Ben bu davanın bir benzerini hatırlıyorum sanki, böyle bir dava açılmıştı ve erkek haklı bulunup kadın haksız bulunmuştu daha önce.
Yakın zamanda ise tam tersi bu emsal kararın çıkması ülkede bazı kararların kanunlara göre değil toplumun vereceği tepkilere göre alındığını gösteriyor.
Ben iki tarafında karışmaması gerektiğini düşünüyorum, bu tarz boşanmalarda da nafaka ve tazminat gibi durumların, ailelerin maddi durumlarına göre verilmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Sonuçta bu karar bazı işgüzarların ekmeğine yağ sürecektir.
Doğru ya da yanlış bilmem ama bu karar adaletli olmalı aynı durumu yaşayan erkekler içinde aynı karar verilmeli ne yazık ki erkekler genelde mağdur bu konularda oysa ki eşitlik deniliyor ama lafta eşitlik hersey kadından yana
Çok yerinde bir karar, hanımlar beyler, kişiliği bile oturmamış bağımlı insanlarla evlenmeyin, sonra o kişi evlilikte düşe kalka büyürken siz yaşlanıyorsunuz
Doğru karar eğer evlenen kişiler birer birey olamadıysa ve evliliğin sorumluluğunu kaldıramıyorsa bu evlilikten çok evcilik oluyor. Ama bizim ülkemizde pratikte ne kadar geçerli olur tartışılır zira yurt dışında evlilik tango gibidir bizde ise halay gibi herkes katılır.
Ailesini evliliğe karıştıran kadınlar için nasıl bir adalet hakim? Gözümle görmesem tamam diyeceğim ama görüyorum ailesinden akıl alıp evliliğini yokuşa süren kadınlar da var.
Evet erkekler de var. O konuda bir şey demiyorum. Kadın/erkek evlenebiliyorsa aklı başında demektir diye düşünüyorum. Art niyet olmaksızın ailesinden fikir alması da buna dahil mi? Veya erkek boşanmak isterse kadın eşinin annesine gidip boşamasın diye yalvarırsa nasıl olacak? (Genelleme yok, var böyleleri de)
Verilen karara elbette karşı değilim haddini aşan aileler illaki vardır ancak bunun sebeplerini bilmeden ben hak veremem. Neden birleştirici kararlar yerine zıtlaştırıcı kararlar alınıyor onu hiç anlamadım bu hak insan hakkı olmalı yani cinsiyet fark etmeksizin.
Olması gereken bir karar ancak adil mi bilemedim...
Sen öyle demiş olsan da kanunlar tek taraflı. Sadece kadını haklı bulurlar erkekleri haksız bulurlar. Zaten erkek olduktan sonra hep biz kusurlu sayılıyoruz evlenmeyelim de kafamız rahat olsun bari...
Bu davada erkek kusurlu bulunmuş ancak emsal karar cinsiyete bağlı değil. Yani ailesini evliliğine karıştıran kadın da gayet kusurlu kabul edilebilir bundan sonra hukuken ve allah aşkına, edilsin de. Analar babalar sussa, eşler ailelerini evliliklerine sokalamaya çalışmasa boşanmalar ciddi biçimde azalır.
Çok doğru bir karar. Yalnız erkeğin ailesi değil kızın ailesi için de geçerli olmalı. Bizim toplumumuzda daha çok erkeğin annesi karışır orası ayrı mevzu. Neden karışmalarına izin verirler orayı da anlamam. Resmen oğlum biz seni evlendirdik ama senin beynin yoktur senin yerine biz düşünürüz demek gibi birşey.
Kesinlikle kusurlu ya evleniyorsun adamin tum sulalesi senle ugrasiyor niye cunku gelinsin... resmen adet edinilmis illa o geline eziyet edilecek... madem birini hayatina alicaksin o zaman gerek ailenden gerek tum dunyadan o insani koruman hakkini gozetmen lazim.. bu kadin icinde gecerli
Şöyle tipleri zaten anlamıyorum ben. Evlenmiş güya, hala ana babasının ağzıyla iş yapıyor
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Peki anasının lafıyla iş yapan, anasından onay almadan bir adım dahi atamayan kadınlar?
Ailesinin bile masrafını kocasına ödeten kadınlar.
Evlenirken annemlere yakın oturacaz yoksa evlilik olmaz deyip, rest çekmeyi bilmeyen sünepe adamı buna ikna edip anasına yakın evi olup, buna rağmen anasının evinden çıkmayan kadınlar.
Bahane olarak kullanılacak bi durum. Gerekli açıkları kapatırlarsa yani bahane olarak mahkemede kullanmanın önüne geçilirse (ki hiç sanmıyorum) doğru bu uygulama olur çünkü aile değil kimsenin kimsenin ilişkisine karışma hakkı yok.
Müthiş bi karar bence şu an benim işime yaradığı için. Ve genellemeye bakarsak evliliğe kimsenin karışması doğru mu? Sonuçta herkesin düşünceleri farklı olur. Benim bu yüzden evliligim bitiyor herkes kendi düşüncesini söylediği için...😔
@Kobragizem aslında nafaka ve tazminat benim için hiç önemli değil yuvam dağılmış dünyalar serseler ayağıma benim gözümde 5 kuruş etmez. Ama şu var ki aileden kaynaklı paradan kaynaklı bitti benim evliligim aileye hakkim olsun ahirete bırakıyorum. Ama paranında payı olduysa bitmesinde evliligimi bunun için bitirdiyse dur sürünsün deyip elimden gelse kirli donuna kadar alacağım.
@Kobragizem sizin düşünceniz saygı duyarım ama dünyanın bütün malını bana verselerdi ben eşimden yuvamdan gecmezdim hakkınızda hayırlısı olur inşallah 😊
İki taraf içinde geçerli olmalı. Her zamanki gibi adalet yok. Sadece erkekler karıştırmıyor ailesini evliliğine.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evliliğe ailelerin karışması sadece çiftlerin kendi aralarinda çözemediği problemlerde yol gosterici olarak olmalı. hayatlarina müdahale her iki taraf içinde kusur sayılmalı
2
6 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Haklılık payın çok fazla ama şimdiki gençler oturup konuşmak yerine küsüp trip atmayı tercih ediyo biri bana kadın mı yok diğeri koca. turk aile yapısını örf adet ona inançlarımızı her geçen gün medeniyetlesme adı altında bitirdiler. onceden kadın kocasına saygiliydi koca ise karisina sevgili. şimdi kim kime belli degil
Sadece gençler mi? Müge Anlı gibi programlara bakarsanız millet en ufak zorlukta boşanmayı seçiyor. Bazen evlenmesek nasıl olur diye düşünüyorum. Boşanmak için sebep üretiliyor hemen. En azından düğün ve başka masraflara harcanacak para cebimizde kalır nafaka ve tazminat da ödemeyiz erkekler olarak. @aybukemsen
Haklısiniz o tür programlari izlemem zaten ama benim büyüdüğüm çevre yaşadığım aile öyle değil. bir an için ben kendi çevreme göre yorum yaptım. ayrica bende boşanmış bir insanım biraz dokundu. ama kesinlikle ne nafaka ne tazminat hicbirsey almadim almamda
İki tarafta da olmalı sadece erkeğe değil. Ayrıca neden aileler evliliğe burnunu sokuyor? Onlar mı evlendi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doğru bir karar alınmış , bu erkeklerin ailesi her zaman işin içinde oluyor daha fazla sanki oğlanla değil ailesiyle evlenmiş gibi bir durum oluyor bence geç bile kalınmis bir karar sevindim böyle bı kararın çıkmasına
@Python50 umutsuz olma bi bakarsın karsına her şeye değer biri çıkar. Biriyle mutlu olmak istiyorsan önce kendini iyi ifade etmeli sonra karsındaki kişiyi iyi tanıyıp ortak nokta bulup sorunsuz hayatınızı yürütmeyi denemeliyiz
Doğru bir karar ne o öyle çocuk gibi ailenin sözüyle iş yapma şikayet etme araya sokma vs koskoca adam olmuşsun kendi kararlarını kendin ver senin evliliğin senin ilişkin
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yagıtay'dan emsal karar: Ailesini evliliğine karıştıran erkek kusurlu. Ne düşünüyorsunuz, sizce doğru bir karar mı?