Evet doğru karar Geç bile kalındı
Kimsenin hayatına kimse karışamaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yani iki seçeneğe de gitti elim. Benim düşüncem bu evlilikler öncesinde detaylı testler yapılmalı genetik olarak. kurallastirilmali. Eger bu şekilde doğacak çocukların sağlığı normalse sorun olmaz bence. Bir erkek ve bir kadin. Evlenme kararı almışlarsa tek sorun doğacak çocuğun sağlığı oluyor. Bu da engellenmeye çalışılırsa sorun yok
Gayet doğru buluyorum bildiğin ensestlik bu açıkçası, doğacak olan çocuğun riski var onu geçtim çocuğun hasta olduğunu bilerek doğuranlar var kendilerini geç başka masum birisinin hayatını etkiliyor bu yaptıkları saçmalık o yuzden gayet doğru... ne ailem ne sulalemde bir tane akraba evliliği yok kuzen kardeştir bizde gayet samimi olunur kuzenle görüyoruz kuzenim öptü yüzümden aşık oldum diyor saçmalık tamamen
Kimsenin hayatına kimse müdahale edemez ama gerçekten şu akraba kuzen ilişkileri evlilikleri ne demek ya mal gibi görüyorlar insanları birde şu moda olmuş dışardan kimse ailemize girmesin bu nasıl bir zihniyet ya
Ya milleti işi gücü bıraktık. Erkek ya da kadın bulamadı Kuzene halleniyor.
Cevap
29Cevap
Evet doğru karar Geç bile kalındı.. akrabadan evlilik falan olmaz..
Bence de geç kalındı ki 2025 te olacakmış olursa
Kimisi etik olmadığını söylüyor doğrudur bir nevi kardeş abi abla ya da herneyse kimisi kromozon dna mevzularında oda mantıklı benim şahsi fikrimse akrabalarla hiç bir şekilde ortak olunmaz alışveriş yapılmaz düğünde bayramda cenaze de olmaları kafidir :)
Güzel olur bir de çocuğu yaşında kişilerle evlenmeye çalışanlar için yasa gelse ve reşit olmayan insanlar için daha çok önlem
Çok iyi olur kesinlikle lazım
En doğrusu
Hatta çoğu mallar bölünmesin diye yapıyor bunu sonrada bunların çoğu köşe başlarında SMA hastası çocukları için dileniyor
Hatta yasaklamasalarda evlenenlerin kısırlastirsinlar uremesin bu tipler
Geç bile kalındı şuandan itibaren onay verilmesi gerekiyor 2025i beklemeyi değil
Akraba kuzen evliliği olmamalı kardeş gibiler yanlış gözle nasıl bakarlarki 🤦🏻♀️
Yasak olmasa da evlenmek mantıksız. Akraba evliliğinden doğan çocuklar da malum. Kişinin kendi akli dengesi olması lazım ki akrabasını arzulamasın. Düşünsene evine alıyorsun tanıdık diye, o ise içinden neler geçiriyor.
Kuzen demek kardeş demektir bizde. Oldu bitti absürt gelirdi bu olay. Yasaklanması daha iyi.
Çok geç kalınmış bir karar. Genetik yatkınlık sebebiyle çocukta tedavisi olmayan, genetik hastalıkların çıkmasının başlıca sebebi akraba evlilikleri..
Doğru tabii aw
Çocuk bir doğacak 4 kollu 8 bacaklı mi
Sonra bu bizim kaderimiz diyecekler awq KZDBBXXHXBXJZ
https://youtube. com/shorts/sPswJQF9Og4? feature=shared
Burada bi kac aydir yasaklandi. Orada hala yasak degil mi?
Azerbaycan kardes ulke😄
Evet Çok iyi oldu yaptıkları
Umarım
Mantıklı bir karar çocukluğundan itibaren kardeş gibi hele ki buyuduyse insan o gözle bakmamalı zaten..
evet doğru karar ya bunlar yüzünden çocukların engelli doğma oranı yükselio mk. insan nasıl kuzeniyle evlilik düşünebilir anlamıyorum
Benim annem ve babam da hala dayı çocukları ve yaklaşık 70 kuzenler, kuzenlerin de neredeyse her biri bir kuzeniyle evli; ama çocuklarından engelli doğan hiç kimse olmadı. Bununla birlikte 4 halam var ve en büyük halam başka bir köyden biriyle evlendi ve ilk çocuğu bedensel engelli doğdu.
Sülalemizde bu oran az değil, hiç yok. Bununla birlikte akraba evliliği olmamasına rağmen en büyük halamın en büyük çocuğu engelli doğmuştu. Yani şahsen akraba evliliği sonucu doğan çocukların engelli doğacağı düşüncesini doğru bulmuyorum.
Sadece bu değil tüm endogami evlilikleri yasaklansın
Geç kalınmış bir karar. Bir an evvel yürürlüğe girmeli.
Kesinlikle sağlık açısından da değerlendirilmeli sosyolojik açıdan olduğu kadar
Kuzen kardeştir kuzeniyle ilişki içinde olan da ensesttir zaten. Sakat cocuklar doğuyor akraba evliliğinden yazıktır çoktan yasaklanmasi gerekiyordu.
Kuzenin kard3sten ne farki var. ozellikle karadenizde ve doguda cok yaygin bu evlilikler
Aile içi evlilikler Türkiye den başka hangi ülkede yapılıyor?
Doğru karar, hasta çocuklar doğunca devlete çok büyük masraf çıkıyor, içlerindeki cinsel açlığı aç zannedyorlar, kuzenleriyle sek.. yapı ya orlar, acele etmeyin sek... için
eski kabileler de yetiskin erkekler baska kabilelerden kiz bulmaya gidermis izin verilmezmis
Kesinlikle doğru bir karar. Hatta geç bile kalındı.
çok saçma. ve yalan haberdir. kuzenler evlenebilir dinen de, insani olarak da sakıncası yok. dünyanın hiç bir yerinde hem de sakıncalı değil
Eski evlenenler ne olacak
İyide yasaklansa şimdi eski evlenenler ve ondan Doğan yetişkin çocuklar kendini kötü hissetmiycek mi
Bunun sorun olduğunun tespitini yapan akedemik bir calisma var mi
Çok mantıklı.
gerekçe olarak ne gösteriyorlar?
insan (8milyar olarak yeryüzünde birden oluşmadı) bu temel de ensest ilişki bile normal, fakat tanrısal tarafı şöyle açıklanabilir "bebeklerin özürlü doğma" olasılığı ortaya çıkmış. ben bu noktada tanrının olaya el koyduğunu dünüşebilirm. kuzenlerin durumunda doğacak bebekte sorun olma olasılığı üzerinden bu tür bir karar alınabilir , fakat normal evliliklerde bile böyle olasılık var, yani olasılığın oranı çok çok önemli bu çok düşükse (normale göre) bence altında niyet farklı ve temelsizdir. esasen insan zihni üreme olmadan cinsel ilişkiye girmenin çözümünü bulmuş, bu anlamda ensest ilişki yakında normalleşirse şaşırmam zira lgbt yi bile normalleştirdiler.
Kesinlikle yasaklanmali arabistan gibi adetleri birakmaliyiz
Bir zahmet. Ülkenin başına ne geldiyse akraba evliliğinden olma genetiği bozuk a. miplerden geldi zaten.
Çok doğru bir karar olur eğer gerçekleşir ise. Anne veya baba tarafı fark etmez, kuzen kardeş gibidir, sonuçta aynı kan.
Kesinlikle doğru karar
Evet. Akraba evliliklerine karşıyım
Akraba evliliği asla devam etmemeli gerekiyor
kesinlikle doğru karar
Kesinlikle geç kalınmış bir karar.
En doğrusu geç bile kalındı.
Tabi ki doğru karar yasaklanmali her türlü her şekilde
umarım gerçekleşir.
Kuzenine hallenen var mı gerçekten 😒
kekolar derdine yansin
Doğru bir karar
mantıklı