepsini çöpe atmaktansa çocuğun açlık durumuna göre yol almak daha mantıklı.
Sadece azlığı da değil ki konu, 1 dilim domates çocuğun ihtiyacını karşılıyor mu?
Askeriyede bile eşek kadar adamlara bu demir bardaklardan çay verirlerdi. Olası bir kavga anında kesici bir alet olarak kullanılmasın diye.
Eee bunlar da çocuk olası bir kazada bardağın kırılması vs. çocuklar bir yerlerini kesmesin diye. Demir tabakta aynı şekilde.
Verilen öğüne gelince gayet normal. Siz çocuğunuzu daha iyi şartlarda besliyor olabilirsiniz ama bu kadar tepki vermeniz yersiz. Bu tepkiyi verenler hiç aç kaldı mı? Hiç yoksul semtlere yolu düştü mü merak konusu.
Aslında birşeyi yokta tabak düşünce kırılmasın diye seçilmiş bir çocuğunda yiye bileceği kadar işte ne yapsınlar porselen tabakta servis mi açsınlar öyle aileler varki gazate üstünde 4 çocuguna bir tabakta yemek yediren bana bilgisayar bile hediye eden oldu ne istediysem para vermeden bile elime geçti bazı insanlar ki bir tabak eline gecmez onun çevresi yok ondan gelen alır giden alır
Sen de o bilgisayarı aldın öyle mi bu ne. bicim düzen çocukların hakkına girmissin
Ana öğün olduğunu sanmıyorum, bir dönem kreşte çalıştım. Çocuklar kahvaltılarını yapıp geliyor zaten. Kreşe geldikten bir saat sonrası atıştırmak için ara öğün oluyor. Hatta çoğu çocuk yemek konusunda çok seçici oluyor.
Eğer ana öğün olarak bu yemeği verdiyseler gereği yapılır umarım.
Cevap
47Cevap
Bunu vereceğine hiç verme daha iyi
hayır normal değil
Emin ol anneleri hazırlayıp koysa bundan iyi olmaz. Boşuna veryansın etmeyin, içine koydukları yiyecek gayet sağlıklı şeyler, üstelik tabak plastik değil. Kreşe giden bir çocuğun yeme kapasiteside bizimle bir olmadığına göre gayet rahat doyuyor yani çocuklar bununla. Kreste bulundum hemde özel, inan ne yiyecek içeriği nede sunum şekli çok farklı değildi. Bu kadar yiyeceği 10 çocuktan 7si bitiremiyor bile.. yani bazı şeyleri gereksiz ve düşünmeden abartıyorsunuz 🙂
Kreşe giden çocuk en fazla 5 yasinda olabilir bu tabakta onun doyması için yeterli bir miktardır kreşlerde ana tema karın doyurmak degil yeme becerisi sofra adabı kazandırmaktir. Metal olmasına gelince cam, porselen kirilacak malzemeler kullanilmaz cunku kırılıp cocuga zarar verebilir bir şeyleri gundem yapmadan önce keşke arastirsalar
Siz çocuğun önüne Van kahvaltı sofrası da koysanız çocuğun yiyip yiyebileceği bu zaten. Yeterli ve bu sabah kahvaltısı değil zaten ikindi kahvaltısı. Her çocuğun tabağına bundan fazlasını koymak sadece israfa ve çocukların yemekle oyun oynamalarına sebep olur.
1. Kreş yaşında bir çocuk bunları yiyebilirse ne ala fazla bile
2. tabaktaki yiyecekler gayet sağlıklı
3. masterchef de sunum yapmıyolar yanyana olmuş metal tabak olmuş ne farkeder.
(eleştirenlere sözüm: Kağıda sarılı birbirine karışmış vıcık vıcık fast food ları bayıla bayıla yersiniz ama böyle şeyleri gömersiniz. İlginçsiniz.. )
Çok doğru tespit
Şu konuşanlar siz daha iyisini yapın çocuklarınızın çantasına yiyecek koyun konuşacağınıza ama yok olur mu knouşmak kolay icraat sıfır bu millet ne zaman konuşmayı bırakıp icraat ederse o zaman iyi olacaz bu millet sadece konuşmayı biliyor o da olmayan beyinleriyle tabi
kreşe yemek sokuluyor sanman çok cici
Kaseye niye laf ettin ki? Biz de evde kullanıyoruz onları. Hem onlar küçük çocuk düşürürler kırarlar kendilerini yaralamasın diye, ekonomik olsun diye öyle kullanmışlar. Yine plastik olsa onlar da zamanla aşınma yapar kansorejen madde almış olur çocuklar ama metal çanaklar öyle değildir. Bence çanak seçimi ideal. Yiyecek kısmına gelirsek orada çocuklara sebzeli, etli tencere yemeği çıkaramazlar. Hem mutfak imkanları sınırlıdır hem de maliyeti yüksektir. Bence bu da ideal.
peki
Bir çocuk anca o kadarını yiyebilir. Seçilen o tabak ise düşünülmüş de öyle seçilmiş. Toplu ortamlarda yurt vs hep bunlar kullanılır. Acaba neden bi düşünün. Plastik önerenler olmuş. Plastik israfı neden olsun sürekli? Dönüştürülmesi de zorken…
Oto b. oka karşı çıkıp algı oluşturuyorsunuz ya. Gereksiz saçma sapan tepki
Tabaktakiler bir. cocuk için yeterli sadece gorunus açısından biraz kaba gb. Ki bu tabakları hala büyüklerimiz kullanıyor. Çocukların aileleri buna karismiyorsa (ki tabak dediginiz marketten gider evladına bir porselen tabak alabilir ya da ogretmenine uyarida bulunur) burada lagaluga yapnanin anlami yok. Afiyet bal seker olsun kuzucuklara.
Almanyada kreşlerde kahvaltı da vermiyorlar evden kendin koyuyorsun. Zaten ufak cocuk bunu anca yer ama sanki o demir tabak olmasaydı. Öylen yemeğinide yazıp ödersen veriyorlar yoksa bütün cocuklar yerken seninki bakıyor ve cantasından yemeside yasak.
Cam tabak mı koyuyor özel kresşler? Çocukların yaşı gereği zarar görmemeleri için kırılacak ürün kullanılmaz tekrar tekrar kullanılabilmesi için de plastik değil bakır tercih edilmiş
Muhtemelen ara öğün atıştırmalığıdır verdikleri çocuklar zaten tek oturuşta bir ekmek yarım kg peynir yemez yiyebilecekleri miktarda koyulmuş
Hepsinden yesinler diye de azar azar koyulmuş
Cam tabaktan mı bahsettim ki kreş tabağı denen şey vardır mama kasesi gibi alüminyum olmayanlardan hani
O da aleminyum değil
:)) taam
Bilginiz olmayan konularda bilirkişi de olmamanız dileğiyle 🤣
Kimse cam tabak demedi, cam kısmını siz uydurdunuz hanımefendicim. Ayrıca dilerseniz kedimin kasesini atayım tam olarak aynı kase :)) Tabldot denen bir tabak stili var bilmem bilir misiniz ama birçok kaliteli kreş bunları kullanır ki çocuklar insancıl şartlarda yesin. En son ben 6 aylıkken annem bana domates peynir ekmek kek gibi şeyleri aynı kaseye koyup harmanlayarak veriyordu. :) Karşınızda insan var bi köşeye artık yemeklerinizi döküp yemesini bekleyeceğiniz sokak köpekleri değil kendileri. Siz çocuğunuzun bu şekilde yemesine ses çıkarmayın, bence aşırı saygısız bi şey.
Tekrarlayayım düşünürseniz biraz daha belki idrak yollarınızdan geçer
Bilginiz olmayan konularda yetkili olmaya çalışmayın bilirkişi gibi konuşmayın iyi günler
Bilgim olmadığını da yine siz oturduğunuz bölgelerinizden uyduruyorsunuz da işte at gözlüğü böyle bi şey güzel hanımefendicim :) Siz çocuğa çeyrek dilim domates yedirmeye devam kedi kasesinde. Öpüldünüz
Seviyesiz konuşmalarınızdan anlaşılıyor yetkiniz uzatmayın isterseniz
Herkesin seviyesine göre konuşma becerim var, övünürüm kendisiyle hatta :)
Herkes kendi seviyesince konuşur iyi günler diledim ama çocuk gelişimi gibi konularda bilginiz olmadığı gibi haddinizi de bilmiyorsunuz bari gururlu olun
Çocuklara alüminyum kaselerde verilebilir demişsiniz. O kaseler de yıkanmayla aşınır, çocuklar yeri gelecek oyun olsun diye kaşıkla o kaselere vuracak bastıracak tabanı aşınacak. Yemek koyuldukça o kaselerdeki kansorejen maddeleri yemekle birlikte alabilirler. Yine kreşlerde bütün çocuklar aynı yaşta olmuyorlar. Kreş gibi yerlerde bir sürü çocuk da var. Bunların yemek yeme fasılları, el yıkama fasılları bir yığın iş ve hızlı olmak gerekiyor. Yine tabldotu taşıyamayıp devirme ihtimalleri çok yüksek bir ihtimal. Devirdiklerinde ne olacak etraf batacak. Bunu temizlemek hem ekstra maliyet demek hem de güç demek. Bu yüzden çocukların kolaylıkla taşıyabileceği, daha az bulaşık çıkaracağı ve aşınmayan çanaklar tercih etmeleri gerekir. Bizim evimizde de var aynı çanaklardan hatta daha büyükleri var. Onlarda yemek ısıtmak, sıcak tutmak ve soğuk tutmak daha kolaydır. Yine yemeklerin karıştığından bahsetmişsiniz hiçbirisi sulu yemek değil karışmıyor. Yine o ortamda da çocuklara sulu yemek vereceklerini ben sanmam. Çünkü dökülür üstlerine etrafa dökerler. Yemeğin miktarı az gelmiş olabilir. Doymazsa daha fazlasını veriyor olabilirler. Gıda çok pahalı herkesin tabağına bol bol koyamazlar. Yenmezse çoğu israf olur. Bence normal.
Aleminyum kullanılır nerede yazmışım önce okumayı öğrenin bence
Ne bekliyordunuz... Portakalı Pekin ördeği yanında siyah havyar yiyor, sıkma nar suyu mu içiyor enizde bu çocuklar... Çok abartı ve yersiz bir tepki olmus
Türkiye gibi fakir bir ülkenin belediye kreşi için bir hayli iddialı kahvaltı kombini. Biz İsviçre değiliz ve bu çocuklar da AB vatandaşı değil.
Ya iyi misiniz hadi tabak neyse normal degil ama dilimlere mi takıldınız gerçekten çocukların dilimleri bu şekilde olmalı zaten ki çogu cocuk domatesi ssvmez sevenede takviyesi yapılır zaten biraz normal olun o kadar lüks müsrüfcü takılmayın ziyan oluyor zaten çöpe gidiyor ki çocuk midesini kendi mideniz gibi kocaman görmeyin
Bunu benim çocuğuma verseler yumruk atarım. ben bunları yemek hazırlarken ağzıma atıyorum len vallahi sabah sabah sinir oldum annelik duygularım depreşti.
Belediye anca halka baskın devlete bağlı dahi halktan alın ama 3 kuruş vermeyin. Yazık
Ve ayrıca çocukların beslenmesi lazım. Her besinden yemeli. Bu dengesiz bir tabak gelişim çağındaki çocuklar için
Besinler gayet sağlıklı ve yeterli. 3-5 yaşındaki çocuk bunları anca bitirebilir belki. Kase de gayet güzel kırılmaz dolayısıyla çocukların eline koluna batma riski yok
Ordaki kek ve kaşarda kalori miktarı çok
Işin incesini bilmem ama
Zamanında diyet yapmış birisi olarak söylüyorum
Çocuklara yeter heralde
Aldığı para kadar yemek sunar. Normal değil ama şartlar bu maalesefki.
Ne kadar abartmışsınız... demir tabak olması normal çocuk sonuçta tabağı elinden sürekli düşürür ve durmadan kırık tabaklarlamı uğraşsınlar..
Abartmayın ya her şeyi gayet normal küçük kuzenlerim de böyle yiyor önemli olan hijyenik olması sadece
Tuhaf olan tarafı nedir bunun? Klasik ayak takımı. Neye neden niçin tepki gösterdiğini bulur bilmez. Sadece linç... Beyinsiz sürü...
kreşlerde ikindi kahvaltısı olur bu da o öğün için yeterlidir. bunun dışında öğle yemeği de veriliyordur diye düşünüyorum. verilmiyorsa yetersiz.
Çocuklara o çatalla değil plastik çatal da ve plastik tabaklar da verilir güvenlik açısından
O çatal ne
Ya ben görselini şekil şukul ilgi çekiciliğini geçtim tabağın Besleyici bi tarafı da yok. Bu çocuklar nasıl büyüsün gelişsin şaka mı
Anaokulununda bütçesi bu kadardır ben eskiden anaokulumda o dönem asgari ücret 300 falandı biz 450 veriyorduk eti sütü yemeği her şeyi çıkardı.
5 yaşındaki çocuk ne yiyecek derken bebeklerin bile ay ay gelişimleri var yemesi gereken miktarlar var mesela Yenidoğan bir bebek 2saatte bir emzirilirken büyüdüğünde miktar artar. Bence buradaki mesele tabak değil özensizlik..
kreş yaş çocuğunun yemesi gereken şey 1 dilim domates mi yani?
Biz hep böyle bedlendik gardaş sorgulama ye yemeğini şükret.
Bu şekilde kaselerde verilmemeliydi. Kimi insanlar ne kadar sorumsuz.
Miktar çocuğun yiyebileceği kadar, ama farklı bir tabak olabilirdi diye düşünüyorum.
Salatalık domates neyse de kek mi ne o harbiden çok saçma olmuş
Küçücük çocuk küçücük tabağı yer fazlasını ziyan ederler yiyemezler
Senin çocuğunun çocuk olmaya bile hakkı yok aw nasıl bir ülke anlamadım ben
Reziller yapacağınız iş budur bu belediye gider kendi akrabalarının karnını doyurur
Bu tabak olmasa düzgün tabak olsa hoş faydali bizim zamana göre biz 1 yumurta peynir meyve suyu
Askerde sabah kahvaltısı bundan daha kötüydü :D
Şükredin bizimki daha kötüydü. Tavuk kepeği ve buz gibi çay verirlerdi bu ona göre luks kaçar
domates ve salatalık dilimi birkaç tane olabilirmiş
İyi bence de sunum yanlış küçük parçalara ayırmaları gerekirdi😁
Özel kreşte çalıştım bundan pek farkı yoktu
Ne olarak çalıştın kreşte
@BirFilmKarakteri yardımcı öğretmen
Yardımcı öğretmen ne demek
Çocuklarla ilgileniyorsun ayrıca öğretmene yardımcı oluyorsun
Yorucu ama zevkli bir is olmali
@nedenromeodeğilimben bende yardımcı öğretmen/sınıf ablasiyim. Bu yıl özel anaokuluna başvuru yapacağım. İlk kez olacağı için sorularım olacaktı da rica etsem tabi rahatsız olmazsanız özelden yazsam olur mu?
Evet zevkli ve zor
@yağmur_yüreklim01 olur
Takip attım geri takip yapabilir misiniz?
Bir de sulandırıp blendırdan geçirselermiş az olmuş 🙄
Çocuklar yemiyor bence ondan. Peynir var besleyici. Gerisi boş. Bi de yumurta
Hangi belediye bu acaba şimdi benimde kızım kreşe başladı daha yeni merak ettim. Gerçi gündem olacak bir şey yok çocuklar yemiyor bu kadar fazla bile ancak. Bu nasıl bir tabak askeriye mi kreş mi
Oğlum 8 yaşında bu tabağı bitiremez.
Tabak ve bardak özensiz. Özensiz olması güvensiz olmasından iyidir. Hijyenikse sorun yok
Şimdi ne desem elimde kalacak konu, en azından sağlıklı şeyler var zahmet olmuş onun bunun evlatları
Hiç mi böyle tabak görmedin 😄o çocuklara o bile fazla gelir. Temiz olduktan sonra bir sıkıntı yok bence
Krom bardakta çay içmenin acısını askerlik yapanlar bilir sadece diyecektim , kreşlerdeki çocuklarda deneyimliyor demekki
O peynir ne lan. Ben 1 haftada yiyorum o kadar peyniri
Tabak ve bardağı askeriyeden almışlar galiba, o bardakla biz acemi birliğinde su çay kahve içiyorduk.
Tabak bardak seçimi normal. Olması gerektiği gibi.
Onuda gectim o menü ne ya devlet degilmi işte reziller yemekten sicmaktan kalite kalmamiş
her şeyi abartmaya o kadar bayiliyorsunuz ki 5 yaşındaki çocuk ne yiyecekti sanki
haci usak ne kadsr yicek 6 silindirli degil ya kafi gibi geldi bana
Değil keşke herkesin özele gonderme imkanı olabilse
Ne olsun istersiniz hanımefendi? Belediye işte ne bekliyon
Ve hepsinin bir arada olması sikayet edilebilir. Hayvanlara bile yemek verirken ayiriyoruz yazık
Bunlar katı yiyecekler karışmaz birbirine sulu yemek yok orada.
Alüminyum, plastik kaseler de yıkanmayla aşınır, çocuklar yeri gelecek oyun olsun diye kaşıkla o kaselere vuracak bastıracak tabanı aşınacak. Yemek koyuldukça o kaselerdeki kansorejen maddeleri yemekle birlikte alabilirler. Yine kreşlerde bütün çocuklar aynı yaşta olmuyorlar. Kreş gibi yerlerde bir sürü çocuk da var. Bunların yemek yeme fasılları, el yıkama fasılları bir yığın iş ve hızlı olmak gerekiyor. Tabaklar ağır, kırılabilir malzemeden olmamalı. Tabldot olsa desek onu da taşıyamayıp devirme ihtimalleri çok yüksek bir ihtimal. Devirdiklerinde ne olacak etraf batacak. Bunu temizlemek hem ekstra maliyet demek hem de güç demek. Bu yüzden çocukların kolaylıkla taşıyabileceği, daha az bulaşık çıkaracağı ve aşınmayan çanaklar tercih etmeleri gerekir. Bizim evimizde de var aynı çanaklardan hatta daha büyükleri var. Onlarda yemek ısıtmak, sıcak tutmak ve soğuk tutmak daha kolaydır. Yine yemeklerin karıştığından bahsetmişsiniz hiçbirisi sulu yemek değil karışmıyor. Yine o ortamda da çocuklara sulu yemek vereceklerini ben sanmam. Çünkü dökülür üstlerine etrafa dökerler. Yemeğin miktarı az gelmiş olabilir. Doymazsa daha fazlasını veriyor olabilirler. Gıda çok pahalı herkesin tabağına bol bol koyamazlar. Yenmezse çoğu israf olur. Bence normal.
Ben bu yorumu başkasına yaptım oradan kopyaladım son kısım ondan öyle kusura bakma.
ben de bunu diyorum aşağıdaki bi ablamız bilmediğin konuda laf etme demiş bana. sanki bi tek çocuk kendinde var gibi. ilginç
Malzemeden çalmışlar
çocuk için yeterli değil mi yaw
ben bunu yesem aksama kadar tok gezerim
sabah içtimasından sonra sanırım.
Yok artık daha neler göreceğiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?